γυναικείος!

floater

New member
2 March 2013
27
Αθήνα
... ή και παιδικός-εφηβικός.
Μεγάλωσα με τον περίγυρό μου να χρησιμοποιεί καθημερινά τους πλακέ φακούς, με τη μπαταρία των 4.5V (πολύ μου άρεσε, είχε "ποδαράκια" και μπορούσα εύκολα να συνδέω διάφορα) και το λαμπάκι 3.8V νήματος. Πολύ λιγότεροι ήταν αυτοί με τις 1.5V "στήλες". Αυτή η συνυφασμένη με τις καθημερινές ανάγκες κουλτούρα, έχει αφήσει το "πορτοκαλί" της αποτύπωμα (dimming battery) στη μνήμη μου.
Ως ηλεκτρονικός, γνώρισα τον ερχομό των blue και white Leds και παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον την εξέλιξη των power Leds. To forum εδώ με έχει βοηθήσει να αποκτήσω και μερικά αξιόλογα φακουδάκια.
Αυτό που μου λείπει όμως, είναι ο απλός, καθημερινός φακός. Με λίγα lumens (έστω ίσα για να περπατάς στα 3 μέτρα), μία σκάλα για απλότητα (εκτός εάν υπάρχει η απλούστερη hi-mid-low λειτουργία), fail safe, water resistant, χωρίς να ζεσταίνεται, με δυνατότητα να σταθεί όρθιος ή πλάγια, με ultra efficient driver, κοινές μπαταρίες 1.5V (ΑΑ, ΑΑΑ alkaline), μικρό σχετικά μέγεθος και βάρος (έστω μέχρι 3 ή 4 μπαταρίες παράλληλα), "αποδεκτό" form factor (πχ κύλινδρος 1"x5" ή και μικρότερος, χωρίς να εξέχει κάτι), με hooks για λουράκι και, βασικό, "κινέζικη" ποιοτική, αλλά φτηνή κατασκευή (< 10 ευρώ). Είναι δηλαδή ο φακός που, είτε τον χρησιμοποιείς κάθε μέρα και σου "βγάζει" ώρες/μέρες από το efficient low lumens driver (best runtime/lumens/cell) μέχρι να αλλάξεις μπαταρίες, είτε τον έχεις stand-by (για διακοπές ρεύματος, αυτοκίνητο, αποθήκη, εξοχικό) και οι μπαταρίες είναι εκεί για χρόνια, χωρίς leakage.
Δεν ξέρω εάν περνάω καλά τον πόνο μου και την προσδοκία μου! Μιλάω για ένα κομμάτι που κάνεις δώρο στη μητέρα σου (για τα ανήσυχα βράδια, στο κομοδίνο), στη φίλη σου (που δεν εξιτάρεται από επιχειρησιακά features, στην τσάντα), στα παιδιά-ανήψια σου (για όταν γυρνούν στις 10 η ώρα το βράδυ)... μέχρι και εγώ θα κρατούσα ένα "by the door", να βρίσκεται για τα καθημερινά. Ένα κομμάτι που θα τους κάνει να πετάξουν όλα τα "πορτοκαλί" βολφράμια, αλογόνου, γύφτου, κεφαλής, lantern, κινέζου κλπ αποκτήματα, αλλά και δεν θα μας φάει μία περιουσία να το δωρίσουμε (επί 10 τουλάχιστον...).
Ελπίζω να με κατανοείτε.
Δημέτερος

α ρε φιλε....ξερεις ποσοι εχουν το ιδιο καημο με σενα?

οικονομικο (ποσο αμλλον) φθηνος κινεζικος με αποδοτικη πλακετα δεν προκειται αν υπαρχει..υπολογισε 30% απωλειες κυκλωματος σαν κανονα.

κατα καιρους βγαινουν οικονομικοι 1χΑΑ που πανε καλα, αλλα μετα χαλα το σχεδιο.

να φανταστεις οτι ενας κολλητος μου ζητησε εναν τετοιο φακο με 2ΑΑ και αφου μου την εδωσε ψαχνοντας αποφασισα να συναρμολογησω εναν κομματι κομματι με μερη solarforce (που ειναι πολυ MAKAKES που κατηργησαν τον L2R 2χΑΑ )
πριν το καλοκαιρι πηρα ενα φθηνο κουφαρι με σκοπο να βαλω λεντ και ηλεκτρονικα αλλα κατι μου κανει ο διακοπτης και μου εχει ηδη καψει 2 πλακετες...

Χιωτης ευχαριστώ για τον TANK007 E09 με μία ΑΑΑ στα $13 (δεν είχε βγάλει κάποια προβλήματα επαφής, όπως σου έλεγε ο andre74 ? ). Αλλά τέτοιας κατηγορίας έχω 2, και μάλιστα τους είχα πάρει $16 έκαστον free shipping και είναι όντως εντυπωσιακός στην απόδοση (δεν βρήκα μνήμη για τις 3 σκάλες, στην high φυσιολογικά ζεσταίνεται ύστερα από 2-3 λεπτά).
http://www.aliexpress.com/item/Cree...orch-flashlight-Free-shipping/1677549408.html
Το θέμα είναι ότι αυτά τα φακουδάκια είναι για μπρελόκ / stand by, το capacity είναι λίγο για να το χρησιμοποιείς καθημερινά. Έλεγα για κάτι πιο bulky και "αποδεκτό" σαν φακό κομοδίνου, (μεγάλης) γυναικείας/μαθητικής τσάντας, που να είναι (πολύ) απλός σε λειτουργία, να κρατάει (ζουμί, efficient driver, αλλά και low leakage). Θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι κάτι τέτοιο, εάν εκπληρούσε το 1/4 των υποσχέσεών του και είχε αποδοτικά ηλεκτρονικά:
http://www.aliexpress.com/item/Ultr...ree-LED-Flashlight-Torch-light/750867177.html
(το ζουμ δεν με χαλάει, είναι πολύ απλή λειτουργία να την μάθουν, και η τιμή θα ήταν "σωστή")
Τώρα, ο kospap θέλει να με βάλει στο τρΥπάκι να ξαναπιάσω κολλητήρι. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν ultra efficient led current driver chips, low leakage, ίσως είναι too much cost για έναν κινέζο κατασκευαστή. Θα μπορούσα να το απαοδείξω και να τα απλώσω όλα στον πάγκο, έχω δυσκολία όμως να τα μαζέψω σε ένα αξιόπιστο βιομηχανικό σώμα. [btw, μία τέτοια ιδιοκατασκευή θα ήθελα να κάνω, για mains powered laser, για χρήση διακόσμησης και security σε σπίτια - δεν έχω βρει έτοιμα modules για σχεδόν συνεχή λειτουργία από mains/pack]
Θα ρίξω και μία ματιά στα προτεινόμενα ανά κατηγορία, εδώ στο forum, μήπως βρω κάποιο αντιπροσωπευτικότερο κοντινό στην "ουτοπία", για να μην μου "την πείτε" για τον κινέζο του Ali...
Ευχαριστώ!

Χιωτης ευχαριστώ για τον TANK007 E09 με μία ΑΑΑ στα $13 (δεν είχε βγάλει κάποια προβλήματα επαφής, όπως σου έλεγε ο andre74 ? ). Αλλά τέτοιας κατηγορίας έχω 2, και μάλιστα τους είχα πάρει $16 έκαστον free shipping και είναι όντως εντυπωσιακός στην απόδοση (δεν βρήκα μνήμη για τις 3 σκάλες, στην high φυσιολογικά ζεσταίνεται ύστερα από 2-3 λεπτά).
http://www.aliexpress.com/item/Cree...orch-flashlight-Free-shipping/1677549408.html
Το θέμα είναι ότι αυτά τα φακουδάκια είναι για μπρελόκ / stand by, το capacity είναι λίγο για να το χρησιμοποιείς καθημερινά. Έλεγα για κάτι πιο bulky και "αποδεκτό" σαν φακό κομοδίνου, (μεγάλης) γυναικείας/μαθητικής τσάντας, που να είναι (πολύ) απλός σε λειτουργία, να κρατάει (ζουμί, efficient driver, αλλά και low leakage). Θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι κάτι τέτοιο, εάν εκπληρούσε το 1/4 των υποσχέσεών του και είχε αποδοτικά ηλεκτρονικά:
http://www.aliexpress.com/item/Ultr...ree-LED-Flashlight-Torch-light/750867177.html
(το ζουμ δεν με χαλάει, είναι πολύ απλή λειτουργία να την μάθουν, και η τιμή θα ήταν "σωστή")
Τώρα, ο kospap θέλει να με βάλει στο τρΥπάκι να ξαναπιάσω κολλητήρι. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν ultra efficient led current driver chips, low leakage, ίσως είναι too much cost για έναν κινέζο κατασκευαστή. Θα μπορούσα να το απαοδείξω και να τα απλώσω όλα στον πάγκο, έχω δυσκολία όμως να τα μαζέψω σε ένα αξιόπιστο βιομηχανικό σώμα. [btw, μία τέτοια ιδιοκατασκευή θα ήθελα να κάνω, για mains powered laser, για χρήση διακόσμησης και security σε σπίτια - δεν έχω βρει έτοιμα modules για σχεδόν συνεχή λειτουργία από mains/pack]
Θα ρίξω και μία ματιά στα προτεινόμενα ανά κατηγορία, εδώ στο forum, μήπως βρω κάποιο αντιπροσωπευτικότερο κοντινό στην "ουτοπία", για να μην μου "την πείτε" για τον κινέζο του Ali...
Ευχαριστώ!

στον Ε09 δεν βρήκες τα 3 modes?
δεν μπορεί...
πάντως και μένα αυτός μου ήρθε στο νού αρχικά.
Στο χαμηλό δεν τελειώνει ποτέ.
Τον είχα αχρησιμοποίητο 1 χρόνο με μπαταρία μέσα και όταν τον έπιασα ξανά ήταν σαν να τον άφησα χτες.
Φυσικά σαν τον πασπαρτού nitecore Ε01 δεν υπάρχει.(που ήταν και η αιτία να εγκαταλείψω τον Ε09)

Όχι στον Ε09, συγγνώμην, τα είπα όλα στη σειρά και μπερδεύτηκαν.
Έχω πάρει τον "Mini AAA Cree XP-G2 R5 Mini stainless steel EDC", στο link του Ali που έδωσα, είναι εξαιρετικός, φωτεινός (claimed 140-160 lumens), είχα πάρει δύο κομμάτια φτηνά, $16 x2, free shipping. Έχει 3 modes, αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω εάν έχει μνήμη (να ανάβει πχ πάντα στο low, αντί για το high που έχει τώρα). Έλεγα λοιπόν ότι "τέτοιον, σαν τον Ε09, έχω δοκιμάσει" και μάλιστα έχει το κουμπάκι πίσω και όχι στροφή, όπως ο Ε09 (η στροφή όχι τόσο novice friendly και δεν ξέρω από αξιοπιστία). Τώρα, πέρα από το σχόλιο του andre74 σε άλλο thread περί μη καλής επαφής του Ε09, πιστεύω ότι είναι αξιόλογος. Δεν ξέρω πόσο κρατάνε αυτά τα φακουδάκια στο low (στο "δικό μου" είναι 5%), όταν λες "δεν τελειώνει ποτέ", εννοείς κάτι σαν 16 ώρες? Επιβεβαιώνω ότι και το "δικό μου", κρατάει μήνες (έως τώρα) με μία αλκαλική ΑΑΑ.
Να δεχτούμε λοιπόν ότι ο Tank007 E09 είναι μία καλή επιλογή, για μπρελόκ/μικρήτσάντα/αυτοκίνητο/standby. btw έχει "μνήμη" στην επιλογή low-mid-hi? Ή, σε ποια ανάβει αρχικά?

Για κάτι πιο bulky και "αποδεκτό", που λέω και παραπάνω, έψαξα και στις προτάσεις του forum.
E01 μήπως εννοείς Fenix και όχι Nitecore? Υπάρχουν και οι κλασσικές μάχες Fenix E01 vs Nitecore T0.
Για πιο πολύ "ζουμί", μου άρεσε ο Nitecore EA1, claims efficient driver, έχει 2 buttons (supposed to be more user friendly), μου αρέσει το form factor, μου αρέσει το red led (0.2 lumens), αλλά νομίζω φεύγει στην τιμή. Δεν ξέρω και πόσο φιλικός είναι για το subject του thread ("γυναικείος"). Ίσως ο ΜΤ1Α θα έκανε, στα ~ μισά λεφτά?
Ο solarforce L2R με 2x AA (σε μακρύ inline form factor), που λέει ο kospap, ήταν όντως ωραίο κομμάτι.
Κάτι άλλο: θεωρείτε τους sipik "επώνυμους" ή και price killers για επώνυμους? Είναι ποιοτικοί, ή κινεζιές, όπως το ευπώλητο (μοσχο-) που έδωσα παραπάνω στο link? Τι (κ)λέτε για αυτόν?

η στροφή μπορεί να μην είναι novice friendly, αλλά σε τόσο μικρό μήκος είναι ιδανικός διακόπτηςγια ον οφ (διότι έχεις grip με τα πίσω δάχτυλα και με τα δυό ανάβεις), ενώ δεν μπορείς να πείς ότι αντίστοιχα το πίσω κουμπί είναι user friendly ή γενικώς functional.
Χωρίς να θυμάμαι σίγουρα, νομίζω ότι ανάβει πάντα εκεί που το άφησες

nitecore EA1 εννούσα. συγνώμη...
ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΟΣ φακός.
Αξίζει τα λεφτά του έως και ίσως 2 φορές τόσα....

φυσικά για πάντα επάνω σου ο DQG

Αν επιτρεπετε να κανω και εγω την προταση μου στον ultrafire αυτον μιας και δεν σε χαλαει το ζοομ http://www.banggood.com/Ultrafire-CREE-XPE-Q5-Zoomable-Mini-LED-Flashlight-14500-Or-AA-p-922099.html
εχω ηδη αυτον εδω για την πιτσιρικα http://www.banggood.com/Ultrafire-CREE-Q5-300LM-MINI-LED-Flashlight-1xAA14500-p-76701.html
και θα παραγγειλω συντομα και τον πρωτον που προτεινω. Για τον δευτερο που λεω, εχει 1 mode, αρκετα φωτεινος και η διαρκεια του ειναι πολυ καλη.

Για το κομοδινο αυτοι ειναι ιδανικοι. Ο ενας ειναι με 4χΑΑ και ο αλλος 4χΑΑΑ. Διαρκουν πολυ.
http://www.fasttech.com/category/1601/led-flashlights/?lantern
To μονο αρνητικη ειναι οτι οι δυο σκαλες δεν απεχουν πολυ η μια με την αλλη. Η τριτη σκαλα ειναι strobe.

D7K_2793.jpg

Tους εχω και τους δυο, τον ενα σε κομοδινο τον αλλο στο εργαστηριο μου για ωρα αναγκης.