H χρήση ακαδημαϊκού και ξένου λεξιλόγιου ως μέσο αυτοπροβολής

Status
Not open for further replies.

Myrtw

Established Member
30 January 2008
288
Σε διάφορους τόπους δημόσιας συζήτησης (αγγλιστί forums), έχω παρατηρήσει τη χρήση ακαδημαϊκού λεξιλόγιου (καθαρεύουσα) σε συνδιασμό με ξενόγλωσσο λεξιλόγιο για τη διατύπωση απόψεων των μελών σχετικά με κάποιο θέμα.

Επί προσθέτως έχω παρατηρήσει άκρως κολακευτικά σχόλια άλλων μελών σε απαντήσεις που ακολουθούν το παραπάνω πρότυπο, και απαξίωση σε απαντήσεις που χρησιμοποιούν την καθομιλουμένη, ασχέτως αν και οι δύο τύποι απαντήσεων με διαφορετικό γλωσσολογικό ύφος είναι ταυτόσημοι σε νόημα.

Ακόμη χειρότερα, έχω παρατηρήσει σε θέματα που ζητείται η προσωπική άποψη, η απάντηση να εμπερικλείει μεγάλα αποσπάσματα πληροφοριών από διάφορες πηγές (βιβλία, περιοδικά κ.λ.π.) που φυσικά αυτόματα τη θέτει (την απάντηση) εκτός θέματος (αφού το ζητούμενο ήταν προσωπική άποψη).

Αναρωτιέμαι εάν ο στόχος των ανθρώπων σήμερα είναι η επίδειξη της μόρφωσής τους με απότερω σκοπό το θαυμασμό και την αποδοχή τους από τους άλλους.

Μήπως τελικά τα forums είναι περισσότερο μέσο αυτοπροβολής και λιγότερο κοινός χώρος ανταλλαγής απόψεων?

Δεν μας δίνεις και παραδείγματα από τις παρατηρήσεις σου;

Στις συζητήσεις στην Επι Παντός σπανίως γράφω, διαβάζω όμως. Ποτέ δεν είδα να υποτιμάται άποψη με επιχειρήματα, εκφρασμένη με απλά λόγια. Επίσης, έχω δει χειροκρότημα και σε απλά εκφρασμένη, πλην ομως εύστοχη άποψη.

Επιπλέον, στο φόρουμ συμμετέχουν άτομα που στο σχολείο διδαχθηκαν την καθαρεύουσα και, σε ένα βαθμό, την έχουν συνηθίσει. Να τους την απαγορεύσουμε γιατι κάνουν επίδειξη;...Ε, όχι...

Και στο κάτω-κάτω, αν υπάρχουν συμφορουμίτες που μπορουν να εκφέρουν κι ακαδημαϊκή άποψη, γιατί να μην το κάνουν; Τιμή μας είναι! Άσε που αυτοί που μπορούν να μιλήσουν ακαδημαϊκά, μιλούν πολύ απλά...

Τέλος, αποσπάσματα απο περιοδικά ή άλλα δημοσιεύματα μπορούν να παρατίθενται εφόσον αναφέρεται η πηγη. Κακό είναι να χτισω την άποψή μου πάνω στα γραφόμενα ενος κειμένου;

Εν συνόλω, δεν βρισκω περιπτώσεις αυτοπροβολής εδω μεσα. Μήπως να μας διαφώτιζες λίγο ακόμα;

Δεν μας δίνεις και παραδείγματα από τις παρατηρήσεις σου;

Στις συζητήσεις στην Επι Παντός σπανίως γράφω, διαβάζω όμως. Ποτέ δεν είδα να υποτιμάται άποψη με επιχειρήματα, εκφρασμένη με απλά λόγια. Επίσης, έχω δει χειροκρότημα και σε απλά εκφρασμένη, πλην ομως εύστοχη άποψη.

Επιπλέον, στο φόρουμ συμμετέχουν άτομα που στο σχολείο διδαχθηκαν την καθαρεύουσα και, σε ένα βαθμό, την έχουν συνηθίσει. Να τους την απαγορεύσουμε γιατι κάνουν επίδειξη;...Ε, όχι...

Και στο κάτω-κάτω, αν υπάρχουν συμφορουμίτες που μπορουν να εκφέρουν κι ακαδημαϊκή άποψη, γιατί να μην το κάνουν; Τιμή μας είναι! Άσε που αυτοί που μπορούν να μιλήσουν ακαδημαϊκά, μιλούν πολύ απλά...

Τέλος, αποσπάσματα απο περιοδικά ή άλλα δημοσιεύματα μπορούν να παρατίθενται εφόσον αναφέρεται η πηγη. Κακό είναι να χτισω την άποψή μου πάνω στα γραφόμενα ενος κειμένου;

Εν συνόλω, δεν βρισκω περιπτώσεις αυτοπροβολής εδω μεσα. Μήπως να μας διαφώτιζες λίγο ακόμα;

Θα διαφωνήσω μαζί σας, έχετε διαβάσει τον κο Ντοκατζή οταν τα έχει "πάρει" με κάποιον μέσα στο φορουμ?:flipout::flipout::flipout:
εξ ου και το ερμηνευτικό λεξικό που είχα πει κε Δημήτρη...
Α και επ' ευκαιρία ωραίο το καινούργιο κουστούμι σας..:D

Ναι αλλά ο Ντόκ μόνον αυτοπροβολή δεν κάνει...
Υ.Γ.
Μήπως να απαγορεύσουμε και αποσπάσματα απο κείμενα τού Παπαδιαμαντη(θυμάμαι είχα κάνει κάποια Χριστούγεννα αναφορά στά ´Χριστούγεννα του Δερβίση)?
Εχουν μιάν ιδιάζουσα γλώσσα τά ´άτιμα´.
Υ.Γ.2
Πάντως το thread είναι ότι πρέπει για γυναικεία μαλλιοτραβήγματα.
Εγώ πρός τα εκεί κατάλαβα οτι ´χτυπά η καμπάνα´.
Και λέω να βρίσκομαι μακριά απο την πολεμική περιοχή όταν αυτό συμβεί.-bye-:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: H χρήση ακαδημαϊκού και ξένου λεξιλόγιου ως μέσο αυτοπροβολής

Και λέω να βρίσκομαι μακριά απο την πολεμική περιοχή όταν αυτό συμβεί.-bye-:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

this is simply impossible for you, dear ....

Θα διαφωνήσω μαζί σας, έχετε διαβάσει τον κο Ντοκατζή οταν τα έχει "πάρει" με κάποιον μέσα στο φορουμ?:flipout::flipout::flipout:
εξ ου και το ερμηνευτικό λεξικό που είχα πει κε Δημήτρη...
Α και επ' ευκαιρία ωραίο το καινούργιο κουστούμι σας..:D

Ο κύριος Ντοκατζής είναι απολαυστικός, ειδικά σε στιγμές αντιμαλερικού ζενίθ.
Το κοστούμι μου ήταν παραγγελιά στον ραφτη μου στην Τουλούζη...Οπότε θα του μεταφέρω τα παινέματά σας.

Υ.Γ. :flipout:

Αχα !!!....κοριτσια ο Δημοκηδης !!!

:flipout:

Παντως μεχρι στιγμης απαντησαν αυτοι που δεν κανουν σε καμμια περιπτωση χρηση τετοιου ως μεσο αυτοπροβολης.Σε καμμια περιπτωση ουτε και ο απων απο την κουβεντα του οποιου το ονομα αναφερθηκε (αν και θυμαμαι ενα ποστ τρομερο..αλλα οχι για αυτο το λογο ).

Και τωρα να εμφανιστουν παρακαλω οι πραγματικοι ενοχοι... :flipout::flipout:

Πιστεύω πως η Μυρτώ εννοούσε άτομα σε στυλ fountaristos, που όλη την ώρα έψαχναν google, wikipedia κλπ και το παίζαν έξυπνοι.

Πιστεύω πως η Μυρτώ εννοούσε άτομα σε στυλ fountaristos, που όλη την ώρα έψαχναν google, wikipedia κλπ και το παίζαν έξυπνοι.

Aμαν με τον rd epithetiko..που τον θυμηθηκες ? Εγραφε εδω ?

Ο Ντοχερτυ δεν επαιζε απολυτως τιποτα! Ηταν απλα....ιδιοφυια,ασυναγωνιστος,μοναδικος...με εντονη την αισθηση του χιουμορ...Προκαλουσε μονο και με την παρουσια του ψευδωνυμου του...ορισμενους...
:ADFAD2:

Τετοιους ανθρωπους ...θαυμαστα "αιρετικους",δεν τους εξοστρακιζουμε....

Δεν τους ωθουμε σε αυτοεξορια....Τους "αφουγκραζομαστε".....

Συγχιστηκα τωρα...και δεν επρεπε....:bang::violent-smiley-030:

Αγαπητή Μυρτώ,

Πρώτον δεν ομιλώ τη "μαλλιαρή". Μάλιστα είμαι τόσο "ορθογράφος", ειδικά τις νυχτερινές ώρες, που εκπλήσσομαι τα μάλα. Δηλαδή κάπου έγραψα "σχόλειο" αντί του ορθού "σχόλιο". :bang:

Πάραυτα είμαι και θα είμαι φανατική υποστηρικτρια της ιντελεκτουέλ γλώσσας.:singer::flipout:

Θα ήθελα νά 'ξερα για ποιον χτυπάει η :FSGSFGS4:.

Απάντηση: Re: H χρήση ακαδημαϊκού και ξένου λεξιλόγιου ως μέσο αυτοπροβολής

Ο Ντοχερτυ δεν επαιζε απολυτως τιποτα! Ηταν απλα....ιδιοφυια,ασυναγωνιστος,μοναδικος...με εντονη την αισθηση του χιουμορ...Προκαλουσε μονο και με την παρουσια του ψευδωνυμου του...ορισμενους...

Ένας &*^(*&^*%&*^%@& και μισός ήταν.
ΙΜΟ πάντα

Μηπως ξεχασα να πω,πως ηταν η προσωπικη μου αποψη και γνωμη?

Αυτη ηταν.-

Το πολυ αφουγκρασμα κανει κακο....-bye-

Καμια φορα το χτυπημα της καμπανας δεν το ακουνε καποιοι/ες και το κεφαλι τους να εχουν μεσα σε αυτην...

Μυρτω συνεχισε να βαρας την campana...αν και θεωρω απιθανο να παρουν το μυνημα οι σωστοι αποδεκτες..

Απάντηση: Re: Απάντηση: H χρήση ακαδημαϊκού και ξένου λεξιλόγιου ως μέσο αυτοπροβολής

Η προηγούμενη φωτογραφία σέ έδειχνε νεότερο..
Αυτή εδώ σού ´κάνει´παχειά μέση.:ADFADF1::ADFADF1:

Απάντηση: Re: H χρήση ακαδημαϊκού και ξένου λεξιλόγιου ως μέσο αυτοπροβολής

Οι ανακοινώσεις ,περί απωλεσθέντων, τού Ερυθρού Σταυρού παίζονται ακόμα στο κρατικό ραδιόφωνο στίς 4 το απόγευμα ή εγώ γέρασα??
Aν παίζονται βάλτε αγγελία.
Θα χαρούμε πολύ να μάθουμε τι απόγινε.
Πλάκα θάχε να ξαναδούμε τήν ´σκιά´του...Θαχαμε και εναλλάξ ban-ια.:Banane0::Banane0:
Υ.Γ.
Καλά ο Καραμανλής ήταν και έφυγε με το ψευδωνυμο Τριανταφυλλίδης στο Παρίσι??
Γιατί αυτοεξορίστηκε το χρυσό μου??
Μια χαρά ´αφούγκραση´είχαμε..
Συγνώμη γιά τούς νεολογισμούς μου,αλλά πάντα ήθελα να μέ διορθώνουν άλλοι.
Υ.Γ.2
Ψευδέστατο ότι οιοδήποτε ψευδώνυμο ωθήθηκε σε ´εξορία´...
Επειδή υπήρξα και στο avforum...
Απλά άνοιξε τά φτερά του γιά άλλες πολιτείες,φορώντας πλουμιστές στολές,αλλά και εκεί κάποια στιγμή πάλι ωθήθηκε σε αυτοεξορία..
Τελικά μερικούς δεν τούς χωρά ο κόσμος όλος...Πώς να χωρέσουν στον μικρόκοσμο δύο Av ??

Last edited:
Status
Not open for further replies.