H Google παρουσίασε το Chrome OS

Yet another Linux distribution

Με τη διαφορά ότι όλα θα τρέχουν μέσα στον Chrome. Thin client και ‛cloud services’ , είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του – ενώ το ‛cloud’ πιθανά είναι το καινοτόμο/differentiator αλλά και το δίκοπο μαχαίρι.

Για την ώρα είδα ότι το build δεν κυκλοφορεί ως Image, ενώ δεν είδα στα γρήγορα και target platforms πέραν του χ86.

Κυκλοφορεί ένα image για VMWare (και Virtualbox) εδώ (και ένα τουλάχιστον ακόμα σε torrent)

http://gdgt.com/google/chrome-os/download/

Μόνο που πολλοί (το ίδιο κι εγώ) έχουν πρόβλημα να κάνουν login (όνομα χρήστη και pass τα ίδια που έχουμε και στο gmail), ασχέτως τι ρυθμίσεις δικτύου βάζουν στη virtual machine. Οπότε κολλάμε στην αρχική οθόνη με το μήνυμα "Network not connected and offline login fail", όπως στην εικόνα...

attachment.php

Δεν το έχω δοκιμάσει όμως σε VMWare, ίσως εκεί δουλεύει καλύτερα...

Attachments

• chromeos.jpg
    chromeos.jpg
    79.7 KB · Views: 158
Re: Απάντηση: H Google παρουσίασε το Chrome OS

Κυκλοφορεί ένα image για VMWare (και Virtualbox) εδώ (και ένα τουλάχιστον ακόμα σε torrent)

Ωπ ΤΝΧ! Θα του κάνω μια δοκιμή!

…χμμμ Note to myself: να κάνω ένα νέο account στο gmail για τη δοκιμή :D

Δεν ξέρω αν το έβαλε και κάποιος άλλος, αλλά ξαφνικά από χθες του τη βίδωσε, και λειτουργεί κανονικά το login! Έχει κάποιο ενδιαφέρον το λειτουργικό, αλλά παραείναι απλό για την ώρα για κάτι περισσότερο από περιήγηση στο web, email, και γενικά τις διάφορες δυνατότητες/applications που μας δίνει η ίδια η google (google docs πχ). Σε κανονική εγκατάσταση φαντάζομαι θα είναι πολύ ελαφρό, στο virtualbox ψιλοσέρνεται όμως...

attachment.php

Attachments

• chromeos.jpg
    chromeos.jpg
    109.1 KB · Views: 112
Cloud Print

By connecting your printer with the Google Cloud you will be able to print to your printer from any computer or smart phone, regardless of where you are. Just activate the Google Cloud Print connector in Google Chrome and your printer will automatically be available to you from Google Cloud Print enabled web and mobile apps.

http://www.google.com/chrome/intl/en/p/cloudprint.html