H LG ανακοινωσε τις νεες τηλεορασεις FULL HD 1080/60p!!!

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Για ριξτε μια ματια στο παρακατω αρθρο. Ειναι αποσπασμα απο τις παρουσιασεις που γινονται ενοψει IFA 2007. Απο οτι φαινεται οι εξελιξεις δεν εχουν σταματημο!!!!

Attachments

• LG_1080_60p.jpg
    LG_1080_60p.jpg
    116.2 KB · Views: 43
Αυτό ειναι το μόνο ευχάριστο... Τουλάχιστον απο οτι φαίνεται φέτος στις γιορτές οι καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα επιλογής εξαιρετικών υλοποιήσεων τόσο σε LCD (Sony, Samsung, Philips, Sharp, Toshiba, LG(? )) όσο και σε Plasma (Pioneer, Panasonic)

Αυτό ειναι το μόνο ευχάριστο... Τουλάχιστον απο οτι φαίνεται φέτος στις γιορτές οι καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα επιλογής εξαιρετικών υλοποιήσεων τόσο σε LCD (Sony, Samsung, Philips, Sharp, Toshiba, LG(? )) όσο και σε Plasma (Pioneer, Panasonic)

YES!!! Good news folks...

Μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποια είναι η καινοτομία που λέει η LG ? Διαβάζοντας το άρθρο δεν κατάλαβα τι το διαφορετικό έχει να προσφέρει από υλοποιήσεις που κυκλοφορούν ήδη.

Re: Απάντηση: H LG ανακοινωσε τις νεες τηλεορασεις FULL HD 1080/60p!!!

Συγνωμη ρε παιδια αλλα 1080p/24 θα πει 1080p με 24 Ηz ανανεωση , 1080p/60 θα πει 1080p με ανανεωση 60Ηz , μονο που ολες τηλεορασεις Full HD δεχνουν ηδη στα 60Hz (και μερικες παραπανω στα 100 και 120Ηz)!!!

Δεν ξερω αλλα λιγο κουφο μου φαινεται.:damnyou:

Μαλλον δεν το καταλαβατε το κειμενο καλα παιδια...Η LG υποστηριζει προς το παρον οτι στο κοντινο μελλον το PS3 θα βγαζει τα παιχνιδια της σε 1080/50 - 1080/60p, αντιστοιχως PAL/NTSC. Φυσικα προς το παρον οι καμερες τραβανε σε 1080/24p, αλλα αυτοι απο οτι υποστηριζουν θα αλλαξει καποια στιγμη κι αυτο και θα τραβανε στα στουντιο του Hollywood σε 1080/60p, οποτε και οι τηλεορασεις τους θα ειναι πληρως συμβατες. Για να γινει βεβαια αυτο πρεπει να κατασκευαστουν νεα chips κτλ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: H LG ανακοινωσε τις νεες τηλεορασεις FULL HD 1080/60p!!!

Συγνωμη ρε παιδια αλλα 1080p/24 θα πει 1080p με 24 Ηz ανανεωση , 1080p/60 θα πει 1080p με ανανεωση 60Ηz , μονο που ολες τηλεορασεις Full HD δεχνουν ηδη στα 60Hz (και μερικες παραπανω στα 100 και 120Ηz)!!!

Δεν ξερω αλλα λιγο κουφο μου φαινεται.:damnyou:

Κι εγώ έτσι το σκέφτηκα για αυτό έκανα την ερώτηση πριν. Eπειδή όμως στο άρθρο αναφέρεται σε frames per second και όχι σε Hz ίσως να υπάρχει κάποια διαφορά. Αν κάποιος μπορεί να μας εξηγήσει ευπρόσδεκτος.

Α μάλιστα μιλάμε για διαχείριση υλικού που δεν υπάρχει. ΟΚ κατανοητό τώρα. Πολύ γρήγορα δεν τρέχουν οι εξελίξεις ? Δεν πιάνονται με τίποτα !!!

Last edited:

Μαλλον δεν το καταλαβατε το κειμενο καλα παιδια...Η LG υποστηριζει προς το παρον οτι στο κοντινο μελλον το PS3 θα βγαζει τα παιχνιδια της σε 1080/50 - 1080/60p, αντιστοιχως PAL/NTSC. Φυσικα προς το παρον οι καμερες τραβανε σε 1080/24p, αλλα αυτοι απο οτι υποστηριζουν θα αλλαξει καποια στιγμη κι αυτο και θα τραβανε στα στουντιο του Hollywood σε 1080/60p, οποτε και οι τηλεορασεις τους θα ειναι πληρως συμβατες. Για να γινει βεβαια αυτο πρεπει να κατασκευαστουν νεα chips κτλ...

Μα, ηδη ολες οι 1080 τηλεορασεις και προβολεις υποστηριζουν 1080p 60fps! Και αν καποτε το Hollywood το γυρισει σε 1080p60 (χλωμο διοτι ολα ειναι χρισμενα γυρω απο τα 24fps) , δεν θα υπαρχει προβλημα γι'αυτες..
Ειλικρινα δεν καταλαβα το αρθρο..

Μηπως ειναι κατι αλλο Τακη? Γιατι τοτε στην εκθεση παρουσιαστηκε σαν "world first at IFA"? Να σημειωσω οτι το κειμενο αυτο ειναι απο το επισημο περιοδικο της IFA που βγαινει καθημερινα και μαλιστα ειναι απο το τελευταιο που εχει στο www.ifa-international.org

Μαλλον καλα τα λεει το αρθρο.........

Whereas regular High
Definition utilises 60 frames
interlaced and Full HD
functions with 30 progressive
frames, the new Full HD
1080/60p doubles the frame
rate with 60 progressive frames
per second.

Last edited:

Μηπως ειναι κατι αλλο Τακη? Γιατι τοτε στην εκθεση παρουσιαστηκε σαν "world first at IFA"? Να σημειωσω οτι το κειμενο αυτο ειναι απο το επισημο περιοδικο της IFA που βγαινει καθημερινα και μαλιστα ειναι απο το τελευταιο που εχει στο www.ifa-international.org

Τι να πω, απο το αρθρο δεν βγαζω ακρη...:furious3:

Οπως το ξαναδιαβαζω το αρθρο, αναφερεται στον τροπο κινηματογραφισης/γυρισματος σε 1080P 60 αντι του κλασσικου 1080i 60 το οποιο οντως δημιουργει Interlacing artifacts του τυπου Moire.
Ομως αυτο δεν εχει καθολου να κανει με τις 1080 τηλεορασεις οι οποιες ολες υποστηριζουν 1080p60 και ολες θα ωφεληθουν εαν τροφοδοτηθουν με πληρες σημα 1080p 60...
Ετσι τουλαχιστον το αντιλαμβανομαι εγω και η πρακτικη εμπειρια μου το επιβεβαιωνει οταν πχ στελνω μεσω powerstrip στον προβολεα και στην tv σημα 1080P 60fps και το δεχονται αδιαμαρτυρητα..

Whereas regular High
Definition utilises 60 frames
interlaced and Full HD
functions with 30 progressive
frames, the new Full HD
1080/60p doubles the frame
rate with 60 progressive frames
per second.

Αυτο Χρηστο νομιζω οτι αναφερεται στο πως γυριζεται το υλικο και οχι στην ικανοτητα του Monitor να δεχτει τετοιο σημα..

Ετσι πρεπει να ειναι Τακη γιατι αλλιως δεν εξηγειται...Γιατι ομως η LG αναφερεται σε πρωτοτυπια στις τηλεορασεις της??? Αυτο δεν καταλαβαινω κι εγω οσο περισσοτερες φορες διαβαζω το αρθρο...