Re: H "Ναυαρχίδα" Denon AVR-X7200 ανακοινώθηκε για Γενάρη του '15 με auro 3D+ Dolby A
Είναι 'σχετική' η ερώτηση, οπότε σχετική θα είναι και η απάντηση. Να διευκρινήσω ότι δεν είμαι ειδικός ή επαγγελματίας απλά ασχολούμαι με το χώρο αρκετά χρόνια (αυτό για να ξέρεις ότι μπορεί να γράψω και λάθη).
Αναλόγως τι σύστημα έχεις, η σημασία των 'κομματιών' στο τελικό αποτέλεσμα πάει ως εξής: Ηχεία (το πιο σημαντικό κομμάτι). Αλλοι λένε 80%, θα συμφωνήσω μαζί τους. Μετά είναι οι πηγές. Π.Χ. παίζεις το bluray από ένα μηχάνημα των 50 ευρώ ή από ένα reference των 10.000 ? Στη συνέχεια έχουμε τα μηχανήματα όπως ο pre-pro στην περίπτωση του Denon ή συνδυασμούς pre με τελικούς (ο Denon είναι 2 σε 1). Το source έχει σημασία σε ένα ποσοστό 10% και άλλο ένα 10% θα έλεγα ότι έχει o pre-pro.
Στην πράξη αυτό σημαίνει το εξής. Αν έχεις ηχεία σκουπίδια το ποιο ακριβό source να έχεις με την πιο τέλεια ηχογράφηση, τον ακριβότερο pre και το κορυφαίο τελικό σε ένα ιδανικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ο τελικός ήχος που θα παίρνεις πάλι σκουπίδια θα είναι.
Αν τώρα έχεις ηχεία διαμάντια και τέλειο τελικό και pro και παίζεις Mp3 128Κbps ο παραπάνω 'καλός' συνδυασμός θα σε βοηθήσει ανεβάζοντας πολύ την ποιότητα που θα είχες με άλλο υποδυέστερο.
Επί της ουσίας για τα κυκλώματα. Όλοι οι ενισχυτές έχουν 'καλούδια' μέσα άλλες φορές απλά για λόγους μαρκετινγκ και αύξησης των πωλήσεων τους και άλλες φορές για λόγους ουσίας. Στα δικά μου αυτιά δεν είδα την παραμικρή διαφορά στην ποιότητα μεταξύ του 4520 και του 5200 που πήρα. Μπορώ να σου πω ότι ίσως ο 5200 μου φάνηκε και πιο καθαρός, όμως έκανα αυτή την αλλαγή με την ταυτόχρονη προσθήκη ενός κορυφαίου subwoofer της velodyne και άλλαξε αρκετά τα δυναμικά που έπερνα.
Τα πάντα έχουν να κάνουν με τις ανάγκες που έχουμε. Το να πας σε μία πανάκριβη λύση εάν τα υπόλοιπα κομμάτια της αλυσίδας δεν είναι αντίστοιχα θα αποδεικτεί λάθος. Το έχω κάνει στο παρελθόν εν άγνοιά μου και το ανακάλυψα μετά από 15+ χρόνια στο χώρου του home cinema (είχα πάντα ακριβό ενισχυτή και χαμηλής κατηγορίας ηχεία και πηγές). Ο χώρος του οικιακού κινηματογράφου είναι το τι απολαμβάνεις εσύ και η οικογένειά σου / φίλοι σου. Όταν η απόλαυση γίνεται δεύτερη εργασία για να φτάσεις το 'τέλειο' ή πρέπει να δουλεύεις υπερωρίες για να μαζέψεις λεφτά για αυτό ψυχανγκαστικά, τότε χάνεται το ενδιαφέρον και η χαρά.
Η λύση του 5200 + δικάναλος νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερη από τον 7200. Επίσης, η διαφορά μεταξύ 32 + 24 bit έχει να κάνει με την επεξεργασία ήχου που σου κάνει. Ποτέ δεν κατάλαβα που μπαίνει αυτό, το μόνο που ξέρω είναι ότι η μέγιστη ποιότητα ήχου που μπορείς να βρεις σε πηγή είναι 24 bit, άρα αν πας στα 32 στην ουσία είναι upscale.