H "Ναυαρχίδα" Denon AVR-X7200 ανακοινώθηκε για Γενάρη του '15 με auro 3D+ Dolby Atmos

emperor

Senior Member
2 February 2008
682
Main Listening Position NYC
H "Ναυαρχίδα" Denon AVR-X7200 ανακοινώθηκε για Γενάρη του '15 με auro 3D+ Dolby Atmos

Aνακοινώθηκε χθες ο νέος 'μεγάλος' 7200 της Denon, ο οποίος εκτός των 2 νέων/εξωτικών surround mode (dolby atmos/auro 3d) θα είναι και ο μόνος που θα προσφέρει το πλήρη HDCP 2.2 και HDMI 2.0 (η οnkyo προσφέρει και τα δύο, αλλά το HDMI της δεν παίζει full 4K/50 ή 60Ηz).

Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Περισσότερα:

http://www.denon.co.uk/uk/product/p...theatre&subid=avreceivers&productid=avrx7200w
http://www.audioholics.com/av-receiver-reviews/denon-avr-x7200w-a-v-receiver
http://www.bigpicturebigsound.com/D...with-Dolby-Atmos-and-AURO-3D-Processing.shtml

Aναμενόμενη τιμή στα 3Κ

Re: H "Ναυαρχίδα" Denon AVR-X7200 ανακοινώθηκε για Γενάρη του '15 με auro 3D+ Dolby A

για δικαναλο ( μουσική ) σε σχέση με τον avr 4520, ποιόν θα προτειμούσατε ;;

Re: H "Ναυαρχίδα" Denon AVR-X7200 ανακοινώθηκε για Γενάρη του '15 με auro 3D+ Dolby A

Κοίτα εγώ παρήγγειλα ήδη τον 5200 αντί για τον 7200 μιας και οι διαφορές τους είναι μικρές και τα κεντρικά ηχεία (2κάναλο δηλαδή) τα παίζω με άλλο ενισχυτή.

Δεν είναι κακοί οι Denon αν όμως η χρήση σου δεν έχει καθόλου home cinema μέσα θα σου προτεινα να δεις άλλες λύσεις καθαρόαιμα δικάναλες είτε από Denon είτε από Yamaha.
Tώρα, ο 4520 και ο 7200 είναι ακριβώς το ίδιο στο δικάναλο (θα έλεγα ένα 4/5 με εξωτερικό ενισχυτή και ένα 3,5/5 με το δικό τους. Βέβαια όλοι όσοι έχουνε τόσα κυκλώματα είναι σε αυτή τη βαθμολογία)

Κοίτα εγώ παρήγγειλα ήδη τον 5200 αντί για τον 7200 μιας και οι διαφορές τους είναι μικρές και τα κεντρικά ηχεία (2κάναλο δηλαδή) τα παίζω με άλλο ενισχυτή.

Δεν είναι κακοί οι Denon αν όμως η χρήση σου δεν έχει καθόλου home cinema μέσα θα σου προτεινα να δεις άλλες λύσεις καθαρόαιμα δικάναλες είτε από Denon είτε από Yamaha.
Tώρα, ο 4520 και ο 7200 είναι ακριβώς το ίδιο στο δικάναλο (θα έλεγα ένα 4/5 με εξωτερικό ενισχυτή και ένα 3,5/5 με το δικό τους. Βέβαια όλοι όσοι έχουνε τόσα κυκλώματα είναι σε αυτή τη βαθμολογία)

η διαφορά του 7200 και του 4520 με το 5200 και το 4100, είναι τα D.D.S.C. HD Digital
o (32 bit) & Alpha Processing AL32 Processing Multichannel

αυτά τι κυκλώματα είναι και κατα πόσο παίζουν ρόλο στην ποιότητα του δικάναλου αλλά και του πολυκάναλου;; αξίζει να δώσει κάποιος τόσα λεφτά για να τα έχει ή δεν έχουν πολύ διαφορα με αυτά του 5200 ;;;

με ενδιαφέρει τόσο ο δικάναλος όσο και πολυκάναλος ήχος...αν πάρω τον 7200 ( όταν φθηνήνει φυσικά ) , θα χρειαστώ τελικό ή ολοκληρωμένο, ή να πάω στον 5200 και να πάρω δικάναλο ενισχυτή ;;;

Είναι 'σχετική' η ερώτηση, οπότε σχετική θα είναι και η απάντηση. Να διευκρινήσω ότι δεν είμαι ειδικός ή επαγγελματίας απλά ασχολούμαι με το χώρο αρκετά χρόνια (αυτό για να ξέρεις ότι μπορεί να γράψω και λάθη).

Αναλόγως τι σύστημα έχεις, η σημασία των 'κομματιών' στο τελικό αποτέλεσμα πάει ως εξής: Ηχεία (το πιο σημαντικό κομμάτι). Αλλοι λένε 80%, θα συμφωνήσω μαζί τους. Μετά είναι οι πηγές. Π.Χ. παίζεις το bluray από ένα μηχάνημα των 50 ευρώ ή από ένα reference των 10.000 ? Στη συνέχεια έχουμε τα μηχανήματα όπως ο pre-pro στην περίπτωση του Denon ή συνδυασμούς pre με τελικούς (ο Denon είναι 2 σε 1). Το source έχει σημασία σε ένα ποσοστό 10% και άλλο ένα 10% θα έλεγα ότι έχει o pre-pro.

Στην πράξη αυτό σημαίνει το εξής. Αν έχεις ηχεία σκουπίδια το ποιο ακριβό source να έχεις με την πιο τέλεια ηχογράφηση, τον ακριβότερο pre και το κορυφαίο τελικό σε ένα ιδανικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ο τελικός ήχος που θα παίρνεις πάλι σκουπίδια θα είναι.
Αν τώρα έχεις ηχεία διαμάντια και τέλειο τελικό και pro και παίζεις Mp3 128Κbps ο παραπάνω 'καλός' συνδυασμός θα σε βοηθήσει ανεβάζοντας πολύ την ποιότητα που θα είχες με άλλο υποδυέστερο.

Επί της ουσίας για τα κυκλώματα. Όλοι οι ενισχυτές έχουν 'καλούδια' μέσα άλλες φορές απλά για λόγους μαρκετινγκ και αύξησης των πωλήσεων τους και άλλες φορές για λόγους ουσίας. Στα δικά μου αυτιά δεν είδα την παραμικρή διαφορά στην ποιότητα μεταξύ του 4520 και του 5200 που πήρα. Μπορώ να σου πω ότι ίσως ο 5200 μου φάνηκε και πιο καθαρός, όμως έκανα αυτή την αλλαγή με την ταυτόχρονη προσθήκη ενός κορυφαίου subwoofer της velodyne και άλλαξε αρκετά τα δυναμικά που έπερνα.

Τα πάντα έχουν να κάνουν με τις ανάγκες που έχουμε. Το να πας σε μία πανάκριβη λύση εάν τα υπόλοιπα κομμάτια της αλυσίδας δεν είναι αντίστοιχα θα αποδεικτεί λάθος. Το έχω κάνει στο παρελθόν εν άγνοιά μου και το ανακάλυψα μετά από 15+ χρόνια στο χώρου του home cinema (είχα πάντα ακριβό ενισχυτή και χαμηλής κατηγορίας ηχεία και πηγές). Ο χώρος του οικιακού κινηματογράφου είναι το τι απολαμβάνεις εσύ και η οικογένειά σου / φίλοι σου. Όταν η απόλαυση γίνεται δεύτερη εργασία για να φτάσεις το 'τέλειο' ή πρέπει να δουλεύεις υπερωρίες για να μαζέψεις λεφτά για αυτό ψυχανγκαστικά, τότε χάνεται το ενδιαφέρον και η χαρά.

Η λύση του 5200 + δικάναλος νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερη από τον 7200. Επίσης, η διαφορά μεταξύ 32 + 24 bit έχει να κάνει με την επεξεργασία ήχου που σου κάνει. Ποτέ δεν κατάλαβα που μπαίνει αυτό, το μόνο που ξέρω είναι ότι η μέγιστη ποιότητα ήχου που μπορείς να βρεις σε πηγή είναι 24 bit, άρα αν πας στα 32 στην ουσία είναι upscale.

Last edited:

σε ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη ανάλυση...η αλήθεια είναι ότι οι απόψεις διίστανται περί του αν χρειάζεται δικάναλος ,τελικός, δικάναλος ολοκληρωμένος κλπ και υπάρχουν και πολλά posts για το θέμα αυτό στο φόρουμ...Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ότι τον πρώτο ρόλο παίζουν τα ηχεία και μετά όλα τα άλλα αρκεί να είναι στην κατηγορία των ηχείων..

τώρα για μένα...σκέφτομαι να παραγγείλλω τα b&w 683 s2 για μπροστινά...είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την b&w και θέλω να παραμείνω σε αυτήν...για ενισχυτή να παω στον 5200 ή να κατέβω στον 4100 μιας και το σύστημα μου είναι 5.1 ;;; έχουν αυτοί οι 2 passthrough για τελικό ;;; επίσης ποιο τελικό μου προτείνετε με τον 5200 ;;;

σε ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη ανάλυση...η αλήθεια είναι ότι οι απόψεις διίστανται περί του αν χρειάζεται δικάναλος ,τελικός, δικάναλος ολοκληρωμένος κλπ και υπάρχουν και πολλά posts για το θέμα αυτό στο φόρουμ...Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ότι τον πρώτο ρόλο παίζουν τα ηχεία και μετά όλα τα άλλα αρκεί να είναι στην κατηγορία των ηχείων..

τώρα για μένα...σκέφτομαι να παραγγείλλω τα b&w 683 s2 για μπροστινά...είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την b&w και θέλω να παραμείνω σε αυτήν...για ενισχυτή να παω στον 5200 ή να κατέβω στον 4100 μιας και το σύστημα μου είναι 5.1 ;;; έχουν αυτοί οι 2 passthrough για τελικό ;;; επίσης ποιο τελικό μου προτείνετε με τον 5200 ;;;

Υπάρχει στις αγγελίες νομίζω ένας Rotel 5χ125 ο οποίος θα ματσάρει και θα τα κουνήσει άριστα τα 683 (b&w & Rotel ανήκουν στο ίδιο γκρουπ) κι αν αργότερα πας σε 7κάναλο τα surround back θα τα παίξεις απ τον Denon.

Λέω να πάω σε αυτό το σύστημα ( όταν θα έχω λεφτά )...AVR τον Denon x4100w, ηχεία τα b&w 683 s2 , ένα ακόμη subwoofer ίδιο το klipsch sw112 για 5.2 και ολοκληρωμένο τον denon PMA-1520AE...

Η ερώτηση μου είναι αν έχει pre out ο Denon x4100w και bypass o denon PMA-1520AE ;;;

Ο Denon έχει pre out.

Ο 1520ΑΕ είναι πολύ καλό εργαλείο αλλά είναι δικάναλος. Με 1399 ευρώ που βλέπω ότι κάνει πηγαίνεις σε πολύ καλό καινούριο τελικό που θα το κρατήσεις πολλά χρόνια και αν πάς και σε μεταχειρισμένη κατηγορία ακόμη καλύτερες περιπτώσεις και με πιο πολλά ρεύματα. Δεν μπορώ να σου προτείνω την "καλύτερη" λύση γιατί προσωπικά πάντα κοιτάω τον οικονομικό παράγοντα και τις ισορροπίες, ο 1520 ας πούμε είναι "λίγα" watt για μένα, λίγα ρεύματα, ίσως να μην μπορεί να οδηγήσει σε υψηλές εντάσεις τα 683. Σε συνδυασμό 4100 + 1520ΑΕ ή 4100 + τελικό με την ίδια δαπάνη πολύ περισσότερο θα προτιμούσα το Rotel που αναφέρει ο Κώστας παραπάνω και οικονομία χρημάτων.

Ο Denon έχει pre out.

Ο 1520ΑΕ είναι πολύ καλό εργαλείο αλλά είναι δικάναλος. Με 1399 ευρώ που βλέπω ότι κάνει πηγαίνεις σε πολύ καλό καινούριο τελικό που θα το κρατήσεις πολλά χρόνια και αν πάς και σε μεταχειρισμένη κατηγορία ακόμη καλύτερες περιπτώσεις και με πιο πολλά ρεύματα. Δεν μπορώ να σου προτείνω την "καλύτερη" λύση γιατί προσωπικά πάντα κοιτάω τον οικονομικό παράγοντα και τις ισορροπίες, ο 1520 ας πούμε είναι "λίγα" watt για μένα, λίγα ρεύματα, ίσως να μην μπορεί να οδηγήσει σε υψηλές εντάσεις τα 683. Σε συνδυασμό 4100 + 1520ΑΕ ή 4100 + τελικό με την ίδια δαπάνη πολύ περισσότερο θα προτιμούσα το Rotel που αναφέρει ο Κώστας παραπάνω και οικονομία χρημάτων.

αυτό που με ενδιαφέρει για τελικό είναι δικάναλος...δεν τον θέλω για πολυκάναλο...για πολυκάναλο θα έχω αποκλειστικά τον 4100...ο 1520 απο Γερμανια πάει κοντά στα 900 ευρώ...ο PMA-2020AE θα με ενδιέφερε αλλά είναι πανάκριβος...Θα κοιτάξω βέβαια και σε Rotel

Δεν έχει σημασία που είναι 5καναλος. Αν εσύ θέλεις βάζεις διπλοκαλωδίωση και τον κάνεις δικάναλο με 2 χ 250W. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα τα συνδέσεις εάν έχεις έναν πολυκάναλο π.χ. τον 4100 και άλλον έναν δικάναλο. Είναι ποιο εύκολο και ποιο σωστό νομίζω να κοιτάς για έναν πολυκάναλο + τελικό (έστω και δικάναλο). Ας πει και κανένας άλλος την άποψή του βέβαια.

Δεν έχει σημασία που είναι 5καναλος. Αν εσύ θέλεις βάζεις διπλοκαλωδίωση και τον κάνεις δικάναλο με 2 χ 250W. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα τα συνδέσεις εάν έχεις έναν πολυκάναλο π.χ. τον 4100 και άλλον έναν δικάναλο. Είναι ποιο εύκολο και ποιο σωστό νομίζω να κοιτάς για έναν πολυκάναλο + τελικό (έστω και δικάναλο). Ας πει και κανένας άλλος την άποψή του βέβαια.

ο ολοκληρωμένος δεν λειτουργεί και σαν τελικός ;;;δεν είναι εφικτό να ακούς στέρεο μόνο απο τον δικάναλο ολοκληρωμένο συνδέοντας τον με τον avr ;;δεν έχω ιδέα απο δικάναλους είτε τελικούς είτε ολοκληρωμένους και συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός...

επίσης να ρωτήσω ότι για να εκμεταλευτείς στο έπακρο ακουστικά τον ολοκληρωμένο, πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη cd πηγή ;;; Θέλω να πω ότι αν έχεις για πηγή δορυφορικό δέκτη για να ακούς ιντερνετ ραδιο, θα είναι το ίδιο με τον avr ακουστικά ή ο ολοκληρωμένος ανεβάζει την ποιότητα του ήχου ;;; ελπίζω να έγινα κατανοητός

ο ολοκληρωμένος δεν λειτουργεί και σαν τελικός ;;;δεν είναι εφικτό να ακούς στέρεο μόνο απο τον δικάναλο ολοκληρωμένο συνδέοντας τον με τον avr ;;δεν έχω ιδέα απο δικάναλους είτε τελικούς είτε ολοκληρωμένους και συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός...

Θα πρέπει ο δικάναλος να διαθέτει κατάλληλη είσοδο με λειτουργία passthrough, να παρακάμπτονται δηλαδή τα στάδια προενίσχυσής του.

Δεν έχουν όλοι οι δικάναλοι αυτήν τη δυνατότητα.

Ρίξε μία ματιά εδώ:

http://avclub.gr/forum/showthread.php/68533-2κάναλοι-με-ht-passthrough

Θα πρέπει ο δικάναλος να διαθέτει κατάλληλη είσοδο με λειτουργία passthrough, να παρακάμπτονται δηλαδή τα στάδια προενίσχυσής του.

Ρίξε μία ματιά εδώ:

ευχαριστώ

Ρίξε μία ματιά εδώ:

Να κάνω κι εγώ μία ερώτηση;

Υπάρχουν δικάναλοι οι οποίοι να κάνουν pass through και να μην έχουν ενισχυτικά καθόλου;

Εννοείς κάποιον προ-ενισχυτή σε μία είσοδο του οποίου να γίνεται by-pass και στα προενισχυτικά του στάδια; :chinscratch:

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο....

Φυσικά υπάρχουν και προενισχυτές με home theatre bypass. Αλλά λογικά παρακάμπτουν μόνο το ποτενσιόμετρο της στάθμης, όχι και τα ενισχυτικά τους στάδια. Λογικά θα δουλεύουν απλά ως buffer (χωρίς κέρδος).