H4F: Xακέψανε την Πειραιώς!

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,392
t3.large
Οι Hack 4 Fame, δημοσίευσαν το 3ό φύλλο τους. Θύμα αυτή τη φορά η Τράπεζα Πειραιώς που όπως φάνηκε είναι ...ξεβράκωτο αμπέλι!

passwords εξαιρετικά ευαίσθητων συστημάτων σε ... unencrypted excels!

κείμενα με αναλυτικές οδηγίες πως να τυπώνεις Pins!

ΔΕΝ δημοσιεύτηκαν κάρτες, pins κτλ.

http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_5713.html

ΜΕΓΑ πληγμα στην αξιοπιστια της Πειραιως σε διαχειριση προσωπικων στοιχειων:slapface:

Παιδιά όντως κάτι έγινε...
Ειχε μπλοκάρει η Τράπεζα πριν κάμποσες μέρες πολλές κάρτες πιστωτικές,αλλά και αναλήψεων απο καταθετικό λογαριασμό με αυτή ακριβώς την δικαιολογία.
Μάλιστα σήμερα μου αντικατέστησαν την 2η απο τις δύο που έχω....

Δευτερη αντικατασταση μεσα στους τελευταιους μηνες. Και ειναι λογαριασμος αποκλειστικα για χρηση ΑΤΜ. Η τελευταια καρτα ειναι τσιπατη και μοιραστηκε σε πολυ κοσμο.

Απάντηση: Re: H4F: Xακέψανε την Πειραιώς!

Δευτερη αντικατασταση μεσα στους τελευταιους μηνες. Και ειναι λογαριασμος αποκλειστικα για χρηση ΑΤΜ. Η τελευταια καρτα ειναι τσιπατη και μοιραστηκε σε πολυ κοσμο.

Έτσι εξηγείται...

κι εγώ παρέλαβα μια τέτοια με τσιπάκι λένε...

Απάντηση: Re: H4F: Xακέψανε την Πειραιώς!

το ιδιο και σε μενα.

Δεν πρέπει να είναι μόνο στην Πειραιώς το πρόβλημα. Από την Visa ενημέρωσαν τη γυναίκα μου ότι λόγω κάποιων θεμάτων ασφαλείας (περίεργες αγορές παγκοσμίως) αλλάζουν κάρτες σε ένα μεγάλο αριθμό πελατών (παγκοσμίως...).

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη visa είναι της Eurobank.... και ναι, έχει και τσιπάκι !!!

Έτσι εξηγείται...

κι εγώ παρέλαβα μια τέτοια με τσιπάκι λένε...

το ιδιο και σε μενα.

Ομοίως....ενεργοποιείτε με μια απλή συναλλαγή σε ΑΤΜ.

Πριν μια εβδομαδα εξαφανιστηκε η καρτα μου απο το WINBANK της Πειραιως. Τους το ανεφερα και μου ειπαν οτι υπηρχε προβλημα το οποιο διορθωθηκε. Οντως μεχρι σημερα εκανα της συνναλαγες μου κανονικα. Το πρωι προσπαθησα να πληρωσω την εν'λογω καρτα μεσω winbank, παλι αφαντη. Τηλεφωνω τους το λεω, μου λενε παλι προβλημα το συστημα. Ρε παιδια τους λεω, ακουσα σας το hackεψαν το μαγαζι. Οχι μου λενε, τι ειναι αυτα που λετε και εμεις τα διαβασαμε , καμμια σχεση κου του λου. Παντως κατι συμβαινει:BDBDG54:

Last edited:
Oτι κατι συνεβη ειναι πραγματικοτητα.Φιλος που εβγαλε χρεωστικη πριν 4 μηνες του την αντικατεστησαν τωρα.Πρινμερικες μερες το winbank εβγαζε παραξενα μηνυματα

Εγώ πάλι παρέλαβα την νέα χρεωστική με τσιπάκι αρκετό καιρό πριν. Την προηγούμενη εβδομάδα, την παρέλαβε και ο μικρός αδερφός μου. Νομίζω ότι η αλλαγή των απλών καρτών ανάληψης σε άλλες με τσιπάκι είναι άσχετη με τις φήμες περί χακέματος, και έχει αρχίσει εδώ και λίγο καιρό.

Το άλλο θέμα (της εξαφάνισης καρτών, λογαριασμών, κλπ από την winbank) είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, όταν το σύστημα είναι φορτωμένο. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι απλά λόγω φόρτου τα ερωτήματα του περιβάλλοντος web δεν απαντώνται, και καταλήγει κανείς με "εξαφανισμένα" στοιχεία...

Και τα 2 τα θεωρώ άσχετα με τις φήμες...

Θα ήθελε κάποιος να με ενημερώσει γιατί υπάρχει το τσιπακι και τι κάνει; Σήμερα που έκανα ανάληψη με ενημέρωσε το ΑΤΜ ότι θα μου στείλει και 'μένα μία με τσιπάκι. Λεφτά πάλι όσα ζήτησα μου έβγαλε δεν έβγαλε παραπάνω.:bigcry:

Χρησιμεύει σε αγορές που θα κάνεις με την κάρτα ανάληψης (που εγώ δεν έχω κάνει ποτέ...)
Απλά, με όλα τα υπόλοιπα (αποδείξεις, υπογραφές), βάζεις και το πιν στο μηχανάκι.

Re: Απάντηση: H4F: Xακέψανε την Πειραιώς!

Θα ήθελε κάποιος να με ενημερώσει γιατί υπάρχει το τσιπακι και τι κάνει; Σήμερα που έκανα ανάληψη με ενημέρωσε το ΑΤΜ ότι θα μου στείλει και 'μένα μία με τσιπάκι. Λεφτά πάλι όσα ζήτησα μου έβγαλε δεν έβγαλε παραπάνω.:bigcry:

με το τσιπακι βγάζει 50τα εκατό παραπάνω και δεν χρεώνει τίποτα

εμ πως ????

προχώρησε η τεχνολογία βρεεεε

Με Winbank (Πειραιώς) δεν είχα κανένα πρόβλημα τις τελευταίες 3 ημέρες. Πληρώθηκαν λογαριασμοί και leasing, έγιναν καταθέσεις από τρίτους, εξοφλήθηκε η πιστωτική, ολοκληρώθηκε ομαλά μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό τρίτων και ο λογαριασμός των επιταγών ήταν εντάξει. Τη Παρασκευή ενημερώθηκα για τους λογαριασμούς, μέσω δικτύου από το PC στο γραφείο μου και στη συνεχεία (για επιβεβαίωση) έκανα μια επίσκεψη στη τράπεζα, όπου δεν διαπίστωσα κάποιο πρόβλημα.