Harlem Shake- Gangnam Style.Είμαστε τελικά μαϊμούδες χωρίς μπανάνα ή μαϊμού άνθρωποι;

lxar

AVClub Enthusiast
5 September 2010
709
http://www.youtube.com/watch?v=8f7wj_RcqYk

Τον τελευταίο καιρό παντού, στο Facebook, σε διάφορα "ειδησεογραφικοαργοσχολικά sites, διαφημίζεται η παραπάνω μπούρδα. Τελικά μόνο εμένα θλίβει αυτός ο ηλίθιος μιμητισμός καταστάσεων αποβλάκωσης; Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σας καθώς διαβάζοντας απόψεις εδώ μέσα, βρίσκω ανθρώπους με άποψη.
Ποιά η ουσία στο να μαζευτουν 1000 άνθρωποι και να βιντεοσκοπήσουν μια μαλ@ακία και μισή; Είναι αυτό μόδα; Και αν αργότερα θεωρηθεί μόδα η υποκίνηση πογκρόμ εναντίον γατιών, σκυλιών, ποντικιών ή και ανθρώπων; Ω ρε πού πάμε που έλεγε και ο αείμνηστος Β. Αυλωνίτης...

http://www.youtube.com/watch?v=8f7wj_RcqYk

Τον τελευταίο καιρό παντού, στο Facebook, σε διάφορα "ειδησεογραφικοαργοσχολικά sites, διαφημίζεται η παραπάνω μπούρδα. Τελικά μόνο εμένα θλίβει αυτός ο ηλίθιος μιμητισμός καταστάσεων αποβλάκωσης; Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σας καθώς διαβάζοντας απόψεις εδώ μέσα, βρίσκω ανθρώπους με άποψη.
Ποιά η ουσία στο να μαζευτουν 1000 άνθρωποι και να βιντεοσκοπήσουν μια μαλ@ακία και μισή; Είναι αυτό μόδα; Και αν αργότερα θεωρηθεί μόδα η υποκίνηση πογκρόμ εναντίον γατιών, σκυλιών, ποντικιών ή και ανθρώπων; Ω ρε πού πάμε που έλεγε και ο αείμνηστος Β. Αυλωνίτης...

Δεν ξέρω αν αυτό σε παρηγορεί, αλλά θλίβει εξίσου κι εμένα. Όσο πιο γκάου, τόσο πιο δημοφιλές. Κάτι δεν πάει καθόλου, μα καθόλου καλά με τα μυαλά μας τα τελευταία 20 χρόνια..
Και που να δεις και τα happenings με τα ζόμπι στο μετρό..

Μπα, δεν είχα την τιμή να δω αυτα τα saddenings δυστυχώς. Γκάου, αυτό ακριβώς. Καπνίστρια μανιώδης σε καφετέρια μου την είπε επειδή την ενοχλούσε το ελαχίστων...db παίξιμο του κομπολογιού μου. Την κοιτούσα σα να μου κάνουν λοβοτομή. Ή γινόμαστε πιο ηλίθιοι σαν είδος ή εγώ γεροπαράξενος

χαζό και μονότονο μου ακούγεται. και το βίντεο είναι ότι νάναι. Από την άλλη τις προάλλες η αδερφή μου έπαιζε στα δίδυμα όταν ακόμα ήταν νεογέννητα κάτι παράξενους ήχους οι οποίοι εξομοίαζαν τους ήχους που "φτάνουν" στο έμβρυο όσο αυτό φιλοξενείται ακόμα στην κοιλιά της μητέρας του. Τα μωρά όντως ηρεμούσαν. Νομίζω πως αυτή η μουσική κάπου εκεί ταιριάζει και αποκτά την απήχηση που αποκτά. επίσης γενικά δε θα ήμουν κατηγορηματικός καθώς για παράδειγμα μου αρέσει αυτό:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κοινώς σε αντίστοιχο χαβαλέ αν το τραγούδι μου έκανε το κλικ θα μπορούσα να συμμετέχω νομίζω.

Last edited:
Την επόμενη του θανάτου των παιδιών στη Λάρισα μαζεύτηκαν 2000 νεολαίοι σε κεντρική πλατεία της πόλης για να χορέψουν H.S,να βιντεοσκοπηθούν και να γίνουν ατραξιόν στο youtube.Νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν.

Την επόμενη του θανάτου των παιδιών στη Λάρισα μαζεύτηκαν 2000 νεολαίοι σε κεντρική πλατεία της πόλης για να χορέψουν H.S,να βιντεοσκοπηθούν και να γίνουν ατραξιόν στο youtube.Νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν.

Μήπως αυτό ήταν αντίσταση στο ανάλγητο κράτος που έφταιγε για την τοξικότητα του μονοξειδίου του άνθρακα;

Άρτον και θεάματα. Εφόσον άρτος δεν υπάρχει, θεάματα

Η τηλεόραση και τα ΜΜΕ γενικότερα είναι το δεκανίκι του συστήματος. Είναι το χέρι που ρίχνει το κακής ποιότητας κουτόχορτο στο παχνί. Το μεγάλο στοίχημα που για μένα έχει χαθεί, είναι το αν μπορούμε να έχουμε την ποιοτική συνείδηση, σαν λαός, αλλά και ατομικά, ώστε να απορρίπτουμε το φτηνό και το τυποποιημένο που μας πασάρουν με στόχο τον αποπροσανατολισμό μας και να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ποιότητα σε όλα τα επίπεδα (ποιότητα ζωής, πολιτικούς ηγέτες, ασφάλεια, κοινωνική πρόνοια, παιδεία κτλ). Αλλά συνηθίσαμε και είμαστε ολιγαρκείς, άτολμοι και ακίνδυνοι. Όσο πιο χαμηλά μας θέτουν την ποιότητα ζωής μας τόσο πιο πολύ ευχαριστούμε και υποκλινόμαστε σαν υποτακτικοί. Μην απορείς, λοιπόν φίλε μου γιατί γνωρίζουν τέτοια αποδοχή, τέτοιου είδους τηλε-σκουπίδια. Δεν ξέρουμε να απαιτούμε και να διαχωρίζουμε το καλό κρέας από τον κατιμά. Μάλλον έχουμε ότι μας αξίζει….
Με ελάχιστες εξαιρέσεις βέβαια…..

Η τηλεόραση και τα ΜΜΕ γενικότερα είναι το δεκανίκι του συστήματος. Είναι το χέρι που ρίχνει το κακής ποιότητας κουτόχορτο στο παχνί. Το μεγάλο στοίχημα που για μένα έχει χαθεί, είναι το αν μπορούμε να έχουμε την ποιοτική συνείδηση, σαν λαός, αλλά και ατομικά, ώστε να απορρίπτουμε το φτηνό και το τυποποιημένο που μας πασάρουν με στόχο τον αποπροσανατολισμό μας και να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ποιότητα σε όλα τα επίπεδα (ποιότητα ζωής, πολιτικούς ηγέτες, ασφάλεια, κοινωνική πρόνοια, παιδεία κτλ). Αλλά συνηθίσαμε και είμαστε ολιγαρκείς, άτολμοι και ακίνδυνοι. Όσο πιο χαμηλά μας θέτουν την ποιότητα ζωής μας τόσο πιο πολύ ευχαριστούμε και υποκλινόμαστε σαν υποτακτικοί. Μην απορείς, λοιπόν φίλε μου γιατί γνωρίζουν τέτοια αποδοχή, τέτοιου είδους τηλε-σκουπίδια. Δεν ξέρουμε να απαιτούμε και να διαχωρίζουμε το καλό κρέας από τον κατιμά. Μάλλον έχουμε ότι μας αξίζει….
Με ελάχιστες εξαιρέσεις βέβαια…..
Ωραίος..Μέχρι κεραίας..

Αλλη μια περιπτωση που μια μπουρδα γινεται διασημη,ενω πολλα αλλα πραματα που αξιζουν δε γινονται γνωστα,αλλα βεβαια προσωπικα,καποια απ'αυτα μου προκαλουν γελιο :-)

Αν μια παρεα το κανει σ'ενα σπιτι για χαβαλε και το βιντεοσκοπησει,και περασουν λιγη ωρα γελωντας,τοτε οκ δεν ειναι κατι κακο...
Ειδα σε μια φαση στο youtube ενα πολυ αστειο αλλα δε μπορω να το ξαναβρω τωρα... :Banane0::music-smiley-005::HTEHETH63::drummer::ridinghorse::elefant:

Η τηλεόραση και τα ΜΜΕ γενικότερα είναι το δεκανίκι του συστήματος. Είναι το χέρι που ρίχνει το κακής ποιότητας κουτόχορτο στο παχνί. Το μεγάλο στοίχημα που για μένα έχει χαθεί, είναι το αν μπορούμε να έχουμε την ποιοτική συνείδηση, σαν λαός, αλλά και ατομικά, ώστε να απορρίπτουμε το φτηνό και το τυποποιημένο που μας πασάρουν με στόχο τον αποπροσανατολισμό μας και να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ποιότητα σε όλα τα επίπεδα (ποιότητα ζωής, πολιτικούς ηγέτες, ασφάλεια, κοινωνική πρόνοια, παιδεία κτλ).

Σωστά τα λες, αλλά να δώσω ένα παράδειγμα. Με τις πολυκατοικίες τσακίσαμε τις πόλεις μας μια για πάντα. Δεν διορθώνεται με τίποτα αυτή η τσιμεντίλα. Ποιότητα; Ομορφιά; Τέχνη; Κοινωνία; Μηδέν σε όλα. Και αυτό έγινε πριν την ΥΕΝΕΔ. Δηλαδή δεν φταίει η τηλεόραση, είναι διαχρονικό το πρόβλημα.

Όσο για τις σαχλαμαρίτσες τύπου "αυθόρμητου" ομαδικού χορού, είναι ένας άκακος χαβαλές. Από το να κάθονται όλοι μόνοι τους και να ακούν στα κινητά τους τους χαζοτραγουδιστές που έχουν κυριαρχήσει σήμερα, χίλιες φορές καλύτερα να χορεύουν όλοι μαζί.

Όσο για τις σαχλαμαρίτσες τύπου "αυθόρμητου" ομαδικού χορού, είναι ένας άκακος χαβαλές. Από το να κάθονται όλοι μόνοι τους και να ακούν στα κινητά τους τους χαζοτραγουδιστές που έχουν κυριαρχήσει σήμερα, χίλιες φορές καλύτερα να χορεύουν όλοι μαζί.
Το σκεπτικο ποιο ειναι δηλαδη; Ας μας ενωνει κατι ακομα κι αν ειναι η ηλιθιοτητα; Καταλαβαινω τι θελεις να πεις, αλλα δεν ειναι ακριβως "ακακη", μακροπροθεσμα ειναι πολυ βλαβερη & επικινδυνη...

Το σκεπτικο ποιο ειναι δηλαδη; Ας μας ενωνει κατι ακομα κι αν ειναι η ηλιθιοτητα; Καταλαβαινω τι θελεις να πεις, αλλα δεν ειναι ακριβως "ακακη", μακροπροθεσμα ειναι πολυ βλαβερη & επικινδυνη...

Συμφωνώ απόλυτα

Ενώ θεωρώ και τα δύο "τραγούδια" της πλάκας, δεν προβληματίζομαι τόσο. Μια μόδα είναι, μόδες υπήρχαν πάντα. Και μάλιστα όταν όλα γύρω σου πηγαίνουν τόσο σκατά, είναι λογικό να αποκτούν δυναμική τέτοιες "εκτονώσεις". Θυμηθείτε ότι τόσο τα διάφορα harlem shake όσο και τα gagnam style videos πολλών πανεπιστημίων, είναι ουσιαστικά "τσάμπα" παρτυ, όπου κόσμος μαζεύεται, περνάει καλά για 1-2 ώρες και μετά διαλύεται.

Δε θα αναζητούσα πολιτικές ή κοινωνικές προεκτάσεις σε κάτι τέτοιο. Της εποχής είναι, θα έχει ξεχαστεί σε λιγότερο από 2-3 μήνες.

Ακριβώς αυτό εννοώ. Οποιαδήποτε μορφή κοινωνικότητας είναι καλύτερη από την μοναξιά. Ούτε βλαβερή είναι, ούτε επικίνδυνη. Άλλωστε ούτε το τάβλι, ούτε η πρέφα έχουν κανένα βαθύτερο περιεχόμενο, αλλά είναι πολύ καλύτερες δραστηριότητες από το να κάθεται κανείς μόνος του και να βλέπει τηλεόραση.

Eμένα με θλίβει περισσότερο το γεγονός του ότι κάποιοι ψάχνουν να φιλοσοφήσουν μία μπούρδα όπως αυτή λες και είναι κάτι που τους επηρεάζει η που είναι άξιο σχολιασμού.
Κάποιοι γουστάρουν να μαζευτούν να κάνουν μια χαζομάρα για 5 λεπτά, σιγά τα ωά που θα τους κρίνουμε γι αυτό, ανθρώπους που δεν ξέρουμε και που τους χαρακτηρίζουμε μαιμούδες, εμείς οι σωστοί και τέλειοι.

Μάλλον η αναζήτηση του προβλήματος πρέπει να πάει προς τα ανάποδα, γιατί πρέπει κάποιοι να βγάζουν χολή με οτιδήποτε δεν τους αρέσει η θεωρούν άνοστο, γελοίο, χαζό, μαλακία, γιατί νοιώθουν την ανάγκη να το κατακρίνουν και να ακουστούν επειδή τους χαλάει το ζεν.
Τώρα είναι το harlem, πριν το gangnam, πριν ένας Bieber,η στα δικά μας, μια Πάολα, κάποιος Παντελίδης, κ.ο.κ

Λες και ξεπεράσαμε όλα μας τα προβλήματα και η τροχοπέδη της ανθρωπότητας είναι το harlem shake

Last edited:
Απάντηση: Re: Harlem Shake- Gangnam Style.Είμαστε τελικά μαϊμούδες χωρίς μπανάνα ή μα

Eμένα με θλίβει περισσότερο το γεγονός του ότι κάποιοι ψάχνουν να φιλοσοφήσουν μία μπούρδα όπως αυτή λες και είναι κάτι που τους επηρεάζει η που είναι άξιο σχολιασμού.
Κάποιοι γουστάρουν να μαζευτούν να κάνουν μια χαζομάρα για 5 λεπτά, σιγά τα ωά που θα τους κρίνουμε γι αυτό, ανθρώπους που δεν ξέρουμε και που τους χαρακτηρίζουμε μαιμούδες, εμείς οι σωστοί και τέλειοι.

Μάλλον η αναζήτηση του προβλήματος πρέπει να πάει προς τα ανάποδα, γιατί πρέπει κάποιοι να βγάζουν χολή με οτιδήποτε δεν τους αρέσει η θεωρούν άνοστο, γελοίο, χαζό, μαλακία, γιατί νοιώθουν την ανάγκη να το κατακρίνουν και να ακουστούν επειδή τους χαλάει το ζεν.
Τώρα είναι το harlem, πριν το gangnam, πριν ένας Bieber,η στα δικά μας, μια Πάολα, κάποιος Παντελίδης, κ.ο.κ

Λες και ξεπεράσαμε όλα μας τα προβλήματα και η τροχοπέδη της ανθρωπότητας είναι το harlem shake

Ακριβώς!!!

Συμφωνω μεχρι κεραιας. Μετα την πεινα και την εξαθλιωση, το χειροτερο παρεπομενο της κρισης ειναι η ελλειψη της οποιας καλης διαθεσης και του χαμογελου.
Το οτι καποια 20χρονα αντιστεκονται μαζικα στην πανεθνικη καταθλιψη και ευερεθιστοτητα, εστω και μαϊμουδιζοντας (sic), μαλλον ενοχλει οσους δεν κατανοουν οτι εκτος απο τα λεφτα υπαρχουν και αλλα πραγματα στην ζωη, ειδικα σε μια ηλικια που θα επρεπε να ειναι ανεμελη.