Harlem Shake- Gangnam Style.Είμαστε τελικά μαϊμούδες χωρίς μπανάνα ή μαϊμού άνθρωποι;

Για τους παλαιοτερους, τα αντιστοιχα του τελους του 20ου αιωνα ειναι τα la banda & macarena.
Για τους μεγαλυτερους σε ηλικια ηταν και αυτα ηλιθιοτητες, αλλα για μας μοδα που τη γουσταραμε.
Απλα τωρα μεγαλωσαμε εμεις!

Re: Απάντηση: Harlem Shake- Gangnam Style.Είμαστε τελικά μαϊμούδες χωρίς μπανάνα ή μα

Για τους παλαιοτερους, τα αντιστοιχα του τελους του 20ου αιωνα ειναι τα la banda & macarena.
Για τους μεγαλυτερους σε ηλικια ηταν και αυτα ηλιθιοτητες, αλλα για μας μοδα που τη γουσταραμε.

εμ βέβαια
τώρα γίνανε σχεδόν all time classics

Re: Απάντηση: Harlem Shake- Gangnam Style.Είμαστε τελικά μαϊμούδες χωρίς μπανάνα ή μα

:flipout::flipout::flipout:

Ελιωσα!

προσωπικά σήμερα η μακαρένα μου αρέσει.
Θυμάμαι στα νιάτα μου γελάγαμε με το Ρασπούτιν ή το daddy cool των Boney M και ακόμα πιό πριν γελάγαμε με το I gotcha του Joe Tex...
Τέτοιο χαζοτράγουδο δεν υπήρχε πριν 4-5 μήνες ένα άλλο βραζιλιάνικο που στήθηκε στο δρόμο και κάποιος πονηρός το πήρε και το έκανε δίσκο και κονόμησε και τον τρέχανε στα δικαστήρια οι δημιουργοί του δρόμου?
Τέτοια βγαίνουν κάθε χρόνο δυό τρία στον πλανήτη.
Συνήθως καταλήγουν στο καρναβάλι και στα cd αφιερώματα latin xesta που βγάζουν κάθε αποκρια οι εφημερίδες.
10άδες μπορώ να ψάξω να βρώ....
ή από την άλλη μπορεί να είναι κομμάτια που για κάποιο λόγο σε κάποιους άλλους λαούς και φιλοσοφίες προξενούν γέλωτα, αν και κανονικά δεν είναι για γέλιο αρχικά.
Σας θυμίζω το ινδικό τραγούδι που ήταν διαφήμιση της Heineken πριν 1-2 χρόνια (το ξέρει καλά ο byproxy)
http://www.youtube.com/watch?v=FyEnG_DEB1I
που είναι το μουσικό στυλ gumnaam που προφανώς σχετίζεται με την πρόσφατη παρωδία...και θεωρείται κλασικό cult κομμάτι όπως και η ταινία απο την οποία έχει παρθεί
ή το άλλο με τους μογγόλους με τους λαρυγγισμούς που είχε στη διαφήμιση του κουρέα της cosmote....

Last edited:
Eμένα με θλίβει περισσότερο το γεγονός του ότι κάποιοι ψάχνουν να φιλοσοφήσουν μία μπούρδα όπως αυτή λες και είναι κάτι που τους επηρεάζει η που είναι άξιο σχολιασμού.
Κάποιοι γουστάρουν να μαζευτούν να κάνουν μια χαζομάρα για 5 λεπτά, σιγά τα ωά που θα τους κρίνουμε γι αυτό, ανθρώπους που δεν ξέρουμε και που τους χαρακτηρίζουμε μαιμούδες, εμείς οι σωστοί και τέλειοι.

Μάλλον η αναζήτηση του προβλήματος πρέπει να πάει προς τα ανάποδα, γιατί πρέπει κάποιοι να βγάζουν χολή με οτιδήποτε δεν τους αρέσει η θεωρούν άνοστο, γελοίο, χαζό, μαλακία, γιατί νοιώθουν την ανάγκη να το κατακρίνουν και να ακουστούν επειδή τους χαλάει το ζεν.
Τώρα είναι το harlem, πριν το gangnam, πριν ένας Bieber,η στα δικά μας, μια Πάολα, κάποιος Παντελίδης, κ.ο.κ

Λες και ξεπεράσαμε όλα μας τα προβλήματα και η τροχοπέδη της ανθρωπότητας είναι το harlem shake

Εφόσον εγώ είμαι αυτός που άνοιξατο θέμα ας απαντήσω. Με χαλάει, προσωπικά πάντα, η μαζικότητα. Στο τάβλι, στην πρέφα, στο μπουγέλο υπήρχε η προσωπική επαφή. Στη μάζωξη χιλιάδων για τη βιντεοσκόπηση 5 λεπτών τί υπάρχει; Κομπάρσος είσαι και τίποτα άλλο. Ούτε σωστός είμαι ούτε τέλειος. Μακάρι οι γύρω μου να μου δείχνουν πού κάνω λάθος. Όσο για την αντίδραση στην μιζέρια πιστεύω πως ουσία έχει η ψυχαγωγία/διασκέδαση κ όχι μόνο η ανούσια διασκέδαση.

Εφόσον εγώ είμαι αυτός που άνοιξατο θέμα ας απαντήσω. Με χαλάει, προσωπικά πάντα, η μαζικότητα. Στο τάβλι, στην πρέφα, στο μπουγέλο υπήρχε η προσωπική επαφή. Στη μάζωξη χιλιάδων για τη βιντεοσκόπηση 5 λεπτών τί υπάρχει; Κομπάρσος είσαι και τίποτα άλλο. Ούτε σωστός είμαι ούτε τέλειος. Μακάρι οι γύρω μου να μου δείχνουν πού κάνω λάθος. Όσο για την αντίδραση στην μιζέρια πιστεύω πως ουσία έχει η ψυχαγωγία/διασκέδαση κ όχι μόνο η ανούσια διασκέδαση.
Μα και να μην υπάρχει και ο άλλος να θέλει απλά να κάνει μια μαλακία 5 λεπτών ως κομπάρσος εσένα τι σε κόφτει?
Δικαίωμα σου να μη σου αρέσει, ούτε εμένα μου αρέσει χαζομάρα είναι με ένα-δυό πετυχημένα, ποιός ο λόγος να το ψάξουμε περαιτέρω και μάλιστα χαρακτηρίζοντας και προσβάλοντας με επίθετα ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε λες και έκαναν κάποιο έγκλημα?

Το θέμα κατ'εμέ είναι οτι δίνεις σημασία (υπέρμετρη μάλιστα) σε κάτι που δεν αξίζει.
Και μην προβάλεις την μαζικότητα ως επιχείρημα γιατί το harlem shake με 5 άτομα σε πειράζει όσο και το harlem shake με 1000 άτομα έτσι δεν είναι...?
Xάνεις ακόμα περισσότερο δε το (όποιο) δίκιο σου με τα άστοχα παραδείγματα περί πογκρομ κατοικιδιων.

You must learn how to not to give a fuck κατά το ρητόν.

Last edited:
Μα και να μην υπάρχει και ο άλλος να θέλει απλά να κάνει μια μαλακία 5 λεπτών ως κομπάρσος εσένα τι σε κόφτει?
Δικαίωμα σου να μη σου αρέσει, ούτε εμένα μου αρέσει χαζομάρα είναι με ένα-δυό πετυχημένα, ποιός ο λόγος να το ψάξουμε περαιτέρω και μάλιστα χαρακτηρίζοντας και προσβάλοντας με επίθετα ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε λες και έκαναν κάποιο έγκλημα?

Το θέμα κατ'εμέ είναι οτι δίνεις σημασία (υπέρμετρη μάλιστα) σε κάτι που δεν αξίζει.
Και μην προβάλεις την μαζικότητα ως επιχείρημα γιατί το harlem shake με 5 άτομα σε πειράζει όσο και το harlem shake με 1000 άτομα έτσι δεν είναι...?
Xάνεις ακόμα περισσότερο δε το (όποιο) δίκιο σου με τα άστοχα παραδείγματα περί πογκρομ κατοικιδιων.

You must learn how to not to give a fuck κατά το ρητόν.

Δεν διεκδικώ δίκιο για να το χάσω, αλήθεια. Την άποψή μου είπα. Η μαζικότητα με χαλάει, τα 5 άτομα επηρρεάστηκαν από άλλους τόσους. Αναφέρθηκα σε έγκλημα; ή έγινε τέτοια παρομοίωση; Όσο για το άστοχο παράδειγμα, οκ γνώμη σας αλλά εδώ είμαστε. Στην Αμερική έγινε μόδα η κατανάλωση μιας κουτάλας κανέλας αμάσητης και η προβολή τους στο youtube. Με το ίδιο ηλίθιο, κατ' εμέ πάντα, μαζικό σκεπτικό(;). Παιδιά κινδύνεψαν να πνιγούν, χάριν της μόδας. Το harlem shake ναι, είναι ακίνδυνο και ας θεωρηθώ καχύποπτος αλλά φοβάμαι την συνέχεια.
Όσο για το πογκρόμ κατοικιδίων, ενημερωτικά πάντα, δεν το είπα τυχαία. Εδώ στα μέρη μου μέρες αποκριάς υπήρχε έθιμο βασανισμού σκυλιών. Οι νέοι του χωριού μάζευαν αδέσποτα και..... Ας μη προχωρήσω σε λεπτομέρειες. Έθιμο, μόδα αλλά συνήθιζε ο κόσμος να γελάει με αυτό. Την συνήθεια, την απάθεια φοβάμαι.

Προσωπικά όλα αυτά με ενοχλούν λιγότερο απο το κλωτσίδι στις disco της δεκαετίας του 80 me cure κτλ... και πολύ λιγότερο απο τις απαγγελίες ποιημάτων της ίδιας εποχής...

...και περνάνε και μια χαρά στα πάρτυ τα πιτσιρίκια με εύκολες χορογραφίες και κάνουν και το χαβαλέ τους οι μεγάλοι νοσταλγώντας τα νιάτα τους.

Μια χαρά είναι όλα, αρκεί να μην τα παίρνουμε στα σοβαρά imo.

Προσωπικά, για τη μαλάκυνση της κοινωνίας (παγκοσμίως) δεν περίμενα να δω την ανταπόκριση του κόσμου στα χιτακια... έχω πιο σοβαρά δείγματα...

Βασικα το κακο αρχισε με το ροκ εντ ρολ. Απο εκει αρχισε η διαφθορα και η μαζικοποιηση της διασκεδασης της νεολαιας. Στην συνεχεια ειχαμε το σεϊκ και το χουλα χουπ.
Μετα ηρθε το χαρντ ροκ, που εβαλε μαζικα τον οξαποδώ στα σπιτια των χριστιανων. Ακολουθησε το ρεϊβ που ολοι ξερουμε οτι καταστρεψε μια ολοκληρη γενια και τωρα πια καταληξαμε στα κορεάτικα και στα υποσυνειδητα επαναστατικα μηνυματα. Θα ξερετε βεβαια οτι το Harlem Shake εχει ως μονο "στιχο" την επαναλαμβανομενη φραση Con Los Terroristas, δηλαδη (για τους μη ισπανομαθεις) "Με τους τρομοκρατες".

Βεβαιως ξεχασαμε και τις μαϊμουδιες στα παπακια και στο σκα-σου-σου...

:flipout:

Βασικα το κακο αρχισε με το ροκ εντ ρολ. Απο εκει αρχισε η διαφθορα και η μαζικοποιηση της διασκεδασης της νεολαιας. Στην συνεχεια ειχαμε το σεϊκ και το χουλα χουπ.
Μετα ηρθε το χαρντ ροκ, που εβαλε μαζικα τον οξαποδώ στα σπιτια των χριστιανων. Ακολουθησε το ρεϊβ που ολοι ξερουμε οτι καταστρεψε μια ολοκληρη γενια και τωρα πια καταληξαμε στα κορεάτικα και στα υποσυνειδητα επαναστατικα μηνυματα. Θα ξερετε βεβαια οτι το Harlem Shake εχει ως μονο "στιχο" την επαναλαμβανομενη φραση Con Los Terroristas, δηλαδη (για τους μη ισπανομαθεις) "Με τους τρομοκρατες".

Βεβαιως ξεχασαμε και τις μαϊμουδιες στα παπακια και στο σκα-σου-σου...

:flipout:

Όλα όσα αναφέρετε είχαν αποτέλεσμα επαναστατικό. ΕΥΤΥΧΩΣ!
Εναντίον του πουριτανισμού, της κλειστής κοινωνίας, των.. Όντως αστείων υποσυνείδητων μηνυμάτων κτλ κτλ. Αλλά ήταν ρεύμα, μάης του 68, χίππηδες, πασιφισμός κτλ κτλ. Τί σχέση έχουν με την μόδα του μήνα;
Τα σκα σκασουσου κ τα παπάκια είναι ακριβώς ό, τι και το harlem shake. Πολύ πιο αθώο τηρουμένων των αναλογιών. Αλλά το ίδιο σαχλό

Last edited:
Δεν νομίζω ότι ξεχωρίζει κάπου το Gangnam (το άλλο που λέτε κάπου το άκουσα αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμη τι ακριβώς είναι) από τις λοιπές "μόδες" που ήλθαν, τρέλαναν, και απήλθαν έως και ξεχάστηκαν εντελώς. Προφανώς υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει μια τάση της μάζας για το λεγόμενο latest craze.
Αν κάπου ξεχωρίζει το gangnam (τα πιτσιρίκια μου το έμαθαν) είναι ότι υπογραμμίζει την τεράστια δύναμη του youtube ως μέσου. Έτσι επικράτησαν και άλλες, έτι γελοιότερες, μόδες (όπως καλή ώρα αυτό το διαολεμένο πουλάκι που μας έχει πάρει τα αυτιά).