HARMAN KARDON AVR 255 - Ηχεία

Το αυτί σου θα σου πει τι ταιριάζει...

Δεν τίθεται θέμα για ηχεία με καλό η κακό ήχο (σε κάποιο εύρος τιμής). Είναι θέμα γούστου και προτιμήσεων. Οπότε πάρε σβάρνα τα μαγαζά με το σταυρό στο χέρι και καλή επιλογή!

Δώσε όμως μερικά Info για τον χώρο, την χρήση που τα θες και το budget που διαθέτεις.

Και γω προχτές παρέλαβα τον Harman AVR 255 και είναι διαμάντι ο άτιμος. Τα ηχεία μου είναι τα Wharfedale Diamond 8 (με τα 8.4 για FR - FL) και σε σχέση με τον πιο αδύναμο Υamaha 461 που είχα πριν, πλέον έχουν πάρει ζωή και παίζουν πολύ πιο ζωντανά (μεγάλη διαφορά είδα στα surround στις ταινίες!)

Με γειες ο AV και καλές επιλογές!

Τα θέλω κολώνες και η χρήση θα είναι τόσο για μουσική όσο και για ταινίες. Περισσότερο για μουσική θα έλεγα. Οσο για κόστος περίπου στα 600 ευρώ.

Τα Wharfedale που τα βρίσκω για ακρόαση; Διάβασα και από άλλους πως είναι πολύ καλά ηχεία.

Εγώ τα είχα ακούσει στο Νάκα της Ιπποκράτους (είχε πολλά ζεύγη ηχείων και πολλούς ενισχυτές)

Εγώ τα έχω σε χώρο 3x4.5 και είμαι πολύ ικανοποιημένος... και ειδικά στα χαμηλά έχουν πολύ όγκο, να φανταστείς είμαι χωρίς sub και δεν μου λείπει και ιδιαίτερα... (είμαι και σε πολυκατοικία και υπάρχει και ένα όριο με τις εντάσεις :p )

αν τα ακουσες και σου αρεσαν, τότε μην το σκέφτεσαι, απο τη στιγμη που έχεις ακουσει και αλλα, ο ηχος πρεπει να σου αρέσει πρωτα εσενα. εγώ θα σου προτεινα τα q acoustics 1050, τα οποια έχουν υψηλή ευαισθησία και είναι μουσικότατα, και μια χαρα για ταινιες. είναι της ίδιας λογικής σε σχεση με τα tannoy που σου προτεινε ο pleo, θεωρώ οτι αυτα που σου προτείνω έχουν λίγο ποιο σαφές μπασσο, τουλαχιστον αυτό καταλαβα ακουγωντας τα.

Τα άκουσα σε πολυκατάστημα με άσχημες συνθήκες. Απλά άκουσα πως έχουν πολύ καλό ήχο κυρίως για μουσική. Για τα Q acoustics έχω ακουστά αλλά δεν τα έχω ακούσει. Γνωρίζεις που μπορώ να τα ακούσω;

Καλησπέρα σε όλους. Αυτή είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum. Παρήγγειλα πρόσφατα απο Γερμανία τον HK255 400Ε με μεταφορικά. Υπάρχουν ακόμα αρκετά κομμάτια στο ebay.de από σοβαρό πωλητή για όποιον ενδιαφέρεται. Έκανα επίσης μια έρευνα αγοράς για ηχεία και μου άρεσαν αρκετά τα DALi consept 6 με το πρώτο άκουσμα. Είναι όμως πολύ δύσκολο να τα εντοπίσω στο εξωτερικό σε χαμηλώτερη τιμή από τα συνήθη Ελληνικά δεδομένα. Γνωρίζει κάποιος κάποια πηγή?
Επίσης ανακάλυψα τα Teufel σε αρκετά ικανοποιητικές τιμές από Γερμανία. Μήπως τα έχει δοκιμάσει κάποιος και πιστεύει ότι τα Teufel consept R (ή κάποια άλλη σειρά)είναι καλύτερα ηχεία για τον ΗΚ255 από τα Dali consept 6? Περιμένω τη βοήθειά σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!