HD 6450 και dropped frames...

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί μια φρέσκια 6450 χάνει καρέ κατά την αναπαραγωγή στα 23.967;
Το ψάχνω μέρες και άκρη δεν έχω βρει...

Το σύστημα είναι κάπως παλιό:
Μητρική gigabyte (GA-MA78GM-S2H) με το 780G, CPU 905e στα 2.5 GHz, 4 GB RAM DDR2 800MHz, windows 7 32 bit.
Catalyst 11.8, όλες οι επιλογές στο βίντεο απενεργοποιημένες.
Αναπαραγωγή μέσω MPC-HC, custom EVR.

1 χαμένο καρέ ανά 2 δευτερόλεπτα, ότι ρυθμίσεις και να κάνω στον MPC-HC.

Η μόνη περίπτωση που παίζει σωστά, είναι να συνδεθώ στην επιφάνεια εργασίας μέσω Real VNC. Τότε το frame rate γίνεται 23.976-7, και το refresh rate παίζει από 23.974-23.977. Δεν υπάρχουν χαμένα καρέ.

Μόλις αποσυνδεθώ (ή ελαχιστοποιήσω τον Real VNC viewer), χαμός...
Το frame rate μειώνεται και μεταβάλλεται ανάμεσα σε 2 τιμές 23.602 & 23.419, το refresh rate παραμένει το ίδιο 23.974-23.977 και έχω ένα χαμένο καρέ ανά 2 δευτερόλεπτα.

Αν απενεργοποιήσω το DXVA είναι καλύτερα τα πράγματα, αλλά όχι τέλεια. Και πάλι χάνει καρέ, από 14 δευτερόλεπτα μέχρι 1 λεπτό...

Πού τη συνδέεις? Στην Φίλιπς ή στην πανασόνικ?

Τι είναι το Real VNC viewer και σε τι χρησιμεύει?

Στην Philips το έχω. Το Real VNC σου επιτρέπει να βλέπεις τΗν επιφάνεια εργασίας από άλλον υπολογιστή.

Τα Windows σε τι framerate τρέχουν; Το autochange του MPC-HC είναι ενεργοποιημένο για αλλαγή στα 23ΗHz;

Ναι, επιλογή 23 Hz, που δίνουν περίπου 23.974-23.977...

Βρήκα μια προσωρινή λύση, που φαίνεται να δουλεύει:

Αν βάλω το refresh rate του desktop στα 50 ή 60 Hz, και αφήσω τον MPC-HC να αλλάξει την ανάλυση σε 23 Hz, παίρνω αυτήν την παράξενη συμπεριφορά.
Αν βάλω όμως το refresh rate του desktop στα 24 (23 δεν παραμένει, αλλάζει αυτόματα σε 24), όλα λειτουργούν κανονικά (χωρίς χαμένα καρέ στα 23.976 σταθερά), με μια εξαίρεση: δεν έχω DXVA ενεργό στον MPC-HC.
Και φυσικά, η χρήση της CPU στο 40%.

Ομαλό μεν, επιφάνεια εργασίας στα 24 (απόλαυση να βλέπεις το ποντίκι να κινείται), και επεξεργαστής στο 50%...

Αψυχολόγητη η κάρτα... :flipout:

Τελικά, απενεργοποιώντας τα φίλτρα που δεν είναι DXVA (για αυτά που υπάρχουν DXVA εναλλακτικά), επανήλθε και το DXVA...

Οπότε, έχω μερική λύση, τρέχοντας την επιφάνεια εργασίας στα 24 Hz...