HD-Blu Ray κτλ..Εχω χαθει!!

panoss

New member
1 September 2007
6
Παιδια,ειμαι τοσο πολυ μπερδεμενος με το ολο θεμα που δεν μπορω να βρω ακρη..εχω καποιες ερωτησεις:

1)Για να δω στον υπολογιστη,ταινιες HD rip,τι software χρειαζομαι;
2)Αν αυτο το rip το γραψω σε απλο dvd,θα το διαβασει ενα dvd player;σε τι μορφη ειναι δλδ;
3)Αν συνδεσω το pc με μια 40 HD Ready,θα ειναι οκ;

Δεν είναι τόσο απλά ...

1)Καταρχήν θα πρέπει να έχεις powerdvd Ultra player για να παίξεις τις ταινίες , είτε σε rip είτε σε δισκάκια ... ο υπολογιστής θα πρέπει να είναι τελευταίας τεχνολογίας ... το anydvdhd σπάει κάποιες ασφάλειες ...

2) Και να θέλαμε , τα 30-50 giga του rip δεν χωράει σε 9 giga DVD ...
Η όποια μετατροπή κάνεις σε DVD θα είναι εφάμιλλη της ποιότητας DVD , οπότε δεν έχει νόημα να έχεις HD ...

3) μια χαρά είναι ...

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν 25-30gb blu-ray ή hd-dvd rips για να κατεβάσεις. Αυτό που μπορείς να βρεις είναι τα rips αυτά συμπιεσμένα με h264 σε μορφή συνήθως matroska (.mkv).
Αυτά τα βλέπεις στο pc (με τους κατάλληλους codecs). Αν τα βλέπεις στο pc τότε μπορείς να τα δεις και στην tv, αν φυσικά έχεις συνδέσει την έξοδο της κ.γραφικών στην tv (είτε με vga είτε με dvi>hdmi).

Mια hd ταινία σε .mkv έχει συνήθως μέγεθος 4.36gb, δηλ. χωράει σ'ένα dvd-r για να την γράψεις αλλά δεν θα τη διαβάζει το standalone player, εκτός κι αν είναι συμβατός με το matroska φορμά (πράγμα σπάνιο, πολύ λίγοι players διαβάζουν .mkv).

djx33 , υπάρχουν και παραυπάρχουν rips των 50 giga άμα θες ...

Απλά τα mkv σου δίνουν πιο μικρά αρχεία με μικρή απώλεια ποιότητας , οπότε τα προτιμάν ....

Re: Απάντηση: HD-Blu Ray κτλ..Εχω χαθει!!

djx33 , υπάρχουν και παραυπάρχουν rips των 50 giga άμα θες ...

Απλά τα mkv σου δίνουν πιο μικρά αρχεία με μικρή απώλεια ποιότητας , οπότε τα προτιμάν ....
Μπορείς να μου δώσεις κάποιο λινκ?
Το ps3 μπορεί να τα διαβάσει? Kι αν ναι πως?

τα .mkv που κατεβαζουμε και βλεπουμε μεσω pc εχουν μεγαλη διαφορα σε ποιοτητα απο κανονικα bluray ή HD?

Εγώ επιφυλασσομαι... Θα ήθελα να μαζευτούμε να συγκρίνουμε διαφορές ενος 1080p mkv απο Esir (8-12gb είναι) με ενα Blu Ray. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν διαφορές αλλά ποιος και σε ποια σημεία μπορεί να τις προσέξει...

Απάντηση: Re: HD-Blu Ray κτλ..Εχω χαθει!!

Εγώ επιφυλασσομαι... Θα ήθελα να μαζευτούμε να συγκρίνουμε διαφορές ενος 1080p mkv απο Esir (8-12gb είναι) με ενα Blu Ray. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν διαφορές αλλά ποιος και σε ποια σημεία μπορεί να τις προσέξει...

παντως εγω αυτα που εχω κατεβασει 720ρ η 1080ρ σε ματροσκα οταν τα παιζω στο πισι δειχνουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
δεν ξερω τωρα βεβαια τι γινει σε προβολεα .....

αλλα αν σκεφτεις οτι πριν λιγο καιρο βλεπαμε σε προβολεα υλικο απο DVD πλευρ σε απ σκαλινγκ και λεγαμε ΠΩ ΠΩ ΠΩ τι βλεπουμε ! τοτε τα αρχεια αυτα θα μας εντυπωσιασουν και εκει !

βεβαια τα οριγιναλ αρχεια BR , HD DVD σιγουρα ειναι η αποθεωση ..

τα HD dvd players που κυκλοφορουν παιζουν και χυμα αρχεια mkv ή ts ?

οποτε για να δουμε καποιο player που να παιζει cd dvd divx bluray HDdvd mkv ts θα περιμενουμε μαλλον κανα 2 χρονια

αλλιως παιρνουμε ενα htpc, το οποιο παιζει και HDdvd στο bluray drive?