HD ΔΕΚΤΕΣ - ΣΥΓΚΡΙΣΗ

VALERIOS

New member
7 November 2007
69
παιδια ειναι ευκολο να μου πειτε τοις διαφορες των παρακατο δεκτων(απο οτι ξερω οι πρωτοι 2 εχουν ethernet-ενεργο! ΟΙ ΥΠΟΛΙΠΟΙ?)
1)VANTAGE 710HD
2)NANOXX9500HD
3)IP BOX9000
4)commander o HD
5)golden intersat 890HD(EXEI LAN YPOSTIRIXEI AYTOS?)

Καλημέρα Βαλέριε. Αν θυμάμαι καλά τα "Δορυφορικά Νέα" του Σεπτεμβρίου έχουν αφιέρωμα σε όλους τους HD δέκτες της αγοράς. Πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει να λύσεις τις όποιες απορίες έχεις.
-bye-

Πολύ χοντρικά,
ο IPBox είνια ένας δέκτης ανοιχτού λογισμικού Linux και αξιοποιεί την θύρα Ethernet, όσο καλύτερα γίνεται, χάρη στην καλή υποστηρίξη που έχει αναπτυχθεί.
Ο Commander επίσης έχει θύρα Ehternet ενεργή, με δυνατότητα plug n play, ανανέωσης βάσης δεδομένων καναλιών και λογισμικού.
Ο Vantage διαθέτει ενεργή θύρα Ethernet, χωρίς να μπορείς να κάνεις τρελά πράγματα, αλλά είναι ένας πλήρης δέκτης πολλαπλών δυνατότητων που κάνει πολύ καλά ότι υπόσχεται.
Ο Golden Interstar διαθέτει LAN, περισσότερο για plug n play καταστάσεις, προσφέρει τα βασικά, αλλά σε απροβλημάτιστο επίπεδο και φυσικά είναι πιο οικονομικός από τους άλλους.
Τέλος, ο NanoXX έχει LAN μόνο για streaming ταινιών και μεταφορά τους στο PC και είναι το πιο οικονομικό από όλλα τα μελέτη.
Για εκτενέστερη ανάλυση απευθύνσου στο αρχείο πλέον των Δορυφορικών Νέων.

Για εκτενέστερη ανάλυση απευθύνσου στο αρχείο πλέον των Δορυφορικών Νέων.

Θέλει κάποιο κωδικό,γιατί στο αρχείο απλά λέει οτι θα αναφερθούν σε επόμενο τεύχος

παιδια εμενα με ενδιαφερει απο αποψη εικονας τι λεει,αν υπαρχουν αισθητες διαφορες στο ματι?Αν το tuner κατεβαζει χαμηλα υψηλα symbole rate ?και κατα ποσο ειναι ενεργη η εθερνετ(π.χ. στον νανο9500 και vantage7100 ειναι μονο cccam και δεν μπορεις να κανεις cardsharing με οποιων θες?)!
Αυτο δυστηχος,για οσους δεκτες και να γραφουν στα δορυφορικα νεα ολλο καλη λενε πως ειναι (την εικονα ενοω,δεν τους κατηγωρω τη δουλεια τους κανουν,αλλωστε συνδρομητης τους ειμαι)

Απλος ηθελα πληροφοριες απο ατομα που εχουν δωκιμασει καποιον,η πρωτιμωτερο καποιους απο αυτους, που να μου πουν εστο αν υπαρχει διαφορα με το ματι στην εικονα?απο κει και περα εχω προσθεσει καποιους στις επιλογες!!!
1)VANTAGE 7100HD
2)NANOXX9500HD
3)IP BOX9000
4)commander 8000 o HD
5)golden intersat 890HD(EXEI LAN YPOSTIRIXEI AYTOS?)
6)EDISION ARGUS
7)sub ultimate
8)hivion hd9090x ult.
9)topfield 7700
10)καθαρα linux open source ειναι μονο ο ip box9000(apo tous apo pano dektes)?εστο και ανεπισημα(σε πληροφοριακα πλαισια παντα)?

Θες την καλύτερη ποιότητα εικόνας μέσω HDMI ή YPbPr, σε σήματα HD ή σε σήματα SD, σε προβολή μέσω upscaller ή χωρίς? Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος?

Ρε παιδια τι ποιο απλο?Θελω τις εμπειριες σας οσων αφορα την εικονα βασικα και οτι αλλο χρισημο!!!
Με ενδιαφερει να ειναι η καλυτερη δυνατη εικονα τωρα απο που θα τη παρω δεν με πολυ ενδιαφερει τωρα αν μπορει ενας σκαλερ να ξεπερασει αισθητα καποιο σημα αλλουνου δεκτη η το αναποδο(εικονα χωρις παρεμβαση σκαλερ να ειναι καλητερη απο αλλες με σκαλερ) εμενα στην ουσια το τελικο αποτελεσμα με ενδιαφερει και οχι το πως θα το πετυχω!!!
Ε βεβαια θελω την τελεια εικονα και στα δυο σηματα!Αλλα εφοσων βρω το τελειο αποτελεσμα σε HD (και οχι απλα καλο)τοτε κατα τη γνωμη μου σιγουρα θα ειναι εστω πολυ καλο και το SD και ας μην ειναι και τελειο μα SD ειναι ουτε συ αλλος!!!
Αλλα για αυτο ανοιξα αλλωστε αυτο το POST για να μου πειτε εσεις ποιος αποδιδει καλητερα σε HD και ποιος σε SD και ποιος και στα δυο ισως!

ΕΣΥ ''ARNO'' ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΔΩΚΙΜΑΣΕΙ? πες μου τις εντιπωσεις σου!Ευχαριστο παντως για το χρονο που διεθεσες για να ασχοληθεις με το θεμα!θα ημουν ευγνωμων παντως αν εγραφαν και αλλοι που εχουν δει εικονα ΗD σε πανω απο εναν δεκτη!!!!

Όλους τους δέκτες έχω δοκιμάσει. Για αυτό δυσκολεύομαι να σου απαντήσω. Σε γενικές γραμμές προτείνω τον Vantage, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου... στο ευαγγέλιο! Επίσης, πολύ καλά τα πήγαν και κάποιοι Topfield. Υπάρχουν πολύ σημαντικές διαφορές στους δέκτες, ανάλογα με όλα αυτά που σου είπα. Π.χ. ας πούμε δέκτες με πολύ καλή εικόνα στα γηγενή HD κανάλια, είχε μάπα εικόνα στα γηγενή SD κανάλια (άλλες φορές με και άλλες φορές χωρίς upscalling). Επίσης, πολλές φορές η YPbPr έδειξε καλύτερη εικόνα από την HDMI και αν δεν ήταν οι δύο που προανέφερα, ο δέκτης με την καλύτερη εικόνα θα ήταν σίγουρα ένας από αυτούς που εξάγουν σήμα YPbPr. Εγώ πάντως θα αγόραζα τον Dreambox λόγω τρέλας ή και τον IP Box 9000, λόγω συνδυασμού τρέλας και χλιδής. Παρόλα αυτά ολοκληρωμένη παρουσία έχει και ο Techmomate (που παίζει και.. combo), ενώ ο On Lien είναι super για την τιμή του!
Σόρυ, αλλά δεν είναι εύκολο να πεις έτσι εύκολα ποιος είναι καλύτερος και ποιος πιο συμφέρον

ΥΓ Όλα αυτά τα γνωρίζω καθώς μέχρι τον Σεπτέμβριο ήμουν στο δυναμικό των ΔΝ και πλέον ανήκω στο δυναμικό του Digital Satellite TV. Οπότε μου δίνεται η ευκαιρία να έχω πρόσβαση σε όλους τους δέκτες.

Ο technomate δεν τρεχει linux απ'οτι ξερω η κανω λαθος?ουτε ο onlien 6060?
ο vantage7100 οσων αφορα την ποιοτητα εικονας ειναι καλητερος απο των HUMAX icord?τους βρισκω ιδια τιμη!
ποιες ειναι ουσιαστικα οι διαφορες του vantage7100 με των 8000?τους εχεις δει και τους δυο σε λειτουργια?
Με καποιων που ειχα μιλησει προσφατα ειχε δωκιμασει των νανοXX9500 και των Golden interstar 890.
Μου ειπε λοιπων οτι στην εικωνα ειχε αισθητα καλητερα αποτελεσματα με των νανο.Καθως και αλλα μικροπροβληματακια οπως δεν μπορουσε ουτε απο τις ρυθμισεις να μεγαλωσει το πλανω σε ολοκληρο το μονιτορ (με αποτελεσμα καποια καναλια να του εμφανιζονται μονιμα με μαυρες μπαρες) σε αντιθεση με το νανο που το εκανε αυτοματα.Ασε που ειχε λεει αισθητα πιο γρηγορω ζαπινγκ(Ο ΝΑΝΟ ΠΑΝΤΑ)
Εγω λοιπων μετα απο ολλα αυτα ειχα καταληξει στους:
1.vantage 7100
2. humax icord
3. ipbox 9000
kai ο λογος:εφωσων ο golden int. ειναι αδερφακι με τους onlien6060,sub ultimate και υπηρχε ουσιοδης διαφορα ποιοτητας(ΚΑΤΑ ΤΑ λεγομενα του)παμε κατευθειαν στον νανο αλλα επειδης παλι δε με ενθουσιαζει απο αποψη εμφανισης εχω την εναλλακτικη με των vantage7100 που εχουν και το ιδιο hardware(ισως και software) αρα θα αποδιδει εξισου καλα!!!
τωρα οσων αφορα των ipbox9000 εχει και αυτος μειονεκτιματα οπως
1ων δεν εχει λιστα HD καναλιων
2ων δεν βγαζει dolby digital απο HDMI
3ων και κιριωτερων ακομα περιμενουμε ουσιαστικης υποστιριξης

ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ!δηλαδη αν εχω εγκαιρες πληροφοριες η αν καπου υπαρχει μια παραποιηση-υπερβολη ισως???

Last edited:
Ο Vantage 8000 είναι ανταγωνιστικός με τον Humax iCord, έχει διπλό DVB-S2 tuner.
Οι πληροφορίες σου είναι σωστές, πλην του Vantage 7100. Δεν είναι ίδιος με τους υπόλοιπους.
Επίσης, αν ψάχνεις για υποστήριξη Linux, προτείνω τον Dream 800, αν όμως θέλεις να συνδιάσεις πολλαπλές δυνατότητες και υποστήριξη Linux τότε προτείνω τον IP Box 9000. Ο μικρός IP Βοx 900 δεν έχει ακόμη τόσο καλή υποστήριξη. Από τα τρία που γράφεις για τον 9000, διαφωνώ μόνο στο τρίτο. Πλέον έχει αρκετά καλή υποστήριξη, όχι όμως τόσο μεγάλη όσο του Dream 800, που προς το παρόν ηγείται στην αγορά.
Μετά από όλη αυτή την διεξοδική συζήτηση, ίσως κάποιοι τώρα μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι να πεις, αυτός είναι ο καλύτερος δέκτης.

ARNO ο VANTAGE7100 ενωουσα οτι ειναι ιδιος απο αποψη HARDWARE με τον ΝΑΝΟΧΧ 9500!(ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ)
Επισης η ερωτηση ηταν(μαλλων δε με καταλαβες σωστα,ισως να το εχω διατυπωσει και λαθος) ποιος απο τους iCORD vantage7100(και οχι ο 8000) εχει καλητερη εικονα και οχι ως αναφορα τις λειτουργιες, καθαρα στο εικονικο και μονο κομματι με ενδιαφερει(τις αλλες διαφορες τις ξερω).
Λοιπων επειδη με το λινουξ θα τη βρουμε αλλοιως.(βλ.DIABLO WI FI) κατεληξα στα εξης μοντελα
1)iCORD
2)TOPFIELD 7710 HDPVR
Και ισως(αν μου πεις οτι δεν υπαρχει αισθητη διαφορα στο ματι απο τους πρωτους δυο,για την εικονα και μονο μιλαω παντα).
3)OCTAGON-η-SUB ULTIMATE για πιο φθηνες λυσεις με PVR μεν χωρις δευτερο TUNER δε!!!

Μια ακομη απορια εχω καλα ο icord μπωρει να κανει εγγραφη απο 3 πηγες με δυνατωτ.παρακωλουθησης 4ης(και χωρις περιορισμο στο τρανσπονδερ) οι αλλοι twin tuner δεκτες ποσα καναλια μπορουν να γραφουν και να βλεπουν ταυτωχρονα πχ.topfield,vantage8000.υπαρχει περιορισμως στο τρανσπονδερ σε αυτους?Και τη γινεται με αυτους που εχουν απο ενα tuner πχ.octagon,sub,onlien?

Παντως θα ηθελα να παρακαλεσω να γραψει και αλλος γνωστης του θεματος.Παραπονο το 'χω,ενω ειναι τοσοι σχετικοι και μονο ο ''ΑΡΝΟ'' ΤΟΠΩΘΕΤΗΘΗΚΕ!

Πρωτιστος με ενδιαφερει η ποιωτητα εικονας οπως καταλαβατε και μετα ολλες οι αλλες δυνατοτητες!!!

Last edited:
Καλα το DOLBY DIGITAL εκτος απο HDMI απο ποια εξοδο γινετε να το παρεις?
Ξερει κανεις???

Καλα το DOLBY DIGITAL εκτος απο HDMI απο ποια εξοδο γινετε να το παρεις?
Ξερει κανεις???
Απο ψηφιακή ομοαξονική ή οπτική, για μενα μαλιστα ειναι και προτιμητέα και ετσι έχω συνδεσει με τον ενισχυτή όχι μόνο τον 800αρη αλλά και το media player dvico tvix 5100 (απο το hdmi δεν μου έδινε τοσο καλή ποιότητα ήχου και το σύνδεσα απο την την οπτική ψηφιακή, ορίζοντας στον ενισχυτή να παίρνει μόνο εικόνα απο hdmi και τον ήχο απο την συγκεκριμένη οπτική ψηφιακή έξοδο)_

Καλημέρα,
Καταρχήν ο Vantage 7100 και ο NanoXX δεν είναι ίδιοι. Στα γρήγορα ο Vantage έχει επιπρόσθετα θύρα e-sata για σύνδεση σκληρού και είναι και combo. Μοιάζουν πολύ όμως στο soft και στις υπόλοιπες δυνατότητες.
Ποιότητα εικόνας μεταξύ Humax iCord και Topfield, με υποκειμενικά κριτήρια.
Μέσω εξόδου HDMI: Topfield
Μέσω εξόδου YPbPr: Humax
Καλύτερος upscaller: με πολύ μικρή διαφορά ο Humax
Συνολικά καλύτερη εικόνα: Ο Humax μέσω YPbPr, με πολύ μικρή διαφορά.

Όσο για τον Octagon, μέσω Scart (RGB) έχει καλύτερη εικόνα από ότι μέσω HDMI.

Τον Sab δεν τον έχω δοκιμάσει.

Ο Humax παρακολουθείς 1 και γράφεις ταυτόχρονα άλλα 4 κανάλια, από δύο συνολικά transponders.

Ο Vantage 8000 παρακολουθείς 1 και γράφεις ταυτόχρονα άλλα 2 κανάλια, από δύο συνολικά transponders.

ΥΓ Να βάζεις πιο εύκολες ερωτήσεις...

Και ο Topfield φανταζομε το ιδιο με των VANTAGE, που λες?
Καλημέρα,
Καταρχήν ο Vantage 7100 και ο NanoXX δεν είναι ίδιοι. Στα γρήγορα ο Vantage έχει επιπρόσθετα θύρα e-sata για σύνδεση σκληρού και είναι και combo. Μοιάζουν πολύ όμως στο soft και στις υπόλοιπες δυνατότητες.
Ποιότητα εικόνας μεταξύ Humax iCord και Topfield, με υποκειμενικά κριτήρια.
Μέσω εξόδου HDMI: Topfield
Μέσω εξόδου YPbPr: Humax
Καλύτερος upscaller: με πολύ μικρή διαφορά ο Humax
Συνολικά καλύτερη εικόνα: Ο Humax μέσω YPbPr, με πολύ μικρή διαφορά.

Όσο για τον Octagon, μέσω Scart (RGB) έχει καλύτερη εικόνα από ότι μέσω HDMI.

Τον Sab δεν τον έχω δοκιμάσει.

Ο Humax παρακολουθείς 1 και γράφεις ταυτόχρονα άλλα 4 κανάλια, από δύο συνολικά transponders.

Ο Vantage 8000 παρακολουθείς 1 και γράφεις ταυτόχρονα άλλα 2 κανάλια, από δύο συνολικά transponders.

ΥΓ Να βάζεις πιο εύκολες ερωτήσεις...