HD και ποδοσφαιρο

smithakos

Senior Member
10 August 2007
335
γεια χαρα!
Λοιπον, να πω κι εγω τον πονο μου....
Μουντιαλ πλησιαζει και ψαχνομαι για τηλεοραση. Μ' ενδιαφερει να βλεπω ποδοσφαιρο με αψογη κινηση και γενικα με πολυ καλη αισθηση οταν βλεπεις ενα ματς.

Αυτη τη στιγμη εχω sd δορυφορικο (εναν dreambox7000, σκυλι βγηκε!) και βλεπω σε 26'' crt. Ειμαι ευχαριστημενος με αυτο που βλεπω, αλλα λιγες οι ιντσες ρε γμτ.....
Aν παρω μια καλη tv (lcd ή plasma) και ενα hd δορυφορικο πως θα ειναι τα πραγματα; θελω να παω σε 40-42'' αλλα να μη με χαλασει κατι σε ποιοτητα εικονας. Το hd βαζει κατω το sd, ετσι δεν ειναι;
Ρωταω κυριως για hd, γιατι σε sd εχω δοκιμασει την τυχη μου με μια 42αρα lg pq2000 και την επεστρεψα σε 15 μερες, μοιραια η συγκριση με την crt...:nounder:

Γενικοτερα, οσοι βλεπετε hd δορυφορικα, ποια ειναι η εμπειρια σας απο τη μεταβαση σε hd και μεγαλη tv;

ευχαριστω!

Λάτρης :adore: CRT κι εγώ ΑΛΛΑ η ώρα τους πέρασε :star:
και θα σου πρότεινα να επιλέξεις κάτι σε plasma

Γεια σου φιλε μου . Εγω θα σου ελεγα να παρεις μια 3d τηλεοραση να εισαι και μελοντικα ετοιμος.Αν δεν θες 3D παρε μια 42' ή και πιο πανω. Το HD για τετοιες διαστασεις εχει φτισχτει οποτε δεν εχεις κανενα προβλημα.Οσο για το Μουντιαλ αν δεν εχεις καποιο πακετο να το δεις σε HD θα σου συνιστουσα να προτρεξεις στα κρατικα καναλια Γερμανιας ελευθερης εμβελιας ZDF HD & DAS ERSTE HD .( συγνωμη για καποια λαθοι δεν γραφω απο pc)

Last edited:
Τί πιο κουφό να επενδύσει κανείς σε 3D τηλεόραση ειδικά στην Ελλάδα που είμαστε! Μόνος σου το γραψες: σε 2 χρόνια στο Nησί θα έχουν 2k μεταδώσεις- και μεις εδώ μισό κανάλι HD από τη νοβα περιμένουμε...περιμένουμε...

Και 3D θα ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ να αγοράσουμε όταν βγάλουν Τv χωρίς γυαλιά για το 3D

ευχαριστω για τις απαντησεις,
για hd χτυπας εναν 800αρη ντρημ και εισαι κομπλε απο καναλια! :cool4:

δηλ. δε θα χω προβλημα στην εικονα που θα παρω; εκει κολλαω, να μη χαλαστω μετα απο τοσα χρονια smooth crt κινησης.
καλα τα μεγαλα κυβικα αλλα θελουμε και ποιοτητα, ετσι δεν ειναι;
οσο για 3d, ειναι πολυ νωρις για το ελλαντα! :sleep:

ευχαριστω για τις απαντησεις,
για hd χτυπας εναν 800αρη ντρημ και εισαι κομπλε απο καναλια

Και γιατί όχι έναν 500hd που έχει και εργοστασιακό κούλερ;-)

Οχι φιλε μου δεν θα εχεις προβλημα στην εικονα με το HD αντιθετα οταν συνηθισεις στς42' θα θες παραπανω.

Απάντηση: Re: HD και ποδοσφαιρο

...αντιθετα οταν συνηθισεις στς 42' θα θες παραπανω.
Αυτό είναι σωστό. Η ζωή με την TV αρχίζει από τις 46''.
Αξιοπρεπέστατες 50άρες (πλάσμα) έχουν κάτω από 1000 .

Re: Απάντηση: Re: HD και ποδοσφαιρο

Αυτό είναι σωστό. Η ζωή με την TV αρχίζει από τις 46''.
Αξιοπρεπέστατες 50άρες (πλάσμα) έχουν κάτω από 1000 .

:music-smiley-005:

Τί πιο κουφό να επενδύσει κανείς σε 3D τηλεόραση ειδικά στην Ελλάδα που είμαστε! Μόνος σου το γραψες: σε 2 χρόνια στο Nησί θα έχουν 2k μεταδώσεις- και μεις εδώ μισό κανάλι HD από τη νοβα περιμένουμε...περιμένουμε...

Και 3D θα ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ να αγοράσουμε όταν βγάλουν Τv χωρίς γυαλιά για το 3D

Φίλε μου η 3D μπήκε στη ζωή μας. Μπορεί στην ψαροκώστενα να μην έχεις ούτε HD κανάλια όμως τα δορυφορικά ήδη έχουν βγάλει 3D κανάλια και το επόμενο εξάμηνο θα χτυπάς το κεφάλι σου (όπως εγώ) που πήρες καινούρια TV χωρίς 3D mode και δεν μπορείς να απολάυσεις την καινούρια τεχνολογία. Εγώ πήρα Super TV πριν απο 1,5 μήνα γιατί με είχε πιάσει η λύσσα και τώρα έχω το sky sports 3D διαθέσιμο και νιώθω σαν τον γάιδαρο στα cartoons όταν βλέπω την λαλακια που έκανα. Τώρα έχω μπει στη διαδικασία να την πουλήσω!

δεν μπορείς να απολάυσεις την καινούρια τεχνολογία.

Η τεχνολογία αυτή έχει μπει στην ζωή μας εδώ και πολλά χρόνια.
Απλά τώρα αποφάσισαν να σας την πουλήσουν μαζικά.

Είναι κουραστική και ελλειπής.
Αν είχες πάρει με 3D θα χτυπούσες στον τοίχο το κεφάλι σου πολύ περισσότερο.

Σε 3-4 χρόνια το 3D δεν θα έχει καμμία μα καμμία σχέση με αυτό που (ξε)πουλάνε σήμερα (θα είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ χωρίς γυαλιά). Οπότε στην επόμενη αλλαγή σου θα είσαι οκ ;)

Προς το παρόν, πάρε γυαλάκια με 100Ε και μια οθονούλα της πλάκας για Η/Υ και απόλαυσε (σε συνδυασμό με drivers nvidia 10ετίας) 3D παιχνίδια. Σε 10-20 μέρες θα το βαρεθείς και αυτό αλλά θα έχεις δώσει το 1/10 των χρημάτων :)

To 3D όπως ακριβώς παρουσιάζεται σήμερα απο τις μεγάλες τηλεορασοεταιρίες έχει παρουσιαστεί 10 χρόνια πριν στον χώρο των παιχνιδιών Η/Υ.
ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο όμως.
Με συντονισμένα shutter glasses.
3d stereo drivers(Nvidia)

Απέτυχε παταγωδώς.
Επειδή είχα τέτοια γυαλιά (και τα έχω ακόμα) επιμένω οτι εκτός απο την πλάκα και το show-off στους φίλους, ήταν πολύ κουραστικό να παίζεις παιχνίδια έτσι.
+ τα τόσα προβλήματα που είχες αν έγερνες το κεφάλι λίγο ή αν ήσουν 10 μοίρες πιο αριστερά/δεξιά.
Εγώ μετά απο μισή ώρα ζαλιζόμουν.

Έλα μου όμως που το μάρκετινγκ το 2010 επιτάσσει την ΙΔΙΑ τεχνολογία.
Χωρίς ΚΑΜΜΙΑ εξέλιξη.
Σου λέει, ας τους βάλουμε στο τριπάκι, και σε 2-3-4 χρόνια φτιάχνουμε σοβαρές 3D τηλεοράσεις.
Επίσης αποφασίσανε να ξανα-πουλήσουν την τεχνολογία και στον χώρο των Η/Υ.

Αμα το παμε ετσι τοτε παντα πισω θα ειμαστε.Οταν πας μετα απο χρονια να παρεις μια 3Dτν που θα βλεπεις χωρις γυαλια θα βγει μετα απο ενα χρονο τν με 3πλασια αναλυση κτλ το ιδιο συμβενει παντου σε pc , mobiles ....

Σε 3-4 χρόνια το 3D δεν θα έχει καμμία μα καμμία σχέση με αυτό που (ξε)πουλάνε σήμερα (θα είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ χωρίς γυαλιά)

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ !

To 3D όπως ακριβώς παρουσιάζεται σήμερα απο τις μεγάλες τηλεορασοεταιρίες έχει παρουσιαστεί 10 χρόνια πριν στον χώρο των παιχνιδιών Η/Υ.
ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο όμως.
Νομίζω δεν είναι έτσι ... αυτό που είχαμε πριν 10 χρόνια ήταν πολύ κουραστικό γιαυτό και απέτυχε , αλλά πλέον με τα 120hz και τις τεχνικές που ενσωμάτωσαν οι τηλεοράσεις για το 3d , τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.

Α)Το 3D είναι εικόνες που έχουν τραβηχτεί ταυτόχρονα από 2 κάμερες (αριστερά και δεξιά) , και όταν κάνουμε το ένα μάτι να βλέπει την αριστερή και το άλλο την δεξιά, έχουμε το 3d... ο εγκέφαλός μας αναλαμβάνει τα υπόλοιπα , όπως και στην πραγματικότητα.

Β)Η πιο ώριμη και αποτελεσματική τεχνολογία για να το πετύχουμε αυτό, είναι με τα active γυαλιά ... αυτά δηλαδή που έχουν ένα μηχανισμό και μέσο μια ηλεκτρικής τάσης κλείνουν το αριστερό μας μάτι όταν προβάλετε η δεξιά εικόνα και μετά το ανάποδο.
Όταν αυτό γίνεται πολλές φορές το δευτερόλεπτο δεν είναι κουραστικό και δημιουργείται άριστη 3d εικόνα.

1)Οι πιο παλιές τηλεοράσεις στο PC είχαν ουσιαστικά μόνο 60hz, δηλαδή μπορούσαν να δείξουν 60 εικονες το δευτερόλεπτο, 30 για το αριστερό μάτι και 30 για το δεξί.
Αυτό σημαίνει μόνο ότι τα παιχνίδια τότε θα ήταν περιορισμένα ουσιαστικά στις 30 εικόνες το δευτερόλεπτο για κάθε μάτι , αλλά και η εναλλαγή που απαιτούσε το 3d ήταν κουραστική .

-Το αριστερό μάτι βλέπει το 1ο αριστερό frame το δεξί μάτι μένει τυφλό .
-Το δεξί μάτι βλέπει το 1ο δεξί frame, και το αριστερό μάτι μένει τυφλό .
-Το αριστερό μάτι βλέπει το 2ο αριστερό frame το δεξί μάτι μένει τυφλό .
-Το δεξί μάτι βλέπει το 2ο δεξί frame, και το αριστερό μάτι μένει τυφλό
........ στο τέλος του δευτερόλεπτου
-Το αριστερό μάτι βλέπει το 30ο αριστερό frame το δεξί μάτι μένει τυφλό .
-Το δεξί μάτι βλέπει το 30ο δεξί frame, και το αριστερό μάτι μένει τυφλό

Όπως καταλαβαίνουμε κάθε μάτι βλέπει 30 εικόνες το δευτερόλεπτο που αναβοσβήνουν ... αυτός είναι πάρα πολύ μικρός αριθμός , πολύ μικρότερος από το βασικό stadar των 50 ανανεώσεων το δευτερόλεπτο που έχουν οι παλιές crt , και παρότι καταφέρνει να δημιουργήσει της ψευδαίσθηση του 3d και της ομαλής κίνησης κουράζει.

Αντίθετα οι νέες τηλεοράσεις έχουν 120hz minumum απαιτήσεις για το 3d σήμα... ο λόγος που το απαίτησαν αυτό είναι για αν μην έχουμε τα ίδια προβλήματα με παλιά και απογοητευτεί ο κόσμος.

-Το αριστερό μάτι βλέπει το 1ο αριστερό frame το δεξί μάτι μένει τυφλό .
-Το δεξί μάτι βλέπει το 1ο δεξί frame, και το αριστερό μάτι μένει τυφλό .
-Το αριστερό μάτι βλέπει ξανά το 1ο αριστερό frame το δεξί μάτι μένει τυφλό .
-Το δεξί μάτι βλέπει το ξανά 1ο δεξί frame, και το αριστερό μάτι μένει τυφλό .
-Το αριστερό μάτι βλέπει το 2ο αριστερό frame το δεξί μάτι μένει τυφλό .
-Το δεξί μάτι βλέπει το 2ο δεξί frame, και το αριστερό μάτι μένει τυφλό
........

Τώρα θα βλέπουμε 60 εικόνες το δευτερόλεπτο που αναβοσβήνουν από κάθε μάτι ... αυτός είναι ικανοποιητικός αριθμός και συμβατός με ότι έχουμε συνηθήσεις ώστε να μην μας κουράζει περισσότερο.
(ιδανικά θα είναι τα πράγματα με τις τηλεοράσεις 240hz, ενώ για 480 ίσως δεν έχει καν νόημα)

ΥΓ1
-Γιατί να μην βάλουμε μια παλιά 120hz τηλεόραση για να μας δείξει το 3d ?
-Δεν έχουν την δυνατότητα update για να αναβαθμίσουν software τους ώστε να δείχνουν εναλάξ την αριστερή και την δεξιά εικόνα του πρώτου frame από 2 φορές πριν προχωρήσουν στο δεύτερο frame.

-Γιατί να μην στείλει το pc τα 120 frames κατευθείαν στην τηλεόραση ?
Δεν υπάρχει το bandwith στο dvi ... για 120frames 1080p εικόνας px χρειάζονται 10gbps και αυτό φτάνει μέχρι 5 ... ακόμα και για το hdmi 1.3 που το υποστηρίζει είναι οριακός ο όγκος δεδομένων.

ΥΓ2
Πάντως οι νέες τηλεοράσεις θα μπορούν να δεχτούν και 2 1080p σήματα με 60 frames το καθένα για το απόλυτο gaming 3d ... βέβαια θα πρέπει να είναι 240hz τουλάχιστον για να το δείξουν σωστά.
Γενικά όποιος θέλει 3d gaming με 60 frames/sec σε κάθε εικόνα (έστω 720p), πρέπει να έχει 240hz tv.

YΓ3
Να προσθέσω ότι εκτός τα active glasses υπάρχουν και τα passive, αυτά με τα χρω ματάκια ... δεν έχουν πρόβλημα με τα HZ αφού βλέπεις και τις 2 εικόνες ταυτόχρονα, απλά η μισή στο ένα χρόνο και η αλλη μισή στον άλλο ...
υπάρχουν 2 τεχνολογίες, η μιά έχει πρόβλημα με την ποιότητα, η άλλη είναι ακόμα πανάκριβη για να εφαρμοστεί στις τηλεοράσεις... αλλά μπορούμε στο cinema.
A υπάρχει και 3d χωρίς γυαλιά που θα δούμε σε λίγο... βάζουν κάτι μπροστά στην TV που αφήνει το 1 μάτι να δει και το άλλο όχι, και αυτό εναλλάσσετε .... υπάρχουν όλα στα link , απλά δεν το πρόσεξα πολύ.

http://www.best-3dtvs.com/guides/3d-glasses-active-vs-passive/
http://www.tomshardware.com/reviews/3d-vision-stereo,2121-3.html
http://www.best-3dtvs.com/guides/how-3d-tvs-work/
http://www.best-3dtvs.com/guides/how-3d-tvs-work/

Last edited:
Blizard, φιλική συμβουλή, αν δεν γνωρίζεις κάτι, μην γράφεις για αυτό. Εκτίθεσαι, και μάλιστα χωρίς λόγο.

Please, διάβασε πρώτα πως ακριβώς δούλευε το σύστημα 3D που κυκλοφορούσε για τα παιχνίδια πριν 10 χρόνια, και μετά σχολίασέ το.

Κάποιοι το είχαμε αγοράσει τότε, και το είχαμε δοκιμάσει, και ξέρουμε. Εσύ προφανώς μόλις το ανακάλυψες, και απλά υποθέτεις.

Επιγραμματικά:

- Απαιτούσε υποστήριξη 120Hz από την οθόνη.
- Είχε active shutter γυαλιά με LCDs.

Οπότε, η αρχή λειτουργίας του είχε πολλά κοινά σημεία με το σημερινό 3D.

Μα φυσικά ίδια ακριβώς ήταν η τεχνολογία... αλλά θέλει 120 εικόνες το δευτερόλεπτο, και software από την τηλεόραση για να τα καταφέρει να δείξει 3D με σωστό τρόπο . αλλιώς είναι πιο κουραστικό.

- Απαιτούσε υποστήριξη 120Hz από την οθόνη.
- Είχε active shutter γυαλιά με LCDs.

Οπότε, η αρχή λειτουργίας του είχε πολλά κοινά σημεία με το σημερινό 3D.
Από τα links που υπήρχαν ... δούλευε και με 60.
Monitor:
Minimum 60Hz refresh rate suggested

Εξάλλου τα 120hz δεν ήταν το ίδιο με τα σημερινό 120hz που έχουν οι 3d τηλεοράσεις... πλέον μπορούν να πάρουν ένα σήμα μέσα στα πλαίσια του μονού dvi και να το μετατρέψουν με τον τρόπο που περιέγραψα, εναλλάξ αριστερή - δεξιά εικόνα του πρώτου frame 2 φορές.
Το κλασικό είναι να δείχνουν σειριακά την εικόνα , πάντα το ένα frame μετά το άλλο.

τα πραγματικά 120hz χωρίς 3d software από την Tv, θέλουν 2 dvi

Why not use a 120 Hz LCD TV and the 3D Vision glasses in a theater room? According to Nvidia, none of them include the dual-link DVI inputs needed for 120 Hz, and their HDMI ports only accept a 60 Hz signal. Thus, your options are truly limited when it comes to choosing a compatible display.

ΥΓ
Εμένα δεν με πολύ νοιάζει βρε φίλε να κάνω και κανά λάθος... άλλα φιλικά και εγώ θα σου πω ότι πρέπει να είσαι πάρα πολύ καιρό moderator, και αυτό καμιά φορά φαίνεται... τέτοιες θέσεις είναι αδύνατον να μην επηρεάσουν έστω ελάχιστα.

Last edited:
Εψαξα λίγο , και είδα ότι γινόταν με crt τηλεοράσεις 100-120 hz ,προφανώς αυτό εννοείς.

Εντάξει, αλλά εκεί μιλάμε για interlaced σήμα και είναι κάτι πολύ διαφορετικό λόγο του panel των crt ... έχουν το bandwith να στείλουν σήμα με την σειρά που ανέφερα πιο πάνω ότι γίνεται στις σύγχρονες LCD, αφού θα είναι interlaced - "μισές εικόνες" , και ουσιαστικά να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.