HD κανάλια στον THOR 5

cretese

New member
3 July 2008
92
Στην πανευρωπαϊκή δέσμη του ΤΗΟR 5 υπάρχουν τρία HD κανάλια του μπουκέτου TELENOR στη συχνότητα 12130 H, SR 3000 3/4.Το ΤV4, το SILVER HD και το HISTORY CHANNEL HD σε κρυπτογράφηση CONAX. Στη διάθεσή μου έχω σήμα ποιότητας 98%, δέκτη on lien HD, diablo cam 2.3 με το τελευταίο λογισμικό αλλά τα κανάλια άρνούνται να δείξουν εικόνα (παρουσιάζουν τεχνουργήματα, ή την εικόνα την παγωμένη του προηγούμενου καναλιού) όχι απλώς το σήμα scrambled channel. Θα ήθελα να μάθω αν και άλλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα

Δεν εχουμε την τύχη να διαθέτουμε διάβολο 2.3 (για λόγους αρχής δεν ξαναπληρώνω για να αναβαθμίσω τον 2.2) αλλά απ όσο διάβασα σε ξένα φόρα υπάρχει πρόβλημα με αυτά, δηλαδη δεν τα δείχνει σωστα ο διάβολος....

Ναι, δυστυχώς τα κανάλια έχουν πολύ υψηλό SR ,με αποτέλεσμα το diablo να ζορίζεται πολύ για το decode.... Και σε μένα με τον Hivion τα ίδια κάνει...

Την αναβάθμιση την έκανα από το site τους δίνοντας 30 ευρώ γιατί ήθελα να βλέπω τα κανάλια HD του digitalb μετά από το cardpairing για τα οποία είχα ήδη αγοράσει την κάρτα, ώστε να μη χρειαστεί να αγοράσω τον ιδιοκτησιακό δέκτη , που τότε στα μέσα Μαϊου δεν ήξερα καν πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Δηλαδή έβλεπα πειρατικά κάτι για το οποίο είχα πληρώσει κανονική συνδρομή.Βέβαια αυτό κράτησε μόνο για δέκα μέρες και μετά τέρμα τα HD με τη diablo. Με άλλα λόγια λόγια επιστράτευσα θεούς και δαίμονες αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Έτσι τελικά αγόρασα τον KAON αντικατέστησα το lnb που έβλεπε στις 16 μοίρες με ένα με δύο εξόδους κατέβασα και ένα καλώδιο αποκλειστικά για τον αλβανικό δέκτη και έτσι βλέπω HD TV απρόσκοπτα. Τρόπος του λέγειν βλέπω διότι ακόμα δεν έχει αρχίσει η νέα football season. Βέβαια δεν θα έλεγα όχι Φίλιππε και για τον ελβετό αλλά μετά την ταλαιπωρία που διάβασα ότι περάσατε για να αποκτήσετε την κάρτα προτίμησα να μην αχοληθώ καθόλου. Και για να μην είμαι τελείως off topic διάβασα σε ένα ξένο forum το ίδιο πράγμα ότι φταίει η diablo γιατί κάποιοι που κατοικούν στη βόρεια Ευρώποι και μπορούν να πιάσουν τη nordic δέσμη του THOR όπου τα ίδια κανάλια μεταδίδονται με symbol rate 25000 τα βλέπουν χωρίς δυσκολία, ενώ στη σύχνότητα που πιάνουμε εδώ στην Ελλάδα, ούτε αυτοί μπορούν να τα ανοίξουν.

Υποθέτω πάντως πώς με γνήσια κάρτα θα παίζουν κανονικά τα κανάλια και στις 2 δέσμες....αν λοιπόν το κάνουν επίτηδες για να κοντράρουν την diablo...δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε!
Δωσε καποιο λινκ για την αναβαθμιση, τωρα θυμήθηκα ότι μου τηλεφώνησε καποιος φίλος το πρωι και με ρωτούσε πως μπορεί να την κάνει, αλλά επειδή προσωπικά με τσατισε το γεγονός δεν τόψαξα καθόλου!

Οι transpoders 12.015 και 12.128 σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εκπομπής (SR 30.000, FEC 3/4, DVB-S2 κλπ) δίνουν 66.6 Mbps.
Οι "παλίες" συχνότητες 11.341 V, 11.421 H και 11.434 V με SR:25000 (τις οποίες όμως δεν μπορούμε να πιάσουμε εδώ στην Ελλάδα) δίνουν 55.703 Mbps.
Τα περισσότερα CAMs που κυκλοφορούν "αντέχουν" streams μέχρι 58 Mbps ! Αυτό συμβαίνει και με το Diablo. Δηλαδή , το diablo δεν αντέχει τo bitrate των 12.015 και 12.128. Τα νεώτερα cams, όπως το Conax cam της Technisat, δεν έχουν κανένα πρόβλημα και δουλεύουν κανονικά με την official κάρτα σε αυτές τις δύο συχνότητες...
Στις 11.341 V, 11.421 H και 11.434 V , το diablo δεν έχει κανένα πρόβλημα να δείξει σωστά, το θέμα είναι ποιος τις πιάνει...

Όσο για την αναβάθμιση του diablo σε 2.3, απλά κάνε μια βόλτα από το h**p://www.diablocam.com/ , κατέβασε το πρόγραμμα, διάβασε τις οδηγίες, ετοίμασε την πιστωτική και σε λίγα λεπτά είσαι ΟΚ!

Παντως οι 11341καθ και 11434καθ. δεν ειναι τοσο δύσκολοι, βγαινουν με 1.8μ στην Αθήνα αλλά και Νοτιότερα (δηλαδη ειναι σαφώς καλύτερα απο τις ίδιες συχνότητες στον Θωρ2)
Η 11421Η είναι...πονεμένη ιστορία ακόμη και για τους Βόρειους "μεγαλοπιατάδες"! Μόνο αργά το βραδυ δίνει σήμα....

:bigcry::bigcry::bigcry:δυστυχωs παιζουν μονο μετα τιs 9 το βραδυ μεχρι το πρωι!
gab

Λοιπόν Φίλιππε η διεύθυνση είναι www.diablocam.com και απ' ότι θυμάμαι γιατί έχουν περάσει δυό μήνες κατεβάζεις το πρόγραμμα και μετά σου ζητάει να έχεις έτοιμα την cam, το cas interface 3 και ..... την πιστωτική σου κάρτα. Από άποψη ασφάλειας για την πιστωτική δεν υπάρχει πρόβλημα, η κάρτα μου χρεώθηκε τα τρίαντα ευρώ σε μια ιταλική τράπεζα και τίποτα περισσότερο, αλλά μου φαίνετα τα στοιχεία στο module της τράπεζας που πρέπει να συμπηρώσεις για να χρεωθεί η κάρτα ήταν στα ιταλικά. Βέβαια έχω διαβάσει σε ξένα site ότι ορισμένοι δεν κατάφεραν να κάνουν την αναβάθμιση γι' αυτό ο καθένας μπορεί να προχωρήσει at his own risk.

Δεν ενδιαφέρομαι να αναβαθμίσω την δική μου ντιάμπλο, αλλά ίσως ενός φίλου, αρκει φυσικά να βαλει και την δική του πιστωτική (paypal δεν έχουν...)

Φίλιππε το σου δεν αναφερόταν σε σενα προσωπικά αλλά σε οποιοδήποτε θα ήθελε να κάνει την αναβάθμιση. Επ' ευκαιρίας θα ήθελα να πω ότι παρακαλουθώ τα γραπτά σου και στο περιοδικό και στο FORUM αλλά και παλιότερα στο satleo και θέλω να σ' ευχαριστήσω για το γεγονός ότι με τόσο ενθουσιασμό και προθυμία λύνεις απορίες και βοηθάς όποιο σου ζητήσει κάτι σχετικά με τα δορυφορικά και το ποιο σπουδαίο ότι γνώσεις αποκτάς δεν τις κρατάς για τον εαυτό σου αλλά τις διαδίδεις για να επωφεληθεί και η υπόλοιπη δορυφορική κοινότητα.
Γιώργος

Οι transpoders 12.015 και 12.128 σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εκπομπής (SR 30.000, FEC 3/4, DVB-S2 κλπ) δίνουν 66.6 Mbps.
Οι "παλίες" συχνότητες 11.341 V, 11.421 H και 11.434 V με SR:25000 (τις οποίες όμως δεν μπορούμε να πιάσουμε εδώ στην Ελλάδα) δίνουν 55.703 Mbps.
Τα περισσότερα CAMs που κυκλοφορούν "αντέχουν" streams μέχρι 58 Mbps ! Αυτό συμβαίνει και με το Diablo. Δηλαδή , το diablo δεν αντέχει τo bitrate των 12.015 και 12.128. Τα νεώτερα cams, όπως το Conax cam της Technisat, δεν έχουν κανένα πρόβλημα και δουλεύουν κανονικά με την official κάρτα σε αυτές τις δύο συχνότητες...
Στις 11.341 V, 11.421 H και 11.434 V , το diablo δεν έχει κανένα πρόβλημα να δείξει σωστά, το θέμα είναι ποιος τις πιάνει...

Τελικά απ'ότι φαίνεται, το πρόβλημα του diablo ήταν στο.. software !!!!
ΜΕ το νέο Underworld 1.30 (για diablo 2.3):
HD channels problems fixed on Thor

Μόλις γυρίσω σπίτι θα έχει δοκιμή..!
:music-smiley-005: