HD100 ή Sony W60???

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
Καλησπέρα και καλές γιορτές σε όλους! :ernaehrung004:

Αποφάσισα μετά από πολύ σκέψη, να πάρω και εγώ έναν προβολέα 1080p, προς αντικατάσταση του "ταπεινού" (ΜΟΝΟ στην τιμή και ΚΑΘΟΛΟΥ στην εικόνα) Epson Tw-700 μου, ο οποίος έχει γράψει στο κοντέρ του ΜΟΝΟ 89 ώρες!!!

Το δωμάτιό μου είναι παραλληλόγραμμο με διαστάσεις 5,3 Χ 3 μέτρα...

Η οθόνη μου μια ηλεκτροκίνητη Ultrascreen 100'' 2,30 εκατοστά πλάτος.

Θέλοντας να επενδύσω τα λεφτά μου σε ένα μηχάνημα που θα κρατήσω πάνω από 2-3 χρόνια και ίσως μέχρι τότε το μόνο που θα χρειαστεί να αλλάξω να είναι ΜΟΝΟ η λάμπα του, θέλω να πάρω έναν από τους Sony W60, ή τον καινούργιο JVC HD-100!

Αυτά που με ενδιαφέρει να έχει ο προβολέας είναι τα εξής:

A) Οριζόντιο και κατακόρυφο Lens Shift ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! -Kai ζουμ-(Δυνατότητα προβολής σε οθόνη 98-115'' από τα 4,5-5 μέτρα)

B) Γρίλιες εξαερισμού από την μπροστινή πλευρά, γιατί θα τοποθετηθεί μέσα σε κρεμαστό ντουλαπάκι στον τοίχο...
Γ) Όσο γίνεται πιο καλή default απόδοση "OUT of the BOX"

Δ) Αθόρυβος όσο το δυνατόν, επειδή θα δουλεύει ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου σε απόσταση 1 μέτρου περίπου....

Ε) Χαμηλό Κόστος χρήσης / ώρα (αγορά λάμπας)

ΣΤ) Αρκετά καλό κοντράστ και φωτεινότητα λάμπας, για να μπορώ να παίζω και PS3 ακόμα και με κάποιο μετριο φως στο δωμάτιο με τους φίλους μου, και ΟΧΙ σε απόλυτο σκοτάδι...(μήπως θα έπρεπε να προτιμήσω τον HD1 λόγω μεγαλύτερης φωτεινότητας για το σκοπό αυτό???)
Προορίζεται για PS3, HTPC (αρχεία .mkv 720p και 1080p) και μελλοντικά κάποιον HD dedicated player...

Ποιόν από τους δύο παραπάνω να προτιμήσω? Και γιατί???

Ευχαριστώ! :ernaehrung004:

Last edited:
Βασικά ΔΕΝ γνωρίζω τις τιμές κανενός από τους δύο....

Απλά τους θεωρώ αυτή τη στιγμή ό,τι καλύτερο σε θέμα προβολέα...

Πληρούν και οι δύο τα παραπάνω κριτήρια που έχω θέσει???:ernaehrung004:

Από πλευράς φωτεινότητας , ΠΟΙΟΣ έχει πιο δυνατό φως? Εκτός από ταινίες που θα τις βλέπω στο σκοτάδι, όπως είπα και παραπάνω, θα τον χρησιμοποιώ και για παιχνίδια PS3 σε δωμάτιο με μέτριο απαλό φωτισμό...

Last edited:
Εαν δεν κανω λαθος νομιζω οτι ο Sony VW60 εχει 4500-5000 και ο HD100 στα 7500-8000 . Επομενως θα πρεπει να εισαι αποφασισμενος να βαλεις βαθια το χερι στην τσεπη, ιδιαιτερα εαν σκοπευεις να παρεις τον JVC.

Α) Εχουν και οι δύο. Ο JVC χεράτα, ο SONY ηλεκτρικά. Στον SONY το οριζόντιο lens shift γίνεται με κατσαβίδι βγάζοντας το πλαστικό κάλλυμα του φακού.

Β) Και οι δύο από μπροστά έχουν.

Γ) Σε σχέση με αυτό που είδα out of the box προχθές, πιστεύω ότι και οι δύο παίζουν καλά Out of the box. Αυτό που δεν πιστεύω είναι ότι αποκλείεται να πάρεις τέτοιους προβολείς και να μην τους "περιποιηθείς".

Δ) SONY

Ε) Απ 'οσο γνωρίζουμε η λάμπα του HD1 έχει 300 ευρώ που πρέπει να είναι μακράν από τις φθηνότερες λάμπες στην πιάτσα. Πιστεύω ότι και του HD100 κάπου εκεί θα κυμαίνεται.

ΣΤ) Λόγω ίριδας στον SONY μπορείς να φτιάξεις εικόνα με πολύ φως ειδικά για να παίζεις σε παιχνίδια. Αν μου έλεγες για τον HD1 θα σου έλεγα ότι και μ´αυτόν θα έπαιζες άνετα παιχνίδια σε ημιφωτισμένο δωμάτιο κι ας λέει 700Ansi στα χαρτιά. Τώρα με τον HD100 δεν ξέρω ειλικρινά αν δεν τον δούμε δίπλα δίπλα στον HD1 να δούμε πόσο διαφορετική φωτεινότητα έχει.

Αντι να ξεπαραδιαστείς, δεν βρίσκεις καμιά καλή ευκαιρία λέω γω σε HD1;

ΣΤ) Λόγω ίριδας στον SONY μπορείς να φτιάξεις εικόνα με πολύ φως ειδικά για να παίζεις σε παιχνίδια. Αν μου έλεγες για τον HD1 θα σου έλεγα ότι και μ´αυτόν θα έπαιζες άνετα παιχνίδια σε ημιφωτισμένο δωμάτιο κι ας λέει 700Ansi στα χαρτιά. Τώρα με τον HD100 δεν ξέρω ειλικρινά αν δεν τον δούμε δίπλα δίπλα στον HD1 να δούμε πόσο διαφορετική φωτεινότητα έχει.

Θα πρέπει να υπολογίσετε και την πτώση της λάμπας. Για παιχνίδια και οι δυο είναι το ίδιο καλοί.

Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τις απαντήσεις σας!

Έτσι όπως μου τα λετε, απο πλευράς φωτεινότητας οι HD1 και SONY W-60 είναι σχεδόν ίδιοι όποιον και να πάρω (συνυπολογίζοντας και την πτώση της λάμπας με τον καιρό, όπως είπε και ο Μανώλης)...
Φαντάζομαι ότι θα μπορώ άνετα να παίξω παιχνίδια στην χαμηλή λειτουργία της λάμπας σε ημιφωτισμένο ελαφρά δωμάτιο με ικανοποιητικό contrast και ευκρίνεια, ετσι?

Τον HD100 τον ΑΠΟΚΛΕΙΩ λόγω τιμής ....:rifle: (7000-8000 ευρώ είναι πολλά για μένα γιατί θέλω να αλλάξω και τον ενιχυτή μου με κανέναν ONKYO ή Pioneer LX70, και να πάρω και κάποια καλά ηχεία που θα του ταιριάζουν)

Απο πλευράς θορύβου Τάσο, ο HD1 είναι ΠΟΛΥ πιο θορυβώδης από τον SONY?? (ή κυμαίνονται περίπου στα ίδια???) ΘΑ παίζει ακριβώς πάνω από την θέση θέασης, στο 1 περιπου μέτρο από το κεφάλι μου...

Μέχρι στιγμής, έχω εμπειρία ΜΟΝΟ από το ανεμιστηράκι του TW-700 που σε χαμηλή λειτουργία λάμπας είναι ΣΧΕΔΟΝ αθόρυβο... Θα έχω μεγάλη διαφορά με τους παραπάνω προβολείς???

Πόσα watt είναι η λάμπα του HD1 και πόσα του W-60??? (να κοιτάξουμε και λίγο οικονομία ρεύματος τώρα που η ΔΕΗ αύξησε και τους λογαρισμούς... :smash::HTEHETH63:)

Η πιο σωστή κουβέντα που είπες Τάσο...:drummer:
Μια "καλή ευκαιρία" σε τι τιμή περίπου δηλαδή???

Υ.Γ. Δεν είμαι τσιγκούνης, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να διαθέσω πάνω από 3500 με 4500 χιλιάρικα....

Υ.Γ. 2: Δεν κάνω σύγκριση , αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι πρακτικό.... Η φωτεινότητα του Epson tw-2000 είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη από αυτή του HD1 και W-60?? ΜΗΠΩΣ ενδίκνυται περισσότερο για παιχνίδια από ότι οι δύο παραπάνω προβολείς???
Και αυτό γιατί ΠΑΝΩ από τις μισές ώρες του νέου μου προβολέα θα "καούν" σε παιχνίδια και ΟΧΙ σε ταινίες....

Last edited:
Μπάμπη τελικά τον πουλάς τον προβολέα? :flipout:

Διονύση, είναι πραγματικά δύσκολο το ερώτημα που θέτεις, γιατί ενώ οι προβολείς αυτοί είναι κορυφαίοι στην κατηγορία τιμή τους, πιστεύω ότι θα πρέπει αν μπορείς να τους δεις. Τα περισσότερα παιδιά εδώ μέσα έχουν τον HD1 και είναι σούπερ ευχαριστημένοι και τον Sony τον έχουμε 2-3 από όσο θυμάμαι. Όλοι είμαστε ευχαριστεμένοι και οι μεν και οι δε γιατί βλέπουμε την εικόνα που θέλουμε. Γι αυτό σου λεω να τους δεις. Δεν είναι ίδιο πράγμα και οι δύο. Π.χ. εμένα δεν μου άρεσε το υπερβολικό contrast του jvc και η έλλειψη πολλών ρυθμιστικών. Σε άλλους όμως αρέσει ακριβώς αυτό!
Πάντως αν πάρεις τον Sony αν δεν σκοπεύεις να τον ρυθμίσεις επαγγελματικά καλύτερα μην τον πάρεις καθόλου (εντάξει είμαι λίγο υπερβολικός...)
O sony είναι αισθητά πιο αθόρυβος από τον JVC. Για οριζόντιο shift μην υπολογίζεις το τεράστιο shift του epson. Θα πρέπει να τον βάλεις στο κέντρο της οθόνης και με το οριζόντιο shift να τον φέρεις ακριβώς. Ξέχνα τα τρελά οριζόντια shift του epson...
Επίσης, το ένα μοντέλο είναι φρέσκο και το άλλο ενός χρόνου. Για μένα και αυτό έπαιξε ρόλο στην απόφαση.
Πάντως όποιον και να πάρεις αποκλείεται να απογοητευτείς. Ααααα. Και ξέχνα τα 720p γιατί θα σου φαίνονται μάπα σε αυτούς τους προβολείς :ernaehrung004:

τον επσον 700 μονο 89 ωρες? γιατι?

Γιατί ΔΕΝ έχω κάνει σχεδόν καθόλου χρήση από όταν τον πήρα...
Δεν έχω πολύ χρόνο να δω ταινίες (ειδικά όταν είμαι μόνος μου) και όταν βλέπω με παρέα ΔΕΝ βλέπω ποτέ πάνω από 2-2,5 ώρες και μετά τον κλείνω...

Τώρα όμως, επι τη ευκαιρια που πηρα και PS3 και έχω και το HTPC, είπα να ασχοληθώ πιο πολύ με το "σπορ" και να πάρω ένα καλό μηχανημα 1080p που ΔΕΝ θα ξαναλλάξω τώρα κοντά....

Πάντως και με τον 700αρη είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος (ειδικά τώρα που παίζω παιχνίδια PS3 και κάθομαι και τα χαζεύω σαν να ήταν ταινίες....)
Από τις 89 ώρες οι 30 είναι του PS3...:music-smiley-005:
(Φαντάσου ποσο λίγη χρήση του έκανα για ταινίες)

Γι αυτό και ζητάω ο νεος μου προβολέας να έχει ΟΣΟ γίνεται πιο φωτεινή και ευκρινή εικόνα, για να μπορώ να παιζω παιχνίδια σε ημιφωτισμένο δωμάτιο (σε σημείο να μπορώ ανετα να παιζω και να τρωγω και μια πιτσα ταυτοχρονα) και ΟΧΙ απόλυτο σκοτάδι όπως στις ταινίες... :ernaehrung004:

Θα πήγαινα με κλειστά μάτια σε OPTOMA HD80, αλλά φοβάμαι το rainbow (που μπορεί εγώ να μην το βλέπω αλλά να το βλέπει κάποιος φίλος μου) και ΕΠΙΣΗΣ, μου τη "σπάει" η απουσία Lens Shift (κάτι που με είχε διευκολύνει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ στον Epson 700 μιας και ο χώρος μου ΔΕΝ είναι dedicated room, αλλά ένα ΑΠΛΟ σαλόνι)!

Εϊμαι ανάμεσα σε HD1 και W60....
(Επαγγελματικά ΔΕΝ θα ρυθμίσω κανεναν από τους δύο -τουλάχιστον μέχρι τις 150 ώρες-)
Ούτε και έχω την ευκαιρια να τους δω από κοντά γιατί μένω επαρχία...

Θα κατέβω Αθήνα οταν θα αποφασισω ποιον να πάρω τελικώς...

AYTA...:ernaehrung004:

Υ.Γ. : Τον Epson 700 μου, με μεγάλη μου λύπη για ένα τόσο καινουργιο μηχανημα(και ΑΨΟΓΟ κομμάτι απο πλευράς ομοιομορφίας) ,τον έχω βάλει στις αγγελίες για όποιον ενδιαφέρεται, ΜΟΝΟ 690 ευρωπουλάκια...

Last edited:
Πάντως όποιον και να πάρεις αποκλείεται να απογοητευτείς. Ααααα. Και ξέχνα τα 720p γιατί θα σου φαίνονται μάπα σε αυτούς τους προβολείς
Νεκτάριε, νομίζω οτι τα παραλες λιγάκι... Δεν ξέρω αλλά μακάρι να έχεις άδικο...

Τα περισσότερα παιχνίδια του PS3 είναι 720p μέχρι στιγμής και φαίνονται ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΑ, αλλά και σε ταινίες ακόμα, αν η κωδικοποίηση είναι καλή ΔΕΝ υπάρχει και τεράστια διαφορά...

Θεωρητικά, τα 1080p είναι σχεδόν η διπλάσια ανάλυση από τα 720p, αλλά στην πράξη, και οι δύο αναλύσεις ανήκουν στη "σφαίρα" του High Definition...

Και η οθόνη μου άλλωστε ΔΕΝ είναι τεράστια.... 2,20 μέτρα πλάτος έχει....-bye-

lipon mbambi dose to provoli ston dionisi kai kane to psihiko giati eho klisi ton tw700 gia mena kai tha ton paro:furious3:kala hristougena

Μάλλον θα καταλήξω στον Dila του Μπάμπη, αν κάνει το "ψυχικό" και μου τον δώσει...:flipout:

Είδομεν...

Διονύση εφόσον δεν έχεις τη δυνατότητα να τους δεις από κοντά θα πρέπει να εξετάσεις καλά τα γραφόμενα όλων μας όσον αφορά τις δυνατότητες των 2 προβολέων.

Αν συζητούσαμε για αποκλειστικά κινηματογραφική χρήση θα έπρεπε οπωσδήποτε πριν την αγορά να τους δεις στην 'πράξη' και να αποφασίσεις μόνος σου τι σου αρέσει. Και οι 2 είναι υπερ του δέοντος ικανοί να σε ταξιδέψουν στην μαγεία της μεγάλης 'κυρίας'.

Εφόσον όμως θέτεις σαν βασικό παράγοντα την αναπαραγωγή παιχνιδιών και τη δυνατότητα να βλέπεις με ημιφώς, τότε η ταπεινή μου γνώμη είναι να τείνεις προς τον HD1.

Πιστεύω ότι υπό αυτές τις συνθήκες θα σε ικανοποιήσει περισότερο.

Χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε...

Υ.Γ. Όσο για τον Μπάμπη, μάλλον δεν θα αποχωριστεί ακόμη το 'μωρό' του οπότε μην περιμένεις γιατρειά.

Χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε...
Επίσης Κώστα! Σου εύχομαι ό,τι ποθείς, σε σενα και την οικογένειά σου! :ernaehrung004:

Υ.Γ. Όσο για τον Μπάμπη, μάλλον δεν θα αποχωριστεί ακόμη το 'μωρό' του οπότε μην περιμένεις γιατρειά.

Τώρα με "σκότωσες"! :bigcry: :behead:

Άντε πάλι στο ψάξιμο για εύρεση "μεταχειρισμένου" με λίγες ώρες λειτουργίας!:smash:

Για να πάρω καινουργιο ΔΕΝ το τολμάω, γιατί ΕΚΤΟΣ από το ότι έχει 4800 ευρώ(!!) και το budjet μου φτάνει μεχρι 3500-3600 το πολύ, ΔΕΝ ξέρω και ΠΩΣ θα μου βγει το κομμάτι που θα πάρω από πλευράς σύγκλισης-ανομοιομορφίας! (και αν θα μπορώ να το αλλάξω ευκολα μετά ή οχι...) :drummer:

Last edited:
Επίσης Κώστα! Σου εύχομαι ό,τι ποθείς, σε σενα και την οικογένειά σου! :ernaehrung004:

Τώρα με "σκότωσες"! :bigcry: :behead:

Άντε πάλι στο ψάξιμο για εύρεση "μεταχειρισμένου" με λίγες ώρες λειτουργίας!:smash:

Για να πάρω καινουργιο ΔΕΝ το τολμάω, γιατί ΕΚΤΟΣ από το ότι έχει 4800 ευρώ(!!) και το budjet μου φτάνει μεχρι 3500-3600 το πολύ, ΔΕΝ ξέρω και ΠΩΣ θα μου βγει το κομμάτι που θα πάρω από πλευράς σύγκλισης-ανομοιομορφίας! (και αν θα μπορώ να το αλλάξω ευκολα μετά ή οχι...) :drummer:

Φίλε Διονύση η υπομονή είναι ένα μεγάλο προτέρημα, για αυτόν που την έχει φυσικά...:D

Αν περιμένεις κανένα μήνα πιστεύω ότι η τιμή του HD1 θα πέσει στα 4500 και ίσως πιο κάτω, ενώ εκτός από αυτό θα έχει κυκλοφορήσει και ο HD100, οπότε όλο και κάποιος θα αποχωριστεί τον HD1 προς όφελος κάποιων που αναμένουν...;)

Μερικές ερωτησούλες για τον HD1 :

1) Μου είπαν κάποιοι ότι τα οπτικά του μέρη είναι σφραγισμένα και έτσι ΔΕΝ μπαίνει μέσα σκόνη, ΙΣΧΥΕΙ?

2) Υποστηρίζει 1080p/24 ?

3) Υποστηρίζει επεξεργασία χρώματος 10bit???

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!:ernaehrung004:

http://www.projectorcentral.com/pdf/projector_spec_3536.pdf
to 1 den ishiei
Μερικές ερωτησούλες για τον HD1 :

1) Μου είπαν κάποιοι ότι τα οπτικά του μέρη είναι σφραγισμένα και έτσι ΔΕΝ μπαίνει μέσα σκόνη, ΙΣΧΥΕΙ?

2) Υποστηρίζει 1080p/24 ?

3) Υποστηρίζει επεξεργασία χρώματος 10bit???

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!:ernaehrung004: