HDD RECOVERY : ποιό πρόγραμμα?

george1973gr

Established Member
19 June 2006
158
Thessaloniki
ψάχνω να βρώ κάποιο αξιόπιστο και κατά προτίμηση freeware πρόγραμμα για να ανακτήσω τα αρχεία μου από "μη αναγνώσιμο" (όπως αναφέρουν τα vista) σκληρό δίσκο. η ΔΕΗ προφανώς το έκανε το θαύμα της με όλες αυτές τις διακοπές ρεύματος και "χτύπησε" ο σκληρός
έχω βρει ήδη κάποια προγράμματα που κυκλοφορούν ελεύθερα αλλά κανένα από αυτά δεν "βλέπει" τον συγκεκριμένο σκληρό δίσκο , παρα μόνο αυτούς που βλέπουν και τα vista στην επιλογή "ο υπολογιστής μου"
στην διαχείρηση δίσκων του πίνακα ελέγχου εμφανίζεται μεν ο δίσκος αλλά όπως έγραψα και πιο πάνω ως "μη αναγνώσιμος"
καμιά καλή ιδέα/πρόγραμμα?

Απάντηση: Re: HDD RECOVERY : ποιό πρόγραμμα?

Ίσως είναι μια καλή ιδέα (γενικότερα..) να τον βγάλεις από τη θήκη και να τον συνδέσεις απ' ευθείας στο PC σου.

το έκανα και αυτό αλλά για κάποιο hλίθιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω , δεν μπουτάρει το pc....

δοκίμασα το "FILE SCAVENGER" που κάποτε με είχε σώσει από κατα λάθος fdisk , αλλά δεν βρίσκει ούτε ένα αρχείο και άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια
γ@μω τη ΔΕΗ μου

είδες η ΔΕΗ?
για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιότεροι

Ψάχνωντας για λύση.....

You might want to Google "hard drive freezer" and see about that. Apparently you can sometimes put dead hard drives in the freezer and when they thaw out they'll work again. I have never tried this before, though

WTF?

Αδερφε, εμενα με ΕΣΩΣΕ πριν 2-3 μηνες το Get Data Back που καταφερε να δει και να επαναφερει χιλιαδες αρχεια (φωτογραφιες χρόνων, κειμενα κλπ) απο δισκο του οποιου μονο το 1 partition εβλεπαν τα windows (XP) και μετα απο φορμαρισμα. Δεν ξερω αν ειναι δωρεαν, αλλα και να μην ειναι αν καταφερει να σωσει τα αρχεια που εχασες...

Εμένα (και κάποιον φίλο που του το πρότεινα), μας έσωσε το easy recovery pro της ontrack...

Υπαρχει trial να δοκιμάσεις. Λογικά και για vista (αν και εγώ το έτρεξα σε ΧΡ). Παντως και εγώ πιστεύω οτι πρέπει να συνδεθεί τοπικά ο δίσκος, και όχι σε usb.

δυστυχώς κανένα μα κανένα πρόγραμμα από όσα δοκίμασα (και ήταν καμιά δεκαριά) δεν βλέπει τον σκληρό , είτε σε σύνδεση usb είτε σε on board συνδεση με το pc
από 'βδομάδα θα το πάω σε κάποιο κατάστημα φίλου που έχω μια συνεργασία μπας και καταφέρει τίποτα
το κακό είναι ότι δεν μπορώ να δώσω τον σκληρό οπουδήποτε μια και περιέχει και προσωπικά δεδομένα

για να δει καποιο προγραμμα τον σκληρο σου δισκο θα πρεπει να το δει πρωτα το bios, αν δεν αναγνωριζεται τοτε ή θα έχει καει καποιο κυκλωμα ή μπορει να είναι μηχανικο το προβλημα (ακόυς καποιον περιεργο ηχο οταν ξεκινάει).
Στην πρωτη περιπτωση μπορεις να βρείς εναν ιδιο δισκο και να αλλάξεις την πλακετα του (καλυτερα να το κανει καποιος ηλεκτρονικος), στην δευτερη περιπτωση αξιζει να δοκιμασεις να τον βαλεις στην καταψυξη για καμια μερα σε σακουλα αφαιρωντας οσο γινεται τον αερα απο μεσα και μετα κατευθειαν να τον συνδεσεις στο pc.
Για προγραμμα ανακτησης το easy recovery της ontrack που αναφερθηκε το θεωρω κορυφαιο !!!

Καλησπέρα παίδες.

Θα ήθελα μια βοήθεια και το ποστάρω εδώ να μην ανοίγω νέα θέματα.

Από ένα laptop έχει "χαθεί" ένας φάκελος με φωτογραφίες. Μόνο αυτός ο φάκελος, και ο χρήστης του επιμένει ότι δεν τον διέγραψε.
Έψαξα στον κάδο, έκανα αναζήτηση σε *.jpg να τις βρω, κρυφά αρχεία κλπ, τίποτα.

Έκανα και system restore με ημερομηνία πριν 3 ημέρες (ο φάκελος χάθηκε χθες βράδυ), κατάφερα να δω τον φάκελο, αλλά, άδειο....!

Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να έχει συμβεί? Να τρέξω κάνα πρόγραμμα ανάκτησης μήπως? Έχετε να προτείνετε κάποιο?
Είναι ηλικιωμένος και οι φώτο είναι του πατέρα του (συναισθηματικής αξίας)..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Κατέβασε το Hirens boot cd 15.1, φτιάξε bootable cd ή usb και μπες στο winpe xp του. Από εκεί ξεκίνα τα recovery προγράμματα που έχει, μέχρι να βρεις αυτό που θέλεις.