HDMI 1.3 και Optical και HTPC απορίες...

enoxos

AVClub Enthusiast
6 July 2008
798
Κοζάνη
Εικόνα

HTPC------>ATI 4850------>DVI/HDMI ADAPTER------------>LG 7000 47"

ο ήχος όμως?

Αν αφησω τα ηχεία της TV να παιζουν τον ηχο μεσω HDMI 1.3 ποιο καλώδιο μεχρι 50-60 ευρω μου προτεινετε?

Αν συνδέσω την οπτικη ινα(εξοδος) απο το HTPC στον YAMAHA μου RX V 861 και μετα απο εκει στα ηχεία?

Κιαν κάνω το 2ο πάλι δεν θα έχω ηχο μεσω HDMI καλωδίου στην TV?

Τι προτείνειτε?

Επίσης ποια είναι τα πλέον αξιόπιστα καλώδια για FULL HD και HD ήχο κοντά στο 100αρικο ευρω και τα 2?

Αν συνδέσω την οπτικη ινα(εξοδος) απο το HTPC στον YAMAHA μου RX V 861 και μετα απο εκει στα ηχεία?

Εαν ο YAMAHA ειναι συνδεδεμενος με αλλα (καλυτερα, πιθανοτατα) ηχεια απο αυτα της τηλεορασης, θα εχεις σαφως καλυτερο ηχο. Επισης, ετσι θα κανει το decode (μετατροπη απο ψηφιακο σημα σε αναλογικο) ο Yamaha. Εαν συνδεσεις στην TV, θα κανει τη δουλεια η TV - αρα τι τον πηρες τον Yamaha???

Μην μασατε με τη μαρκετιστικη ιδεα του HDMI ηχου, εκτως και εαν μιλαμε για τα νεα φορματ ηχου (που απαιτουν νεα players και νεους ενισχυτες AV - απο οτι ειδα ο Yamaha σου ειναι HDMI version 1.2 και οχι 1.3 που απαιτουν τα νεα format). Επισης, ειναι μαλλον οριακα νωρις για απροβληματιστη εξοδο των HDAudio format απο HTPC... ακομα...

Με το οπτικο καλωδιο θα εχεις super ηχο, μεχρι και 6.1 Dolby και DTS και ολα μια χαρα, χωρις προβληματα κλειδωματων κλπ και μαλλον φτηνοτερα καλωδια....

-bye-

ΥΓ>> Αυτος δεν ειναι ο ενισχυτης>? ειναι HDMI 1.2 λεει
http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=547598

Α! μολις παρατηρησα οτι αναφερεις και DVI>HDMI adaptor.... εξ' οσων γνωριζω αυτο σημαινει οτι ΔΕΝ περναει ηχος, γιατι αυτο δεν προβλεπεται απο το DVI Standard.... νομιζω....

Βαλε ενα οπτικο καλωδιο και καθαρισες!

Απάντηση: Re: HDMI 1.3 και Optical και HTPC απορίες...

Α! μολις παρατηρησα οτι αναφερεις και DVI>HDMI adaptor.... εξ' οσων γνωριζω αυτο σημαινει οτι ΔΕΝ περναει ηχος, γιατι αυτο δεν προβλεπεται απο το DVI Standard.... νομιζω....

Βαλε ενα οπτικο καλωδιο και καθαρισες!

Εάν είναι ο ανταπτορ που είχε μεσα η 4850 μια χαρα περνα ο ηχος. Το λέω γιατί και εγώ αυτή τη κάρτα έχω.

2 ερωτήσεις...το οτι ο YAMAHA έιναι 1.2 HDMI compatible αν καταλαβα καλά έχει να κάνει μόνο με τον ήχο.Την εικόνα απο blueray μεσω αυτου την μεταφερει αυτούσια 1080p?...η απλα 1080ί?

Ποιο οπτικο καλώδιο...τελικα όλα ίδια είναι?Καμια πρόταση?