Hdmi 1.4 απαραίτητο? Σε τι χρειάζεται?

roxy90

Established Member
31 August 2007
253
Αθήνα
βλέπω να γίνεται κάποιος θόρυβος για το hdmi 1.4. Επειδή πρόκειται να αγοράσω 40' tv χρειάζεται να έχει 1.4 ή και με 1.3 είμαι οκ?
Την τηλεόραση την θέλω για αθλητικά, ταινίες, internet tv & δορυφορική λήψη (εχω τον δέκτη φυσικά!).

Φίλε roxy90,

Όπως προείπε ο φίλος czoun, μάλλον θα πρέπει να ρίξεις λίγο διάβασμα..
Αν θέλεις πάντως μία πιο σύντομη απάντηση, ή θέλεις ν' αποφύγεις το διάβασμα (:D) θα έλεγα να ότι δεν είναι απαραίτητο να κυνηγήσεις το HDMI 1.4 Έχοντας υπ' όψιν μου τις απαιτήσεις που έργαψες στο αρχικό ποστ και τα ελάχιστα μοντέλα που υποστηρίζουν το 1.4 θα έλεγα ότι είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κοιτάξεις.
(Αν θέλεις ένα hint, είναι χρήσιμο περισσότερο για το 3D.)

Φίλε roxy90,

Όπως προείπε ο φίλος czoun, μάλλον θα πρέπει να ρίξεις λίγο διάβασμα..
Αν θέλεις πάντως μία πιο σύντομη απάντηση, ή θέλεις ν' αποφύγεις το διάβασμα (:D) θα έλεγα να ότι δεν είναι απαραίτητο να κυνηγήσεις το HDMI 1.4 Έχοντας υπ' όψιν μου τις απαιτήσεις που έργαψες στο αρχικό ποστ και τα ελάχιστα μοντέλα που υποστηρίζουν το 1.4 θα έλεγα ότι είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κοιτάξεις.
(Αν θέλεις ένα hint, είναι χρήσιμο περισσότερο για το 3D.)
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση :2thumb22sup:. 3D στις 40' που θέλω μάλλον δεν είναι και τόσο πρακτικό, άρα δεν με απασχολεί το hdmi 1.4.

Παρακαλώ φίλε μου!

Αν δε σ' ενδιαφέρει το 3D, θα έλεγα με μεγάλη βεβαιότητα ότι δεν σου είναι χρήσιμο το HDMI 1.4
Καλή αγορά!

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση :2thumb22sup:. 3D στις 40' που θέλω μάλλον δεν είναι και τόσο πρακτικό, άρα δεν με απασχολεί το hdmi 1.4.

Οι περισσοτερες νεες τηλεορασεις 3D ready & 3D εχουν διαυλο 1.4
Θα σου ελεγα για λογους ασφαλειας ( future proof) να παρεις τηλεοραση με διαυλο HDMI 1.4
Νικος

Οι περισσοτερες νεες τηλεορασεις 3D ready & 3D εχουν διαυλο 1.4
Θα σου ελεγα για λογους ασφαλειας ( future proof) να παρεις τηλεοραση με διαυλο HDMI 1.4
Νικος
Φυσικά και θα ήταν καλύτερο να έχει 1.4 αλλά αμα το πάμε έτσι μετά από 2-3 μήνες που θα βγάλουν και 3D v.2, hd v.2 ....3D χωρίς τις γυαλιούμπες .. κτλ , (γνωστή η τακτική του marketing) με αποτέλεσμα πάντοτε να είναι πίσω ο καταναλωτής :ADFAD2:( τι θα κάνουν και αυτοί δηλαδή - αδύνατο να μείνουν στα ίδια δεδομένα γιά χρόνια!), πάλι θα είμαστε στο σημείο 0!
Δεν λεώ καλό το 3D, αλλά εως ότου ενηλικιωθεί, θέλει αναμονή τουλάχιστον ενός έτους, κατά την γνώμη μου φυσικά).

Θυμαμαι πριν λιγα χρονια που αγοραζαμε τηλεορασεις Full HD , με HDMI 1.3 , deep color , 100 Ηz κτλ. για να ειμαστε "future proof"...

Το αποτελεσμα ηταν οτι πληρωναμε πανακριβα για πραγματα που εχουν και τηλεορασεις των 300 ευρω σημερα...

Οποτε ας αφησουμε τα future proof κτλ... δεν υπαρχει τηλεοραση (ειδικα LCD που δεν εχει ωριμασει σαν τεχνολογια) που να μην ειναι ξεπερασμενη μετα απο ενα χρονο...

Φυσικά και θα ήταν καλύτερο να έχει 1.4 αλλά αμα το πάμε έτσι μετά από 2-3 μήνες που θα βγάλουν και 3D v.2, hd v.2 ....3D χωρίς τις γυαλιούμπες .. κτλ , (γνωστή η τακτική του marketing) με αποτέλεσμα πάντοτε να είναι πίσω ο καταναλωτής :ADFAD2:( τι θα κάνουν και αυτοί δηλαδή - αδύνατο να μείνουν στα ίδια δεδομένα γιά χρόνια!), πάλι θα είμαστε στο σημείο 0!
Δεν λεώ καλό το 3D, αλλά εως ότου ενηλικιωθεί, θέλει αναμονή τουλάχιστον ενός έτους, κατά την γνώμη μου φυσικά).

Χρονια ολοκληρα το 3D στο σινεμα εμεινε στα γυαλια και εκφραζοντας μονο την προσωπικη μου γνωμη δεν προκειται να δουμε 3D χωρις γυαλια συντομα ουτε στο σινεμα ουτε στην τηλεοραση.
Η philips ξεκινησε πρωτη την τρισδιαστατη τηλεοραση χωρις γυαλια εως οτου ανακοινωσε επισημα περισι οτι εγκαταλειπει το εγχειρημα λογω κοστους αλλα και πολλων προβληματων στην πορεια.
Μακαρι να ερθει γρηγορα η τεχνολογια αυτη αλλα πιστευω οτι πραγματικη τρισδιαστατη εικονα χωρις γυαλια θα δουμε μονο με την ολογραφια κατι που φαινεται οτι θα καθυστερησει αρκετα χρονια ομως.
Προσωπικη μου γνωμη ειναι επισης (κατι που εχω πληρωσει και εξακολουθω να πληρωνω) να χαιρομαι αυτο που μου προσφερουν σαν early adopter μια λογικη που αν και μου εχει κοστισει ακριβα με εχει αποζημιωσει με την παροδο των ετων πλουσιοπαροχα.
H samsung που ειδα αποδιδει φανταστικα το πραγματικο 3D (κλιπακι εταιριας) τη μετατροπη του 2D σε 3D, αλλα και περιεχομενο side by side. Ανυπαρκτο crosstalk και ακομα βλεπω σαν γερακι. Εμενα προσωπικα μου φτανει αυτο που ειδα.
Νικος