τελικά έστειλα και στην onkyo Ελλάδας
μου απάντησε η Pioneer Βέλγιο και Ελλάδα το ίδιο πράγμα
"Ο VSX-529 δεν υποστηρίζει το λόγο εικόνας 21:9, θα το «καμουφλάρει» στο EDID το οποίο θα λάβει από το μόνιτορ και θα το επικοινωνήσει στην πηγή.
Εάν η πηγή (ο GPU του PC) παρ’όλα αυτά στείλει σήμα 21:9 (παρά τις πληροφορίες EDID που θα λάβει ο VSX-529), ο VSX-529 θα περάσει το σήμα, έτσι ώστε το μόνιτορ πιθανώς να προβάλλει σωστά το λόγο εφ’όσον το υποστηρίζει.
Επισήμως η Pioneer συνολικά δεν υποστηρίζει το 21:9, υπάρχει όμως πιθανότητα το αναφερόμενο set-up να λειτουργήσει (χωρίς καμμία όμως εγγύηση και παραπάνω βοήθεια)"
Η onkyo μου είπε ότι
"ο Ρ/Ε ΤΧ-NR535 είναι 4Κ/60Ηz ready που σημαίνει ότι όλες οι είσοδοι και η έξοδος HDMI 2.0 παρέχουν αναλύσεις ως 3840Χ2160 (ULTRA HD). Αυτή η ανάλυση για να επιτευχθεί θα πρέπει η είσοδος σήματος video να γίνει με αυτή την ανάλυση ώστε και η έξοδος προς την TV να γίνει με την μέγιστη δυνατή ανάλυση. "
Η αλήθεια είναι ότι κοιτούσα και άλλα thread και έχω μπερδευτεί με το πιον ενισχυτή να πάρω
Τι θα προτήνατε να πήγενα σε κάτι οικονομικό γύρω στα 350 όπως ο Pioneer 529/Onkyo 535
ή να πήγενα σε κάτι ανώτερο Pioneer 924/Yamaha 677/Onkyo 636/ή αντίστοιχο Denon(δεν έχω ψάξει σε Denon)