HDMI -ακριβό η φθηνό ???

nasos206

Established Member
9 March 2008
242
Ρε παιδιά αξίζει να πάρω ένα καλώ καλώδιο HDMI –MINI η είναι πεταμένα λεφτά?
Έχω βρει στο 1.μέτρο με 50 ε υπάρχει βέβαια και με 15 αλλά εντάξει δε λέω σα περίβλημα από παρεμβολές θα είναι καλύτερο με τα 50… όμως σαν ποιότητα εικόνας θα έχει όντος διαφορά? Από κάρτα γραφικών σε ενισχυτή θέλω να συνδέσω. Αυτό έχω βρει μέχρι στιγμής.. http://www.plaisio.gr/Peripherals/C...n-Cable-HDMI-M-M-1Μ-ProHD2000-AV10015QP1M.htm αν όντος αξίζει και περίπου σε αυτά τα χρήματα υπάρχει κάτι καλλίτερο ας pei κάποιος που ξέρει.

Από πλευρά ποιότητας δεν θα δεις διαφορά,αλλά δεν παίζει ρόλο σε τέτοιο μήκος μιας και σχεδόν 100% θα κλειδώσει.Αλλά η κάρτα Mini HDMI;;;Παράξενο μου φαίνεται.

Και εμένα την ίδια εντύπωση μου έκανε ….ήμουν στο πλαίσιο και παρατηρούσα της κάρτες που είχανε στα σταντ και ιδικά οι πολύ ακριβές είχαν mini hdmi ! δε μπορώ να καταλάβω την στρατηγική τους …
Τώρα όσο αφορά το καλώδιο την ποιότητα του μου κάνει εντύπωση που υπάρχει στο 1 μέτρο 50 e με τόσο καλή ποιότητα (συμφώνα με τα χαρακτηριστικότατου που διάβασα) αφού όπως λες στην ουσία δεν κερδίζω κάτι…
:chinscratch:

1. Κατα 99% αν δεν εχουν θυρα HDMI τοτε εχουν μια mini Display Port (DP) και δινουν ανταπτορα απο mini Display Port σε HDMI.
Οποτε αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα καλωδιο HDMI (HDMI-HDMI).

2. Στα καλωδια, μεχρι και τα 5 μετρα που οποιοδηποτε καλωδιο παιζει τελεια, τα παραπανω χρηματα που πληρωνεις ειναι φιρμα, μουρη και αισχροκερδεια.
Κανενα οφελος παρα μονο στην τσεπη των αλλων.

http://cgi.ebay.com/1-5m-5FT-HDMI-M...436?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb41f1054
Ειναι και μουρατο... αν και ειναι λιγο σκληρο καλωδιο (οχι οτι με προβληματισε το γεγονος, ισα ισα δεν τσακιζει).

Πόντος σε εμένα αντάπτορα δεν είχε για αυτό πάω κατευθείαν από hdmi se mini .όντος πολύ καλό το καλωδιάκη μόνο που δεν είναι mini hdmi.; όσο για την ποιότητα …. Και ο Ανδρέας και εσύ μου λες τα ίδια κατάλαβα ότι είναι τρικ ….ελπίζω το mini hdmi να κάνει την ίδια δουλεία με το κανονικό ..

Αν αλλαξεις καλωδιο usb στον printer θα εκτυπωνει καλυτερα?

Το ιδιο ακριβως ειναι το HDMI. Ψηφιακο σημα μεταφερει.

Για 1-2 μετρα δεν παιζει κανενα ρολο το καλωδιο.

Παίδες, το παλληκάρι έχει δίκιο ,κατ αρχάς,για το miniHDMI.

Υπάρχει σε όλες σχεδόν τις νέες κάρτες της nVidia και είναι τελείως διαφορετικό απ το display port.!!

Μην τον μπερδεύετε.
Και εγ'ω 'οταν αγόρασα την 450, τέτοιο καλώδιο έβαλα (HDMI-miniHDMI) αλλά ΦΤΗΝΟ !!!

Σε τέτοια απόσταση (1-2 μέτρα) έχουν όλοι δίκιο.
Και με 15 ευρώ να πάρεις,σωστή δουλειά θα κάνεις.
Το ίδιο έκανα κι εγώ και παίζει απροβλημάτιστα.

Υ.Γ. Εχω πάρει απ το Carrefour 1,5 μέτρο με 5 ευρώ και έκανα την δουλειά μου τέλεια !-bye-

Πήρα και εγώ το ίδιο τελικά .1.8 μ 15 e από το καρφουρ..
πέρασα από ένα σορό μαγαζιά να βρω HDMI to miniHDMI αλλα τα ποιο πολλά είχαν τα κανονικά
…ο κοτσόβολος είχε τα ποιο ωραία <φθηινά > HDMI με καλώ περίβλημα με χρώματα και τέτοιες φιγούρες .
και τελικά το συμπέρασμα είναι ότι για 1 μέτρο καλώδιο που κάνει 50ε,
όλη η ουσία είναι το περίβλημα πόσο καλά το μονώνει από παρεμβολές…