HDMI ερωτησεις

tsoulfas panagiotis

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,047
παιδια επειδη δεν εχω πολυασχολειθει με το θεμα της εικονας,θα μπορουσε καποιος με 2 λογια να μου πει πχ ποια η διαφορα του HDMI 1.1 απο το 1.3??Επεισης,αυτο που λενε "κλειδωμα"???.ΟΚ,απο το player εγω μπορει να επιλεξω να παιξει 1280x720p.Που βλεπω ομως ποια ειναι η αναλυση που βλεπω ωστε να επαληθευσω οτι πραγματικα εχει κλειδωσει σε αυτην την αναλυση??Προσπαθησα να ανατρεξω σε προυγουμενα θεματα αλλα δεν με βοηθησαν...

Ξεκινώ από το τέλος.

Στο μέσο προβολής μπορείς να δεις σε τι ανάλυση κλειδώνει μόλις πάρει σήμα.

Οι διαφορές ως προς τις εκδόσεις ή ως προς τι πληρώνει κάθε κατασκευαστής να έχει άσχετα από το πως βαφτίζει την έκδοση που έχει;:bigcry:

Ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.hdmi.org/learningcenter/faq.aspx#15

εχει να κανει η ταχυτητα που περναει η πληροφορια με την ποιοτητα που μεταφερεται?Να φανταστω μιας κ μιλαμε για ψηφιακο σημα πως οχι...??

Απάντηση: Re: HDMI ερωτησεις

εχει να κανει η ταχυτητα που περναει η πληροφορια με την ποιοτητα που μεταφερεται?Να φανταστω μιας κ μιλαμε για ψηφιακο σημα πως οχι...??

Δεν νομίζω ότι αφορά μόνο την ταχύτητα
εδώυπάρχει νομίζω μια ουσιαστική ανάλυση σε ότι αφορά τις διαφορές

Η 1.3 επιτρέπει μεταφορά μεγαλύτερου όγκου πληροφορίας για μελλοντικό υλικό (Deep Colour, xvYCC). Στο τωρινό υλικό δεν νομίζω πως υπάρχει διαφορά.

Και σε επίπεδο blue ray player, στο hdmi 1.3 περνάνε επιπλέον ασυμπίεστα και τα νέα format ήχου trueHD και MA, προς αποκωδικοποίηση στον ενισχυτή σου, αν τα υποστηρίζει.

Καταλαβα,σας ευχαριστω παιδια.Απλα προς το παρον λογο ενισχυτη με απασχολει μονο το θεμα της εικονας...