HDMI ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ……

str1979

AVClub Enthusiast
26 June 2006
837
Γιαννιτσα
Σε γνωστό πολυκατάστημα της Θεσσαλονίκης βρήκα ακόλουθα
DVD players με HDMI

FNU DVD3705 79
ADVENT ADVD710E 89
HUNDAI 85 49
THOMSON 262E 79

Αντε να δουμε και κανενα BLUESKY...

Ψάχνεις να αγοράσεις;

Αν δε κάνω λάθος το F&U είναι το μοναδικό που παίζει κατευθείαν ελληνικούς υπότιτλους σε srt (χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να έχουν το ίδιο όνομα με αυτό του avi) και επίσης είναι region free κατευθείαν (αυτό βέβαια δεν είναι τόσο σπάνιο)

Κάποια πράγματα θα βρείς εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=8339

H αλήθεια είναι ότι θα αγοράσω dvd hdmi αλλά προσανατολίζομαι στο oppo 981
Τα συγκεκριμένα τα αναφέρω λόγο της εντύπωσης που μου έκανε η χαμηλή τιμή τους.Mε βάση το παραπάνω link που μάλλον η ποιότητα εικόνας μέσω hdmi είναι ανάλογη της τιμής τους.

To Οppo αξιζει σίγουρα... Τα υπόλοιπα τουλάχιστον στον τομέα εικόνας δεν λενε και πολλά πράγματα, μην ξεχναμε οτι η ύπαρξη και μόνο μιας HDMI υποδοχής δεν κανει την διαφορά εαν δεν συνοδεύετσι σπό καλά ηλεκτρονικά στο Player...

Γνωμη μου ειναι για οποιον ενδιαφέρεται να δώσει κατι παραπάνω και να παρει ενα επώνυμο μηχάνημα

Ξέρω ότι θα το έχω χιλιοπεί εδώ στο φόρουμ, αλλά πάρε το pioneer 696 που το έχω και εγώ και ΔΕΝ θα έχεις ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα με την ποιότητα της εικόνς, και είναι και σχετικά φθηνό σε σχέση με αυτά που προσφέρει .... :grandpa:

Αν πάλι προσανατολίζεσαι στα 1080p, το Oppo 981 από ότι έχω διαβάσει είναι κορυφαίο, και έχει και upscaller Faroudja .... :operator:

Διονύση για το pioneer 696 έχω διαβάσει και εγώ τα καλύτερα εδώ πέρα μέσα αν και δεν το έχω δει προσωπικά να παίζει απλά με προβληματίζουν τα ευτράπελα που είχαν ορισμένοι κάτοχοι σχετικά με τη συνδεσμολογία τους μέσω HDMI.
Απο την αλλη υπαρχει το (θαυματουργο) dcdi faroudja που ολοι μιλανε με τα καλυτερα (ουτε αυτο εχω δει ποτε μου πως παιζει).
Τελικα ακομη δεν εχω κατασταλαξει...

Ρε παιδιά να ρωτήσω και εδώ κάτι; (τα είχα ξαναρωτήσει σε ένα thread σχετικά με hdmi και upscaling)

Τι σας κόφτει τόσο πολύ τι upscaler έχει το DVD Player σε περίπτωση που για παράδειγμα έχετε ήδη μια ποιοτική τηλεόραση/προβολέα που μπορεί ευχαρίστως να αναλάβει το upscaling;

Και οι τηλεοράσεις της LG έχουν upscaler Faroudja δεν νομίζω ότι λέει κάτι αυτό απο μόνο του (δεν διαφωνώ ότι το Oppo 981 είναι ποιοτικό και με εξαιρετικό value for money μηχανάκι, απλά αν δεν κάνω λάθος μου έλειπαν κάποια χαρακτηριστικά όταν ψαχνόμουνα όπως usb stick).

Φίλε Innersense χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω ότι περισσότερη σημασία έχει το αν η πηγή παράγει ποιοτικό σήμα η όχι παρά να έχει η τηλεόραση η ο βιντεοπροβολεας καλό upscaler
Αν η πηγή παράγει χάλια σήμα τότε ο upscaler δεν θα μπορέσει να κάνει θαύματα.
Μήπως κάνω λάθος?

πρόσεξε την διατύπωση σου, μην το γενικεύεις σε ¨ποιοτικό σήμα¨ δεν μιλάμε για χρώματα, τόνους κλπ.

μιλάμε καθαρά για upscale: αλλαγή της ανάλυσης του σήματος της πηγής και προσαρμογή του στην ανάλυση της τηλεόρασης/προβολέα.

Με απασχόλησε και εμένα το θέμα γιατί στην δική μου περίπτωση (32"HD Ready) είναι πολύ δύσκολο να δω διαφορά στην εικόνα όποια επιλογή και αν κάνω!

Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ

Απάντηση: HDMI ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ??

Δικιο εχεις φιλε μου .Λαθος διατυπωση.
Τωρα οσο αναφορα την αποδοση των scaler,στην δικη μου περιπτωση αναμεσα σε
Epson TW600 (100") - oppo 981 - pioneer 696 - φθηνα DVD HDMI
μαλλον του oppο πρεπει να υπερεχει