HDMI ή Component?

takis63

New member
10 January 2008
16
Σπάρτη
Γειά σας φίλοι.

Αν και είμαι νέος στο forum ασχολούμαι αρκετό καιρό με τον χώρο αλλά φαίνεται ότι έχω ακόμη κάποια πράγματα να μάθω.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω λοιπόν ποιόν τρόπο να προτιμήσω για να συνδέσω το DVD/SACD Yamaha S 1700 με την τηλεόρασή μου Philips 37" ανάλυσης 1366χ768. Στο βιβλίο της η τηλεόραση αναφέρει ότι μπορεί να πάει σε ανάλυση 720p & 1080i.

Κατ'αρχήν λοιπόν όταν συνδέω το S1700 με HDMI στη θέση auto επιλέγει ανάλυση 720p. Το μειονέκτημα με αυτόν τον τρόπο σύνδεσης είναι ότι το S1700 με HDMI δεν πάει σε κατάσταση audio direct κάτι που με ενδιαφέρει πολύ για ακροάσεις ήχου.

Ρωτώ λοιπόν άν τα συνδέσω με component θα πάρω 720p? Ξέρω ότι με component το σήμα θα τραβήξει άλλη μία μετατροπή (ψηφιακό-αναλογικό-ψηφιακό) αλλά η διαφορά θεωρείτε ότι θα είναι μεγάλη?

Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά θα ήθελα μια βοήθεια εδώ.

Τάκης

Καταρχάς μπορείς να συνδεθείς και με hdmi και με component και να επιλέγεις εσύ τη σύνδεση, αναλόγως του τι θες (ήχο, εικόνα). Από την άλλη το component μεταφέρει hd σήματα. Από κει και πέρα εξαρτάται καθαρά από το H/W σου αν όντως αυτό υλοποιείται στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Υ.Γ. Το avatar σου είναι ίδιο με κάποιου πολύ δημοφιλούς χρήστη εδώ μέσα.

Υ.Γ. Το avatar σου είναι ίδιο με κάποιου πολύ δημοφιλούς χρήστη εδώ μέσα.

Βρε μπας και είναι ο ίδιος και μπαίνει κρυφά να τεστάρει τι έχουμε μάθει ? :BDGBGDB55:

:worshippy:
image.php

Καταρχάς μπορείς να συνδεθείς και με hdmi και με component και να επιλέγεις εσύ τη σύνδεση, αναλόγως του τι θες (ήχο, εικόνα). Από την άλλη το component μεταφέρει hd σήματα. Από κει και πέρα εξαρτάται καθαρά από το H/W σου αν όντως αυτό υλοποιείται στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το πρόβλημα είναι ότι αν το S1700 "δεί" HDMI δεν πάει σε κατάσταση audio direct.

Αν βέβαια όπως λέτε μπορώ να πάρω 720p απο τα component τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ευχαριστώ και πάλι.

Το πρόβλημα είναι ότι αν το S1700 "δεί" HDMI δεν πάει σε κατάσταση audio direct.

Αν βέβαια όπως λέτε μπορώ να πάρω 720p απο τα component τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ευχαριστώ και πάλι.

Στο δικό μου τουλάχιστον, έχω και τις 2 συνδέσεις και εγώ του ορίζω ποια να βλέπει. Μπορώ δηλαδή να απενεργοποιήσω το hdmi αν θέλω...

Re: Απάντηση: HDMI ή Component?

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Αν το άβαταρ είναι πρόβλημα να το αλλάξω!!!

οχι ρε συ, τι πρόβλημα...κουβέντα να γίνεται :p :p

Στο δικό μου τουλάχιστον, έχω και τις 2 συνδέσεις και εγώ του ορίζω ποια να βλέπει. Μπορώ δηλαδή να απενεργοποιήσω το hdmi αν θέλω...

Πολύ ενδιαφέρον. Θα το δοκιμάσω.

Δηλαδή μια καλή component υλοποίηση σε μια συσκευή μπορεί να παίξει καλύτερα από μια κακή hdmi.

Αν και πλέον το hdmi έχει λύσει τα βρεφικά του προβλήματα...

Να ρωτήσω κάτι που μπορεί να είναι απλοϊκό; Η σύνδεση component μεταφέρει εκτός από την εικόνα και τον ήχο; Η hdmi σύνδεση;

Ευχαριστώ!

Να ρωτήσω κάτι που μπορεί να είναι απλοϊκό; Η σύνδεση component μεταφέρει εκτός από την εικόνα και τον ήχο; Η hdmi σύνδεση;

Ευχαριστώ!

Η hdmi μεταφερει ηχο, η component οχι.