Hdmi και αναλογικός ήχος

tofu

New member
5 May 2011
59
Γεια σας,
Σκοπεύω να αγοράσω μια τηλεόραση που έχει αναλογική έξοδο ήχου. Μέσω αυτής, θα συνδέσω το στερεοφωνικό μου (philips fwm 777 το οποίο δεν έχει οπτική είσοδο). Απ' ότι κατάλαβα όμως διαβάζοντας άρθρα στο forum, συνδέοντας π.χ. ένα ps3 στην τηλεόραση μέσω hdmi, δεν θα παίρνω ήχο από το στερεοφωνικό. Συγκεκριμένα, το ps3 επιτρέπει να παίρνεις εικόνα από hdmi και ήχο από αναλογική πηγή. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Θα χρειαστεί να συνδέσω το ps3 και όποια άλλη συσκευή συνδέσω με hdmi με επιπλέον καλώδια σε μια αναλογική είσοδο της τηλεόρασης; Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Ευχαριστώ

Αν η τηλεόραση δεν βγάζει αναλογικό ήχο από τις εξόδους της όταν λαμβάνει ήχο από το HDMI, την ξεχνάς τελείως. Σύνδεσε την αναλογική έξοδο του PS3 με το στερεοφωνικό...

H tv (panasonic s30) αναφέρει χαρακτηριστικά : Analog Audio Input (for HDMI/DVI) - Υes. Οπότε πιστεύω ότι γίνεται. Απλά ήθελα να το επιβεβαίωνε κάποιος που το έχει δοκιμάσει..

H tv (panasonic s30) αναφέρει χαρακτηριστικά : Analog Audio Input (for HDMI/DVI) - Υes. Οπότε πιστεύω ότι γίνεται. Απλά ήθελα να το επιβεβαίωνε κάποιος που το έχει δοκιμάσει..

Αυτό λειτουργεί μόνο αν δεν δώσεις ήχο από την HDMI. Τότε επιλέγεται η αναλογική είσοδος. Αλλιώς, αν υπάρχει ήχος από το HDMI, παρακάμπτεται ο αναλογικός ήχος.

Πρέπει να επιλέξω δηλαδή από την συσκευή που συνδέω με hdmi να παίρνω ήχο από αναλογική έξοδο και εικόνα από το hdmi.. Όπως γράφω π.χ. πάνω για το ps3 ή όπως βλέπω στο dvd player που έχει επιλογή για απενεργοποίηση της εξόδου ήχου hdmi.. Όποτε γίνεται λογικά..

Τι να πω, δεν ξέρω. Είχα συναντήσει πάντως σε μια LG (lh 3000) την απενεργοποίηση της αναλογικής εξόδου, όταν έπαιζε από usb ή από ψηφιακά κανάλια.. Όταν με το καλό αγοράσω tv, θα σας ενημερώσω για το αν και πως γίνεται..