hdmi και ηχος

anant

New member
31 January 2008
54
γεια σας
εχω το εξης προβλημα και θα ηθελα τη βοηθεια σας.
πηρα ενα laptop presario CQ60-230EV το οποιο διαθετη εξοδο hdmi,το συνδεσα με την samsung le40f86db και ολα μια χαρα και εικονα 1080 και ηχος.τωρα λοιπον λεω να συνδεσω και τον ραδιοενοισχητη RXV461,δοκιμαζω μεσω hdmi, δηλ απο το laptop στον 461 ,και μετα στη samsung στην hdmi 3, αλλα παπαλα ηχος, διαβαζω το manual του 461 και λεει οτι δεν αναπαραγει ηχο απο εισοδο hdmi.μετα απο αυτο συνδεω την τηλεοραση με το laptop με hdmi και με οπτικη ινα απο την tv στον 461 αλλα παλι παπαλα μονο 2καναλο ηχο πηρα ,διαβαζω το manual της tv και λεει οτι βγαζει απο την οπτικη ινα μονο 2καναλο ηχο.

τη μπορω να κανω τελικα για να παρω πολυκαναλο ηχο, μηπος κανω κατι λαθος η τελικα δεν γινεται .μου χουν σπασει τα νευρα.

Για να παρεις 5.1 πρεπει να συνδεσης απο το laptop οπτικη (εφοσον σου δινει τετοια εξοδο το laptop) και να την πας στην εισοδο του ενισχυτη.
το hdmi του λαπτοπ βγαζει μονο 2καναλο ηχο.
τα ιδια προβληματα ειχα και εγω και αυτος ειναι ο μονος τροπος.

Δλδ. παιδιά, εγώ που έχω έν HTPC που το motherboard του (ένα ASUS M3N78-EM) βγάζει απο πίσω HDMI και το έχω συνδέσει με την HDMI μίας Philips 42'' LCD τί πρέπει να κάνω για να ακούσω DTS? Γιατί έχω παρατηρήσει πως σε ματρόσκες με DTS ακούω πολύ δυσανάλογα τους υπότιτλους σε αντίθεση με μουσική, άλλουσ ήχους πχ εκρήξεις κτλ..

Δυστυχώς το παραπάνω laptop, δεν έχει οπτική έξοδο για ήχο. Αρα μένουμε στο HDMI με stereo. Έχω ένα HP9543ev και τα έχω περάσει..

Απάντηση: Re: hdmi και ηχος

Δλδ. παιδιά, εγώ που έχω έν HTPC που το motherboard του (ένα ASUS M3N78-EM) βγάζει απο πίσω HDMI και το έχω συνδέσει με την HDMI μίας Philips 42'' LCD τί πρέπει να κάνω για να ακούσω DTS? Γιατί έχω παρατηρήσει πως σε ματρόσκες με DTS ακούω πολύ δυσανάλογα τους υπότιτλους σε αντίθεση με μουσική, άλλουσ ήχους πχ εκρήξεις κτλ..

Δεν διευκρινίζεις από ΠΟΥ θα ακούσεις DTS... αν έχεις ηχοσύστημα που μπορεί να αναπαράγει DTS ήχο, θα συνδέσεις την ψηφιακή έξοδο ήχου του motherboard στο ηχοσύστημά σου, θα επιλέξεις και στα windows την έξοδο ήχου όχι στο HDMI αλλά SPIDF, θα κάνεις και την κατάλληλη ρύθμιση στο Media Player Classic, υπάρχει και "οδηγός" στο φόρουμ... αυτά τα λίγα και είσαι έτοιμος! -bye-

Ααα ευχαριστώ ! και να σου πώ Andre74, τώρα, έτσι όπως είναι τα πράγματα (που δεν έχω ηχοσύστημα πχ 5.1) οι ματρόσκες που είναι 5.1 πώς ακούγονται? Θέλω να πώ με αυτό, πως πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση ωστε να ακούω stereo μόνο? Γιατι όπως είπα, ακούω δυσανάλογα κάποιους ήχους (πχ υπότιτλους σιγά, εκρήξεις πολύ δυνατά!) Πρέπει να κάνω κάτι τώρα που παίρνω ήχο απο τηλεόραση ?

Ααα ευχαριστώ ! και να σου πώ Andre74, τώρα, έτσι όπως είναι τα πράγματα (που δεν έχω ηχοσύστημα πχ 5.1) οι ματρόσκες που είναι 5.1 πώς ακούγονται? Θέλω να πώ με αυτό, πως πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση ωστε να ακούω stereo μόνο? Γιατι όπως είπα, ακούω δυσανάλογα κάποιους ήχους (πχ υπότιτλους σιγά, εκρήξεις πολύ δυνατά!) Πρέπει να κάνω κάτι τώρα που παίρνω ήχο απο τηλεόραση ?

αν ακούς ήχο μόνο από την τηλεόραση, ψάξε τα μενού ήχου μήπως βελτιώσεις την κατάσταση και δες επίσης τις ρυθμίσεις ήχου στο media player και τα windows

OK! Και μιάς κ το έφερε η συζήτηση, έχετε καμμία ιδέα τί ηχοσύστημα για PC μπορώ να αγοράσω το οποίο να έχει τα δύο ηχεία πίσω Wireless ?? (εννοώ 5.1, 7.1 κτλ.. ) ?

Υπήρχαν της Logitech τα 5450 αλλά πλέον δεν υπάρχουν.. :(

OK! Και μιάς κ το έφερε η συζήτηση, έχετε καμμία ιδέα τί ηχοσύστημα για PC μπορώ να αγοράσω το οποίο να έχει τα δύο ηχεία πίσω Wireless ?? (εννοώ 5.1, 7.1 κτλ.. ) ?

Υπήρχαν της Logitech τα 5450 αλλά πλέον δεν υπάρχουν.. :(

Θα πρέπει μάλλον να έχεις αρκετά χρήματα διαθέσιμα... εγώ χρησιμοποιώ τα ενσύρματα Logitech που είναι μια πολύ αξιοπρεπής και φθηνή για την ποιότητά της λύση.
Πάντως να ξέρεις, είναι ασύρματα σε ότι αφορά τη μετάδοση του ήχου, έτσι κι αλλιώς θα χρειαστείς καλώδιο ρεύματος στο κάθε ηχείο, δηλαδή δεν είναι πλήρως "ασύρματα".
Καλό θα ήταν να διαβάσεις επίσης: http://www.wired.com/culture/culturereviews/magazine/16-02/su_wireless_speakers
Με ένα γρήγορο ψάξιμο δεν βρήκα κάτι φθηνό να σου προτείνω, αν διαθέσεις όμως χρήματα >=500 θα βρεις εταιρίες hi-fi με "ασύρματες" λύσεις στα καταστήματα ηλεκτρονικών συσκευών

Έχω αυτή την μητρική http://ee.giga-byte.com/products/mb/specs/ga-965p-ds3_10.html και θέλω να την συνδέσω με την 9500GT Super για να πάρω ήχο από την hdmi. Μπορείτε να με βοηθήσετε από θα τραβήξω γραμμή? Το έχω το καλωδιάκη αλλά από το manual της μητρικής δεν μπορώ να καταλάβω :FSGSFGS4: ..

λογικα το 3ο pin στον spdif header του motherboard ειναι +5V για χρησιμοποιηση οπτικης, αρα δεν το συνδεεις καθολου, δες το manual της μητρικης για το ακριβες σχεδιο των pins.

Πατέντα μόνο.. Αν φτάνει σε μήκος, προσαρμόζεις βύσμα RCA στο καλωδιάκι που έχεις και το συνδέεις εξωτερικά στο M/B σου. Πιθανό να δουλέψει.

Διαφορετικά, σε συμφέρει να αλλάξεις κάρτα γραφικών σε σχέση με τις άλλες διαθέσιμες λύσεις.

Η 9500gt είναι καινούργιο μοντέλο σχετικά, να την αλλάξω :HTEHETH63::HTEHETH63: Η μητρική μου έχει έξοδο coaxial (spdif out) έβαλα εκεί RCA και τα σύνδεσα με Tv αλλά τίποτα. Από την μητρική από ένα σημείο που λέγεται Front Audio Connector και έχει 10pin δοκίμασα να συνδέσω το καλωδιάκι που υπάρχει στην συσκευασία της κάρτας γραφικών(το ένα λεει GND-το άλλο pin είναι μάυρο) αλλά κ πάλι δεν έχω ήχο.

Όπως έγραψα και παραπάνω, με την υπάρχουσα κάρτα γραφικών σου έχεις μόνο μια λύση - κόλλημα RCA στο καλώδιό της, σύνδεση στο MB εξωτερικά, και μετά πάλι μέσα στο κουτί για σύνδεση με την κάρτα γραφικών.

Οι τηλεοράσεις γενικά δεν έχουν ψηφιακές εισόδους ήχου (s/pdif).

Δεν υποστηρίζουν όλες οι κάρτες ήχο από το HDMI. To s/pdif coax είναι ψηφιακό δεν συνδέται στην τηλεόραση σου εκτός και αν έχει αντίστοιχη είσοδο (σε τηλεόραση δεν έχω δει μέχρι στιγμής). Αν είναι κάτι που πραγματικά το χρειάζεσαι για ταινίες π.χ. ,μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις κάρτα γραφικών.

Όπως έγραψα και παραπάνω, με την υπάρχουσα κάρτα γραφικών σου έχεις μόνο μια λύση - κόλλημα RCA στο καλώδιό της, σύνδεση στο MB εξωτερικά, και μετά πάλι μέσα στο κουτί για σύνδεση με την κάρτα γραφικών.

Οι τηλεοράσεις γενικά δεν έχουν ψηφιακές εισόδους ήχου (s/pdif).

Το RCA που θα φτάξω που θα το συνδέσω πάνω στην μητρική?