HDMI και SPDIF

papalos

New member
24 December 2007
55
Γειά σας παιδιά.

Έχω στην διάθεση μου:

1. Κάρτα γραφικών Nvidia NX8600GTS-T2D256E-HD-OC της MSI
2. Μητρική GA-P35-DS4 rev2.0 της GIGABYTE

Το πρόβλημα μου είναι το εξής:

Η κάρτα γραφικών έχει 2pins SPDIF input τα οποία συνδέονται με τα αντίστοιχα SPDIF output στην μητρική με το κατάλληλο καλώδιο για να βγαίνει μέσω της θύρας HDMI o ήχος και να επεξεργάζεται στην συνέχεια απο την τηλεόραση(επειδή δεν διαθέτω ηχεία προς το παρόν, γιαυτό θέλω τον ήχο απο την τηλεόραση).

Ενώ έχω κάνει και έχω ελέγξει όλες τις συνδέσεις πολλάκις, δεν έχω καταφέρει να ακούσω ακόμη ήχο από την τηλεόραση. Μήπως μου διαφευγει κάτι; Κάποια ρυθμιση στο BIOS, στο software της κάρτας ήχου κλπ

Περιμένω τα σχόλια σας.

ΦΙΛΙΚΑ
Γιώργος

Μήπως χρειάζεται να ρυθμίσεις κάτι από τους drivers της κάρτας γραφικών ώστε να ενεργοποιήσεις την επιλογή μεταφοράς ήχου από την Hdmi?
Ποιους drivers χρησιμοποιείς για την κάρτα σου , τους μανίσιους ή από την nvidia απευθείας;
Μήπως ο τρόπος με τον οποίο βγάζει η MSI τον ήχο είναι δικιά της πατέντα και χρειάζεται να έχεις τους drivers της MSI;

Όσων αφορά την μητρική , δοκίμασες να παίξεις με τις επιλογές της onboard κάρτας ήχου , όπως χαρακτηριστικά με το spdif / digital output κτλ; Καμμιά φορά το software τους είναι λίγο μυστήριο και μπερδεύει

Τελικά παιδιά ύστερα απο πονοκεφάλιασμα και σπάσιμο νεύρων βρήκα την λύση στο πρόβλημα. Απλά απεγκατέστησα και ξαναεγκατέστησα τους drivers της κάρτας ήχου της μητρικής.

Ωρες-ώρες αυτά τα μηχανήματα είναι απίστευτα.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Το προβλημα ξαναπαρουσιάστηκε παιδιά.

Ενώ την κάρτα ήχου της μητρικής την βλεπουν κανονικά τα Windows XP στην διαχείριση συσκευών, εγώ δεν ακούω ήχο απο πουθενά(case front panel-spdif-mainborad jacks). Εντελώς τυχαία ύστερα απο διαδοχικές επανεκκινήσεις ακούω ήχο. Αν μετά απο κάποια επανεκκίνηση λειτουργήσει, στην επόμενη δεν θα ξαναδουλέψει πάλι.

Λέτε να έχει πρόβλημα η μητρική;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων