HDMI καλωδιο 1.3 θελω καινουριο καλωδιο?

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
εχω Full HD

kai PS3.

η τηλεοραση μου εχει
HDMI 1.3

ειχα ενα καλωδιο Hama HDMI συνδεδεμενο με upscaling player.

τωρα αν θελω να συνδεσω το πσ3 με την τηλεοραση που εχει HDMI 1.3

πρεπει

να παρω καινουριο καλωδιο?

?

γιατι? τα καλωδια με τη βερσιον 1.3 δεν ειναι διαφορετικα?

η εννοεις οτι δε χρειαζομαι ακομα 1.3?

Το μαγαζι στην ΣΤΟΑ ΦΕΞΗ έχει καλώδια HDMI 1.3b της Ultralink τα οποια ειναι και πολυ καλα και σε πολυ καλη τιμη. Αν θελεις περισσότερες πληροφορίες στείλε pm.

xmm ενδιαφερον.

εφοσον δεν υπαρχουν λοιπον ''υλικες'' διαφορες στη συνδεση (στα πινς) παιζει ρολο η αποσταση και σε μικρες αποστασεις ειναι 1.3 καθε καλωδιο χωρις προβλημα.

ευχαριστω!

Εγω παντως τα HAMA τα εχω σε μεγαλη εκτιμηση λογω δυο καλωδιων scart που εχω (γυρω στα 25 ευρω τα ειχα αγορασει εκαστο).

κι εμενα hama μου χαν προτεινει για scart αλλα δεν τους ακουσα. πηρα τα πιο φτηνα.

αλλα στο HDMI πηρα HAMA διοτι εκει ηθελα ποιοτητα εικονας χωρις εκπτωσεις.

Απάντηση: Re: HDMI καλωδιο 1.3 θελω καινουριο καλωδιο?

xmm ενδιαφερον.

εφοσον δεν υπαρχουν λοιπον ''υλικες'' διαφορες στη συνδεση (στα πινς) παιζει ρολο η αποσταση και σε μικρες αποστασεις ειναι 1.3 καθε καλωδιο χωρις προβλημα.

ευχαριστω!

Υλικες διαφορες υπαρχουν στην ποιοτητα των υλικων , στην καλη συναρμογη και στην καλη θωρακιση απο εξωγενεις παρεμβολες (RF και ηλεκτρομαγνητικα πεδια ) .

Γι αυτους τους λογους δεν ειναι ολα τα καλωδια "ιδια" . Υπαρχουν διαφορες στο τελικο αποτελεσμα δηλαδη στην ποιοτητα της εικονας .

για το αν μπορει να μεταφερει τα χαρακτηριστικα της βερσιον 1.3 λεω.

ενταξει για 1 μετρο το Hama HDMI εκανε 35 ευρω... δεν ειναι και φτηνιαρικο.

για το αν μπορει να μεταφερει τα χαρακτηριστικα της βερσιον 1.3 λεω.

ενταξει για 1 μετρο το Hama HDMI εκανε 35 ευρω... δεν ειναι και φτηνιαρικο.

Στην 1.3 version θα μεταφερεται εκτος απο 1080p , πολλαπλασιος ογκος πληροφοριας με βαθος χρωματος 30bit εως 48 bit . Αποτελεσμα θα ειναι πολυ καλυτερη εικονα .

Οπως γινεται αντιληπτο ειναι πολυ πιο ευκολο στα πιο απαιτητικα forma να αστοχησει ενα καλωδιο μετριας ποιοτητας .

Re: Απάντηση: Re: HDMI καλωδιο 1.3 θελω καινουριο καλωδιο?

Υλικες διαφορες υπαρχουν στην ποιοτητα των υλικων , στην καλη συναρμογη και στην καλη θωρακιση απο εξωγενεις παρεμβολες (RF και ηλεκτρομαγνητικα πεδια ) .

Γι αυτους τους λογους δεν ειναι ολα τα καλωδια "ιδια" . Υπαρχουν διαφορες στο τελικο αποτελεσμα δηλαδη στην ποιοτητα της εικονας .

Σιγουρα ισχυουν ολα αυτα αλλα μην ξεχναμε οτι το HDMI μεταφερει ψηφιακο σημα πραγμα που σημαινει οτι η εξαρτηση της ποιοτητας της εικονας απο το ιδιο το καλωδιο ειναι αμελητεα (οταν το καλωδιο εχει μικρο μηκος).
Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι πρεπει να αγοραζουμε οτι φτηνο καλωδιο βρουμε.

Γιαννη επειδη εχουμε τον ιδιο δεκτη HD θα σου πω το εξης. Το καλωδιο που ειχε στην συσκευασια το χρησιμοποιησα για 1 μικρο διάστημα. Μιλαμε για καλωδιο που δεν ειχε καν επιχρυσες ακρες. Με την πρωτη ευκαιρια το αλλαξα και τωρα η εικονα εχει βελτιωθει κατα πολυ. Και το καλωδιο αυτο ειναι μονο 1 μετρο. Το καλο καλωδιο απο το μαπα καλωδιο κανει την διαφορα ακομα και στο 1 μετρο.

Το LIDL έχει HDMI 2μετρο με επιχρυσες επαφές και φερρίτη με 9,99 Ευρώ.. Νομίζω οτι αξιζει μια δοκιμή (εγώ πήρα ένα σήμερα)

Δεδομενης της άριστης πολιτικής αντικατάστασης προιόντων που έχει το συγκεκριμένο κατάστημα μπορούμε να το δοκιμάσουμε και εαν δεν παιζει καλά να το επιστρέψουμε..

........ μπορούμε να το δοκιμάσουμε και εαν δεν παιζει καλά να το επιστρέψουμε..

Αλλο κουτουρου δοκιμη και αλλο συγκριση .

Γι αυτο ελα παρε και εναν ακριβο εκπροσωπο των HDMI ωστε να δεις τι κερδιζεις και τι χανεις αν θα το αγοραζες .

Re: Απάντηση: Re: HDMI καλωδιο 1.3 θελω καινουριο καλωδιο?

Αλλο κουτουρου δοκιμη και αλλο συγκριση .

Γι αυτο ελα παρε και εναν ακριβο εκπροσωπο των HDMI ωστε να δεις τι κερδιζεις και τι χανεις αν θα το αγοραζες .

Σωστός ο Μαρίνος :SFGSFGSF:

Δοκίμασέ το. Αν δεις σήμα και δεν δεις sparklies (...αστράκια), το καλώδιο που έχεις είναι μια χαρά.

Στην 1.3 version θα μεταφερεται εκτος απο 1080p , πολλαπλασιος ογκος πληροφοριας με βαθος χρωματος 30bit εως 48 bit . Αποτελεσμα θα ειναι πολυ καλυτερη εικονα .

Οπως γινεται αντιληπτο ειναι πολυ πιο ευκολο στα πιο απαιτητικα forma να αστοχησει ενα καλωδιο μετριας ποιοτητας .

Ο μονος τροπος να δεις χρωμα συμφωνα με τα παραπανω, ειναι να συνδεσεις απευθειας βιντεοκαμερα που υποστηριζει Deep Color.
Αλλιως δεν εχει κανενα νοημα, διοτι ακομα και τα νεοτερα φορμα εικονας (bluray/Hd-dvd) δεν υποστηριζουν το deep color και ουτε προκειται...