HDMI Προβλημα στον Ηχο!!!!

Soul_Giannis

New member
14 October 2010
73
Παιδια καλησπερα!!!!Εχω και εγω το ιδιο προβλημα!!!!
πηρα μια led 27αρα την M2780D και οταν την συνδεω με το hmdi δεν εχω ηχο.
Στις επιλογες ηχου δεν εχω το HDMI Output.

Η καρτα γραφικων μου ειναι Nvidia GTS450.
Η Μοtherboard μoυ ειναι ASUS P5GD2 DELUXE.
Η καρτα ηχου ειναι ενσωματωμενη και ειναι της CMEDIA CMI9880.
Eχω windows 7.
Μπορει καποιος να με Βοηθησει???????

Ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

πηρα μια led 27αρα την M2780D και οταν την συνδεω με το hmdi δεν εχω ηχο.
Στις επιλογες ηχου δεν εχω το HDMI Output.
δηλαδή δεν την βλέπουν τα win ως hdmi καρτα ήχου? δοκίμασε να βάλεις καινούργιο driver στην κάρτα , να κλείσεις την onboard αλλα πρώτα δοκίμασε ενα αλλο καλώδιο hdmi v1,3

Κατέβασε τους τελευταίους drivers από την nvidia και κάνε clean install (σου δίνει την επιλογή ο driver). Πρέπει να πεις στον player που χρησιμοποιείς (ποιος είναι; ) να χρησιμοποιήσει την HDMI. Αλλιώς, μπορείς και στο Control Panel/Hardware & Sound/Sound, την επιλέγεις και πατάς Set Default.

Eβγαλα και ξαναεβαλα τους drivers της καρτας γραφικων και τιποτα!!!Δοκιμασα και αλλο HDMI.Τα ιδια!!!!Ξερετε που μπορω να βρω τους drivers και για την καρτα ηχου μου?Ειναι Cmedia CMI9880.

THANKS!!!!!

Άνοιξε το Sound (Control Panel/Hardware & Sound/Sound) και ανέβασε screenshot να δούμε τι υπάρχει εκεί. Η κάρτα ήχου σου δεν παίζει ρόλο, υποθέτουμε ότι θέλεις να βγάλεις ήχο από την HDMI της Nvidia κάρτας γραφικών. Για drivers της Cmedia θα πας στο site της κατασκευάστριας της motherboard σου, και θα βρεις εκεί το μοντέλο σου.

Last edited:
Βλέπω συχνά το ίδιο πρόβλημα από πολύ κόσμο και σε άλλα fora. Είναι ίσως δικαιολογημένο, υπό την έννοια ότι ενώ σε DVD/BluRay/TV μια HDMI θύρα είναι δεδομένο ότι "μεταφέρει" εικόνα ΚΑΙ ήχο, δυστυχώς στις κάρτες γραφικών αυτό ΔΕΝ ισχύει. Με άλλα λόγια, το ότι μια VGA (on-board ή όχι δεν έχει σημασία) έχει HDMI port δεν σημαίνει ότι στέλνει και ήχο. Πρέπει να το αναφέρει ξεκάθαρα ο κατασκευαστής. Έψαξα πάρα πολύ για να καταλήξω σε vga για το htpc μου (Sapphire στην περίπτωσή μου).

Στο προκείμενο: ψάξε στο site του κασκευαστή της κάρτας (και όχι της nvidia που είναι το chipset) αν υποστηρίζει audio out μέσω της HDMI. Από μια γρήγορη ματιά στην nvidia είδα ότι το chipset που έχεις υποστηρίζει audio out στο HDMI, οπότε είσαι σε καλό δρόμο (αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το υλοποίησε ο κατασκευαστής της κάρτας!). Επίσης αναφέρει ότι θα υποστηρίζει 7.1 ήχο από την έκδοση 260 του driver.

Τέλος, υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται να συνδέσεις την κάρτα ήχου με την vga ώστε να περάσει ο ήχος. Αν δεν κάνω όμως πολύ λάθος αυτή η λύση έχει εγκαταλειφθεί από τους κατασκευαστές εδώ και καιρό.