HDMI σε Component

Johnkokk

Senior Member
20 June 2006
479
Επειδή με έχει κουράσει ολη αυτή η ιστορία με το πως θα καταφέρω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να δω εικόνα στον προτζέκτορα, έχουμε κάποια λύση όσο αφορά τη μετατροπή HDMI σε component που να δουλεύει στα σίγουρα ?

Εχω βρει το HDFURY 2, αλλά θέλω να δω αν υπάρχει κάτι πιο οικονομικό που να μην έχει προβλήματα με HDCP και να περνάει(πιθανώς) και σήμα 1080p*

*Eρώτηση πάνω στο θέμα του 1080p.Ο προτζέκτορας είναι εφοδιασμένος με scaler faroydja.
Πολλοί απο τους (φτηνότερους σε σχέση με το hdfury 2) μετατροπείς που βρισκω, περνάνε 720p ή 1080i.

Eίναι καλύτερο να περνάω το 720p ή το 1080i κι ο scaler του προβολέα να κάνει την ανάλογη μετατροπή ?
Υπόψιν οτι το προβόλι ειναι infocus sp7200 και δεν είναι 1080 (οντας παλιότερος).

Ευχαριστώ για την οποια βοήθεια.

Βluray player που βγάζει μονο hdmi σε προβολέα που για διάφορους λόγους παίρνει component

Αρχικά έλεγα για το HDfURY2 το οποίο απο δω το βρήκα 140 περίπου.

Για το άλλο στο link, φαίνεται ενδιαφέρον και οικονομικό.Με προβληματίζει αυτό που λεει για HDMI 1.2.
-Supports video input: HDMI 1.2a

Το player έχει 1.4, οπότε δεν ξέρω αν θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας.

Ευχαριστώ πάντως.

Re: Απάντηση: HDMI σε Component

Αυτό για το 1,2 ναι είναι ένα θέμα. Λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας αλλά δεν ξέρω αν αξίζει το ρίσκο γιατί μέσω ebay δεν μπορείς να το τσεκάρεις. Το θέμα είναι ότι αν είναι να πάρεις το HDfury με 140 ευρώ ίσως είναι καλύτερα να πάρεις ένα καινούργιο blue ray με έξοδο component. Εσύ θα το κρίνεις αλλά σκέψου ότι 140 ευρώ για ένα converter είναι πάρα πολλά.