hdmi σε μητρικη

Tzimakos

AVClub Enthusiast
13 November 2007
733
Ηθελα τα φωτα σας να μου δωσετε..
Λεπον σκοπευω να παρω την εν λογω καρτα.. http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...roduct=1072110
η οποια εχει hdmi..Η ερωτηση μου ειναι θα περναει και ο ηχος μεσω του hdmi εκτος απο την εικονα?
Αν δεν περναει ο ηχος μεσω του hdmi αξιζει το hdmi->hdmi σε σχεση με το dvi->hdmi σε ποιοτητα εικονας ωστε να πληρωσω λιγο παραπανω αυτη την ιδιοτητα?Γενικα ενημερωστε με για το πως δουλευουν οι συνδεσεις και τι περναει και τι δεν περναει την ποιοτητα και τεοια..Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα,
Τζιμακος

HDMI Interface
HDMI (High-Definition Multimedia Interface) is the industry-supported, uncompressed, all digital audio and video interface via a single cable and is HDCP compliant allowing playback of HD DVD, Blu-ray Disc and other protected content. The interface of this motherboard supports dual VGA output both HDMI and RGB

Από το site http://www.appinformatica.com/placas-base-amd-placa-asus-m2n-vm-hdmi--athlon-64-athlon-64-fx-ath.php

Eγώ έχω την "M2A-VM HDMI" αλλά δεν το έχω δοκιμάσει για ήχο από το HDMI, οπότε δεν πέρνω όρκο. Πάντως πολύ καλή επιλογή έαν τελικά την πάρεις. Για τα λεφτά της με τόσα που σε δείνει, λέει πολύ!

Μνημες στα 800 παιρνει?γτ το σαιτ του πλαισιου λεει για 667 μονο

Να μην την αγοράσεις. Το chipset είναι η προηγούμενη γενιά, και θα δυσκολευτείς σε αναπαραγωγή blue ray με το onboard vga. Περίμενε να έρθουν μητρικές με το 780G της AMD (αρχές Απρίλη) ή το 8200 της nvidia.
Δες και εδώ: http://www.e-shop.gr/search_per.pht...%C1%D1%D4%C1&category2=SOCKET%2520AM2&sp1=VGA
Ότι πάρεις μια τιμή :bang: Μας δουλεύουν με τις τιμές μου φαίνεται...
Αλλά τέλος πάντων, μην βγω εκτός θέματος...

Παιδια τελικα δε θα την παρω οπως ειπε και ο φιλος πετασης (καμια σχεση με τον ραδιοφωνικο παραγωγο?) το 780 το ψαξα τωρα και λεει οτι εχει φοβερες καρτες γραφικων ενσωματωμενες..και βρηκα στο πλαισιο αυτη http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1099965 και μαλλον αυτη θα παρω..Ηρθαν πεταση απο τωρα,το 780 ειν' εδω

Παιδες μηπως αυτο σημαινει οτι σ αυτο το τσιπσετ αν η καρτα εχει hdmi περναει και ο ηχος απο κει?Γενικα ειναι τοσο καλες οι ενσωματμενες καρτες γραφικων τους?

Πωπω το ψαχνω και μαθαινω για το 780 και εχω ξαγρυπνησει..Λοιπον παιδια το αποφασισα θα παρω αυτη την καρτα http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1099965
Την εχει κανεις να την αγορασω γιατι το πλαισιο τους εχει τελειωσει..Ευχαριστω προκαταβολικα..

Τζιμακος

Βρε βιαστικέ, περίμενε λίγο! Εγώ προτείνω να περιμένεις την επόμενη βδομάδα να πάρεις αυτή.
Στα ίδια λεφτά θα πάρεις firewire, e-sata, και καλύτερο on board sound chip (το καλύτερο της realtek).
Εγώ τι να πω, που τα περιμένω από Γενάρη; Έχω βαρεθεί να στέλνω μηνύματα στον εισαγωγέα...
Όσον αφορά τον ήχο, λίγο πολύ είναι το ίδιο με κάρτες της ΑΤΙ. Σ'ιγουρα δικάναλο, και ίσως 5κάναλο DD/DTS. Αλλά δεν έχω ενισχυτή με HDMI, και έτσι το έχω βάλει απλά στην (στερεοφωνική) τηλεόρασή μου.

Που να σου πω δηλαδή ότι σε 2-3 μήνες θα κυκλοφορήσει και το 790GX...

Έχε υπόψη σου ότι, αυτή την χρονική περίοδο, εάν θέλεις ήχο ποιοτικό (σύγχρονα format ήχου) μέσω καλής κάρτας ήχου ή ενισχυτή, τότε o ήχος μέσω HDMI είναι περιτός. Χρησιμεύει μόνο για τα ηχεία της TV.

Πεταση αυτη ποσο εχει?Ποτε θα μπορεις να παρεις εσυ?Αμα ειναι να σου δωσω τα λεφτα να μου παρεις και μενα μια απ τον εισαγωγεα..Οσο για τον ηχο εγω το δικο μου το εχω συνδεσει με ενα αναλογικο καλωδιο στον ενισχυτη και ετσι ακουω απ τα ηχεια..κανε το ιδιο για να παιρνεις ηχο απ το χομ σινεμα...

Δεν ξέρω ακόμα πόσο έχει, αλλά την περιμένουν αρκετοί. Ίσως την χτυπήσουν λιγάκι το πρώτο διάστημα, αλλά δεν φαντάζομαι να πάει πάνω από 90 ευρώ με τίποτα. Ο εισαγωγέας είναι η info-quest, η οποία την έχει στον κατάλογο για το μήνα Απρίλιο, και μου είπαν ότι όταν έρθει θα εμφανιστεί στο you.gr (φυσικά, αφού είναι το δικό τους e-shop). Από πλαίσιο μου είπαν ότι την περιμένουν την επόμενη βδομάδα, αλλά συνήθως δεν έχουν και πολύ βάση αυτά που λένε οι διάφοροι πωλητές. Τώρα αν ο psixakias ξέρει τίποτα παραπάνω...

Εγώ πάντως θα τσιμπήσω μια με το που θα εμφανιστεί η συγκεκριμένη, γιατί έχω την προηγούμενη (με το 690G που ήσουν έτοιμος να αγοράσεις και εσύ). Μικρή, μαζεμένη, χωρίς θερμοκρασιακές εξάρσεις, ότι πρέπει για το HTPC μου. Αλλά στο Blue ray κάνει σπασίματα...

Όσον αφορά στον ήχο, έχω ήχο μέσω HDMI στην τηλεόραση και σύνδεση με τον ενισχυτή μου μέσω οπτικής ίνας (που η gigabyte βγάζει πίσω στο πάνελ της).
Τις σπάνιες φορές που ανάβω τον ενισχυτή, απλά αλλάζω την προκαθορισμένη έξοδο ήχου από τα windows και είμαι οκ. Γενικά, τις αναλογικές συνδέσεις τις αποφεύγω. Και νομίζω ότι και με απλό DD/DTS μια χαρά είμαι: δεν με απασχολούν το νέα φορμά υψηλής ανάλυσης. Δεν μου φαίνονται τόσο χρήσιμα στις ταινίες... Σπάνια χρησιμοποιούν και τα 5 κανάλια πλέον, και όσες το κάνουν, ακούς κανέναν πυροβολισμό ή καμιά έκρηξη. Εγώ δεν θέλω υψηλή ανάλυση για αυτά...

Ναι αστα αμα την επαιρνα μετα θα χτυπαγα το κεφαλι μου στον τοιχο..Χτες το ψαξα το 780 και λεω πωπω τι θα κανα..Παντως επειδη 80-90 δε με βλεπω να δινω αλλα και επειδη εχω παρει ηδη τον επεξεργαστη και τη μνημη και περιμενουν μαλλον θα παρω αυτην που σου ειπα δευτερα μου πανε θα ερθει στο πλαισιο σιγουρα..Η οπτικη ινα τι ειναι?Ειμαι ασχετος απ αυτα..

Εγώ πάντως σου προτείνω είτε να περιμένεις την gigabyte (που δεν ξέρω σε τι τιμή θα έρθει) ή να πάρεις την asus που σου έδειξα στο e-shop (που τώρα δεν την έχει...), την ASUS M3A78-EMH HDMI...

Μα δε με ενδιαφερει το ηδμι αφου δεν εχω ενισχυτη με ηδμι και δε δινω 80 ευρω ασε που δεν εμπιστευομαι το μαγαζι αυτο

Ναι, και εγώ αποφεύγω να αγοράζω από κακοτοπιές, αλλά αφού βιάζεσαι...
Δεν έχω ένσταση με την μάρκα που επέλεξες, απλά το λέω για λόγους υποστήριξης, και κυρίως επιλογών που θα βρεις στο bios της μητρικής.
Για παράδειγμα, η Gigabyte έχει σελίδα "υπερχρονισμού", και με το τελευταίο bios έκανε την πλακέτα συμβατή με το Overdrive της ΑΤΙ. Για την ECS δεν ξέρω κάτι.
Είναι φυσικά σημαντικά φθηνότερη...

Τι ειναι το οβερντραιβ?δεν ξερω καν τι ειναι..Απλα την ειδα και μου φανηκε πολυ καλη και ειναι και η πιο φτηνη και θα ειναι και τη δευτερα στο πλαισιο

Ένα εργαλείο της ΑΤΙ, για overclock από windows, νομίζω. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Το έφερα σαν παράδειγμα του τι διαφορές μπορεί κανείς να βρει στα bios των μητρικών...

Δεν ξερω εγω λεω να την παρω αυτη λογω της τιμης κυριως δεν με ενδιαφερει ετσι κι αλλιως το οβερκλοκινγκ και αμα δω οτι βγαινει καποια που οντως ειναι παρα πολυ καλυτερη στο μελλον και τη θελω τοσο πολυ τοτε την δινω και παιρνω την αλλη