HDMI vs VGA και λοιπα μπερδεματα... βοηθεια!

antid0t

Senior Member
17 January 2007
546
Αθηνα
Ε, λοιπον, δεν καταλαβαινω τιποτα πλεον...

Καινουργιος EPSON 700, και συνδεω με VGA σε HTPC 15μετρο. Καταπληκτικη εικονα, ολα ωραια, ενθουσιασμος.

Αποφασιζω να παω για το "τελειο" (αχμ) και πεταω το VGA (αναλογικο , λεω, θορυβος, κλπ κλπ) και κανω εγκατασταση Supra HDMI 12m, συνδεω και MARANTZ 8001 ενισχυτη (ως hub), για να εχω και το XBOX360 στο κολπο...

Και... ολα γινονται θολα, το XBOX εχει flicker (δουλευει καλα στο 1080i) αλλα το βασικοτερο, το HTPC δεν εχει την ποιοτητα που ειχε με το VGA. :smash:

Γιατι ρε παιδες? Τι εκανα παλι? Του στελνω σημα σε εγγενη αναλυση (720p60Hz) απο το PC,οπως και με το παλαιο καλωδιο. Αρα δεν επρεπε να γινεται mapping 1:1 στα pixels? η (ελαφρια, ομολογουμενως) θολουρα που βρεθηκε παλι?

Εχει κανεις αντιμετωπισει κατι παρομοιο? Καμια ιδεα?:chinscratch:

Μάλλον φταίει ο Marantz…όσο και αν λένε για αρκετούς ενισχυτές ότι μπορούν να παίξουν το ρολό του scaler, hub κλπ στη πράξη δεν… θα συνιστούσα να το βγάλεις από την αλυσίδα

Γιατι ρε παιδες? Τι εκανα παλι? Του στελνω σημα σε εγγενη αναλυση (720p60Hz) απο το PC,οπως και με το παλαιο καλωδιο. Αρα δεν επρεπε να γινεται mapping 1:1 στα pixels?

Θα έπρεπε αλλά πολλές φορές δεν συμβαίνει. Μπορείς να το τσεκάρεις με ειδικά patterns αλλά επειδή είναι μάλλον απίθανο να έχεις δές το από το desktop . Eκεί, ειδικά στα γράμματα, θα πρέπει να φαίνεται αν υπάρχει αντιστοιχία 1:1 pixel mapping.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές.
Αναλόγως των συσκευών μπορεί το VGA να είναι καλύτερο από το HDMI.
Εγώ παίζω με VGA αυτή τη στιγμή και δεν πρόκειται να το αλλάξω πριν από τη μαζική έλευση των HD player.

Το 1:1 pixel mapping είναι το ιδεατό, αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές μόνο με VGA μπορεί να επιτευχθεί...

Μάλλον θα φταίει ο ενισχυτής σου. δοκίμασε απευθείας απ το PC και πιστεύω ότι θα στρώσει η κατάσταση . Επίσης δώσε 50hz αντί 60. Αν σε δουλέψει σωστά τότε απλά κούμπωσε το Xbox με component κα καθάρισες.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις...

Και test patterns εχω, και reference dvd's και ολα τα διαφορα.... Καταλαβα, αντε παλι να ξαναβαλω και το VGA γυρω-γυρω στο δωματιο. Τι θα γινει συναδελφοι, θα το "ισιωσουν" το κολπο, διοτι (in the process) ολο εξοδα κανουμε και προκοπη δε βλεπουμε (γουσταρουμε, βεβαια) !

Καλη συνεχεια στις καλωδιωσεις!

a. :slapface:

Ολα καλα!

Αντε βγαλε ακρη. Τελικα, εβγαλα ολα τα καλωδια, τα ξανα-συνεδεσα και ολα λειτουργουν τελεια (με HDMI)! Παντα εντυπωσιαζομαι οταν ψηφιακα μηχανηματα λειτουργουν αναλογα με τις ορεξεις τους. Τι να πω? Τουλαχιαστον εχω τελεια εικονα!

α.

:guitarist: