HDX1000 αναλογικη εξοδο

modright

AVClub Enthusiast
31 May 2008
1,104
ΑΘΗΝΑ
Σε προσπαθεια μου να κανω Α-Β συγκριτικο τεστ με την αναλογικη εξοδο
του player και την ψηφιακη του μεσο καποιου dac διαπιστωσα οτι
η αναλογικη εξοδος εχει τα καναλια αναποδα δηλ. το κοκκινο rca
παιζει το αριστερο καναλι

Μηπως διαπιστωσε αλλος ιδιοκτητης κατι αναλογο??

γιατί να το κανει αυτό ?:flipout:

Αυτο αναρωτιεμαι και εγω

Παντως συγκριτικα με
dvd player oppo 980
dvd player pioneer 380
και κινεζο dac

το HDX1000 τραγουδαει το δεξι καναλι αριστερο
και το αριστερο δεξι απο την αναλογικη του εξοδο:ADFADF1:

εννοώ γιατί κάποιος να θελήσει να ακούσει την αναλογική του έξοδο....

εννοώ γιατί κάποιος να θελήσει να ακούσει την αναλογική του έξοδο....

1. Εγω για να ξερω σε τι επιπεδο ειναι το αναλογικο του σταδιο
2. Για να το συγκρινω με το oppo dv 980
3. Για να το συγκρινω με τον κινεζο dac

Αν και ο HDX1000 θεωρειτε καλος media player, απο την
αναλογικη του εξοδο ειναι ο τελευταιος σε αποδοση στο rack μου
με πρωτο σε αποδοση τον κινεζο

πάντως δεν βλέπω πρόβλημα.
Το ανοίγεις, ξεκολλάς και ξανακολλάς....

Έχω σκοπό να πειραματιστώ λίγο με το ΗDX-1000 τις επόμενες ημέρες αλλά το αποκλείω να παίζει καλύτερα από το oppoBD83 ή το Pioneer DV-656Α που έχω.

Για τις ανάποδες συνδέσεις βέβαια θα σου πώ εύκολα...

Μέχρι την Κυριακή θα σου γράψω...

(Ε! ρε μόντες που σας πιάνουν εσάς του diyούηδες...:rolleyes:)

Υπομονή...:grinning-smiley-043-bye-

αλλά το αποκλείω να παίζει καλύτερα από το Pioneer DV-656Α που έχω.

εχω σοβαρες ανθυβολιες(:D) επ'αυτου!
αν βρεις ποτε media player να παιζει χειροτερα απ'την αναλογικη του εξοδο απο το συγκεκριμενο pioneer,θα ηθελα πολυ να μου το δειξεις..:earmuffs:

Έλα βρε 6 χρόνια περίπου τώρα είναι σκέτη γλύκα και σε CD και σε SACD!
Λές να παίξει καλύτερα το κουτάκι? Μακάρι!

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά τα περισσότερα ΜPs παίζουν τα flac καλύτερα απo το 656 τα CD? Χωρίς DAC? Τι έχω χάσει ρε Λάκη? :guitarist:

-bye-

Μόλις τέλειωσα μια 10λεπτη Α-Β Pioneer 656 με CD και ΗDΧ-1000 με Flac.
Φυσικά πάνω στο ίδιο ενισχυτή και ηχεία (Sansui 310 και Focal Dome) με το ίδιο κομμάτι, το Private investigations/Dire Straits.

Eμφανώς καλύτερο το 656 καθαρότερο ακριβές και γλυκήτατο (όπως πάντα).
Το HDX-1000 αξιοπρεπές αλλά αμέσως καταλαβαίνεις ότι τα πρίμα ξύνουν λίγο, η φωνή του Νοπφλερ δεν είναι πια καθαρή και γενικά συμπιεσμένα πράγματα (σαν να κατάλαβα και λίγο περισσότερη echo αλλά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά...)

A! Θα ξέχναγα...
Φίλε George K. και σε μένα το κόκκινο RCA το δεξί κανάλι παίζει :bang:

Supersonic ναι... είναι το DV-656A Universal (DVD Audio / Video, SACD και αποκωδικοποιητές Dolby Digital και DTS).
αυτό http://www.pioneerelectronics.com/P...ioneerDVDPlayers+Recorders/ci.DV-656A.Support

Πάνο και τα δύο με RCA. Θες να δοκιμάσω και τις ψηφιακές? Βαριέμαι ρε...! και θα πάει και ο μικρός για ύπνο σε λίγο...άστο για το ΣΚ!

-bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: HDX1000 αναλογικη εξοδο

Supersonic ναι... είναι το DV-656A Universal (DVD Audio / Video, SACD και αποκωδικοποιητές Dolby Digital και DTS).

Πάνο και τα δύο με RCA. Θες να δοκιμάσω και τις ψηφιακές? Βαριέμαι ρε...! και θα πάει και ο μικρός για ύπνο σε λίγο...άστο για το ΣΚ!

-bye-

Δεν χρειάζεται Νίκο, απλά ρώτησα εξ'άλλου έχω DAC για τις ψηφιακές (άμα το χρησιμοποιήσω μάλιστα θα είναι καλά....)

Απάντηση: Re: Απάντηση: HDX1000 αναλογικη εξοδο

Δεν χρειάζεται Νίκο, απλά ρώτησα εξ'άλλου έχω DAC για τις ψηφιακές (άμα το χρησιμοποιήσω μάλιστα θα είναι καλά....)

Ακόμα? Λόγο διαβασμάτων έ? :a0210:

Πρόγραμμα, Υπομονή και Επιμονή!

Re: Απάντηση: HDX1000 αναλογικη εξοδο

αυτό http://www.pioneerelectronics.com/P...ioneerDVDPlayers+Recorders/ci.DV-656A.Support

-bye-

δυό παρατηρήσεις.
1. το 656 είναι πολύ μαλακό και αδιάφορο και χωρίς νόημα ηχητικά.
Εχω το 757 που υποτίθεται είναι καλύτερο και δεν πιάνει μιά μπροστά σε ένα απλό πισί με εξωτερικό dac.
2.Οι συγκρίσεις των δύο είναι ουσιαστικά συγκρίσεις των τελικών τους σταδίων που πάσχουν αγρια, και γιά δε το hdx ακόμα πιό πολύ λόγω τροφοδοτικού του.

Θεωρώ όποιος έχει το hdx κανονικά πρέπει να το ακούει μέσω εξωτερικού dac ή πολυκάναλου τελικού από ψηφιακή έξοδο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: HDX1000 αναλογικη εξοδο

δυό παρατηρήσεις.
1. το 656 είναι πολύ μαλακό και αδιάφορο και χωρίς νόημα ηχητικά.
Εχω το 757 που υποτίθεται είναι καλύτερο και δεν πιάνει μιά μπροστά σε ένα απλό πισί με εξωτερικό dac.
2.Οι συγκρίσεις των δύο είναι ουσιαστικά συγκρίσεις των τελικών τους σταδίων που πάσχουν αγρια, και γιά δε το hdx ακόμα πιό πολύ λόγω τροφοδοτικού του.

Θεωρώ όποιος έχει το hdx κανονικά πρέπει να το ακούει μέσω εξωτερικού dac ή πολυκάναλου τελικού από ψηφιακή έξοδο.

Συμφωνώ. Το συνειδητοποίησα σε σύγκριση με το ΟppoBD83 και τα δύο με οπτική. Στη πραγματικότητα δεν πιάνει... καμία!

Το ΗDX είναι φυσικά για άλλες δουλειές, αλλά σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω και για mp3/flac player αντί ραδιοφώνου σαν μουσικό χαλί.

Για DAC δεν παίζει με τίποτα ακόμα.
Tο σύστημά μου (Υamaha RXV661 - Dome 5.1) αξιοποιείται όσο γίνεται καλύτερα από το Oppo. Ίσως το κάνω και SE, αν αξιωθώ να κάνω δικάναλη αναβάθμιση... and thats it!

-bye-

Μόλις τέλειωσα μια 10λεπτη Α-Β Pioneer 656 με CD και ΗDΧ-1000 με Flac.
Φυσικά πάνω στο ίδιο ενισχυτή και ηχεία (Sansui 310 και Focal Dome) με το ίδιο κομμάτι, το Private investigations/Dire Straits.

Eμφανώς καλύτερο το 656 καθαρότερο ακριβές και γλυκήτατο (όπως πάντα).
Το HDX-1000 αξιοπρεπές αλλά αμέσως καταλαβαίνεις ότι τα πρίμα ξύνουν λίγο, η φωνή του Νοπφλερ δεν είναι πια καθαρή και γενικά συμπιεσμένα πράγματα (σαν να κατάλαβα και λίγο περισσότερη echo αλλά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά...)

συμπτωματικα,πριν μια βδομαδα μετα απο χρηση πολλων χρονων το εβγαλα απ'το συστημα,γιατι ηταν πλεον εντελως αδιαφορο και ψωφιο σαν ακουσμα το 656,να σου πω μονο οτι μπροστα στο WD το οποιο παιζει σκετο χωρις ντακ,ειναι χαος...:flipout:
αν ποτε σε παρει ο δρομος σου απο το Παγκρατι μερια,ελα να γελασουμε(ή να κλαψουμε) παρεα!:ernaehrung004: