Hearthstone (blizzard's free2play card game) review!!

Valter

Established Member
20 November 2008
191
Νεο Ψυχικο
Hearthstone-Heroes-of-Warcraft-Logo.jpg

Καλησπέρα,εχω καιρο να γραψω στο φορουμ και ειπα να κανω εναν κοπο παραπανω στο comeback μου.
Το hearthstone είναι το καινούργιο Free-2-play card game της blizzard, βασισμένο στην θεματολογία του World of warcraft, και αρκετά εθιστικό. Λογικής Magic the Gathering.

Η λογική του παιχνιδιού είναι πολύ απλή , Ειναι turn-based game. Συμμετέχουν 2 παίχτες (χρήστες ή CPU) 1 vs 1. Κάθε παίχτης εχει 30 ποντους ζωης και σκοπος ειναι να τελειωσει τη ζωη του αντιπαλου.
Επισης, εχει τη δίκη του τράπουλα με 30 κάρτες την οποία έχει την δυνατότητα να σετάρει όπως θέλει εκείνος από τι κάρτες θα αποτελείται και να την αποθηκευσει για συνεχη χρηση. καθε καρτα εχει ενα κοστος για να παιχτει, Χρησημοποιειται το ΜΑΝΑ, και το κοστος μπορει να ειναι απο 0 εως 10 mana crystals. Ξεκινωντας απο 1 mana στον πρωτο γυρω, το παιχνιδι δινει σε καθε παιχτη +1 mana crystal σε καθε καινουργιο γυρο, και ετσι μπορεις να παιζεις συνδιασμο καρτων κ παει λεγοντας. οι καρτες σου μπορει να ειναι "minions" "Spells" "secrets" ή "weapons". καθε καρτα εχει damage και life. δηλαδη ποση ζημια κανει οταν χτυπαει τον αντιπαλο και ποση ζημια αντεχει απο χτυπημα του αντιπαλου.
Hearthstone-UI-Guide.jpg

Ξεκλειδώνεις ή αγοράζεις πακέτα καρτών, τα οποία είναι τελείως random τι θα σου τύχουν, όπως τα χαρτάκια πανινι που μαζεύαμε μικροί (κάποιοι από μας), δηλαδή μπορει να τυχει στο αλμπουμ με τις καρτες να εχεις πολλαπλα αντιγραφα της ίδιας καρτας, μεγιστος αριθμος για καθε καρτα ειναι 2. οσες περισσευουν μπορουν να "¨καταστραφουν" και δινοντας σου το παιχνιδι για ανταλαγμα "arcane dust" μπορεις να φτιαξεις αλλες καρτες που θεωρεις πιο χρησιμες για την στρατηγικη σου.

Εχει τα εξης 9 classes:
Rogue, Palladin, Priest, Shaman, Warrior, Warlock, Mage, Druid, Hunter.
καθε class εχει τις δικες του ξεχωριστες καρτες με τις μοναδικες ιδιοτητες του καθε ενος, συν τις γενικες καρτες που χρησημιοποιουν απο κοινου ολοι κατ'επιλογην.

Εχει 3 modes
Play - εναντίων άλλων χρηστών σαν κ σένα (χωρίζεται σε ranked kai unranked)
Practice - εναντίων του υπολογιστή(basic και expert mode)
Αrena - εναντίων άλλων χρηστών (εδω ο καθε παιχτης φτιαχνει εκεινη την ωρα τραπουλα με τυχαια φυλλα που του δινει το παιχνιδι , ετσι κατα μια ενοια μπορουμε να πουμε οτι κερδιζει ο ικανοτερος ο εμπειροτερος και οχι αυτος που εχει δωσει λεφτα στο παιχνιδι, για να αγορασει ολες τις καρτες)

Η επιλογη των αντιπαλων γινενται βασει ενος ανεπτηγμενου κωδικα που βλεπει το deck (τραπουλα) που εχεις , το level του χαρακτηρα που παιζεις, τις γενικοτερες νικες σου, και σου επιλεγει αντιπαλο αντιστοιχου επιπεδου.

<font color="#141414"><span style="font-family: open sans">
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τώρα διανύει το τελος της closed beta περιοδου σε λιγες μερες θα γινει οpen για οποιον χρηστη θελει να συμμετεχει (free) και σε λιγο καιρο θα ειναι επισημο release απο την εταιρια, παλι free φυσικα.

Θα μου πειτε, καλα η blizzard για την ψυχη της μανας της το κανει free? φυσικα και οχι, εχει in-game shop για να αγοραζεις πακετακια με καρτες, η να πληρωνεις 1.5 ευρω για καθε entrance στην Αrena.
Ομως....το παιχνιδι μπορει ανετα να παιχτει χωρις να ξοδεψεις ουτε μισο ευρω. παιζω κοντα 3 μηνες και δεν εχω κανενα προβλημα μεχρι στιγμης.
Yπαρχουν τα καθημερινα quest που σου δινει 40/60/100gold αν τα ολοκληρωσεις ενω για καθε τρεις νικες το παιχνιδι σου δινει 10 gold , και το κοστος του καθε καινουργιου πακετου να αγορασεις με εικονικα χρηματα ειναι 100 gold. η συμμετοχη στην αρενα ειναι 150 gold, στην οποια συνεχιζεις να παιζεις οσο κανεις νικες, μεχρι να χασεις 3 φορες, σου δινει 1 πακετο δωρο , συν οτι χρυσο εχεις κερδισει απο νικες η arcane dust.

Ειναι ενα πολυ εθιστικο κ αρκετα ελαφρυ παιχνιδι σε απαιτησεις και καταλαμβανει γυρω στα 2-2.5gb στο σκληρο. το κατεβαζετε απο το site tis blizzard.

Παιζει μεχρι και σε ενα χρεπι toshiba Nb100 που εχω το οποιο κολαει μεχρι κ στο youtube..

περισσοτερες πληροφοριες στο battle.net ( το πορταλ της blizzard)
Ελπιζω να μην σας κουρασα και για τυχον αποριες εδω ειμαστε. Οποιος φιλος παιζει ηδη ας μου στειλει p.m. να τον κανω add να κανουμε κανενα φιλικο match.

Last edited: