Hellas Sat HD

Είπαμε, άλλο Ουγγαρία κι άλλο ... Ουγκάντα που είμαστε εμείς :slapface:
 
Με δύο τρόπους, ο ένας ασύρματος μέσω δορυφόρου και ο άλλος ενσύρματος μέσω του ADSL, εισέρχεται το επόμενο διάστημα στην αγορά της ψυχαγωγίας - τηλεόρασης ο ΟΤΕ.

Οπως έχει αποφασίσει η διοίκησή του η σχεδίαση και προώθηση και των δύο αυτών νέων υπηρεσιών θα γίνει από τη μητρική εταιρεία. Ως εκ τούτου θα της μεταβιβαστεί η άδεια που έχει εξασφαλίσει η θυγατρική Hellas Sat (εκμεταλλεύεται τον ομώνυμο δορυφόρο) για την παροχή υπηρεσιών δορυφορικής συνδρομητικής ψηφιακής τηλεόρασης.

Όπως είναι γνωστό, την άδεια για τη δορυφορική τηλεόραση την έχει λάβει από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ΕΣΡ η Hellas Sat. Εκτιμήθηκε ωστόσο με δεδομένο πως οι πηγές του περιεχομένου είναι συγκεκριμένες και σε αυτές απευθύνονται όλοι, ότι είναι καλύτερα προκειμένου να διασφαλιστεί η εμπορική επιτυχία του εγχειρήματος και οι δύο υπηρεσίες να παρέχονται από τον ίδιο τον ΟΤΕ.

Από την πλευρά της θυγατρικής είναι έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα και θα διατηρήσει το τεχνικό κομμάτι. Έτσι, πρακτικά ο Οργανισμός θα δίνει την υπηρεσία της IPTV (τηλεόραση μέσω του internet) εκεί όπου το δίκτυό του θα μπορεί να διασφαλίσει τις υψηλές ταχύτητες που απαιτούνται, ενώ στους υπόλοιπους καταναλωτές θα απευθύνεται με τη δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση. Με τη δορυφορική τηλεόραση θα μπορεί να καλύπτει και τις ανάγκες καταναλωτών σε απομακρυσμένες περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητηθεί άμεσα από το ΕΣΡ και η τυπική μεταβίβαση της σχετικής άδειας.

Σημειώνεται ότι η δορυφορική πλατφόρμα που έχει υλοποιηθεί από την Hellas Sat υποστηρίζει τη μετάδοση και εκπομπής υψηλής ευκρίνειας (High Definition, ανάλυση 1080 x1920 pixels) που αποτελεί τεχνολογία νέας γενιάς οπότε ο καταναλωτής θα έχει στη διάθεσή του και αυτήν την επιλογή. Με βάση πάντως το σχεδιασμό που υπάρχει άμεσα θα δοθεί εμπορικά η IPTV, ενώ οι υπηρεσίες της δορυφορικής μετά από λίγους μήνες πιθανότατα πριν το καλοκαίρι.

Ο όμιλος ΟΤΕ [OTEr.AT] έχει την εμπειρία μετάδοσης συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης από τη RomTelecom, η οποία παρέχει με επιτυχία την υπηρεσία με την ονομασία Dolce. Μάλιστα η υπηρεσία αυτή αποτελεί ένα από τα ισχυρά αναχώματα της RomTelecom στη μάχη με τον ανταγωνισμό στην τηλεφωνία, ο οποίος είναι ιδιαίτερα έντονος στη Ρουμανία. Στην Ελλάδα ο μοναδικός πάροχος δορυφορικής τηλεόρασης είναι η Forthnet [FORr.AT] που παρέχει την υπηρεσία αυτή με την εμπορική ονομασία Nova.
 
αμα βγαλουν
δορυφορικο
HD ελληνικο
ποτε...

(εκτος αν μιλαμε για εποχες που εξω θα εχουν ηδη 500 ultra hd 4K 3D hd καναλια MPeg-10 οποτε οκ

:flipout:
 
Απάντηση: Re: Hellas Sat HD

αμα βγαλουν
δορυφορικο
HD ελληνικο
ποτε...

(εκτος αν μιλαμε για εποχες που εξω θα εχουν ηδη 500 ultra hd 4K 3D hd καναλια MPeg-10 οποτε οκ

:flipout:

Και πετανε διαστημικα αυτοκινητα!!!:flipout:
 
Ξεκινάνε μεσω τηλεφώνου!!
Σήμερα απο την ηλεκτρονική Ναυτεμπορική


Την εμπορική διάθεση υπηρεσιών τηλεόρασης και Video on demand, ανακοίνωσε, ο ΟΤΕ [OTEr.AT] κάτω από την ομπρέλα του Conn-x και χρησιμοποιεί την ευρυζωνική σύνδεση.

Πρόκειται για το Conn-x TV, το οποίο με το σύνθημα «take control», αποτελεί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μια καινοτόμο υπηρεσία παρακολούθηση ελληνικών και ξένων τηλεοπτικών καναλιών, καθώς και ταινιών.


Το conn-x TV είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά, μορφή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος μέσω της απλής τηλεφωνικής πρίζας και της ευρυζωνικής σύνδεσης, μέσω του οποίου οι καταναλωτές, παρακολουθούν τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα, ενώ με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub (Video On Demand), έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το περιεχόμενο που επιθυμούν (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά videos, ντοκιμαντέρ, ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.α.) και να το παρακολουθήσουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν.


Στο πρόγραμμα του Conn-x TV περιλαμβάνονται περισσότερα από 30 τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακό σήμα, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, με ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, αθλητικό και μουσικό περιεχόμενο, καθώς και ντοκιμαντέρ, ενώ ο ΟΤΕ προσθέτει συνεχώς νέα κανάλια. Όλο το πρόγραμμα των καναλιών του conn-x TV είναι συγκεντρωμένo σε ένα εύχρηστο, διαδραστικό Portal, που εμφανίζεται στην τηλεοπτική οθόνη και μέσω του οποίου παρέχεται η δυνατότητα προγραμματισμού εγγραφών για 7 ημέρες.


Εκτός όμως από αυτά ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub. Με το FilmExpress, το οποίο στην ουσία αποτελεί ένα Video Club στο σπίτι, παρέχεται η δυνατότητα ενοικίασης ταινιών από μια συλλογή που ξεπερνά τις 200 και ανανεώνεται τακτικά. Αντίστοιχα με το FilmClub, οι συνδρομητές γίνονται μέλη στην υπηρεσία του συνδρομητικού VideoClub που προσφέρει το conn-x TV. Μπορούν δηλ. να παρακολουθούν απεριόριστα γνωστές τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, μουσικά videoclip, ντοκιμαντέρ, παιδικές σειρές κ.α., από τη συλλογή του FilmClub, που περιλαμβάνει περισσότερους από 700 τίτλους.


Σε ότι αφορά το οικονομικό μέρος, οι υπηρεσίες που προαναφέρθηκαν θα διατίθενται μέχρι 31 Μαίου στην τιμή γνωριμίας των 15 ευρώ το μήνα, με δωρεάν τον εξοπλισμό, αλλά με δέσμευση για 12μηνη σύνδεση. Για τις ταινίες που νοικιάζονται το κόστος είναι από 2 έως 4,5 ευρώ η ταινία, ανάλογα με την ταινία.


--------------------------------------------------------------------------------
 
Ανακοίνωση του ΟΤΕ σχετικά με την παροχή δορυφορικών υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Υπεγράφη στις 31/07/2009, μεταξύ της Hellas Sat -μέλους του Ομίλου ΟΤΕ- και του Ελληνικού Δημοσίου, η σύμβαση παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης, από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Η σύμβαση αυτή για παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης, η οποία αποτελεί τη δεύτερη στην ελληνική αγορά μετά από 10 χρόνια, αποτελεί «σταθμό» για τα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα.

Με την άδεια αυτή, o Όμιλος ΟΤΕ αποκτά το δικαίωμα να παρέχει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω δορυφόρου, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στον Έλληνα καταναλωτή.

Ας σημειωθεί ότι ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει ήδη παρουσία στην ρουμανική αγορά δορυφορικής ψηφιακής τηλεόρασης με την υπηρεσία «Dolce», που προσφέρει η Romtelecom, θυγατρική του ΟΤΕ, μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2. Ο αριθμός των συνδρομητών της υπηρεσίας «Dolce» -που μεταδίδεται σε ολόκληρη τη Ρουμανία- έφτασε σε σχεδόν 750.000 το Α’ τρίμηνο 2009.

Αντίστοιχη συνεργασία έχει η Hellas Sat και με την επιτυχημένη βουλγαρική δορυφορική πλατφόρμα Bulsatcom για τη μετάδοση των τηλεοπτικών της καναλιών, συμπεριλαμβανομένου τηλεοπτικού περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας (HDTV).

Σήμερα, περίπου 2.500.000 νοικοκυριά από Μέση Ανατολή και Ευρώπη λαμβάνουν υπηρεσίες δορυφορικής τηλεόρασης μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2.

Πηγή: ΟΤΕ
 
Εντάξει λαμβάνουν οι άλλοι.... θέλουμε και εμείς?
Πάντως αν συγκρίνουμε το ρουμανικό πακέτο έχει διπλάσιους συνδρομητές απο της Nova....
 
Απάντηση: Re: Hellas Sat HD

Πάντως αν συγκρίνουμε το ρουμανικό πακέτο έχει διπλάσιους συνδρομητές απο της Nova....
Μήπως γιατί προσφέρεται στη μισή τιμή σε μια αγορά πολύ μεγαλύτερη από τη δική μας?
 
Παντως το Dolce TV αλλα και το DIGI TV στη Ρουμανια κοστιζουν λιγοτερο απο 100Ε δινοντας σου και δεκτη αλλα και κατοπτρο.Βεβαια αυτα ειναι στην τιμη αλλα ειναι σαν να τα εχεις νοικιασμενα.Οταν σταματησεις τη συνδρομη εχουν δικαιωμα να σου τα παρουν πισω.
Εδω γιατι αυτα τα πακετα τα πουλανε 400Ε ?
 
Ποιος πιστεύει οτι ο ΟΤΕ θα πουλάει το πακέτο σε τιμή αντίστοιχη με το Ρουμάνικο; Αν θυμάστε όταν είχε κάνει αίτηση για χορήγηση άδειας μιλούσε για μια τιμή στα 19 ευρώ. Μάλλον εννοούσε το βασικό πακέτο την τιμή δηλαδή που προσφέρει και η Nova το δικό της βασικό πακέτο.