Help, δεν δουλεύει το ψυγείο !

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
48,812
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Παιρνει μπρος το μοτερ ... αλλα μετα απο δυο δευτερολεπτα, σταματα. Μετα απο 10 λεπτα
ξαναπαιρνει μπρος ... και σταματα. Το βγαλα εκτος λειτουργιας, να ηρεμισει λιγο .... !
Το φωτακι μεσα στο ψυγειο δουλευει κανονικα. Το πολυμετρακι στην πριζα του ψυγειου
δειχνει 233 Volt κανονικα. Τα αποσυνδεσα απο την πριζα για πανω απο μια ωρα και τιποτα
... τα ιδια ! Καθαρισα την οπη εκκενωσης του νερου, απο την οποια κανει αυτοματη αποψυξη,
με ενα καλαμακι, ομως δεν βρηκα αντισταση. Καθαρο ηταν.

ΧΕΛΠ .... :p

Siltal η μαρκα και το ψυγειο αγοραστηκε πριν 7 χρονια !

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Re: Χέλπ, δεν δουλεύει το ψυγείο !

Συνηθως λογω ελλειψης φρεον κανει start-stop το μοτερ λογω υπαρξης πρεσοστατη χαμηλης πιεσης ωστε σε περιπτωση απωλειας φρεον να σταματαει πριν κανει κενο και καει. Παιζει και το σεναριο κολληματος θερμοστατη ομως ολα αυτα ειναι υποθετικα αν δεν τα κοιταξει τεχνικος απο πρωτο το χερι. Εγω να ρωτησω ηταν καιρο απενεργοποιημενο; Επισης αν εχει παγο παλι πεφτει η πιεση κι εχει την ιδια συμπεριφορα οποτε αν ειναι παγωμενο κανε πρωτα αποψυξη βγαζοντας το τουλαχιστον 24 ωρες εκτος ρευματος.

Απάντηση: Χέλπ, δεν δουλεύει το ψυγείο !

Η επί πολύ μικρό χρονικό διάστημα λειτουργία ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ των ψυκτικών μηχανημάτων που βασίζονται στον κλασσικό ψυκτικό θερμοδυναμικό κύκλο, ειδικά αν αυτή συνοδεύεται από μικρά χρονικά διαστήματα διακοπής και μετά επαναλαμβάνεται ο κύκλος του ξεκίνα-σταμάτα, δείχνει σαφώς ότι υπάρχει έλλειψη ψυκτικού (Freon το λένε στην κοινή γλώσσα, αλλά δεν ανήκουν όλα τα ψυκτικά στην οικογένεια του παλιού καλού Freon. Η ονομασία όμως δεν έχει καμιά σημασία).

Το πότε μπορεί να συμβεί αυτό είναι ανεξάρτητο από την παλαιότητα. Μια διαρροή, έστω και πολύ ελάχιστη, είναι αρκετή να προκαλέσει την απώλεια του ψυκτικού (το κύκλωμα είναι κλειστό και διαρκώς υπό πίεση). Επομένως, ακόμα κι αν συμπληρωθεί το ψυκτικό, θα είναι δώρον-άδωρον, αν δεν βρεθεί η διαρροή και απομονωθεί. Και επειδή κάτι τέτοιο απαιτεί ειδικά εργαλεία ανίχνευσης, καλό είναι να ρωτήσεις τον τεχνικό τί θα σου πάρει για την ανιχνεύσει, να την σφραγίσει και μετά να συμπληρώσει ψυκτικό. Αν τα λεφτά είναι πολλά, το ξεχνάς και πας για άλλο ψυγείο.
-

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
48,812

Παιδες, το βγαλα απο την θεση του, το συνδεσα σε αλλη πριζα (στην κουζινα) και ΔΟΥΛΕΨΕ σταθερα.
Το ξαναεσυρα στην παλια του θεση (εφαγε ταρακουνημα :p) και το ξανασυνδεσα στην παλια πριζα.
.... ΟΛΑ, ΠΑΛΙ, ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Ομως, ας περιμενουμε μεχρι αυριο ! (εχω χαρει και αλλες φορες στο παρελθον :icon15:)

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit

Ε ήθελε την κλασική ελληνική κλοτσά!

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938

Παιδες, το βγαλα απο την θεση του, το συνδεσα σε αλλη πριζα (στην κουζινα) και ΔΟΥΛΕΨΕ σταθερα.
Το ξαναεσυρα στην παλια του θεση (εφαγε ταρακουνημα :p) και το ξανασυνδεσα στην παλια πριζα.
.... ΟΛΑ, ΠΑΛΙ, ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Ομως, ας περιμενουμε μεχρι αυριο ! (εχω χαρει και αλλες φορες στο παρελθον :icon15:)

Καπου ειχε παρει το αυτι μου οτι...

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΙΝ !!!

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781

Είμαι σίγουρος οτι όταν χαμηλώσει η στάθμη απο τις κατεψυγμένες πίτσες στην κατάψυξη και τις μπύρες στην συντήρηση, θα έρθει στα ίσια του...

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781

Κι εγώ έχω μια καλή ιδέα, αλλά κάποιος να φέρει προβολέα. Το interstellar θα το έχει.

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
48,812

Καπου ειχε παρει το αυτι μου οτι...

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΙΝ !!!

Δεν το ξερα αυτο .... :p

Τωρα, τι να κανω ?
Να το αποσυνδεσω παλι ?

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938

Δεν ξερω Μανο, δεν ακουσα το υπολοιπο :p

Ειχε σχεση με το φρεον...

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
48,812

Το αποσυνδεσα :p

Κανει κατι περιεργους ηχους (πισω απο την καταψυξη) αλλα μπορει να ειναι τα elves του :willy: