Help για αγορά Blu-Ray player

Gianniz

New member
29 November 2012
36
Η μια ερώτηση φαίρνει την άλλη και έτσι καταλήγω εδώ μετά από αυτό (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/103178-Help-me-plz?p=1056667641#post1056667641).

Μαύρα μεσάνυχτα έχω στο χώρο των blu-ray players. Δηλαδή ξέρω ότι προσφέρουν καλύτερη ποιότητα εικόνας από τα dvd players αλλά ως εκεί. Και μια αρχική απορία που έχω πριν πω περισσότερα ... Για να παίξω μια blu-ray ταινία σε ένα blu-ray player θα πρέπει να το κάνω αποκλειστικά και μόνο μέσω blu-ray disc ή μπορεί να γίνει και αν τη βάλω σε ένα σκληρό δίσκο και τον συνδέσω στο blu-ray player ? Θα πάρω την ίδια ποιότητα εικόνας που θα έπαιρνα από blu-ray disc ?

Και τώρα που καταλάβατε πόσο άσχετος είμαι :computer: πάμε παρακάτω.

Έχω αγοράσει προσφάτως μιας samsung ue40eh6030. Τώρα θέλω να αγοράσω ένα συνδυασμό blu-ray player - ηχεία 5.1 - ενισχυτή.
Ξεκίνησα λοιπόν το ψάξιμο από το blu-ray player. Θέλω να μου πείτε τι να προσέξω στην αγορά του και αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο ακόμα καλύτερα. Το πόσο που θέλω να διαθέσω είναι ως 200Ε για το blu-ray. Τώρα δε ξέρω αν έχει μεγάλη σημασία να είναι media player ταυτόχρονα ή όχι. Ο ενσωματωμένος της tv πάντως παίζει ότι αρχείο έχω δοκιμάσει.
Διάβασα επίσης ότι και το ps3 μπορεί να αποτελεί επιλογή. Και να πω την αλήθεια σκεφτόμουν να το αγοράσω ούτως ή άλλως.
Anyway, θα ήθελα τη γνώμη σας οπωσδήποτε πάνω στο θέμα.

Καλές γιορτές σε όλους:ADFADF1:

Το ps3 είναι ένα σχετικά καλό blu ray player το οποίο φυσικά μπορείς να το συνδέσεις και με τον av ενισχυτή σου.

Καλησπερα φιλε και χρονια πολλα! Το ps3 εφοσον θελεις να ασχοληθεις εστω και μετριως με το gaming ειναι μια πολυ καλη επιλογη γιατι :

1. Ειναι αξιοπρεπεστατο bluray player

2. Eναι και 3d player...

3. Το κομματι της αναπαραγωγης mkv αρχειων θα στο καλυψει η Τν σου (επειδη το ps3 δεν το κανει , τουλαχιστον οχι χωρις να το ψαξεις πολυ)

4. Ειναι μια πολυ καλη κονσολα παιχνιδιων. Προφανως..

Αν ομως δεν ψηθεις πολυ με το gaming κομματι της υποθεσης , ή ασχοληθεις λιγο και το παρατησεις , τοτε υπαρχουν πολυ καλα 3d bluray players στα μισα περιπου χρηματα του budget σου , με σημαντικα καλυτερη αποδοση μαλιστα εναντι του πσ3 , στην αναπαραγωγη ταινιων...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Να πω την αλήθεια φανατικός gamer δεν είμαι αλλά κανά παιχνιδάκι μπορεί να παίζω που και που.
Δεν με ενδιαφέρει να είναι 3D το bluray player. Όντως έχει 3D η tv μου αλλά δεν την επέλεξα για αυτό. Το 3D με κουράζει εύκολα. Για ισχύ ηχείων δεν έχω ιδέα τι θέλω :D. Απλά θέλω να κάνω τον ήχο μου πιο ζωντανό για ταινίες/τραγούδια χωρίς να ζητάω κάτι υπερβολικό και ο χώρος που θα καλύψουν είναι ένα υπνοδωμάτιο 3.20χ3.30.
Μάλλον με κόβω να πηγαίνω για το ps3 αλλά θα ήθελα αν μπορείτε να μου προτείνετε και κάποια καλά bluray player (χωρίς 3D) για να δω ποια είναι η διαφορά τιμής με το ps3.

Τέλος θα ήθελα αν μπορείτε να μου απαντήσετε και στην ερώτηση που έκανα στο αρχικό post :
Για να παίξω μια blu-ray ταινία σε ένα blu-ray player θα πρέπει να το κάνω αποκλειστικά και μόνο μέσω blu-ray disc ή μπορεί να γίνει και αν τη βάλω σε ένα σκληρό δίσκο και τον συνδέσω στο blu-ray player ? Θα πάρω την ίδια ποιότητα εικόνας που θα έπαιρνα από blu-ray disc ?

Οι επιλογές σε ηχεία και ενισχυτές είναι πάρα πολλές. Για έναν χώρο 9 τ.μ. Θα σε καλύψουν και ηχεία βάσης τα οποία οδηγούνται ευκολότερα. Το θέμα είναι πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις για αυτά.

Λοιπόν για να γίνει και πιο εύκολο να μου κάνετε κάποια πρόταση για συνδυασμό ps3-ηχεία-ενισχυτή θα ήθελα να διαθέσω ένα ποσό με το οποίο το αποτέλεσμα να είναι καλό για έναν αρχάριο σαν και μένα. Δηλαδή πάνω σε αυτά που θα πάρω να μάθω 2-3 πράγματα έτσι ώστε όταν θα έρθει η ώρα για κάτι καλύτερο να ξέρω τι να ζητήσω. Το ps3 super slim 12gb το χω βρει στα 190 Ευρώ. Και τώρα προτείνετε μου ηχεία-ενισχυτές. Βλέπω ενισχυτές υπάρχουν από 50 Ευρώ και ηχεία 5.1 από 120. Οπότε αν πούμε ότι πάω σε κάτι μέτριο προς καλό ένα πόσο στα 400 Ευρώ είναι οκ και για τα 2 ; Με ενδιαφέρει κυρίως η αγορά να μου είναι value.

Εαν ειχες μεγαλυτερο δωματιο (σαλονι) θα σου προτεινα αυτο :

http://www.skroutz.gr/s/1644346/Samsung-HT-E5550.html

Oμως, θα πνιγει ο ηχος απο την στενοτητα του δωματιου σου,
οποτε παμε σ'αυτο :

http://www.skroutz.gr/s/1682214/LG-BH6320C.html

(προσωπικη μου εκτιμηση ... ασε το PS3 για αλλες δουλειες και κανε το ηχοσυστημα σου ανεξαρτητο)

... Για να παίξω μια blu-ray ταινία σε ένα blu-ray player θα πρέπει να το κάνω αποκλειστικά και μόνο μέσω blu-ray disc ή μπορεί να γίνει και αν τη βάλω σε ένα σκληρό δίσκο και τον συνδέσω στο blu-ray player ? Θα πάρω την ίδια ποιότητα εικόνας που θα έπαιρνα από blu-ray disc ?

Μόνο μέσω BluRay Disc. Τα νέα μοντέλα players περιέχουν προστασία cinavia για παρεμπόδιση αναπαραγωγής από μη συμβατό μέσο (σκληρό δίσκο, usb κ.λ.π.)

Να σημειώσω πως αν πάρεις τη κονσόλα με τα 12gb δεν θα προλάβεις να παίξεις δύο παιχνίδια και θα σου γεμίσει ο σκληρός, βρες αν μπορείς το 40άρι.

Ευχαριστώ για πληροφορίες παιδιά. Πολύ χρήσιμες όλες. Λογικά θα πάω για τη δεύτερη σύνθεση που μου πρότεινε ο SR71B που είναι και φτηνή λύση. Kblachos μπορείς να μου πεις αν το bluray player αυτό (http://www.skroutz.gr/s/1682214/LG-BH6320C.html) έχει προστασία cinavia ;

Φετινό μοντέλο είναι, λογικά θα έχει cinavia.

Αν πρωτίστως σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή αρχείων βίντεο (mkv, dvd iso, BD iso, m2ts κ.λ.π) από σκληρό δίσκο, προσανατολίσου καλύτερα στην αγορά ενός media player......

Ναι αυτό με ενδιαφέρει. Να μπορώ να παίζω ότι ταινίες έχω στον εξωτερικό σκληρό. Αυτό το κάνω ήδη συνδέοντας τον σκληρό στην τηλεόραση. Απλά το bluray μου προτάθηκε για καλύτερη ποιότητα. Αλλά αν η μόνη επιλογή για να παίζω bluray ταινίες είναι μέσω bluray disc τότε απλά το αφήνω.
Με έναν εξωτερικό media player θα πάρω σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα που να δικαιολογούν την αγορά του ή απ' ότι αν αρκεστώ στον ενσωματομένο της tv ; Ή καλύτερα, τι άλλο μπορώ να κάνω για να κερδίσω το maximum που μπορεί να προσφέρει η tv μου σε ποιότητα εικόνας/ήχου σε ταινίες που θα παίζω από εξωτερικό σκληρό; (υπενθυμίζω ότι είναι η 40eh6030 της samsung).

Ναι αυτό με ενδιαφέρει. Να μπορώ να παίζω ότι ταινίες έχω στον εξωτερικό σκληρό. Αυτό το κάνω ήδη συνδέοντας τον σκληρό στην τηλεόραση. Απλά το bluray μου προτάθηκε για καλύτερη ποιότητα. Αλλά αν η μόνη επιλογή για να παίζω bluray ταινίες είναι μέσω bluray disc τότε απλά το αφήνω.
Με έναν εξωτερικό media player θα πάρω σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα που να δικαιολογούν την αγορά του ή απ' ότι αν αρκεστώ στον ενσωματομένο της tv ; Ή καλύτερα, τι άλλο μπορώ να κάνω για να κερδίσω το maximum που μπορεί να προσφέρει η tv μου σε ποιότητα εικόνας/ήχου σε ταινίες που θα παίζω από εξωτερικό σκληρό; (υπενθυμίζω ότι είναι η 40eh6030 της samsung).

Αν οι ταινίες που κατεβάζεις τις κατεβάζεις σε BDrip 1080 σε ανάλυση 1920χ800 και με bitrate άνω των 12Mbps η ποιότητα θα είναι ισάξια με το δισκάκι, οι διαφορές φαίνονται στους προτζέκτορες στις μεγάλες ίντζες και πάλι είναι μικρές και μόνο για πολύ ψαγμένους. Το θέμα του ήχου όμως πρέπει να το στέλνεις σε ενισχυτή με ηχεία ώστε να πάρεις πολυκάναλο ψηφιακό ήχο που δεν έχει καμία σχέση με τον ήχο της τηλεόρασης. Εκεί χρειάζεσαι το media player ώστε να το συνδέσεις ψηφιακά με τον ενισχυτή, ψάξε στα θέματα για media player έχει πολύ ψωμί για να διαλέξεις. Τώρα που το σκέφτομαι δεν ξέρω αν η τηλεόρασή σου έχει οπτική έξοδο κι αν μπορεί να την δει απ τον εξωτερικό ώστε να δώσει απ ευθείας στον ενισχυτή χωρίς να χρειάζεσαι media player.

Last edited:
Αν οι ταινίες που κατεβάζεις τις κατεβάζεις σε BDrip 1080 σε ανάλυση 1920χ800 και με bitrate άνω των 12Mbps η ποιότητα θα είναι ισάξια με το δισκάκι, οι διαφορές φαίνονται στους προτζέκτορες στις μεγάλες ίντζες και πάλι είναι μικρές και μόνο για πολύ ψαγμένους. Το θέμα του ήχου όμως πρέπει να το στέλνεις σε ενισχυτή με ηχεία ώστε να πάρεις πολυκάναλο ψηφιακό ήχο που δεν έχει καμία σχέση με τον ήχο της τηλεόρασης. Εκεί χρειάζεσαι το media player ώστε να το συνδέσεις ψηφιακά με τον ενισχυτή, ψάξε στα θέματα για media player έχει πολύ ψωμί για να διαλέξεις. Τώρα που το σκέφτομαι δεν ξέρω αν η τηλεόρασή σου έχει οπτική έξοδο κι αν μπορεί να την δει απ τον εξωτερικό ώστε να δώσει απ ευθείας στον ενισχυτή χωρίς να χρειάζεσαι media player.

Ευχαριστώ για την επεξήγηση. Σχετικά με την τελευταία σου πρόταση βάζω σε photo τις εισόδους της tv μου για να μου πεις αν μπορεί να το δώσει απευθείας γιατί εγώ δεν πολυκατάλαβα. http://postimage.org/image/438184uk3/