help για αντισταση ηχειων

axelt

New member
21 April 2009
4
καλησπερα σε ολους
ειμαι καινουργιος εδω και ηθελα βοηθεια για ενα προβλημα με κατι ηχεια που μου χαρισαν.λοιπον μου χαρισαν κατι ηχεια 5.1 τα οποια ειναι δειγμα και θα βγουν στην αγορα μετα απο λιγο καιρο.το προβλημα ειναι το εξης.η αντισταση τους ειναι 3 ohm και ο ενισχυτης ειναι 6 ohm.τον ενισχυτη τον ειχα.θα υπαρξει προβλημα?αν ναι πως μπορο να το αντιμετωπισω χωρις να χρειαστη να αλλαξω κατι.ενασ φιλος τεχνικος μου ειπε πως δεν θα υπαρξει προβλημα γιατι η αντισταση του ειναι διπλασια των ηχειων αλλα κατι δε μου καθεται καλα.το sub ειναι ενεργο και αυτο στα 3 ohms.περιμενω τη γνωμη σας.

Ποιόν ενισχυτή έχεις και τι προδιαγραφές έχει;

Τα ηχεία ποιά είναι;

KRF-V6300D KENWOOD oso gia ti foto molis katorthoso na bro pos ginete to anevasma tha anebaso

Για ανεβασμα φωτο... Γραψου σε ενα ειδικο site γιαυτό οπως το ... http://my.imageshack.us ειναι δωρεαν.

Κάνε load εκει τη φωτό σου και μετα κανε copy paste την διευθυνση thumbnail code for forums που σου δινει για τη φωτό
στο ποστ που γραφεις... ειναι απλό...

Δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ αντίστασης ενισχυτή και ηχείων. Η αντίσταση που αναφέρει ο ενισχυτής είναι η τυπική αντίσταση ηχείων στην οποία ο ενισχυτής μπορεί να δώσει την ισχυ που αναφέρει πχ. 100w/6ωμ σημαίνει οτι ο ενισχυτής σε ηχεία 6ωμ δίνει 100watt. Μπορείς φυσικά να συνδέσεις ηχεία με υψηλότερη ή και χαμηλότερη αντίσταση χωρίς πρόβλημα.
Το βασικό βέβαια είναι πόσο καλά μπορεί να σηκώσει ηχεία χαμηλότερης αντίστασης κάτι το οποίο έχει να κάνει με την ποιότητα του ενισχυτή και δεν φαίνεται απο τα χαρακτηριστικά του.
Από την άλλη αν τα ηχεία έχουν σταθερή (καλύτερα: ελάχιστη) αντίσταση 3ωμ τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Το πιο πιθανό είναι οτι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με το συνδυασμό που θελεις να κάνεις-άλλωστε ο kenwood δείχνει δυνατός. Ομως χρειαζόμαστε και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των ηχείων για να έχουμε καλύτερη εικόνα.

λοιπον τα ηχεια ειναι 80watt/3ohm το καθε ενα εκτος απο το sub που ειναι 100watt/3ohm

τα watt δεν λενε πολλα.... ευαισθησία db????
Ο κατασκευαστής των ηχείων τα συστήνει με κάποιον ενισχυτή?

(Δεν φαίνεται οτι θα έχει πρόβλημα....μια χαρα θα παιξουν)

Τι ηχεία είναι αυτά στα 3 ohm;Πρώτη φορά το ακούω.Είσαι σίγουρος;

Αν ισχύει ότι λές,αποκλείεται να είναι σταθερά εκεί.Ο ενισχυτής που θα τα οδηγήσει,πρέπει να είναι βαρβάτος...

Last edited: