help Για media server eimai εντελώς άσχετος

mpalakis

New member
12 March 2007
75
Ν.ΙΩΝΙΑ
Καλημέρα παιδιά!!
Το σύστημα μου είναι windows xp sp2
Πριν μια βδομάδα αγόρασα ps3 Και θέλω να κάνω media server
Έχω περάσει το k-lite mega codecs
Έχω περάσει το tversity το ps 3 δεν το βλέπει τον windows media player τον βλέπει αλλά δεν μπορεί να μου παίξει avi (the data is corrupted) κάνω κάτι λάθος ? δεν ξερώ τι διαδικασία βάζω το αρχείο να παίξει στον υπολογιστή και μετά πάω στο ps3..?
Θα ήθελα οποίος δεν βαριέται να μου πει step by step τι να κάνω….

Φιλικά!!!

Κάνε install το ffdshowκαι να κάνεις check στο subtitles.
Δες και κάποια πραγματάκια εδώ.
http://www.ps3forums.gr/vb/showthread.php?t=126&highlight=tversity
(να έχεις το τελευταίο version tversity και ps3 firmware ... ίσως βοηθάει να κάνεις uninstall τους codecs στην αρχή : computer-manage-devicemanager- sound and video-video codecs)

Το ps3 εχει επιλογή search for media server κάτω από video menu ... αν δεν υπάρχει κάντο enable από ta network settings του ps3.
(πρέπει με το search να βρεί τον server και να τον εμφανίσει από κάτω, μετά απλά διαλέγεις τα αρχεία που έχεις ορίσει από πριν να βλέπει ο server)

(Δοκίμασε και αυτά στο τέλος αν δεν τον βλέπει, ή δεν έχει subs)
If the computer running the media server has more than one network interface, you need to make sure that the the TCP binding order on your machine is such that the network interface on which it is supposed to communicate with the media player appears first. Here is how to do that on Windows XP:

* Goto to the Windows Start menu and slect Setting / Network Connections (alternatively open the Network Connections icon from the Windows control panel). This should open a window titled Network Connections.
* In this window go to the main menu and select Advanced / Advanced Settings. This should open a window titled Advanced Settings.
* In this window make sure the Adapters and Bindings tab is selected. Inside this tab under Connections change the order of the network interfaces such that the one you need is first and then click OK.
* Now restart the media server and check if the problem is solved.

1) Get into your start menu, then your control panel.
2) Open up "Administrative Tools"
3) Open up "Services"
4) Scroll down to "TversityMediaServer"
5) Click the "Log On" tab
6) Change "Log on as:" to "This Account"
7) Type in your administrator Username and password (most likely the one that you're logged on as) in the given boxes.
8) Click ok, shut down the server, re-start the server with the original Tversity program and everything works!

Troubleshooting:
If your Administrator account doesn't have a password, create one for it or this method won't work (or at least it didn't for me).

Κάνε install το ffdshowκαι να κάνεις check στο subtitles.
Δες και κάποια πραγματάκια εδώ.
http://www.ps3forums.gr/vb/showthread.php?t=126&highlight=tversity
(να έχεις το τελευταίο version tversity και ps3 firmware ... ίσως βοηθάει να κάνεις uninstall τους codecs στην αρχή : computer-manage-devicemanager- sound and video-video codecs)

Το ps3 εχει επιλογή search for media server κάτω από video menu ... αν δεν υπάρχει κάντο enable από ta network settings του ps3.
(πρέπει με το search να βρεί τον server και να τον εμφανίσει από κάτω, μετά απλά διαλέγεις τα αρχεία που έχεις ορίσει από πριν να βλέπει ο server)

(Δοκίμασε και αυτά στο τέλος αν δεν τον βλέπει, ή δεν έχει subs)
Τελικά το είδε αλλά δεν μου ανοίγει κάποια αρχεία (όχι όλα )avi,dvix ( the file is corrupted) ενώ στο pc τα παίζει κανονικά…
  • Βλέπω DVD(vob) rip αλλά δεν μπορώ να επιλέξω ελληνικά(γιατι εχει dvd menu)
  • στον στον player του tversity η ποιότητα είναι χαλιά με αυτόν τον player μου κάνει streaming στο PS3 ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά !!
:SFGSFGSF:

Πήγαινε στα settings του tversity, στο transcoder και βάλε always ή "only when needed" ... θα πρέπει να παίξει.
(αλλιώς δοκίμασε να πάς από το start στο ffdshow - video decoder και δες αν οι συγκεκριμένοι divx codec δουλεύουν με τον libavcodec.)

Για τους υπότιτλους δεν ξέρω..

Πήγαινε στα settings του tversity, στο transcoder και βάλε always ή "only when needed" ... θα πρέπει να παίξει.
(αλλιώς δοκίμασε να πάς από το start στο ffdshow - video decoder και δες αν οι συγκεκριμένοι divx codec δουλεύουν με τον libavcodec.)

Για τους υπότιτλους δεν ξέρω..

Ευχαριστώ τα έκανα αυτά που μου είπες
Μόλις πάω να ανοίξω αρχείο video,avi,dvix από το ps3 στο Pc βγάζει error o media server… Any idea?
:furious3:

Ευχαριστώ τα έκανα αυτά που μου είπες
Μόλις πάω να ανοίξω αρχείο video,avi,dvix από το ps3 στο Pc βγάζει error o media server… Any idea?
:furious3:

Χωρίς να έχω τη διάθεση να κάνω τον ειδήμονα. νομίζω πως φταίει η εγκατάσταση του Tversity στο PC σου. Το εκάστοτε πρόβλημα πολλές φορές σε ένα PC και έναν όχι τόσο έμπειρο χρήστη γίνεται χαοτικό και μπορεί να σε παιδέψει μέρες (αν δεν τα παρατήσεις τελικά!)
Τα πράγματα τα παίρνεις από την αρχή και συστηματικά.
1ον Απεγκαθιστάς ΟΛΑ τα codecs του υπολογιστή σου ffdshow, K-lite κλπ.
2ον Απεγκαθιστάς το Tversity.
3oν Ελέγχεις το PC σου για γενικότερα προβλήματα όπως διάσπαρτα αδικαιολόγητα κολλήματα, καθυστερήσεις στην εκτέλεση διαφόρων άλλων προγραμμάτων κλπ. Αν έχεις κάποιο τέτοιο πρόβλημα τότε φοβάμαι πως πρέπει πρώτα να το λύσεις και μετα να συνεχίσεις.
4ον αφού εξασφαλίζεις λοιπόν την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του PC σου εγκαθιστάς την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ έκδοση του Tversity (0.9.11.3) και ακολουθείς όλη τη διαδικασία με την εγκατάσταση του codpack που θα "κατεβάσει" (ffdshow, Haali Media Splitter, Real Alternative, FLV Splitter*, AC3 Filter κλπ) και ακολουθείς τις οδηγίες που σου έδωσε παραπάνω o blizard με την επισήμανση πως για να δεις υπότιλους σε Mpeg4 αρχεία πρέπει να έχεις ορίσει το Tversity να κάνει ΠΑΝΤΑ trascode και να έχεις ρυθμίσει το ffdshow να εμφανίζει τους υπότιτλους.!
5ον Ελέγχεις αν μπορείς στο PC σου να δείς το Tversity (μέσω WMP11) και αν μπορείς να αναπαράξεις όλα τα αρχεία.
Λογικά (αν είναι δυνατό να το πεις αυτό σε διαδικασία ρύθμισης PC!) δεν θα έχεις πρόβλημα αν ακολουθήσεις τα παραπάνω.
Καλή τύχη

Ευχαριστώ για την βοήθεια μόλις γυρίσω σπίτι θα τα δοκιμάσω, θέλω πρώτα να διευκρινίσω κάποια πράγματα:

• Το μόνο που μου κατεβάζει το tversity είναι το ffdshow (πιθανότατα επειδή έχω το k-lite codeck pack).
  • Οσο αναφορά τον player (αν μπορείς στο PC σου να δείς το Tversity (μέσω WMP11) του tversity δεν είναι ο WMP11 αλλά flash player και της περισσότερες φορές παίρνω λάθος μήνυμα flash player error

Τα κατάφερα….για λίγο όμως
Έκανα όλα τα settings που μου είπατε έπαιξε αλλά δεν είχα πολύκαναλο ήχο αλλάζω κάποιες ρυθμίσεις στον ffdshow στο audio decoder >restart και μετά δεν έπαιζε τίποτα από τα video(τα mp3 παίζει κανονικά ) και έχω συνεχώς το μήνυμα στο ps3 «the file is corrupted» και στο pc «media server error»……
:grandpa:

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!
Παρατήρησα όμως ότι όταν βάζω wmp11 media server έχω καλύτερη ποιότητα χρωμάτων από τον tversity….αλλά δεν παίζει όλα τα extension και δεν έχω subtitles
Any suggestion…?

Κάτι γίνεται με decoders δεν παίρνω πολυκαναλο ηχο αν μπορεί να μου δώσει κανείς τα settings για το ffdshow και το ps3...

ευχαριστω!!!