Help για sony 40d3000!!!

georgebest

Established Member
25 May 2007
163
Παιδιά έχω εδώ και 1,5 μήνα την τηλεόραση. Αλλά μόλις χθες παρατήρησα ότι συνδέοντάς την με scart με δορυφορικό δέκτη(και κατ'επέκταση με οποιαδήποτε συσκευή μέσω scart) όταν ενεργοποιώ τον δέκτη δεν αλλάζει η tv στην επιλεγμένη είσοδο (πχ AV1) όπως κάνουν όλες οι tv. Μέχρι τώρα είχα συνδεδεμένο ένα dvd player μέσω hdmi cable και πάλι δεν άλλαζε στην επιλεγμένη είσοδο αλλά διάβασα κάπου ότι αυτό ήταν φυσιολογικό γιατί το player μου (επειδή ήταν μέσω hdmi) έπρεπε να ήταν συμβατό με το Theatre sync της sony. Θέλω να ρωτήσω όλους τους κατόχους αν έχω τελικά πρόβλημα ή αυτό συμβαίνει σε όλους σας???

Παιδιά έχω εδώ και 1,5 μήνα την τηλεόραση. Αλλά μόλις χθες παρατήρησα ότι συνδέοντάς την με scart με δορυφορικό δέκτη(και κατ'επέκταση με οποιαδήποτε συσκευή μέσω scart) όταν ενεργοποιώ τον δέκτη δεν αλλάζει η tv στην επιλεγμένη είσοδο (πχ AV1) όπως κάνουν όλες οι tv. Μέχρι τώρα είχα συνδεδεμένο ένα dvd player μέσω hdmi cable και πάλι δεν άλλαζε στην επιλεγμένη είσοδο αλλά διάβασα κάπου ότι αυτό ήταν φυσιολογικό γιατί το player μου (επειδή ήταν μέσω hdmi) έπρεπε να ήταν συμβατό με το Theatre sync της sony. Θέλω να ρωτήσω όλους τους κατόχους αν έχω τελικά πρόβλημα ή αυτό συμβαίνει σε όλους σας???

Εμενα μου αλλαζει κανονικα αν και τον δορυφορικο δεκτη τον εχω πρωτα συνδεδεμενο με το dvdrecorder.

Και εμενα αλλαζει.

Δοκιμασε να ανοιξεις τον δεκτη , αστον 2-3 δευτερα , κλειστον και ξανανοιξε τον μηπως και αλλαξει.

Σε κάποια καλώδια scart το ποδαράκι 8 για τον αυτοματισμό απουσιάζει.
Κοίταξε το καλώδιο σου αν λείπει κανένα ποδαράκι και αν λείπει δοκίμασε άλλο καλώδιο

Re: Απάντηση: Help για sony 40d3000!!!

Σε κάποια καλώδια scart το ποδαράκι 8 για τον αυτοματισμό απουσιάζει.

Αυτο δεν το ηξερα. Κατι μαθαμε και σημερα.

Το HDMI παντως σωστα δεν αλλαζει (εκτος αν εχεις Player με Bravia Sync).

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το δοκίμασα και στις 2 υποδοχές της tv αλλά δεν δούλεψε σε καμία.Μετά το αποσύνδεσα από τον δορυφορικό δέκτη και το συνέδεσα με το dvd player (αφού έβγαλα το hdmi cable) αλλά και πάλι τίποτα. Είδα και τα pin του scart καλωδίου και υπήρχαν όλα δεν έλειπε τίποτα. Λέτε να είναι καμμένες και οι 2 είσοδοι scart της tv?????? Θα τρελλαθώ !!! Πείτε μου τι να κάνω. Λέω να πάρω και κάποιο άλλο να δοκιμάσω μήπως το καλώδιο φταίει.

Χρειάζεται τίποτα να κάνω από τις ρυθμίσεις της tv???? Γιατί εγώ δεν την πείραξα.

Χρειάζεται τίποτα να κάνω από τις ρυθμίσεις της tv???? Γιατί εγώ δεν την πείραξα.

Κατι απλο συμβαινει μην πανικοβαλλεσαι. Εγω πιστευω οτι φταιει το καλωδιο η ο δεκτης.

Υποψην οτι για να αλλαξει καναλι στο DVD μεσω scart πρεπει να εχεις DVD μεσα και να πατησεις το play. Ετσι την ειχε παθει ενας στο AVforums (δεν παταγε play) αλλα βρηκε την ακρη μετα απο λιγο.

Βρες και ενα αλλο καλωδιο παντως.

Δεν υπάρχει λόγος πανικού όπως λέει κι ο Rivers. Ξεκίνα από το βασικό (δηλαδή το καλώδιο). Την έχω πατήσει κι εγώ και με το που άλλαξα καλώδιο όλα ΟΚ. Κι εμένα είχε όλα τα ποδαράκια απλά ήταν ελαττωματικό κατασκευαστικά. Δανείσου και δοκίμασε από κανένα φίλο σου που δουλεύει και πάρε μαζί και το δικό σου και δοκίμασε το σε αυτόν να επιβεβαιώσεις αν όντως έχει πρόβλημα. Αν πάντως μία στο εκατομμύριο έχει πρόβλημα η TV σου με τα scarts μέσα στην εγγύηση είναι μην αγχώνεσαι...

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να δοκιμάσεις άλλο καλώδιο scart...

Εντάξει διορθώθηκε το πρόβλημα. Είδα το post σου rivers και πάτησα και εγώ play στο dvd player μου και έγινε. Επίσης δοκίμασα μετά τον δέκτη σε άλλη θέση scart που έιχε και έπαιξε. Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας.