Help γιά σύνδεση με το ιντερνετ !!

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Ρε παιδιά, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα :

Πήρα καινούρια γραμμή και τηλεφωνικό νούμερο από ΟΤΕ καθώς και συνδρομή γιά adsl. Μετά από μερικές μέρες ήρθαν οι τεχνικοί και το τηλέφωνο λειτούργησε κανονικά. Μετά από μερικές μέρες πήγα και πήρα τους κωδικούς και το router. Χτές, εκανα τις συνδέσεις όλες κανονικά, ο router ξεκίνησε ΟΚ, συντονίστηκε με το dslam ωραία, και μετά... τίποτα...
Το 585 v7, έχει ένα wizard γιά τις ρυθμίσεις, οι μισές από τις οποίες γίνονται μόνο με τον wizard... H κοπέλα στο otenet, επέμεινε ότι θα μπώ στο my.otenet.gr και εκεί θα ενεργοποιήσω την σύνδεση. Ο router όμως δεν με βάζει στο my.otenet.gr (ώστε να ενεργοποιήσω τον λογαριασμό μου) αντίθετα ξεκινάει αυτόματα τον wizard μόλις ανοίξω firefox ή iexplorer και μου ζητάει user και password που υποτίθεται ότι έχω ΗΔΗ στον ISP μου... Αποτέλεσμα είναι ότι απλά δεν έχω σύνδεση internet μιά και δεν με αφήνει να κάνω κάποιες manual ρυθμίσεις ώστε να μπορέσω να μπώ στο my.otenet.gr και να ενεργοποιήσω τον λογαριασμό μου... Τί δεν κάνω καλά ?

Aν ενεργοποιήσω τον λογαριασμό μου από άλλο pc που έχει ήδη σύνδεση internet λέτε να μπορέσω να συνδεθώ από to pc που έχω πρόβλημα? To κακό είναι ότι ο wizard αν και δεν με εξυπηρετεί, δεν μπορώ να τον παρακάμψω, και όταν τελειώσει, δεν αναγνωρίζει το αρχικό user και pass που του έχω δώσει γιά τον λογαριασμό μου στον ISP και πρέπει να κάνω κάθε φορά hardware reset στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ώστε να μπορώ να ξαναπροσπαθήσω... Ο wizard προφανώς προσπαθεί να με συνδέσει στον ISP με το user-pass που του δίνω (αυτό που μου έδωσε η κοπέλα στο otenet) αλλά δεν μπορεί γιατί δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα ο λογαριασμό μου ώστε να ισχύει αυτό ή κάποιο άλλο user-pass...

Last edited:
Και να φανταστεί κανείς ότι θεωρούμαι έμπειρος και έχω κάνει τα τελευταία 15 χρόνια αμέτρητες τέτοιες συνδέσεις ´σε δικά μου pc και φίλων...

Δεν έχει κάποιο βιβλιαράκι με κάνα default user - pass ίσα-ίσα για να μπεις?

Κάτσε να το ψάξω λίγο στο site της.

edit. Απ'ότι βλέπω η ενεργοποίηση είναι απλή και μάλλον μπορείς να την κάνεις από οποιονδήποτε υπολογιστή.

Last edited:
Αυτ'ο σκέφτομαι να κάνω jim... Οπως βλέπεις αυτή την στιγμή είμαι μπροστά σε pc με σύνδεση στο internet, σκέφτομαι να ενεργοποιήσω από εδώ τον λογαριασμό μου ωστε να φτιάξω δικό μου user-pass στο my.otenet.gr τα οποία θα χρησιμοποιήσω μετά στον router στο άλλο pc ώστε να με συνδέει αυτόματαστο ίντερνετ... Σκέφτομαι όμως ότι κάτι δεν κάνω καλά γιατί αν δεν υπήρχε πχ αυτό το pc που βρίσκομαι αυτή την στιγμή, πως θα ενεργοποιούσα την σύνδεσή μου ?... Ψάχνω σε διάφορα sites αλλά δεν βρίσκω κάτι σχετικό με αυτό το πρόβλημα που συνάντησα στο 585 v7...

Παλιά είχαν default "otenet" και στα δύο, και έμπαινες και έκανες την ενεργοποίηση με την ησυχία σου.

Δεν τους παίρνεις ένα τηλέφωνο?

θα τους πάρω στο 1242 όταν πάω στο άλλο pc, ελπίζω να έχει πέσει κίνηση και να το σηκώσει κάποιος...

Last edited:
Aν ενεργοποιήσω τον λογαριασμό μου από άλλο pc που έχει ήδη σύνδεση internet λέτε να μπορέσω να συνδεθώ από to pc που έχω πρόβλημα? To κακό είναι ότι ο wizard αν και δεν με εξυπηρετεί, δεν μπορώ να τον παρακάμψω, και όταν τελειώσει, δεν αναγνωρίζει το αρχικό user και pass που του έχω δώσει γιά τον λογαριασμό μου στον ISP και πρέπει να κάνω κάθε φορά hardware reset στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ώστε να μπορώ να ξαναπροσπαθήσω... Ο wizard προφανώς προσπαθεί να με συνδέσει στον ISP με το user-pass που του δίνω (αυτό που μου έδωσε η κοπέλα στο otenet) αλλά δεν μπορεί γιατί δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα ο λογαριασμό μου ώστε να ισχύει αυτό ή κάποιο άλλο user-pass...
και αυτο γίνεται ,, θα μπεις με το κωδικο πελατη που εχεις στο χαρτι του συμβολαιου στο myotenet και θα ενεργοποίησης την συνδρομή και κατόπιν θα επιλέξεις user name και pass ..

και αυτο γίνεται ,, θα μπεις με το κωδικο πελατη που εχεις στο χαρτι του συμβολαιου στο myotenet και θα ενεργοποίησης την συνδρομή και κατόπιν θα επιλέξεις user name και pass ..

Δεν το δέχεται αυτό που λές με τον κωδικό πελάτη/pass πού αναγράφεται πάνω στο χαρτί που μου εκτύπωσαν στο otenet. Δηλαδή το δέχεται ο wizard όταν του δίνω αυτά τα στοιχεία, αλλά όταν επιχειρώ ΜΕΣΩ ΤΟΥ WIZARD σύνδεση στο my.otenet.gr (το έχει ενσωματώσει ο ΟΤΕ στο αρχικό setup του router), παίρνω σαν απάντηση ότι δεν είναι register user or pass (προφανώς, μια και δεν έχει γίναι ακόμα ενεργοποίηση) και εκεί τελειώνουν όλα. Δεν ξαναρχίζει διαδικασία router setup αν δεν κάνω hardware reset (μηδενισμός των πάντων). Η πλάκα είναι οτι μετo το που θα ανοίξω firefox ή iexplorer μου εμφανίζει μόνο την αρχική σελίδα του connex setup χωρίς να έχω option να ανοίξω κάποια άλλη σελίδα έστω και αποθηκευμένη. Δηλαδή ο router παίρνει πλήρη έλεγχο των browsers χωρίς καν να ξεκινήσω setup. Kαι μόνο που είναι συνδεδεμένος ο router στο pc, δεν μπορώ να ανοίξω τίποτα με τους browsers αν δεν γίνει πρώτα το setup...
Πολύ κακό αυτό το πράγμα γιατί περιπλέκει τα πράγματα αντι να τα απλουστεύει...
α) αν έχεις ανοιχτό router δεν μπορείς να κάνεις τίποτα με κάποιον browser αν δεν τελειώσεις πρώτα το setup
b) Οι μισές (και βασικές) ρυθμίσεις του router γίνονται μόνο μέσω wizard και δεν σε αφήνει αργότερα να τις κάνεις manual
c) Αν τελειώσεις με τον wizard δεν μπορείς να αλλάξεις μερικά πράγματα αν δεν κάνεις εργοστασιακό reset

πήρα στο 1242 και μου είπαν να χρησιμοποιήσω στο μενού του router (μετά από αυτό, πατάς εκείνο, μετά πατάς το άλλο κλπ) σαν username το [email protected] και pass το otenet και θα μπώ στο my.otenet.gr σίγουρα...

Αν θυμάμαι καλά, αυτό κάναμε παλιά γιά σύνδεση στον οτε...
ΓΙΑΤΙ δεν το αναφέρουν αυτό στο έντυπό τους, δεν το λέει στο φυλλάδιο του conn-x και δεν σου το δίνει σαν λύση ο υπάλληλος που σου δίνει το πακέτο ?

Θα το δω το μεσημέρι και επιφυλλάσομαι...

Σαν μηχάνημα φαίνεται πολύ καλό αλλά αυτό με τις υποχρεωτικές μέσω wizard μόνο ρυθμίσεις, μάλλον θα με στείλει γιά linksys-3com-usr ...

πήρα στο 1242 και μου είπαν να χρησιμοποιήσω στο μενού του router (μετά από αυτό, πατάς εκείνο, μετά πατάς το άλλο κλπ) σαν username το [email protected] και pass το otenet και θα μπώ στο my.otenet.gr σίγουρα...

ΓΙΑΤΙ δεν το αναφέρουν αυτό στο έντυπό τους, δεν το λέει στο φυλλάδιο του conn-x και δεν σου το δίνει σαν λύση ο υπάλληλος που σου δίνει το πακέτο ?

EAN είναι το modem του κονεξ μετα το ρεσετ τα έχει σαν default , εαν οχι πρεπει να τα βάλεις εσυ , εάν δεν υπάρχουν τα [email protected] /otenet δεν σου επιτρέπει την πρόσβαση στο my otenet ,
πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι εκεί 99 τα 100 και το απόγευμα θα έχεις σύνδεση -bye-

Σαν μηχάνημα φαίνεται πολύ καλό αλλά αυτό με τις υποχρεωτικές μέσω wizard μόνο ρυθμίσεις, μάλλον θα με στείλει γιά linksys-3com-usr ...
οχι δεν συμβαίνει αυτό εχεις πρόσβαση σε ολο το μενού
πάτα στον browser 192.168.1.1( η ότι αναφέρει το μάνουαλ ) και θα σε βάλει στο μενού

Απάντηση: Re: Help γιά σύνδεση με το ιντερνετ !!

Έτσι ακριβώς γίνεται... Και όντως δεν το γράφουν πουθενά στις οδηγίες...
Ρυθμίζεις στο ρούτερ τη σύνδεση [email protected] που ανοίγει μόνο το site ενεργοποίησης (my.otenet), μπαίνεις με αυτή στο site (με το username & password που σου έχει δώσει ο ΟΤΕ) και εκεί ορίζεις και ενεργοποιείς τα username & password που θέλεις για την σύνδεσή σου. Κατόπιν κλείνεις την σελίδα, ανοίγεις τον wizard και δίνεις τα username/password που όρισες στο myotenet και, λογικά, το ρούτερ ρυθμίζεται αυτόματα.
Ενώ είναι πολύ απλό, επειδή ακριβώς δεν σου λένε πως διάολο θα μπεις στη σελίδα ενεργοποίησης my.otenet για να ρυθμίσεις τη σύνδεση, αφού πριν την ρυθμίσεις δεν έχεις σύνδεση, γίνεται πολύπλοκο...

OK δούλεψε με το [email protected] το οποίο δεν αναφέρεται πουθενά... Μετά βάζεις το name/pass που σου δίνουν στην A4 στο otenet shop. Μετά όλα ΟΚ...
Πάντως είναι αδικαιολόγητη από πλευράς ΟΤΕ τέτοιο μπέρδεμα. Θα έπρεπε να τ έχουν τυποποιήσει τόσα χρόνια...
Εκτός και αν τα παίρνει και απο το 1242... 2-3 τηλ να πάρει κάθε συνδρομητής του...

191.168.1.254 είναι στο τομσον
191.168.1.1 είχα στο 3com και νομίζω και η linksys αυτό εχει...

Last edited:
Η αρχικη συνδεση στην ΟΤΕnet ειναι δυσκολη. Εμενα μου πηρε μιαμιση ωρα την πρωτη φορα αφου πηγα να το παιξω εμπειρος και εβαλα τους κωδικους που μου εδωσαν απο το καταστημα κατευθειαν στο router.

Tελικα μετα απο 2-3 τηλεφωνα στο help desk βρηκα την ακρη , σε ερωτηση γιατι πρεπει να γινει ολη αυτη η διαδικασια μου απαντησε ο υπαλληλος οτι ειναι θεμα ασφαλειας για να μην μπορει να μπει ο καθενας (μακακιες δηλαδη).

ΥΓ. Γνωστος μου που ειναι επαγγελματιας προγραμματιστης (εχει εταιρεια και φτιαχνει ιστοσελιδες) αναγκαστηκε να καλεσει τεχνικο του ΟΤΕ για να του κανει την συνδεση αφου μονος του τα εκανε σκατα (οπως ειναι λογικο)...:flipout:

Ναι, λες και γίνεται σκόπιμα... Στα otenet που κάνει κανεις την συνδρομή, το λένε με στόμφο και επιμονή... "...βάζετε το cd ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ, όταν σας ζητηθεί για πρώτη φορά user name και pass βάζετε τα 1 και 2 που σας έχουμε σημειωμένα σε κυκλάκι..." Προφανώς δεν ξέρουν οτι αυτά τα 1 και 2 (είναι προσωρινά) χρησιμοποιούνται ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ η σύνδεση με το my.otenet.gr (η οποία γίνεται με user το [email protected] και pass το otenet) και σκοπός τους είναι να αποκτήσει ο συνδρομητής οριστικό user και pass αργότερα μόνος του με την ησυχία του. Το γεγονός ότι ο ασαφής wizard το ζητάει σε μιά στιγμή που δεν ξεκαθαρίζει τι το θέλει, μπερδεύει τα πράγματα, και η ανυπαρξία αναφοράς στο user [email protected] και pass otenet, επιδεινώνει την κατάσταση. Αντε τώρα να θυμηθεί κανείς πως είχε κάνει πριν 1,2,3 χρόνια την σύνδεση με οτε - άσε που μπορει να έρχεται από άλλη εταιρεία.... Και σχετικός με το αντικείμενο να είναι, μπορεί να χαθεί τελείως, μεχρι να καταλάβει τι γίνεται... Είναι κρίμα, γιατί ταλαιπωρείται ο τελικός χρήστης και μπορεί να του πάρει 1 ημέρα ψάχνοντας και ρωτώντας από δώ κι από κει, αλλάζοντας καλώδια ή και αγοράζοντας άλλο router, για κάτι που τακτοποιείται με μιά απλή αναφορά στο φυλλάδιο του conn-x...

Last edited:
οχι δεν συμβαίνει αυτό εχεις πρόσβαση σε ολο το μενού
πάτα στον browser 192.168.1.1( η ότι αναφέρει το μάνουαλ ) και θα σε βάλει στο μενού

Μπα, VaSiLiS, και τώρα που έχω συνδεθεί ΟΚ στο ιντερνετ καi o router είναι σεταρισμένος ΟΚ, κάποια options για να τα τροποποιήσω χρειάζεται τον wizard... Το εμφανίζει σε μηνυματάκι όταν πάω να τα αλλάξω ή να μπω μέσα... Γενικά το μενού του tomson είναι ψιλομπερδεμένο και δεν έχει την διαφάνεια της δενδροειδούς μορφής που είχα στο 3com...