Help needed>Αγορα TV για το Δωματιο

jimmys300

New member
6 November 2014
12
Καλησπερα σε ολους τους γνωστες του φορουμ θελω να κανω μια αγορα τηλεορασης για το δωματιο μου για να βλεπω καμια ταινια ποιο ανετα απ'οτι στο 23αρι μονιτορ που εχω! αλλα θα την συνδεσω και με καμια κονσολα ps4-wii U !
Η αποσταση που θα παιζω θα ειναι το max 2-3 μετρα απο την οθονη! Τι αποψη εχετε για τις ιντσες που πρεπει να παρω και αν μπορειται να προτεινεται καποιο καλο μοντελο συμφωνα με τις τιμες που υπαρχουν τωρα θα το εκτιμουσα πολυ.
Μια προταση που δεν προλαβα ηταν η Samsung UE32H5500 που την ειχε προσφορα ο κωτσος και το πλαισιο αλλα εξαντληθηκε και δεν προλαβα.... Να τονισω οτι δεν πολυ καιγομαι για το 3D με ενδιαφερει πιο πολυ να εχει εντυπωσιακη εικονα για τις ταινιες και τα παιχνιδια χωρις εντονο shadowing .
Τα χρηματα που μπορω να διαθεσω ειναι το max 400E κουτσα στραβα και πολλα λεω!!!
Ευχαριστω πολυ το φορουμ για την φιλοξενια και οποια βοηθεια προκυψει απο αυτο το θεμα :smokin:

Ευχαριστω πολυ φιλε Ντινο βλεπω με εβαλες με τη μια στα βαθια και απο θεμα τιμης αλλα και λογο μεγεθους! :2thumb22sup:
Κατσε να δουμε και τους επομενους τι προτεινουν ελπιζω να μη μου βαλουν κανενα μικροβιο ακριβο :smash:

Ναι αυτη ειναι η αντιστοιχη 40αρα της προσφορας που ειχαν βαλει τα καταστημα που γραφω στην αρχη...... Κατι σε Sony σε αυτα τα χρηματα παιζει που να αξιζει να ασχοληθω??? αλλιως η καλυτερη επιλογη ειναι Samsung Η Lg φανταζομαι.

Last edited:
Καλημερα παιδες ειδα την Toshiba + Samsung χτες τωρα μου μενουν LG-Sony Απο αυτες τις 4 ποια λετε οτι ειναι καλυτερη για gaming? Ποιο γρηγορο πανελ ειναι της Sony με τα 200hz η ειναι κλασικα marketinistiko trick???
Φυσικα και αλλες αποψεις δεκτες παντα. Το συμπερασμα που εβγαλα παντως ειναι οτι αποκλειω τις 32 γιατι πραγματικα δεν θα ειναι κατι που θα απολαμβανω λογο της αποστασης και σε θεμα τιμης και ινστων δεν συμφερουν καθολου πολυ φορτωμενες για το τιποτα :rifle:

Πολυ δυσκολη επιλογη δεν ξερω απεκλεισα την Panasonic αλλα κρατησα την LG που προτεινε ο πρωτος φιλος! Η Samsung μου αρεσε αλλα οχι οσο η Sony !! Τα βαζω με σειρα προτεραιοτητας και ακουω γνωμες οπως ειπα ειναι καθαρα για ταινιες και παιχνιδια στο δωματιο δεν με νοιαζει καν το wi-fi 3D ουτε καν αν εχει ηχεια Παρα μονο το Πανελ καθαρα!
1. Sony KDL-40W605B
2. LG 42LB6200
3. Samsung UE40H5500
Αν καποιος εχει καποια απο αυτες δεκτες γνωμες ,ευχαριστω και παλι!!!

Για παιχνίδι και ταινίες, είναι πιο κατάλληλη από αυτές η sony W605.

Μια τελευταια ερωτηση αυτο με την επεκταση εγγυησης αξιζει που κανουν καποια καταστημα οπως ο Κωτσος κτλ? η να μην ασχοληθω καν??
399Ε εχει η Sony και με επεκταση για 5 χρονια και αμεση αντικατασταση πηγαινε 435Ε νομιζω η Sony αν δεν απατομαι δινει 2 χρονια ετσι και για καμμενα πιξελ δεν δινει καμια εταιρια πια , σωστα? οποτε αμα δω τιποτα καμμενα πιξελ μετα απο μισο χρονο και εχω εργοστασιακη εγγυηση μονο καλυπτομαι η δεν αναγνωριζει το προβλημα η εταιρια για καποιο χαμηλο αριθμο καμμενων πιξελ!!!
Οποιος γνωριζει κατι με το συγκεκριμενο θεμα ας απαντησει,ευχαριστω θερμα

Nα ρωτήσω κι εγώ, για να παίζει τα πάντα απο το pc, όσον αφορά τον ήχο, στην αποκωδικοποίηση ήχου τι πρέπει να γράφει?

να το συνεχίσω, η PHILIPS 32PFH4109 γραφει στα χαρακτηριστικά:

Αναπαραγωγή μορφές βίντεο : Κοντέινερ : AVI , MKV , H264/MPEG-4 AVC , MPEG - 1 , MPEG - 2 , MPEG - 4 , WMV9/VC1

αυτό με καλύπτει(ειδικά το mkv) για ότι και να θέλω να δω απο εξωτερικό σκληρό μου στο usb της?

να το συνεχίσω, η PHILIPS 32PFH4109 γραφει στα χαρακτηριστικά:

αυτό με καλύπτει(ειδικά το mkv) για ότι και να θέλω να δω απο εξωτερικό σκληρό μου στο usb της?

Όχι ακριβώς διότι υπάρχει και ο παράγοντας "ήχος DTS". Αν δεν υποστηρίζει ήχο dts στα mkv τότε θα έχει ήχο μόνο στα mkv με ήχο Dolby Digital (ΑC3), τα οποία πλέον όλο και λιγοστεύουν σε σχέση με αυτά με ήχο dts. Τότε θα είναι απαραίτητη μια διαδικασία μετατροπής από dts σε ac3 που γίνεται με τα κατάλληλα ειδικά προγράμματα. Αν μπορείς να δεις στα manuals της tv αν υποστηρίζει και ήχο dts θα σε βοηθούσε.

μπορεις να μου δωσεις ένα παραδειγμα απο manual όπου αναφέρεται?
Πιθανό θα το αναφέρουν στον ήχο?
Έχω κοιτάξει ήδη πολλά μοντέλα της αγοράς (μιλάμε για 32' μονο) καμια 10αριά μοντέλα ως 400 ευρώ δεν το έχω δει να αναφέρεται ως "αποκωδικοποιηση dts".

δεν ζητώ να μου πεις κάποιο όπου το δοκίμασες και κάνει σίγουρα dts, αλλά ένα πράδειγμα σαν οδηγό αγοράς να το έχω για να ξέρω να διακρίνω πως αναφέρεται και που...

μπορεις να μου δωσεις ένα παραδειγμα απο manual όπου αναφέρεται?
Πιθανό θα το αναφέρουν στον ήχο?
Έχω κοιτάξει ήδη πολλά μοντέλα της αγοράς (μιλάμε για 32' μονο) καμια 10αριά μοντέλα ως 400 ευρώ δεν το έχω δει να αναφέρεται ως "αποκωδικοποιηση dts".

δεν ζητώ να μου πεις κάποιο όπου το δοκίμασες και κάνει σίγουρα dts, αλλά ένα πράδειγμα σαν οδηγό αγοράς να το έχω για να ξέρω να διακρίνω πως αναφέρεται και που...

Ναι, αυτό είναι το εγχειρίδιο της Samsung 32H5500 (αργεί λίγο να ανοίξει). Δυστυχώς δεν έχει σελίδες να σου πω σε ποια σελίδα, αλλά αν πατήσεις εύρεση -> dts, προς το τέλος, στα audio codecs των video codecs θα δεις να υποστηρίζεται και το dts.

http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201407/20140707150137072/[ENG-US]X14ATSCH-1.118.pdf

Το ίδιο ισχύει και για την 32Η5000, δεν είμαι σίγουρος και για τις μικρότερες σειρές.

Λίγο που έψαξα στις philips, το dts στη φετινή σειρά που τελειώνει σε -9, υποστηρίζεται από τη σειρά 5 και πάνω (όμως δεν βλέπω κάποιο μοντέλο ακόμα στην ελληνική αγορά όπως πχ 32PFΗ5209). Στη περσινή σειρά που τελειώνει σε -8 από τη σειρά 7 και πάνω (δηλαδή καμμιά 32άρα) και στη προπέρσινη καθόλου.

Last edited:
αρα η PHILIPS 32PFH4109 που ρωτώ εγώ υποστηρίζει dts, έλα όμως που δεν το γράφει στα χαρακτηριστικά:

http://www.e-shop.gr/philips-32pfh4109-32-led-tv-full-hd-p-PER.156955

To πρόβλημα είναι οτι τα εμπορικά Sites δεν είναι τόσο αναλυτικά στα "χαρακτηριστικα" τους όπως τα manuals στα Site των εταιριών.
Tότε η λύση ποια είναι, να ψάχνουμε πάντα το manual?

αρα η PHILIPS 32PFH4109 που ρωτώ εγώ υποστηρίζει dts, έλα όμως που δεν το γράφει στα χαρακτηριστικά:

http://www.e-shop.gr/philips-32pfh4109-32-led-tv-full-hd-p-PER.156955

To πρόβλημα είναι οτι τα εμπορικά Sites δεν είναι τόσο αναλυτικά στα "χαρακτηριστικα" τους όπως τα manuals στα Site των εταιριών.
Tότε η λύση ποια είναι, να ψάχνουμε πάντα το manual?

Tι να σου πω, σε ότι αφορά την Philips, λίγο που είδα τα manuals ζαλίστηκα. To έχει κάνει τσίρκο με ποιες υποστηρίζουν και ποιες όχι dts φέτος. Η 32PFH4109 και 32PFH4309 δεν αναφέρουν αποκωδικοποίηση dts. Αντιθέτως η 32PHΗ4509 υποστηρίζει dts όπως θα δεις στο manual της στη σελίδα 84. Αυτή δεν είναι όμως Full HD, αλλά ΗD Ready.

http://download.p4c.philips.com/files/3/32phk4509_12/32phk4509_12_dfu_ell.pdf

Γενικά ναι, αν θες να είσαι σίγουρος πρέπει να κοιτάξεις τα manuals των κατασκευαστών. Και αν θες μοντέλο στις 32" FULL HD και με υποστήριξη dts να στραφείς σε άλλη εταιρεία :P ..όχι τίποτα άλλο, αλλά να μην ξημεροβραδιαστείς πάνω από τα manuals της philips... φέτος έχει 200 διαφορετικά μοντέλα.

κατι άλλο για το δωμάτιο, για περίπτωση επιτοίχιας τοποθέτησης:
1)πρέπει να γράφει στα specs "πρότυπο vesa"?
2)Σε μια 32αρα τι... καταστροφή κάνουμε στον τοίχο? Πόσα βύσματα-τρύπες χρειάζονται και ποιου μεγέθους?
3)το στήριγμα αφήνει περιθώρια κάποιας κίνησης(αλλαγή γωνίας της οθόνης σε οποιονδήποτε άξονα) ή την έχει απόλυτα "δεμένη"?

Καλησπερα μετα απο τοσο καιρο τι εχω καταληξει στην Sony kdlw605 τωρα το μονο που με νοιαζει ειναι να παω στις 40'' η να παρω την προσφορα του Κωτσου 48''???
Το πανελ που φορανε οι W605 ειναι 100hz σωστα η κανω λαθος? Ειχα δει καποια ποστ που ελεγαν οτι ειναι 50hz τελικα τι ισχυει? Καποιος γνωστης παρακαλω με καποιο σωστο Link για to panel !!!
(PS.Παρακαλω να σβηστουν τα ξεκαρφωτα μηνυματα απο το θεμα μου αν ηθελε ο φιλος μπορουσε να ανοιξει δικο του θεμα, ευχαριστω!!!)