help-ψηφιακα καναλια

rookie79

New member
25 January 2007
12
ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΗΝ SONY40S2010.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΩ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ.ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΜΟΥ.ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΚΑΝΑΛΙΑ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ

Απάντηση: Re: help-ψηφιακα καναλια

Τα υπολοιπα καναλια τα πιανει κανονικα?

TA YΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑΙ.ΣΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΟΤΑΝ ΒΑΖΩ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΜΟΥ.ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ.

πιθανόν δεν έχεις πατήσει το κουμπί που ανάβει τον ψηφιακό δέκτη...το συμπεραίνω γιατί κάπου έχω δει τιμές κατανάλωσης με επίγειο ψηφιακό δέκτη DVB αναΜμένο και δέκτη σβηστό...
Επίσης ο φίλος μου πήρε SAMSUNG χθες κι ακόμα δεν έχει δει ΝΒΑ στο SPOTR PLUS... και ψάχνει γιατί...

πιθανόν δεν έχεις πατήσει το κουμπί που ανάβει τον ψηφιακό δέκτη...το συμπεραίνω γιατί κάπου έχω δει τιμές κατανάλωσης με επίγειο ψηφιακό δέκτη DVB αναΜμένο και δέκτη σβηστό...
Επίσης ο φίλος μου πήρε SAMSUNG χθες κι ακόμα δεν έχει δει ΝΒΑ στο SPOTR PLUS... και ψάχνει γιατί...

Μηπως δεν εχετε αλλαξει τις κεραιες με τις καινουργιες που ειναι και για επιγηεια ψηφιακα?

εγώ στου πεθερού (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ )που είναι καλώδια 20 ετών έβαλα ένα δέκτη κι έπιασε αμέσως ...αφού το διαφημίζουν ότι περνάει μέσα από τα συμβατά καλώδια...αρκεί να πιάνει σήμα η περιοχή...Αν το άναψε λοιπόν και δεν πιάνει είναι θέμα ληπτότητας της περιοχής...π.χ. και στην Χαλκιδική σε πολλά σημεία δεν πιάνει με τίποτα...

KOYMΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟΝ ΔΕΚΤΗ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΑ.(ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΟΥΜΠΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?)ΑΠΛΑ ΠΗΓΑ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΙΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ?ΜΕ ΤΟ ΝΟΒΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΙΑΤΟ?

Μηπως δεν εχετε αλλαξει τις κεραιες με τις καινουργιες που ειναι και για επιγηεια ψηφιακα?

Είναι παραμύθι , μην αλλάζετε κεραίες για αυτό το λόγο ...

Εφόσον κάνεις αναζήτηση και δεν βρίσκεις , πιθανόν να μην καλύπτεσαι απο την εμβέλεια του σήματος ( το αναλόγικο σήμα είναι 10 φορές πιο δυνατό από το ψηφιακό )

Δεν ισχύει αυτό το πράγμα μην σάς πιάνουν κορόϊδα. Οι συχνότητες που χρησιμοποιεί η ψηφιακή είναι ίδιες με τις συχνότητες που χρησιμοποιεί η αναλογική, συνεπώς η ίδια κεραία κάνει και για τις δύο περιπτώσεις.

Πριν από αρκετά χρόνια όταν ξεκίνησε η έγχρωμη τηλεόραση στην Ελλάδα οι επιτήδιοι άρχισαν να πουλάνε ειδικές κεραίες για έγχρωμη τηλεόραση!!!

Μετά από μερικά χρόνια όταν η ΕΡΤ άρχισε να αναμεταδίδει τα πρώτα δορυφορικά κανάλια από την Πάρνηθα και τον Υμηττό, οι ίδιοι "μάγκες" άρχισαν να πουλάνε κοινές κεραίες UHF ώς "ειδικές" για δορυφορική!!!!!!!!!

Nα ρωτησω κατι... Ξερουμε ποτε θα αρχισουν να εκπεμπουν και τα υπολοιπα καναλια ψηφιακα??

Αρχη θα κανει ο ANT1. Ηδη εχει δεσμευσει μια συχνοτητα αλλα προσεξτε τον πονηρο. Στα τρια καναλια που θα εκπεμπει θα συμπεριλαβάνεται ο κλασσικος ΑΝΤ1 που βλέπουμε σήμερα με ταινιες και σειρες β' βροβολης, ο ΑΝΤ1 gold με παλιοτερες σειρες (οι συνδρομητες της NOVA το ξερουν), και ο ΑΝΤ1 premiere με ταινιες και σειρες α' προβολης. Εδω κανω μια παρατηρηση. Το τελευταιο θα ειναι και συνδρομητικο - κωδικοποιημένο κανάλι. Αυτο σημαινει οτι αν αγορασετε τωρα αποκωδικοποιητη μην αγοραζετε τον απλό free to air. Αγορασετε εναν επώνυμο με card slot η και cam slot για μελλοντικες αποκωδικοποιησεις. Το θεμα βεβαια, απο οτι ακουγεται, ειναι οτι ο καθε σταθμός θελει να χρησιμοποιησει δικο του συστημα κωδικοποιησης. Ο ΑΝΤ1 για παραδειγμα θελει να χρησιμοποιησει Mediaguard ενω ο ΣΚΑΙ που θα εκπεμψει ψηφιακα ταυτοχρονα η αμεσως μετα προσανατολιζεται μαλλον για Nagravision.:violent-smiley-030:
Αντε παλι τα ιδια και επι της ....γης. Μια φορα δορυφορικά δεν εφτανε. Ας παρουμε αλλη μια γευση ....απο τα ίδια και επιγεια.:slapface:
Νικος

Re: Απάντηση: Re: help-ψηφιακα καναλια

Δεν ισχύει αυτό το πράγμα μην σάς πιάνουν κορόϊδα. Οι συχνότητες που χρησιμοποιεί η ψηφιακή είναι ίδιες με τις συχνότητες που χρησιμοποιεί η αναλογική, συνεπώς η ίδια κεραία κάνει και για τις δύο περιπτώσεις.

Ακριβως ετσι. Παλιες κεραιες που εχουν σκουριασει και δεν ξεχωριζεις τις βίδες απο τη σκουρια μια χαρα κανουν τη δουλεια τους.
Εαν δεν ερχεται σημα τοτε 2 τινα μπορει να συμβαίνουν
1. Δεν υπαρχει αναμεταδοτης στην περιοχη ακομα
2. Κακη ποιοτητα σηματος.
Οπως και στη δορυφορικη εκπομπή ειτε θα εχεις σημα η δεν θα εχεις καθόλου. Κακή εικονα δεν υπαρχει. Αν η ποιοτητα σηματος ειναι κατω απο ενα οριο σημα δεν θα εχετε. Καλο ειναι η ποιοτητα σηματος να ειναι καλη προα πολυ καλή ωστε να αποφευγεται να χανεται το σημα σε κακες καιρικες συνθήκες.
Για παραδειγμα αν εχετε ποιοτητα σηματος κοντα στο 18-20% η εικονα θα ειναι και παλι τζαμι αλλα εχετε πολυ περισσοτερες πιθανοτητες οταν η ποιοτητα πεσει κι αλλο να χασετε το σημα τελειως και συνεπως την εικονα από οτι αν ειχατε ποιοτητα σηματος πανω απο 50-60%.
Καλη ποιοτητα σηματος δεν σημαινει αναγκαστικα μονο επιγεια καλυψη της περιοχης. Εξαρταται και απο την ευαισθησια του tuner του ψηφιακου δεκτη. Συνηθως επώνυμοι δεκτες εχουν και καλυτερα tuners.
Εγω μια συμβουλη εχω να δωσω. Αγορασετε σημερα αλλα να εχετε το νου σας και στο αυριο,
Δηλαδη αγορασετε επώνυμο δεκτη
Με τι κριτηριο?
Μια πολυ καλη προσεγγιση ειναι να εχετε εμπειρια απο τα δορυφορικα αδελφακια του δεκτη που προκειται να αγορασετε). Συνήθως η εταιρια που κατασκευαζει ενα πολυ καλο δορυφορικο δεκτη με ονομα στην αγορα φτιαχνει ενα εξίσου καλό επιγειο ψηφιακο δεκτη.
Φροντισετε να υπαρχουν slots για καρτες & cams για μελλοντικες αποκωδικοποιησεις καναλιων.
Αν αγορασετε τηλεοραση τωρα φροντιστε να παρετε συσκευες με ενσωματωμενους ψηφιακους δεκτες. Ακριβες τηλεορασεις εχουν και ακριβα tuners αναλογικα και ψηφιακα. Μην περιμενετε το ιδιο απο σχετικα φτηνες υλοποιησεις lcd & plasma. Στις τελευταιες περιπτωσεις διαλέξτε καλύτερα ενα καλό εξωτερικο ψηφιακό δεκτη που στις περισσοτερες των περιπτωσεων εχει καλυτερη ποιοτητα εικονας απο τα ενσωματωμενα tuners αν και μεσολαβει σταδιο ψηφιοποιησης του αναλογικου σηματος (αφου η συνδεση θα γίνει με scart)
Στο μεταξυ ουτε λογος για επίγειο ψηφιακό σημα υψηλής αναλυσης. Χαρακτηριστικό ειναι οτι δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα επιγειος ψηφιακός δεκτης HD ουτε για δείγμα. Αντίθετα σε άλλες χωρες της Ευρώπης αλλα και στην Αμερική οι επιγειοι ψηφιακοι δέκτες HD της Samsung & Philips κανουν θραύση στις πωλήσεις.
Στην Αμερικη για παραδειγμα η Philips 42PF9831 δεν εχει ενσωμετωμενο επιγειο ψηφιακο δεκτη οπως το αντιστοιχο μοντελο στην Ελλαδα αλλα και στην υπολοιπη Ευρώπη. Γιατι?
Μα γιατι μαζι με την τηλεοραση προτεινει τον αντιστοιχο εξωτερικο επιγειο ψηφιακο δεκτη υψηλης ανάλυσης παρακαλώ που η εταιρια εχει σχεδιασει ειδικα για την συγκεξριμενη τηλεοραση.
Τα συμεπρασματα δικα σας!-bye-
Νικος

Εδώ είπαμε αμάν να δούμε έγχρωμη τηλεόραση η οποία στην Ελλάδα ήρθε το 1980 με μία ώρα έγχρωμο πρόγραμμα την ημέρα, κυρίως κάποια ξένη σειρά (π.χ. Αγγελοι του Τσάρλυ) τις βραδυνές ώρες όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη υπήρχε εδώ και χρόνια....
Και συζητάμε για HDTV; Επιστημονική φαντασία...

Re: Απάντηση: help-ψηφιακα καναλια

Εδώ είπαμε αμάν να δούμε έγχρωμη τηλεόραση η οποία στην Ελλάδα ήρθε το 1980 με μία ώρα έγχρωμο πρόγραμμα την ημέρα, κυρίως κάποια ξένη σειρά (π.χ. Αγγελοι του Τσάρλυ) τις βραδυνές ώρες όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη υπήρχε εδώ και χρόνια....
Και συζητάμε για HDTV; Επιστημονική φαντασία...

Tι θες επιγεια HDTV ? :slapface:
Μηπως τι θες και free?:slapface:
Σε λιγα χρονια ο ενσωματομενος δεκτης θα ειναι και μειονεκτημα οπως παει η δουλεια .....

ΥΣ
Αυτο με τις κεραιες δεν το ξερα ,απλα πριν 4 χρονια που ηρθα στο σπιτι αγορασα και ο τυπος μου ειπε ετσι . :violent-smiley-030:
Ευτηχως εδω που μενω δεν θα ερθει ΠΟΤΕ η ψηφιακη και θα εχω ενα προβλημα λιγοτερο:BDGBGDB55:

Αρχη θα κανει ο ANT1. Ηδη εχει δεσμευσει μια συχνοτητα αλλα προσεξτε τον πονηρο. Στα τρια καναλια που θα εκπεμπει θα συμπεριλαβάνεται ο κλασσικος ΑΝΤ1 που βλέπουμε σήμερα με ταινιες και σειρες β' βροβολης, ο ΑΝΤ1 gold με παλιοτερες σειρες (οι συνδρομητες της NOVA το ξερουν), και ο ΑΝΤ1 premiere με ταινιες και σειρες α' προβολης. Εδω κανω μια παρατηρηση. Το τελευταιο θα ειναι και συνδρομητικο - κωδικοποιημένο κανάλι. Αυτο σημαινει οτι αν αγορασετε τωρα αποκωδικοποιητη μην αγοραζετε τον απλό free to air. Αγορασετε εναν επώνυμο με card slot η και cam slot για μελλοντικες αποκωδικοποιησεις. Το θεμα βεβαια, απο οτι ακουγεται, ειναι οτι ο καθε σταθμός θελει να χρησιμοποιησει δικο του συστημα κωδικοποιησης. Ο ΑΝΤ1 για παραδειγμα θελει να χρησιμοποιησει Mediaguard ενω ο ΣΚΑΙ που θα εκπεμψει ψηφιακα ταυτοχρονα η αμεσως μετα προσανατολιζεται μαλλον για Nagravision.:violent-smiley-030:
Αντε παλι τα ιδια και επι της ....γης. Μια φορα δορυφορικά δεν εφτανε. Ας παρουμε αλλη μια γευση ....απο τα ίδια και επιγεια.:slapface:
Νικος

εε οχι δεν ειναι δυνατον απαραδεκτο

ακου συνδρομητικο ο ΑΝΤ1

!!!!!!!!

και επιγειο ......

τωρα που πηρα ψηφιακο δεκτη χωρις θεση για καρτα ?

υπαρχει κανεις με card slot......

??????

δεν εχω δει κατι ???

και ο ΣΚΑΙ ?

πανε οι Mythbusters ( Τριτη 22:00 )

Απαραδεκτο !!!!!!

επιγειο συνδρομητικο !!!!!!!!

επισης υπαρχει δεκτης HD DVB- T

εψαξα αλλα δεεεν.

επισης ουτε με καρτα βρηκα ............