High Definition ασύρματα? Πάτε καλά? Κι όμως παίζει!!! Και μάλιστα άψογα!!!

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Πρόσφατα δοκίμασα το wireless router/switch της netgear το οποίο είναι 802.11n (draft n για την ακρίβεια).
Το setup ήταν το ακόλουθο: Ο server στο ένα δωμάτιο με το wireless switch και το htpc στο διπλανό δωμάτιο με μια εξωτερική usb κάρτα δικτύου τηε ίδιας σειράς της netgear.
Κατευθείαν στα δύσκολα: Ανοίγω powerdvd και φορτώνω ασύρματα το king kong. Η ταινία έπαιξε ΤΕΛΕΙΑ. Ούτε ένα σπάσιμο, ούτε ένα κόμπιασμα τόσο στον ήχο όσο και στην εικόνα!
Το wireless switch έχει πάνω του στάμπα steady-stream το οποίο υπεύθυνα δηλώνω ότι ισχύει!!!
Η απόσταση βέβαια ήταν μικρή αν και μεσολαβούσε τοίχος απλά τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά και είπα να ενημερώσω...

:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
Ρε θηρίο Θάνο... Είδες HD ασύρματα; Και χωρίς σπασίματα; :worshippy: ´
Άντε... Συνέχισε τις δοκιμές και ενημέρωσέ μας...

Last edited:
να πιστοποιηθει παρ αυτα απο τουλαχιστον 3 διαχειριστες!!!!

Θανο φτιαξε καφε να ερθουμε!!!!!!!

Re: Απάντηση: High Definition ασύρματα? Πάτε καλά? Κι όμως παίζει!!! Και μάλιστα άψογ

:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
Ρε θηρίο Θάνο... Είδες HD ασύρματα; Και χωρίς σπασίματα; :worshippy: ´
Άντε... Συνέχισε τις δοκιμές και ενημέρωσέ μας...
Αντε γιατι ενσυρματα δε βλεπουμε προκοπη:p

Θανο επειδη ζηλεψα και θελω και γω, μπορεις να μου πεις πιο μοντελο της Netgear εχεις?

Επιβεβαιώνω το Θάνο,
με την διαφορά ότι το HD αρχείο ήτο αποθηκευμένο στο pc του γραφείου μου στο σπίτι, συνδεδεμένο με utp στον wirelles switch της linksys και το laptop στο σαλόνι(10 μέτρα απόσταση).
Η επικοινωνία του laptop εννοείται ασύρματα.

Πληροφοριακά ο router είναι αυτός που μου είχε δώσει η Forthnet με την πρώτη μου σύνδεση adsl και ο οποίος τώρα παίζει τον ρόλο του hub/router/switch (και ότι άλλο θέλετε) στο οικιακό μου δίκτυο!!!!

Το laptop είναι Acer με την ασύρματη κάρτα δικτύου που έχει από την μαμά....

Γιατί ρε παιδια να υπάρχει πρόβλημα στα wireless με τα HD? Απο 802.11g και πάνω πρέπει να παίζουν άψογα.

Διότι το καλύτερο που παρέχει το G είναι 36mbits , αρκετά πιο κάτω από το μέσο όρο ενός BR ή HD-DVD που κυμαίνονται στα 54 και 46 αντίστοιχα ...

48 και 36 είναι αντίστοιχα και το G παρέχει 56mbit...Αυτα όμως ειναι τα θεωρητικά μέγιστα οπότε κανένα από ολα αυτα δεν ισχύει. Ολα στην πράξη είναι λίγο πιο κάτω.

Αλλα ποιός μίλησε εδω για BR / HDDVD? Τα "υπόλοιπα" HD παίζουν μια χαρα!

Το draftN ξεπερνάει τα 200mbits , και αυτό θεωρώ πως είναι το κεντρικό θέμα ... Βέβαια σαν draft μέχρι να εξελιχθεί σε κανονικό μπορεί να ξεπεράσει τα 400 mbits ...

ΥΓ σαν μέλος του TWMN.gr έχω παραβρεθεί και έχω δοκιμάσει κατ' επανάληψη τις δυνατότητες των a/b/g και σε G το σταθερό είναι 33 ( ούτε 36 ) ενώ το a θεωρείται ελάχιστα καλύτερο στα 38 ... το b δίνει το γνωστό σε όλους 5,6 mbits ...

Last edited:
Με το N και με λογικές αποστάσεις είναι απολύτως αναμενόμενο να μην υπάρχει πρόβλημα.

Περισσότερες λεπτομέρειες:
Το wireless switch είναι αυτό http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=810&product=908924
Στο htpc μπορίτε να συνδέσετε αυτό http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=810&product=908908 ή αυτό http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=810&product=908894 (τα link είναι από το Πλαίσιο γιατί εκεί τα βρίσκω πιο εύκολα - προφανώς μπορούν να αγοραστούν και από αλλού - ίσως και φθηνότερα).

Σε μικρές αποστάσεις δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Σε μεγάλες (2 όροφοι διαφορά) δεν έπαιξε. Αλλά με το wireless υπάρχουν άλλα κόλπα για μεγάλες αποστάσεις (κεραίες, repeaters κλπ).

Επιβεβαιώνω ότι έπαιξε άψογα! Ούτε ένα σπάσιμο. Αν θέλετε να το δείτε στη διάθεσή σας να το κανονίσουμε να περάσετε από το σπίτι...

Μιλάμε για HD-DVD (King Kong, Apollo 13, Constantine, The Pianist) κλπ.
Με g δεν παίζει high definition.
To άλλο αξιοπρόσεκτο είναι ότι με το συγκεκριμένο wireless switch το οποίο λέει ότι είναι steady stream έπαιξε απροβλημάτιστα και χωρίς σπασίματα (ούτε ένα) dvd από g δίκτυο. Μέχρι τώρα σε καθαρά g δίκτυα είχα προβλήματα ακόμα και με dvd (που και που γινόταν σπασιματάκια)