High End ματζαφλάρια

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,960
127.0.0.1
Πόσες φορές έχουμε αγοράσει μαγικά ματζαφλάρια;
Τα βάζουμε στα μηχανήματά μας, ακούμε διαφορές και με τη φιλοσοφία του "Δεν μπορεί, καλύτερο είναι" τα αφήνουμε.
Τελικά αν αποκτήσουμε κάποια στιγμή το θάρρος να τα αφαιρέσουμε ανακαλύπτουμε ότι πριν ακούγαμε σαφώς καλύτερα!
Καλώδια ρεύματος, αντικραδασμικά, ψύκτρες...
Προσωπικά έπαθα σοκ όταν προχθές αφαίρεσα τις ψύκτρες από τις προενισχύτριες λυχνίες μου.
Ακριβώς ότι έλεγαν ότι προσθέτουν (χαμηλό, καθαρότητα στον ήχο, λεπτομέρεια) προστέθηκε όταν αφαιρέθηκαν από το σύστημα!

Πόσα τέτοια μαγικά αντικείμενα έχουμε παραπεταμένα στα συρτάρια μας τελικά;
Πόσα από αυτά που αγοράσαμε τελικά έκαναν δουλειά;

Πόσες φορές έχουμε αγοράσει μαγικά ματζαφλάρια;
Τα βάζουμε στα μηχανήματά μας, ακούμε διαφορές και με τη φιλοσοφία του "Δεν μπορεί, καλύτερο είναι" τα αφήνουμε.
Τελικά αν αποκτήσουμε κάποια στιγμή το θάρρος να τα αφαιρέσουμε ανακαλύπτουμε ότι πριν ακούγαμε σαφώς καλύτερα!
Καλώδια ρεύματος, αντικραδασμικά, ψύκτρες...
Προσωπικά έπαθα σοκ όταν προχθές αφαίρεσα τις ψύκτρες από τις προενισχύτριες λυχνίες μου.
Ακριβώς ότι έλεγαν ότι προσθέτουν (χαμηλό, καθαρότητα στον ήχο, λεπτομέρεια) προστέθηκε όταν αφαιρέθηκαν από το σύστημα!

Πόσα τέτοια μαγικά αντικείμενα έχουμε παραπεταμένα στα συρτάρια μας τελικά;
Πόσα από αυτά που αγοράσαμε τελικά έκαναν δουλειά;

Να υποθέσω,ότι ο ενισχυτής πατάει πάνω στις "γκοφρέτες";

Re: Απάντηση: High End ματζαφλάρια

Να υποθέσω,ότι ο ενισχυτής πατάει πάνω στις "γκοφρέτες";

Από το Σαββάτο όχι, γιατί πήρα το Groundit της Project για να πατάει πιο καλά.
Στις γκοφρέτες πατάει το CD και το πικάπ πλέον. :)
Για τα ηχεία έχω καταλήξει ότι ούτε καν πιατάκια στις ακίδες τους δεν πρέπει να βάλω. Βέβαια όταν φύγουν τα χαλιά θα δείξει.

Είχα βάλει τις ψύκτρες της ΕΑΤ.
Δεν λέω ότι δεν θα δουλέψουν σε κανέναν, μπορεί σε κάποιον να κάνουν καλό αν και ως τώρα έχω ήδη άλλο ένα παράδειγμα συμφορουμίτη με τις ίδιες ψύκτρες που του χάλασαν τον ήχο.
Πάντως αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει πουλάω τις δικές μου μισοτιμής! :D

Χμμμ...
Μήπως έπρεπε να τα βάλω πρώτα προς πώληση και μετά να ανάψω φωτιές? :flipout:

7 προς πώληση ως τώρα! Αναμένουμε και άλλα!

BTW δεν αναφέρομαι μόνο στις ψύκτρες...
Έχει δοκιμάσει πχ κανείς να παίξει με φερίτες στα καλώδια ρεύματος; :p

BTW δεν αναφέρομαι μόνο στις ψύκτρες...
Έχει δοκιμάσει πχ κανείς να παίξει με φερίτες στα καλώδια ρεύματος; :p

Εγώ. εγώ !!!
Στα καλώδια ρεύματος δεν κατάλαβα και τίποτα, αλλά στο ψηφιακό καλώδιο έκανε μια γλυκιά σαλάτα στα πρίμα. (αλλά πολύ γλυκιά, αλλά δυστυχώς πολύ σαλάτα.)

:grandpa: Παρακαλώ να κλειδωθεί το thread γιατί θα προσπαθούμε να τα πουλήσουμε με αγγελίες και δεν θα τα αγοράζει κανείς! :flipout:

Άλλος; Μικρός ή μεγάλος; Με το τσιγκέλι θα σας τα βγάζω μπρε;

BTW έχει πάρει κανείς κάποια λαδάκια που θεωρούνται βελτιωτικά για δισκάκια CD; Τι παίχτηκε; Γιατί εμένα μου κατέστρεψε ένα CD...

(σκέφτομαι να αλλάξω το username μου σε Μπουμπουλίνα τελικά) :BDBDG54:

Όποιος έχει εξάδα μπορεί να τα χρησιμοποιεί σαν κρίκους για τις πετσέτες στα επίσημα γεύματα. (όπως κάνανε κάποτε)
Το όνομά τους πάντως δείχνει ότι σα δεύτερη χρήση τους ταιριάζει.

μαντζαφλαρια:.
1.αλλαξα τις ακιδες των ηχειων μου με soundcare ο λογος ηταν ομως περισσοτερο πρακτικος (καλυτερη σταθεροτητα επειδη κοπαναγε ο γιος μου με το ποδηλατο το ηχειο).Μου εδωσε ομως την αισθηση οτι απεκτησε περισσοτερο μπασσο .Ο λογος ομως μπορει να ηταν η διαφορα υψους καθοτι το μπας ρεφλεξ ειναι απο κατω.
2.καλωδια ρευματος :καμμια διαφορα .
3.rf rings:καμμια διαφορα.
4.σταθεροποιητης τασης apc :χειροτερος ηχος παρα τα προβληματα πτωσης τασης (190 βολτ).
5."χαρτινο "ματ rigmat : ελαφρα περισσοτερη διαυγεια .
6.φθοριζων cd ...(μπαινει πανω απο το cd ).Mαλλον καμμια διαφορα,και να εχει βαριεμαι να το βαζω στο φως καθε φορα και μετα πανω απο το καθε cd.Aσε που μπορει να χαλασει τον οδηγο.
Αυτα...

Last edited:
Nομίζω,ότι πρέπει πρώτα απ' όλα να δοκιμάζουμε και μετά να αγοράζουμε.
Αυτό είναι το ένα και σημαντικότερο.
Το δεύτερο είναι,το άν χρησιμοποιούμε σωστά τα όποια "ματζαφλάρια" που λέει κι ο Τζίμισκε.

Θυμάμαι,όταν προσπάθησα να στήσω ηχείο πάνω σε βάσεις.Βλέπετε δεν είναι μόνο,για να σου φέρουν το ηχείο στο επιθυμητό ύψος.Οι κατασκευαστές των ηχείων και των βάσεων σου λένε:"γέμισέ τες μπαγλαμά".Εγώ τις έστησα άδειες,λέγοντας μέσα μου,άντε ρε παρατήστε με,ποιός κάθεται να κάνει αυτήν την δουλιά;Βρήκα πιό βολικό να βάλω απο κάτω τους 2 κομμάτια μάρμαρο κι αντικραδασμικά κι άκουγα έτσι.
Μιά μέρα ανακάλυψα έναν συνάδελφο κυνηγό κι απο κεκτημένη ταχύτητα,του είπα να μου πάρει γύρω στα 15 κιλά σκάγια.
Μετά απο καιρό,ιδρώνοντας και βρίζοντας αισχρά,όλους τους εγγλέζους(κατασκευαστής των βάσεων)άρχισα να τα βάζω μέσα στις βάσεις, χρησιμοποιόντας ένα μικρό χωνάκι,που κάθε τόσο βούλωνε απο την ροή ενώ παράλληλα πολλά σκάγια που ξέφευγαν ταξίδευαν μέσα στο σπίτι...
Τελικά μετά απο 2 περίπου ώρες τα κατάφερα.
Βάζω ένα δισκάκι και πάπαλα.Αλλο σύστημα με πολύ καλύτερο μπάσσο κι εικόνα αλλά κατάξερο κι άμουσο.
Αρχισα πάλι να κατεβάζω καντήλια,σκεφτόμενος πως θα βγάλω τα σκάγια απο τις βάσεις.Φανταζόμουνα όλο το σπίτι να γεμίζει ψιλά σκάγια και την συμβία σε υστερική κρίση κι άρχισα να ψάχνω τι άλλο μπορούσα να κάνω.
Ξαφνικά μούρθε φλάς κι αποφάσισα να βγάλω τα μάρμαρα.Ηταν λίγο καλύτερα.Συνέχισα βγάζοντας και τα αντικραδασμικά κι έγινε το φανέρωμα.Ο ήχος επανήλθε στα γνώριμα μονοπάτια μ' ενισχυμένο και πιό στακάτο μπάσσο και βελτιωμένη εικόνα.
Μετά απο 4 ώρες ανέπνευσα:SFGSFGSF: κι αποφάσισα σύντομα να πάρω πάλι ηχεία...δαπέδου.:blink:

Re: Απάντηση: High End ματζαφλάρια

Nομίζω,ότι πρέπει πρώτα απ' όλα να δοκιμάζουμε και μετά να αγοράζουμε.

Πως θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε αυτά τα πράγματα; Πιστεύω ότι είναι οι μεγαλύτερες παγίδες...
Εξ' άλλου, ακούς διαφορά στον ήχο τις περισσότερες φορές.
Απλά επειδή έχεις τη φιλοσοφία "όχι, δεν είμαι μακάκας που τα αγόρασα, είναι προς το καλύτερο" καταλήγεις να τα αφήνεις πάνω.
Ώσπου έρχεται η στιγμή να τα βγάλεις. :p

Στα ηχεία πάντως, ότι και να τους έβαλα από κάτω χειρότερο τον έκανα τον ήχο και ποτέ καλύτερο...

Για αυτό, όταν θα έρθει η ώρα να δοκιμάσετε τέτοια πράγματα καλό είναι να έχετε και κανέναν φίλο μαζί ώστε να υπάρχει και δεύτερη γνώμη. :)

@Dipie, μου αρέσει το τελικό συμπέρασμα σου στην τελευταία γραμμή!

@Τζιμισκί, πατάκια ακίδων ΚΑΙ χαλί δεν παίζει (μα ποτέ), ή χαλί ή πιατάκι (καρντάση μου εσύ), σκέτη ακίδα μάλλον καλύτερα αλλά προσοχή στην παντόφλα -δεν φέρω ευθύνη-, φερίτες στα καλώδια μακρυά, μάρμαρα μακρυά, γρανίτης σε ειδικές περιπτώσεις και κατόπιν δοκιμής -σχεδόν πάντα στεγνώνει τον ήχο!´βέβαια με ένα σάντουιτσ (αντι ζαμπόν -->νεοπρέν) και ξύλινα πιατάκια γίνεται δουλειά σε δύσκολες περιπτώσεις.

Advanced tip: Ιδανικά υλικά για να πατάνε οι ακίδες των ηχείων σας είναι πιατάκια από Τιτάνιο ή Έβενο, Μαόνι.

Προσπαθήστε τα μηχανάκια σας (για οικονομικές λύσεις) να εδράζονται σε φυσικό μασίφ ξύλο ή ακόμη καλύτερα σε (διπλόραφα) κοντρα πλακέ (plywood) ράφια (ιδανικά συμήδα) ή χοντρό mdf.

Άντε κι από Σεπτέμβρη με τον κηδεμόνα σου (Τζιμισκή παιδί μου)!

εχω δοκιμασει σχεδον οτι υπαρχει στην ελλαδα και οχι μονο
σε διαφορων ειδων δοκιμες
πειτε γιατι πραμα μιλαμε και θα σας πω τι εχω δοκιμασει
απο αντικραδασμικα
μεχρι δισκακια πιατακια μεχρι βυσματα-rf stoppers
και παει λεγοντας

Ξεκίνα να γράφεις σ' επεισόδια τα πιό ενδιαφέροντα που άκουσες.
Γενικά για ματζούνια συζητάμε.

Απάντηση: Re: High End ματζαφλάρια

:grandpa:

BTW έχει πάρει κανείς κάποια λαδάκια που θεωρούνται βελτιωτικά για δισκάκια CD; Τι παίχτηκε; Γιατί εμένα μου κατέστρεψε ένα CD...

(σκέφτομαι να αλλάξω το username μου σε Μπουμπουλίνα τελικά) :BDBDG54:

βρε συ το λαδι που εβαλες και στο δικο μου δισκακι ειναι? :slapface: