Hisense Expands Its Tri-Laser Projector Lineup with the XR10

djmnv81

AVClub Enthusiast
5 July 2017
840
Άλλη μια κινεζιά προ των πυλών με πολλά υποσχόμενα specs και με φως προβολεα γηπέδου...

The Hisense XR10 is a new, premium long-throw 4K laser projector announced for CES 2026, featuring :

- an ultra-bright RGB triple-laser light source,
- an advanced LPU 3.0 engine,
- and a massive 6,000 ANSI lumens of brightness, allowing for clear, large (65-300 inch) images even in well-lit rooms.

It boasts a high 6,000:1 native contrast, wide BT.2020 color gamut, intelligent auto-adjustment with 4 cameras & ToF sensors, lens shift, and an innovative sealed liquid-cooling system for consistent performance, aiming to rival large TVs as a versatile home cinema solution.

Εκτιμώμενη τιμή Αμερικής : 6000 $

1767549433073.png

Στιγμιότυπο οθόνης 2026-01-04 195118.jpg

Aλλη μια αλλα valerion σχεδιαστική υλοποίηση και ενός καθαρόαιμου all in one projectror device. Η τάση δεν με βρίσκει σύμφωνο αναφορικά με την σχεδίαση αλλά αυτό θέλει η πλειοψηφία...😑

Εκτιμώμενη τιμή Αμερικής : 6000 $

Ωραία. Μια χαρά πάμε. :mad: Θα τρίβουν τα χέρια τους οι "μεγάλοι" , θα ξεκινάνε τα εισαγωγικά μοντέλα από 10 χιλιάδες....

Σ' αυτόν δεν θα δίνουν μαζί γυαλιά 3D, αλλά γυαλιά ηλίου.....

Last edited:
Ωραία. Μια χαρά πάμε. :mad: Θα τρίβουν τα χέρια τους οι "μεγάλοι" , θα ξεκινάνε τα εισαγωγικά μοντέλα από 10 χιλιάδες....

Σ' αυτόν δεν θα δίνουν μαζί γυαλιά 3D, αλλά γυαλιά ηλίου.....
Ποια γυαλιά ηλίου...μονο με τετοια...ακόμα και με αναμμένο πολυέλαιο!!!! Το πανί από την άλλη θα εξαϋλωθεί από την ακτίνα....

IMG_1252.jpeg

Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως το νουμερο 6000 έπαιξε 3 φορές... (Native contrast , price and lumens....1 ευρω το λουμεν)....😆

Επίσης το φουρνάκι αυτό έχει και 4 κάμερες μπροστά σαν κινητό φάση...για αυτόματο keystone και τα συναφή...

Έχει τα καλουδια του πάντως...και καλα specs στα χαρτιά...ας δούμε και οταν μετρηθεί....

Αφού δεν μπορούν με deep blacks οι κινέζοι βαράνε σε φως!!! Εξάλλου Το HDR θελει φως...ας μην γκρινιάζουμε!!!🤣🤣

Η μια περίπτωση είναι η παραπάνω που ανέφερε ο Ιάσων και η δεύτερη και πιο ουσιαστική για τετοιους τύπους υψηλών λουμεν προβολικών είναι όχι να χτυπήσουν ανταγωνιστικά τόσο άλλους προβολείς αλλά να προσφέρουν μια εναλλακτική λύση αντί μιας αντιαισθητικής τηλεόρασης 100 ιντσών κρεμασμένη σ ενα σαλόνι.

Δεν θα γίνει ποτέ τηλεόραση σίγουρα αλλα προσφερει άλλα καλά , όπως ευκολία τοποθετησης , μεταφοράς , άνοιγμα τρελών ιντσών και τέλος μετα το κλεισιμο του προβολέα επιστροφή του τοίχου στις εργοστασιακες ρυθμίσεις με τα καδρα της γυναικός κτλ κτλ.

Κανει και για ταινιες και για τηλεόραση και για gaming είτε σε σκοτεινό , είτε σε χώρο με κάποιο υποτυπώδη φωτισμό , κουρτινες ανοιχτες το απόγευμα κτλ.

Η αλήθεια είναι πως τηλεοράσεις 85 98 και βάλε ιντσών φαίνονται άσχημες όταν είναι κλειστές με τον τοιχο να εχει ένα μαύρο αντιαισθητικό πράγμα. Προσωπικη γνώμη...

Ωραίο και το παρακάτω άρθρο...αλλα η μετάφραση του κ...!!!

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Με 6000 λουμενς και στα χαρτιά native contrast 6000:1 για DLP , με ΒΤ2020 στον θεό και αυτόματο keystone , φαίνεται ένα πολλά υποσχόμενο προβολικό που θα καλύψει επαρκώς πιστεύω συγκεκριμένες ανάγκες....Οψόμεθα λοιπόν...!!

Στην ίδια ακριβώς τιμή (εαν ισχύσει του Hisense) παιζει ο JVC NZ500 με το 1/3 των λουμενς του o οποιος θα είναι κορυφή σ ενα θεοσκοτεινο dedicated χώρο για τα μαύρα του. Για την απόδοση HDR...μάλλον όχι...Mπρος γκρεμος και πίσω ρέμα λοιπόν....

Last edited:
Περισσότερο no name είναι οι Valerion και ο Τζίμαρος όπως τον αποκαλώ εγώ ( αναφερόμενος για τους Xgimi....:ROFLMAO:) ..... παρά η Hisense...!!!

Κοίτα λογικά θα έχουν τρελά και έξυπνα συστήματα ψύξεων των τσιπακίων dmd και γενικά της συσκευής...

Εαν δεν έχουν....... το πάνελ θα γεμίσει καμμένα πίξελ και color dots...παει το τσιπ...τώρα από θορυβο...ειναι οντως ενα καλο ερώτημα....

Αλήθεια θυμασαι σαν αίσθηση τι θόρυβο είχε ο Valerion των 3500 λουμενς εκει μπροστα στο τραπεζάκι που τον είχατε...εαν δεν θυμασαι...ήταν αθόρυβο μάλλον το συγκεκριμένο...!!! :)

Για τα πρακτικά περί Hisense.....

Established in Qingdao, China, in 1969 as a small radio factory, Hisense has grown into a global technology powerhouse with a presence in over 160 countries. It operates through several industry divisions and manages multiple brand names, including Toshiba TV, Gorenje, and Sharp (under license in certain regions).
  • Global Presence: Hisense has 34 production facilities and 26 research and development (R&D) centers worldwide, employing over 100,000 people.
  • Hisense offers a broad product portfolio, often praised for providing great value for the price like TVs , homeappliances & other electronics.

Προσωπικά , μεγαλύτερη πιθανοτητα μου έδινα να ψωνίσω από δαυτους παρα την βαλεριάνα της νεοσυσταθείσας AWOL Vision Company ( 2024 ) και τον τζίμαρο!!!!

Όσο τον βλέπω τόσο μου έρχεται στο μυαλό ο τίτλος: "Η αντεπίθεση των projectors"
Αρχίζω να πιστεύω ότι βγάζουν τέτοια μηχανάκια για να κοντράρουν τις μεγάλες ΤV .
Ωραίες και εντυπωσιακες οι 100αρες όταν παίζουν, αλλά όταν είναι κλειστές σε κανέναν δεν αρέσει ένας μαύρος τοίχος 2 τ.μ.
O μοναδικός τρόπος να εμφανίσεις και να εξαφανίσεις σε χρόνο dt σε ένα σαλόνι μια τηλεόραση 100"+ είναι μόνο με προβολέα 😉

.
Αλήθεια θυμασαι σαν αίσθηση τι θόρυβο είχε ο Valerion των 3500 λουμενς εκει μπροστα στο τραπεζάκι που τον είχατε...εαν δεν θυμασαι...ήταν αθόρυβο μάλλον το συγκεκριμένο...!!! :)
Ποτέ δεν μας ενόχλησε. Και παίζαμε και πολλές φορές στο τέρμα φωτεινότητα το laser.

• Like
Reactions: djmnv81
Ποτέ δεν μας ενόχλησε. Και παίζαμε και πολλές φορές στο τέρμα φωτεινότητα το laser.
Πολύ σημαντικό αυτο που είπες!! (y)

Αρα έχουν φτιάξει καλό και αποδοτικο συστημα ψύξης στους valerion. Ο χρόνος θα δείξει βέβαια...

Κάτι αντίστοιχο θα έχει και το φουρνάκι εδώ..... με "έναν innovative sealed liquid-cooling system for consistent performance" όπως αναφέρεται στα specs του....

Αρχίζω να τον συμπαθώ...είναι και long throw... ☺️

" Μέγιστη φωτεινότητα έως 6.000 ANSI lumens για προβολή ακόμη και σε φωτεινούς χώρους, φακός που σχηματίζεται από 16 οπτικά στοιχεία από γυαλί και όχι από πλαστικό για υψηλή διαπερατότητα φωτός και σταθερότητα θερμοκρασίας, αυτόματη ίριδα για ρύθμιση του διαφράγματος και της έκθεσης ανάλογα με τον φωτισμό, κοντράστ έως 6.000:1, χρωματική κάλυψη ΒΤ.2020, οπτικό ζουμ από 0,84x έως 2,0x και δυνατότητα δημιουργίας εικόνας από 65 ίντσες έως 300 ίντσες.

Ο προβολέας διαθέτει 4 κάμερες και 2 κάμερες TOF για αυτόματη ρύθμιση και ευθυγράμμιση της γεωμετρίας της εικόνας. Μπορεί να προβάλει ακόμη και υπό γωνία ±15 μοιρών.

Κατά τα άλλα έχει μετατόπιση φακού (Lens shift) για οριζόντια και κατακόρυφη μετατόπιση χωρίς μετακίνηση της συσκευής. Το σασί του είναι πλήρως σφραγισμένο σύστημα για σταθερή απόδοση αφού χρησιμοποιεί σύστημα ψύξης Microchannel με υγρό.

Ο νέος XR10 στοχεύει σε χρήστες που θέλουν μεγάλη εικόνα, υψηλή φωτεινότητα και επαγγελματικού επιπέδου χρωματική ακρίβεια. Θα μας απασχολήσει πολύ το 2026. "

Πηγή :

Last edited:
Κακάσχημος…
Ασουλούπωτος…
Πανάκριβος…
Προτιμώ να έχω tv 98’ και προβάλει κάδρα και τοπία όταν θα έχω τις μαύρες μου

• Like
Reactions: billpeppas
Kαι τα τεσλα ειναι σαν πάρτο αβγο και κουρευτο αλλα έχουμε γεμίσει γιατι ειναι μόδα!!! :ROFLMAO:

Γουστα μωρέ ειναι αυτά...στο τέλος κανεις δεν πήρε προβολεα για το γούστο και το ονειρο που είχε ο καλλιτεχνης φτιάχνοντας το εξωτερικά....

Για σκέψου η εικονα των JVC σήμερα να προβαλλόταν μεσα από αυτα τα κουτακια....δεν θα το επαιρνες κανείς???Μπά.....:ROFLMAO:

Κρεμασμενο δεν σε νοιαζει...στο τραπεζακι μπορει να κλαψεις λιγο στην αρχη...αλλαθα σου περάσει...

Και παλι σε καλύτερη μοιρα θα ειναι από ένα μαυρο πραγμα 100 κιλών κρεμασμενο σενα τοιχο....εκει και εαν ετρωγες χωρισμό βγαζοντας με το έτσι θέλω τα καδρα της γυναικός σου και βάζοντας τρυπάνια!!!!:ROFLMAO:

Και σε χρώματα bronze μαραντζ AV παρακαλω...

Εμένα προσωπικά όλα αυτά τα "κουτια" που βγάζουν τους νέους προβολείς , όπως αυτός και ο valeriοn, μου φαίνονται ελκυστικά και ωραία. Το παλιό κλασσικό φορματ μου ήταν πάντα αντιπαθητικό.

Η γκρίνια σας μου θυμίζει λίγο την εποχή που έβγαιναν οι mirrorless φωτογραφικές και οι "παλιοι" είχαν κόλλημα με τις παλιές dslr . Όχι μόνο προς την τεχνολογία, αλλά ακόμη και για το συμμαζεμενο μέγεθος

Είναι μέχρι να βγάλει καμία epson και jvc σε τέτοιο φορματ

Προσωπικά και εμένα με ενοχλεί το μπαούλο style που μας έχουν συνηθισει οι μεγάλοι. Και πάντα το έχω απορία πώς με την πάροδο των ετών αντί να μικραίνουν τα κουτιά , αντιθέτως τα μεγαλώνουν π.χ. nz500/700 vs 800/900
Οι κινέζοι τι κάνουν δηλαδή και τα έχουν όλα μαζεμένα σε 6-7 κιλά και οι άλλοι θέλουν 15+κιλά;
Μην μου πείτε δικαιολογίες για φακούς και κρυστάλλινες εικόνες και παραμύθια. Δηλαδή ο valerion ήταν θολός και δεν μπορούσατε να δείτε;

Προσωπικά και εμένα με ενοχλεί το μπαούλο style που μας έχουν συνηθισει οι μεγάλοι. Και πάντα το έχω απορία πώς με την πάροδο των ετών αντί να μικραίνουν τα κουτιά , αντιθέτως τα μεγαλώνουν π.χ. nz500/700 vs 800/900
Οι κινέζοι τι κάνουν δηλαδή και τα έχουν όλα μαζεμένα σε 6-7 κιλά και οι άλλοι θέλουν 15+κιλά;
Μην μου πείτε δικαιολογίες για φακούς και κρυστάλλινες εικόνες και παραμύθια. Δηλαδή ο valerion ήταν θολός και δεν μπορούσατε να δείτε;

Δικιο εχεις στην αρχική σου σκέψη αλλα...
  • Ο Valerion δεν εχει κλασικο σύστημα στήριξης και απαιτεί την δική του βάση που εχει μπράτσο μολις 40cm. Που δεν βοηθάει ιδιαιτερα με το περιορισμένο lens shift στον κάθετο άξονα.
  • Το μεγάλο μέγεθος στο σασί καποτε είχε νόημα στους DLP διοτι ολο το light path ηταν σφραγισμένο. Καποτε ειχα στειλει για δωρεάν καθαρισμό στην αντιπροσωπεια τον Optoma HD800XLV επειδη ειχε μαζέψει ελάχιστη σκόνη. Σε βάθος χρόνου δεν ξερεις πως θα ειναι ο (κάθε) Valerion και σιγουρα δεν θα ξερεις ποιος θα μπορει να τον ανοιξει και να τον καθαρίσει με ασφάλεια.
  • Το μέγεθος βοηθάει και στην καλύτερη απαγωγή θερμότητας, καθώς και στον μικρότερο θόρυβο κατα την λειτουργία χρήσης.

Δικιο εχεις στην αρχική σου σκέψη αλλα...
  • Ο Valerion δεν εχει κλασικο σύστημα στήριξης και απαιτεί την δική του βάση που εχει μπράτσο μολις 40cm. Που δεν βοηθάει ιδιαιτερα με το περιορισμένο lens shift στον κάθετο άξονα.
  • Το μεγάλο μέγεθος στο σασί καποτε είχε νόημα στους DLP διοτι ολο το light path ηταν σφραγισμένο. Καποτε ειχα στειλει για δωρεάν καθαρισμό στην αντιπροσωπεια τον Optoma HD800XLV επειδη ειχε μαζέψει ελάχιστη σκόνη. Σε βάθος χρόνου δεν ξερεις πως θα ειναι ο (κάθε) Valerion και σιγουρα δεν θα ξερεις ποιος θα μπορει να τον ανοιξει και να τον καθαρίσει με ασφάλεια.
  • Το μέγεθος βοηθάει και στην καλύτερη απαγωγή θερμότητας, καθώς και στον μικρότερο θόρυβο κατα την λειτουργία χρήσης.
Eδώ υπάρχει ένα point όντως...όπως στην απαγωγη θερμότητας αλλά και τα καλυτερα συστηματα ψυξης που επιτυγχάνεται σ ενα ένα Hi Tech PC έναντι ενός παρομοιου σε specs Hi Tech Laptop ας πούμε...αρα και μακροζωία...

Βέβαια δεν ξέρω ο βαλεριον τι συστημα ψύξης εχει...πάντως ο Hisense γραφεται και καλα πως είναι τέρμα σφραγισμένος για σκόνες και υγρασία και έχει υγρό συστημα ψύξης που συνανταμε στα σύγχρονα pc.