Hisense H50A6100 .... μάλλον την γλίτωσε...

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,837
Αγιοι Αναργυροι
Λίγο πριν κλείσει τα 5 χρόνια λειτουργίας, χτες άρχισε να κάνει κάτι "παράξενα"...
Κάθε 2 δευτερόλεπτα η εικόνα θόλωνε για 1 δευτερόλεπτο και μαζί με την θολούρα έκανε ένα μικρό "κλικ" προς τα πάνω.
Με απόλυτη ακρίβεια στους χρόνους που αναφέρω και πάντα με το ίδιο χαρακτηριστικό πρόβλημα.

Φως φανάρι ότι δεν ήταν πρόβλημα πάνελ, αλλά κάτι στα ηλεκτρονικά.
Και αφού το πρόβλημα ήταν στα ηλεκτρονικά, υπήρχε μια πιθανότητα να την φέρω στα ίσα της....

Όχι δεν έχω ξανανοίξει τιβί "νέου τύπου", παρά μόνο crtικές Handarex πολύ παλιά όταν ήμουν νέος (αρκετά κάτω από τα 30 όταν δούλευα σε επισκευές ηλεκτρονικών παιχνιδιών)
Ναι, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με τους κερματοδέκτες δεν ήταν τηλεοράσεις, αλλά η διαφορά τους ποιά ήταν στην ουσία;;

Κοντολογίς την άνοιξα και μάλιστα στο κρεβάτι..

IMG_20240626_144149.jpg

Μα να έχεις οικιακό εργαστήρι που ο κάθε νορμάλ άνθρωπος βλέποντας το θα έψαχνε να μαζέψει το σαγόνι του, αλλά την 50άρα να την ρίχνεις στο κρεβάτι,,, είναι κάπως.... :ROFLMAO:

2 main πλακέτες είδα, η μία ήταν το τροφοδοτικό με διακριτά υλικά, η άλλη με smd που για μένα σημαίνει "γράψε Κόλλιας".....

Έκανα την ευχή το πρόβλημα να ήταν στην τροφοδοσία...

Γρήγορα γρήγορα είδα αυτό:

IMG_20240626_144334.jpg

Ναι, είδα και το "Rubycon" και μου έκανε θετική εντύπωση...
(Μπράβο οι κινέζοι..αμ πως) !!

Η βρωμιά ανάμεσα από τα ποδαράκια του πυκνωτή δημιουργεί το θέμα;;
Μακάρι!!

Αμέσως μετά το μάτι πήγε και σε άλλα ανάλογα σημεία:

IMG_20240626_144518.jpg

IMG_20240626_144458.jpg

Η πλακέτα με τα smd από την άλλη, ήταν πεντακάθαρη!

IMG_20240626_144434.jpg

Όπως και 2 πολύ μακρόστενες -πάλι με smd- εκεί κοντά στα μεγάφωνα...

Πινέλο, ηλεκτρική σκούπα και πίεση αέρα...
Ναι, στο κρεβάτι όλα αυτά.... :LOL:

Δέσιμο και κρέμασμα στον τοίχο πάλι..
Απογοήτευση......
Το πρόβλημα παρέμενε..
Αλλά λησμόνησα ότι οι πυκνωτές θέλουν λίγο χρόνο μέχρι να "συνέλθουν" και να λειτουργήσουν σωστά.

Και κάποια στιγμή ενώ δεν ασχολιόμουν με αυτή και έκανα κάτι άλλο, βλέπω το "θαύμα" !
Άψογη εικόνα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα!!

Πέρασαν ήδη πολλές ώρες για να σιγουρευτώ ότι δεν γράφω άσκοπα...
Και ελπίζω να μείνει έτσι για άλλα ...5 χρόνια μέχρι να ζητήσει κρεβάτι ξανά....

Ξέχασα να αναφέρω ότι από χτες το βράδυ και όλη την νύχτα την άφησα εκτός ρεύματος, αλλά τίποτα καλό δεν έγινε έτσι..
μια από τα ίδια είδα το πρωί.

• Like
Reactions: Paris2018
Δεν ξερω αν εχει t-conn αυτη αλλα αν εχει πιθανων να ειναι απο εκει το προβλημα η αλλιως καποιο απο τα flex του πανελ
Μην την πεταξεις αν δεν ξερεις να την φτιαξεις πηγαινε την tv σε ηλεκτρονικο το ποιο πιθανο ειναι να φτιαχεται φτηνα

Δεν ξερω αν εχει t-conn αυτη αλλα αν εχει πιθανων να ειναι απο εκει το προβλημα η αλλιως καποιο απο τα flex του πανελ
Μην την πεταξεις αν δεν ξερεις να την φτιαξεις πηγαινε την tv σε ηλεκτρονικο το ποιο πιθανο ειναι να φτιαχεται φτηνα
μάλλον σε μπέρδεψε το 2ο πόστ μου που έγραψα ότι αφήνοντάς την εκτός ρεύματος για όλη την νύχτα, δεν άλλαξε κάτι..
αυτό το έκανα την προηγούμενη μέρα πριν την ανοίξω.. όταν την επόμενη την άνοιξα και την καθάρισα, το πρόβλημα λύθηκε.
λίγα λεπτά της ώρας χρειάστηκαν για να έρθει στα καλά της.
προφανώς η βρώμα στον πυκνωτή της Rubycon τον βραχυκύκλωνε "τόσο όσο", αλλά όχι εντελώς και δεν τον άφηνε να γεμίσει με ρεύμα.

Εδώ σε ζουμ τα ποδαράκια με την βρώμα, από την φωτό του 1ου πόστ:

Screenshot_20240628-010054.png

φαίνεται στην φωτό ότι σε 2 σημεία η βρώμα σχηματίζει μια "γέφυρα" στα ποδαράκια του.. όταν έφυγε με το καθάρισμα, ο πυκνωτής λειτούργησε κανονικά αφού γέμισε με ρεύμα.

αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα σύμφωνα με αυτό που είδα.. αν κάποιος άλλος πιο έμπειρος κρίνει ότι κάτι άλλο συνέβη μετά το καθάρισμα, ας μας το πει να το έχουμε υπόψη μας.
περιττό να πω ότι η τηλεόραση λειτουργεί άψογα και ίσως έχει καλύτερη εικόνα από πριν.

Κοντολογίς την άνοιξα και μάλιστα στο κρεβάτι..
...
...
Και ελπίζω να μείνει έτσι για άλλα ...5 χρόνια μέχρι να ζητήσει κρεβάτι ξανά....
Αλλά αν ξαναζητήσει κρεβάτι σε 5 χρόνια, αυτή θα παραμένει πενηντάρα ενώ εσύ θα είσαι +5
:):p:D:LOL:

• Haha
Reactions: vlad66
Αλλά αν ξαναζητήσει κρεβάτι σε 5 χρόνια, αυτή θα παραμένει πενηντάρα ενώ εσύ θα είσαι +5
:):p:D:LOL:
Έχουν κάτι το ελκυστικό οι 50άρες...

Όσα "σκέρτσα" και να κάνουν οι μικρότερες, ...

IMG_20240628_114455.jpg

...η καλή 50άρα τις βάζει κάτω...

IMG_20240628_114507.jpg

IMG_20240628_114509.jpg

• Like
Reactions: ika
Μου φαίνεται πάντως, πως στο παράδειγμα η 50άρα έχει μεγαλύτερο λειτουργικό κόστος από την 25άρα.
:);)

μάλλον σε μπέρδεψε το 2ο πόστ μου που έγραψα ότι αφήνοντάς την εκτός ρεύματος για όλη την νύχτα, δεν άλλαξε κάτι..
αυτό το έκανα την προηγούμενη μέρα πριν την ανοίξω.. όταν την επόμενη την άνοιξα και την καθάρισα, το πρόβλημα λύθηκε.
λίγα λεπτά της ώρας χρειάστηκαν για να έρθει στα καλά της.
προφανώς η βρώμα στον πυκνωτή της Rubycon τον βραχυκύκλωνε "τόσο όσο", αλλά όχι εντελώς και δεν τον άφηνε να γεμίσει με ρεύμα.

Εδώ σε ζουμ τα ποδαράκια με την βρώμα, από την φωτό του 1ου πόστ:

View attachment 235515

φαίνεται στην φωτό ότι σε 2 σημεία η βρώμα σχηματίζει μια "γέφυρα" στα ποδαράκια του.. όταν έφυγε με το καθάρισμα, ο πυκνωτής λειτούργησε κανονικά αφού γέμισε με ρεύμα.

αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα σύμφωνα με αυτό που είδα.. αν κάποιος άλλος πιο έμπειρος κρίνει ότι κάτι άλλο συνέβη μετά το καθάρισμα, ας μας το πει να το έχουμε υπόψη μας.
περιττό να πω ότι η τηλεόραση λειτουργεί άψογα και ίσως έχει καλύτερη εικόνα από πριν.
Ε ναι όπως το έγραψες πίστεψα ότι πάλι έκανε τα ίδια
Όλα τέλεια λοιπόν ,μπράβο στο τεχνικό

Ε ναι όπως το έγραψες πίστεψα ότι πάλι έκανε τα ίδια
Όλα τέλεια λοιπόν ,μπράβο στο τεχνικό
Ναι, δεν το έγραψα σωστά εξαρχής.
Έπρεπε να πω ότι η 1η ενέργεια ήταν να αφήσω την τιβί εκτός ρεύματος για 8-10 ώρες..
Αλλά αυτό όπως είπα, δεν βοήθησε.

Και σιγά τον τεχνικό...
Ένα ξάπλωμα στο κρεβάτι και ένα καθάρισμα ηθελε .... :LOL:

Καλύτερη εικόνα....... δηλαδή μας προτείνεις, να κάνουμε μπάνιο την τηλεόραση μετά να τη βάλουμε στο κρεβάτι, να της κάνουμε μασάζ από πίσω, για να βελτιωθεί η εικόνα;

Πέρα από τα αστεία, η Αχίλλειος πτέρνα κάθε τηλεόρασης είναι οι πυκνωτές του τροφοδοτικού, ακόμα και στο Άγιο Όρος να ρωτήσεις, σου λένε σταύρωσε την πες 3 φορές το Κύριε Ελέησον και μετά κοίταξε τους πυκνωτές σε τι κατάσταση είναι.

ΕDIT. ίσως ο πυκνωτες είναι στα τελευταία τους και λειτουργούν οριακά. Αλλαγή.

Καλύτερη εικόνα....... δηλαδή μας προτείνεις, να κάνουμε μπάνιο την τηλεόραση μετά να τη βάλουμε στο κρεβάτι, να της κάνουμε μασάζ από πίσω, για να βελτιωθεί η εικόνα;
Δεν προτείνω τίποτα ..
Έγραψα τι έκανα στην δική μου και προφανώς έκανα μια τρύπα στο νερό....
Πέρα από τα αστεία, η Αχίλλειος πτέρνα κάθε τηλεόρασης είναι οι πυκνωτές του τροφοδοτικού, ακόμα και στο Άγιο Όρος να ρωτήσεις, σου λένε σταύρωσε την πες 3 φορές το Κύριε Ελέησον και μετά κοίταξε τους πυκνωτές σε τι κατάσταση είναι.
Θα την πιάσω σύντομα πιστεύω και αυτή την φορά, σοβαρά.... :mad:
Αν δεν τα καταφέρω, θα πάει συνεργείο.
Πάντως 5 ετών πυκνωτές δεν δικαιολογούνται να κάνουν νούμερα, ειδικά όταν δουλεύουν κάθε μέρα.

για να σ
Δεν προτείνω τίποτα ..
Έγραψα τι έκανα στην δική μου και προφανώς έκανα μια τρύπα στο νερό....

Θα την πιάσω σύντομα πιστεύω και αυτή την φορά, σοβαρά.... :mad:
Αν δεν τα καταφέρω, θα πάει συνεργείο.
Πάντως 5 ετών πυκνωτές δεν δικαιολογούνται να κάνουν νούμερα, ειδικά όταν δουλεύουν κάθε μέρα.
για να συνήλθε έστω και λίγο, κάπου εκεί είναι το θέμα. αυτή η βρωμιά εκεί τι μπορεί να ήταν; μοιάζει με υγρασία ή να έχει κάνει κάποια εκτόνωση ο πυκνωτής λάδια ή ατμούς και έγινε αυτό;
Εγώ θα άλλαζα τον πυκνωτή . Δεν χρειάζεται να τον αποκολήσεις και να παιδευτείς πολύ Έλληνες είμαστε, κόβεις τα ποδαράκια να εξέχουν λιγο του παλιού και κολλάς τον καινούργιο στα ποδαράκια του παλιού, σημείωσε μόνο την πολικότητα γιατί αν μπει ανάποδα κάνει μπαμ. Αν έχεις κανα καπασιτομετρο μετρησε τον παλιο, φυσικά πάλι πρέπει να τον κόψεις εκτός κυκλώματος.

για να σ

για να συνήλθε έστω και λίγο, κάπου εκεί είναι το θέμα. αυτή η βρωμιά εκεί τι μπορεί να ήταν; μοιάζει με υγρασία ή να έχει κάνει κάποια εκτόνωση ο πυκνωτής λάδια ή ατμούς και έγινε αυτό;
Σαν ιστός αράχνης που έπιασε σκόνη μου έμοιαζε όπως το έβλεπα.
Εγώ θα άλλαζα τον πυκνωτή . Δεν χρειάζεται να τον αποκολήσεις και να παιδευτείς πολύ Έλληνες είμαστε, κόβεις τα ποδαράκια να εξέχουν λιγο του παλιού και κολλάς τον καινούργιο στα ποδαράκια του παλιού, σημείωσε μόνο την πολικότητα γιατί αν μπει ανάποδα κάνει μπαμ. Αν έχεις κανα καπασιτομετρο μετρησε τον παλιο, φυσικά πάλι πρέπει να τον κόψεις εκτός κυκλώματος.
Θα τα εξετάσω όλα προσεκτικά αυτή την φορά.

Αλλαξτε τους ηλεκτρολυτικους πυκνωτες και ας μην ειναι 'ποιοτικοι', φτανει που θα ειναι καινουριοι

θα δω τι θα κάνω και πότε...

από την Κυριακή που μας πέρασε (σήμερα Τετάρτη) , δεν το ξανάκανε.
είναι από τις "παράξενες" βλάβες που δεν είναι "μόνιμες" και τις "κυνηγάς"....
είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα το ξανακάνει.