Λίγο πριν κλείσει τα 5 χρόνια λειτουργίας, χτες άρχισε να κάνει κάτι "παράξενα"...
Κάθε 2 δευτερόλεπτα η εικόνα θόλωνε για 1 δευτερόλεπτο και μαζί με την θολούρα έκανε ένα μικρό "κλικ" προς τα πάνω.
Με απόλυτη ακρίβεια στους χρόνους που αναφέρω και πάντα με το ίδιο χαρακτηριστικό πρόβλημα.
Φως φανάρι ότι δεν ήταν πρόβλημα πάνελ, αλλά κάτι στα ηλεκτρονικά.
Και αφού το πρόβλημα ήταν στα ηλεκτρονικά, υπήρχε μια πιθανότητα να την φέρω στα ίσα της....
Όχι δεν έχω ξανανοίξει τιβί "νέου τύπου", παρά μόνο crtικές Handarex πολύ παλιά όταν ήμουν νέος (αρκετά κάτω από τα 30 όταν δούλευα σε επισκευές ηλεκτρονικών παιχνιδιών)
Ναι, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με τους κερματοδέκτες δεν ήταν τηλεοράσεις, αλλά η διαφορά τους ποιά ήταν στην ουσία;;
Κοντολογίς την άνοιξα και μάλιστα στο κρεβάτι..

Μα να έχεις οικιακό εργαστήρι που ο κάθε νορμάλ άνθρωπος βλέποντας το θα έψαχνε να μαζέψει το σαγόνι του, αλλά την 50άρα να την ρίχνεις στο κρεβάτι,,, είναι κάπως....
2 main πλακέτες είδα, η μία ήταν το τροφοδοτικό με διακριτά υλικά, η άλλη με smd που για μένα σημαίνει "γράψε Κόλλιας".....
Έκανα την ευχή το πρόβλημα να ήταν στην τροφοδοσία...
Γρήγορα γρήγορα είδα αυτό:

Ναι, είδα και το "Rubycon" και μου έκανε θετική εντύπωση...
(Μπράβο οι κινέζοι..αμ πως) !!
Η βρωμιά ανάμεσα από τα ποδαράκια του πυκνωτή δημιουργεί το θέμα;;
Μακάρι!!
Αμέσως μετά το μάτι πήγε και σε άλλα ανάλογα σημεία:

Η πλακέτα με τα smd από την άλλη, ήταν πεντακάθαρη!

Όπως και 2 πολύ μακρόστενες -πάλι με smd- εκεί κοντά στα μεγάφωνα...
Πινέλο, ηλεκτρική σκούπα και πίεση αέρα...
Ναι, στο κρεβάτι όλα αυτά....
Δέσιμο και κρέμασμα στον τοίχο πάλι..
Απογοήτευση......
Το πρόβλημα παρέμενε..
Αλλά λησμόνησα ότι οι πυκνωτές θέλουν λίγο χρόνο μέχρι να "συνέλθουν" και να λειτουργήσουν σωστά.
Και κάποια στιγμή ενώ δεν ασχολιόμουν με αυτή και έκανα κάτι άλλο, βλέπω το "θαύμα" !
Άψογη εικόνα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα!!
Πέρασαν ήδη πολλές ώρες για να σιγουρευτώ ότι δεν γράφω άσκοπα...
Και ελπίζω να μείνει έτσι για άλλα ...5 χρόνια μέχρι να ζητήσει κρεβάτι ξανά....
Κάθε 2 δευτερόλεπτα η εικόνα θόλωνε για 1 δευτερόλεπτο και μαζί με την θολούρα έκανε ένα μικρό "κλικ" προς τα πάνω.
Με απόλυτη ακρίβεια στους χρόνους που αναφέρω και πάντα με το ίδιο χαρακτηριστικό πρόβλημα.
Φως φανάρι ότι δεν ήταν πρόβλημα πάνελ, αλλά κάτι στα ηλεκτρονικά.
Και αφού το πρόβλημα ήταν στα ηλεκτρονικά, υπήρχε μια πιθανότητα να την φέρω στα ίσα της....
Όχι δεν έχω ξανανοίξει τιβί "νέου τύπου", παρά μόνο crtικές Handarex πολύ παλιά όταν ήμουν νέος (αρκετά κάτω από τα 30 όταν δούλευα σε επισκευές ηλεκτρονικών παιχνιδιών)
Ναι, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με τους κερματοδέκτες δεν ήταν τηλεοράσεις, αλλά η διαφορά τους ποιά ήταν στην ουσία;;
Κοντολογίς την άνοιξα και μάλιστα στο κρεβάτι..

Μα να έχεις οικιακό εργαστήρι που ο κάθε νορμάλ άνθρωπος βλέποντας το θα έψαχνε να μαζέψει το σαγόνι του, αλλά την 50άρα να την ρίχνεις στο κρεβάτι,,, είναι κάπως....

2 main πλακέτες είδα, η μία ήταν το τροφοδοτικό με διακριτά υλικά, η άλλη με smd που για μένα σημαίνει "γράψε Κόλλιας".....
Έκανα την ευχή το πρόβλημα να ήταν στην τροφοδοσία...
Γρήγορα γρήγορα είδα αυτό:

Ναι, είδα και το "Rubycon" και μου έκανε θετική εντύπωση...
(Μπράβο οι κινέζοι..αμ πως) !!
Η βρωμιά ανάμεσα από τα ποδαράκια του πυκνωτή δημιουργεί το θέμα;;
Μακάρι!!
Αμέσως μετά το μάτι πήγε και σε άλλα ανάλογα σημεία:

Η πλακέτα με τα smd από την άλλη, ήταν πεντακάθαρη!

Όπως και 2 πολύ μακρόστενες -πάλι με smd- εκεί κοντά στα μεγάφωνα...
Πινέλο, ηλεκτρική σκούπα και πίεση αέρα...
Ναι, στο κρεβάτι όλα αυτά....

Δέσιμο και κρέμασμα στον τοίχο πάλι..
Απογοήτευση......
Το πρόβλημα παρέμενε..
Αλλά λησμόνησα ότι οι πυκνωτές θέλουν λίγο χρόνο μέχρι να "συνέλθουν" και να λειτουργήσουν σωστά.
Και κάποια στιγμή ενώ δεν ασχολιόμουν με αυτή και έκανα κάτι άλλο, βλέπω το "θαύμα" !
Άψογη εικόνα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα!!
Πέρασαν ήδη πολλές ώρες για να σιγουρευτώ ότι δεν γράφω άσκοπα...
Και ελπίζω να μείνει έτσι για άλλα ...5 χρόνια μέχρι να ζητήσει κρεβάτι ξανά....