Hμερολόγιο

Billy the Kid

Moderator
Staff member
Φωτογραφία απο το εξώφυλλο του ημερολογίου του Συλλόγου Εθελοντών /Δασοπυροσβεστών Στύρων Εύβοιας.
Τί λέτε;

pyrosvesi.jpg

Ωραίο μοντάζ,ωραία χρώματα,

Μου τη σπάει λίγο που το πρόσωπο κοιτάει ψηλά(μου θυμίζει κάτι σε θρησκευτικό δέος ή κάτι τέτοιο)αλλά παράληλα δείχνει θέληση, αποφασιστικότητα...

Το flare κάτω δεξιά, είναι κατά τη γνώμη μου αχρείαστο.Πολύ φωτεινό το πάνω αριστερά μέρος.

Συνολικά το πόστερ είναι καλό, ελπίζω να φανεί χρήσιμη η κριτική μου...:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Hμερολόγιο

Συνολικά το πόστερ είναι καλό, ελπίζω να φανεί χρήσιμη η κριτική μου...:grinning-smiley-043

Και βέβαια χρήσιμη.
Απλά το ημερολόγιο απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό (τα χωριά της περιοχής) και ως εκ τούτου πρέπει να τους τσιγκλάει λίγο τις ευαίσθητες χορδές
Κοιτάει ψηλα γιατί έτσι είναι στις πυρκαγιές. Τις βλέπεις μπροστά σου, απέναντί σου, δεν κοιτάς κάτω, Στη μάσκα απεικονίζεται το χωριό που μισοκάηκε.
Το πάνω μέρος είναι φωτεινό γιατί έτσι φαίνεται ο φακός xenon μέσα στην κάπνα

Κανονικά ήθελε και λίγο μουτζούρωμα το πρόσωπο, αλλά ντέν ήτελε αυτός:smile:

Last edited:
Αν αυτός είναι ο σκοπός του, τότε μοιάζει ιδανικό.

Και όχι μόνο τους τσιγκλάει, νομίζω ότι περνά διάφορα μηνύματα με ωραίο τρόπο(ήρθαμε για να μείνουμε):grinning-smiley-043

ίσως να ήταν πλάτη, αντιμετωπίζοντας ένα τείχος φωτιάς...

όχι να κοιτάει κάτω, εννοείται!

Τη φωτογραφία, τη θυμάμαι από παλιότερη δημοσίευση.Πολύ αποτελεσματική η εμφάνιση της εκκλησίας.Τα χρώματα είναι άψογα.

Αν μουτζουρωνόταν, θα ήταν λίγο ¨ξενέρα¨ σωστά ντέν ήτελε!

Έτσι είναι, αφού γκρινιάξανε μερικοί στην αρχή, τώρα είναι όλο μέλι. Τριάντα πυρκαγιές φέτος δεν είναι και λίγες.
Θα ανεβάσω σύντομα και τις σελίδες του ημερολογίου αφού τις κάνω πρώτα export απο το Corel

Βασίλη ωραία φωτογραφία. Με χαλάει όμως λίγο το φόντο με τις φλόγες από πίσω. Φαίνεται σα να καίγεται το πρόσωπο ή να είναι έτοιμο να καεί.... Βέβαια θέλεις να δώσεις κάποια δραματικά στοιχεία και να συμπεριλάβεις και λίγο φλόγα αλλά κάτι μου κάνει αυτό...
Ίσως να έβαζες κάτι ποιό αισιόδοξο πίσω, ούτως ή άλλως υπάρχει η μάσκα που δείχνει τη φωτιά.

Απάντηση: Re: Hμερολόγιο

Βασίλη ωραία φωτογραφία. Με χαλάει όμως λίγο το φόντο με τις φλόγες από πίσω. Φαίνεται σα να καίγεται το πρόσωπο ή να είναι έτοιμο να καεί.... Βέβαια θέλεις να δώσεις κάποια δραματικά στοιχεία και να συμπεριλάβεις και λίγο φλόγα αλλά κάτι μου κάνει αυτό...
Ίσως να έβαζες κάτι ποιό αισιόδοξο πίσω, ούτως ή άλλως υπάρχει η μάσκα που δείχνει τη φωτιά.

Γιώργο σ'ευχαριστώ.
Μην ανησυχείς, όλο το υπόλοιπο ημερολόγιο είναι αισιόδοξο, δείχνει τοπία :smile:

Μπραβο Βασιλη σε λιγα μονο εκατοστα χαρτιου που θα τυπωθει μπορεσες να αποτυπωσεις τοσα συναισθηματα .
1: O καθαρος πυροσβεστης συμβολιζει την οργανωση
2: To αχερωχο βλεμα την εμπιστοσυνη στον ευατο του και τις γνωσεις.
3: Οι φλογες το δεος
4: H Καθαρη φωτο του χωριου την ελπιδα που δεν πρεπει να χανεται ποτε.

Μάλλον δεν έχει κάθε εθελοντικός σύλλογος δασοπυροσβεστων τον δικό του τσομπανοφωτογράφο-φυσιολάτρη-γερόλυκο, έτσι? :P

Το φοβερό είναι πως πρόκειτα για ημερολόγιο με φωτογραφίες του τόπου, αποκλειστικώς. Αλήθεια, τον έχουν δει με τέτοιο μάτι οι ντόπιοι τον τόπο τους?

Kαλα ειναι αψογο! Το μονο που δεν μου αρεσει πολυ ειναι το εξωφυλο. Ο αναμμενος φακος (θα τον προτιμουσα ή σβηστό ή με λιγοτερο εντονο φως), και η φλογα πισω που ειναι σχεδον σαν να κοντευει να καψει το προσωπο. Δεν μου αρεσει τοσο το δεσιμο της σχεδον φλου φλογας, με τις πολλες λεπτομερειες που απεικονιζονται πανω στο προσωπο.

Πολύ ωραίες φωτογραφίες Βασίλη, ωραία δουλεια γενικότερα.
Αλήθεια, υπάρχει τρόπος να το προμηθευτούμε και εμείς από Αθήνα;

Παιδιά ευχαριστώ.
Έπρεπε αναγκαστικά το ημερολόγιο να περιέχει θέματα τοπικά και κυρίως μέρη οικεία στους ντόπιους.
Το σύνθημα ή μάλλον η κεντρική ιδέα είναι πώς αυτόν τον τόπο θέλουμε τον προστατεύσουμε.
Κάποιοι εισηγήθηκαν να περιέχει φωτογραφίες από τις πυρκαγιές, εκεί είπα απλά πως δεν αναλαμβάνω να το κάνω, σε ποιόν θα άρεσε να το έχει στον τοίχο του;

Υ.Γ. Νίκο...... κόψε κάτι βρέ :smile:

Last edited: