Hol + aftermarket modem

journeyman

Senior Member
21 June 2008
516
Παιδιά καλημέρα, πριν πολύ καιρό είχα προσπαθήσει να αντικαταστήσω το Netfaster IAD2 της Hol με ένα Belkin που είχα χρυσοπληρώσει, αλλά δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει και ξέμεινα με το μαμίσιο.

Επειδή τελευταία μου κάνει νερά, σκέφτομαι να το αλλάξω.
Υπάρχει περίπτωση τα aftermarket modem να μην παίζουν στην Hol?
Επίσης επειδή σκέφτομαι να πάρω και αυτό http://www.tp-link.com/common/subjec...4300/?siteid=1 ένας φίλος μου είπε να μην πάρω τώρα Gbit router γιατί είναι πανάκριβο αλλά και όταν (λέμε όταν), έρθει το vdsl θα μου είναι άχρηστο.
Ισχύει κάτι τέτοιο?

Αν το ρούτερ της hol σου κάνει νερά ζήτα να σου το αλλάξουν, δε θα σου το αρνηθούν. Εγώ έχω αλλάξει 3 ρούτερ μέχρι τώρα και σύντομα περιμένω το 4ο. (Αυτό που έχω τώρα κάηκε το τροφοδοτικό του). Γιατί δε ζήτησες από την τεχνική βοήθεια της hol να σε καθοδηγήσουν πως να στήσεις το belkin;

Εαν δεν έχεις voip τηλεφωνία (που σετάρεται μέσα στο ρούτερ, και θέλει τα ρούτερ της ΗΟΛ για να παίξει) δεν βλέπω το λόγο να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε άλλο modem/router θες...

Επίσης για το δεύτερο που λες, είμαι της άποψης ότι είναι καλύτερα να υπάρχουν δύο συσκευές: modem/router και gigabit switch, ξεχωριστά μεταξύ τους...

μάλιστα...
μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο καλό μοντεμ για να το κάνω bridge με το tp-link που έχω στο αρχικό post??