HOME CINEMA 5.1 ή SoundBar??

jimmys30

Established Member
6 June 2007
120
Καλημέρα,
Σαν νέος στη χώρο των συστημάτων ήχου θα ήθελα τη βοήθεια σας.
Έχω το σαλόνι που βλέπεται στη φώτο.Έιναι περίπου 25τ.μ.
Θέλω να πάρω ένα ηχοσύστημα για ταινίες κυρίως αλλά και για να ακούω μουσική.
Το πρόβλημα είναι στα surround ηχεία.Αν δείτε την εικόνα είναι δυσκόλο να τραβήξεις καλώδιο στο πίσω μέρος.Γι'αυτό κοιτάω κάτι σε ασύρματο.
Από την άλλη έχω δεί και τις soundbar που κυκλοφορούν.Για παράδειγμα την HTS8100 της Philips την οποία και άκουσα.Διαχέει ωραία τον ήχο αλλά δεν είναι τοσο surround.
Από την εμπειρία σας τη με συμβουλεύετε να κάνω?
Εγώ έχω σαν ιδέα να πάρω ενισχυτή Pionner LX70 και Crystal Audio THX-3D12 + TR-200m/300W Wireless για ηχεία.
Τα έχει ακούσει κανείς αυτά τα ηχεία?
Ξέρετε κάποιο μαγαζί που τα έχει στημένα για να τα ακούσω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια...

Attachments

• roomnew2.jpg
    roomnew2.jpg
    17 KB · Views: 80
Σαν το καλώδιο δεν έχει...μακάρι να είχε, θα μας βόλευε όλους, αλλά αν δεν περάσεις καλωδιάκι ποτέ δεν θα είσαι ικανοποιημένος και πάντα θα σε τρώει...

Καλό θα ήταν να μείνεις σε ενσύρματες λύσεις όσον αφορά τα ηχεία σου. Μπορεί μέν να φαντάζει προβληματική η τοποθέτησή τους αλλά πάντα υπάρχει τρόπος να τα καλύψεις χωρίς να ενοχλούν στον χώρο.

Καλά τα λέτε για τα καλώδια αλλά όταν υπάρχει και ο παράγοντας γυναίκα :furious3:τότε είναι δύσκολο να εφαρμόσεις τέτοια σχέδια...

Top επιλογή το καλώδιο.

Το ασύρματο σύστημα της Crystal είναι πιο κοντά στο καλώδιο παρά στο sound bar. Το άκουσα με τα αυτιά μου και το ξέρω.

Τι να πει κανεις...σε καταλαβαινω απολυτα....:hanged:

Παντως, το εχω βαλει και σε αλλο post, εγω εχω ασυρματο πομπο/δεκτη της ελληνικης 'link technologies' που οδηγει εναν τελικο για τα surround (η συγκεκριμενη εταιρεια εχει και δεκτες μικρους monoblock αν θες) αλλα ο δεκτης καμμια φορα πιανει διαφορα ... ασχετα πραγματα. Και εδω παιζει ρολο και η περιοχη που εισαι.

Καλά τα λέτε για τα καλώδια αλλά όταν υπάρχει και ο παράγοντας γυναίκα :furious3:τότε είναι δύσκολο να εφαρμόσεις τέτοια σχέδια...

Υποσχέσου της ένα ταξίδι στο εξωτερικό για αντάλλαγμα! -bye-

Pleo που έχεις ακούσει τα Crystal Audio?
Έχω ακούσει και εγώ για τις παρεμβολές στα ασύρματα αλλά επίσης έχω ακούσει καλά λόγια για την λύση του ασύρματου της Crystal.

Είσαι άτυχος. Σε ένα σπίτι που τo σύνδεσα πάνω σε έναν SR5002. Μόνο το ασύρματο σύστημα της κρυσταλ εννοώ. Ηχεία ο τύπος είχε άλλα.

Αν τα δεις τα συστηματα των crystal και link φαινονται ολοιδια...χωρις να ξερω τι μπορει να σημαινει αυτο...:chinscratch:

Λες να είναι clopyright?xexe
Βασικά θέλω να ακούσω κάπου τα ηχεία της Crystal Audio για να δώ αν θα πάρω και βλέπω αν θα τα συνδέσω ασύρματα...

Την λύση Soundbar την ξεχνάς εντελώς.
Λόγω της έλειψης τοίχου πίσω από τον καναπέ δεν θα πάρεις καλό surround ήχο.

Last edited:
Τη λύση μπορώ να έχω τελικά σε αυτό το σαλόνι?
Να το γκρεμίσω?:smash:

Νομίζω οτι τα περισσότερα soundbar δεν βασίζονται στις αντανακλάσεις ,αλλά σε SRS αλγόριθμους που δημιουργούν μια surround εικόνα.

Μόνο τις yamaha (αυτό με τα 40ηχειάκια πάνω) δημιουργεί περιφερειακό ήχο με αντανακλάσεις (και ειναι και ακριβό)

Για να μη λεμε τα ιδια συνεχεια:

-Βεβαιωσου οτι δεν μπορεις να περασεις απο καπου τα καλωδια (εστω και με ενα καλαισθητο καναλι που υπαρχουν πλεον πολλα και σε διαφορα χρωματα)
γιατι η καλυτερη λυση ειναι αυτη.

-Μετα βρες καπου και ακουσε τα ασυρματα (σημειωσε οτι και αυτα θα θελουν καποα καλωδια ρευματος και interconnect μεταξυ τους)

-Αν τελικα δεν κανεις τιποτε με τα παραπανω (και δεν εχεις τρελλες απαιτησεις στο home cinema) τοτε παρε soundbar για τις ταινιες σου και ενα δικαναλο συστημα για τη μουσικη σου.-bye-

Εγω προτεινω εαν εχεις σοβατεπι να τα περασεις απο εκει. Το μονο καναλακι που θα χρειαστεις θα ειναι στην εμπρος δεξια γωνια σου για να ανεβουν επανω τα καλωδια. Δεν νομιζω να προβληματισεις την γυναικα σου ετσι. Οσο για τις θεσεις υων ηχειων σου δειχνω στην φωτο ενα παραδειγμα.

Attachments

• Graphic1.jpg
    Graphic1.jpg
    17.3 KB · Views: 42
Και σοβατεπι να μην εχεις μια καλη λυση είναι να αξιοποιήσεις τη σκωτια του ταβανιου. Το μονο που θελει αφου περασεις τα καλωδια κολλητα με hot glue gun ειναι ενα βαψιματακι και δεν θα φαινεται τπτ!